| Autor |
Zpráva |
Dines
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2008 21:14
- Nahlásit
aren
Tak to je fakt moc moc humusný
Bych takový debily vraždila !!!
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2008 21:27
- Nahlásit
leila
S tím si nepočítala když sis jí brala že bude mentálně postižená a ujetá ??
Celej život je tak krapet ujetá, ale teď to graduje
to dela pumák Alfonz též a sem si 100% jistá že on opravdu hluchej není, ale je to na zabití
Tohle je něco jiného. Jasně, že vždycky byla uřvaná a každá záminka ke štěkotu byla dobrá, ale teď štěká a vůbec neví na co. Nejspíš ani neví, že vůbec štěká To není o té hluchotě, to je o postiženém mozku.
Příklad - ona něco uslyší, třeba mě jak zavírám dveře od koupelny. Začne štěkat, protože jí nedojde, že jsem to já (což ostatní psi vědí, takže se vůbec nevzrušují). Za cca tři vteřiny zapomene na co vlastně začala štěkat a už štěká jen tak ze setrvačnosti. Přitom pochopitelně rozštěká všechny ostatní, kteří taky neví na co štěkají, ale spoléhají, že to ví Puma
aren
To mi přijde dost divný odlehčení.
Leila to myslela tak, že pumi jsou střelené od přírody . Obecně tohle plemeno napřed jedná a pak přemýšlí proč to udělala
|
aren
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2008 21:31
- Nahlásit
Biluška
Leila to myslela tak, že pumi jsou střelené od přírody
Aha, tak to jo
|
Sali
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2008 08:12
- Nahlásit
Biluška
obávám se, že to je fakt poškození mozku, že se to zvíře chová, jakoby u něj progredovala demence, a jediný, co by m,ohlo pomoct, jsou léky na podporu metabolismu mozkovejch buněk jako se dávaj lidem s demencí, nějaký tzv. nootropika, jen nevím, zda to někdo na psech zkoušel,
já bych použila koktejl z B vitamínů, piracetamu, a hlavně bych to zvíře vodila mimo zahradu na flexině a nepočítala s tím, že něco dokáže vyhodnotit správně.
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2008 17:32
- Nahlásit
Biluška
To je teda fakt hnusny. Zajimalo by me, jestli se takovym humusem praskuji pole normalne. Co to pak treba udela se stadem srnek? No ted vypadam, jako by mi nestacilo, ze to neco udela s psikem...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2008 09:56
- Nahlásit
Sali
Vidím to úplně stejně. Má světlejší a horší chvilky. Dost mi to začíná připomínat Brajenku co měla Alzhaimera Jenže Brajce bylo jedenáct let a byla na tom zdravotně (po fyzické stránce) hodně špatně. Pumici je pět a půl, je zdravá jak řípa (až na tu hlavu a uši) a tohle plemeno se s klidem dožívá patnácti a více let
já bych použila koktejl z B vitamínů, piracetamu
Piracetam neznám, vitamíny B používáme. Co je zač ten piracetam?
a hlavně bych to zvíře vodila mimo zahradu na flexině a nepočítala s tím, že něco dokáže vyhodnotit správně.
Nepočítám s tím. Tam kde by mohla ohrozit sebe, nebo lidi jde na vodítko. Kde se dá tam jí dopřávám ten pocit svobody, ona byla vždycky děsná nezávislačka a drsňačka, tak se ji snažím moc neomezovat, ať si prostě dožije po svém. Stejně málokdy vyjde ven se zahrady. Většinou s námi vyrazí, vím, že je někde v čele té bandy a po pár desítkách metrů zjistím, že s námi nejde. Prostě to v poli otočí, vrátí se na zahradu a buď počká na schodech, nebo si otevře a jde domů. Jenom když má nějakou extra dobrou náladu tak jde na procházku s náma.
corgi
Zajimalo by me, jestli se takovym humusem praskuji pole normalne
Ne. To byl karbofuran, tuhle látku zakázali už komunisti. Je prudce jedovatá pro jakékoliv zvíře. Zabije i člověka. Kdyby tenkrát s Pumicí hrabali myši v rohu zahrady děcka tak jsem teď mohla řešit mentálně postižené děcko
Ten hajzlík to samozřejmě popřel a policajti samozřejmě nic nevyšetřili, neboť tatínek tohoto zemědělce pracuje hádej kde? Správně, pracuje na místním policejním oddělení. Samozřejmě, že on případ svého syna vyšetřovat nesmí... vyšetřoval to jeho kolega (na tom oddělení pracují čtyři). Ještě teď se mi otvírá kudla v kapse.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2008 10:19
- Nahlásit
http://www.karbofuran.cz/
|
corgi
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2008 10:22
- Nahlásit
Biluška
Aha, karbofuran, znam. Jednou jsem tady u nas na venkove nasla mrtveho ptaka v typicke pozici po otrave timhle svinstvem, ale je to tady asi stejne jako u tebe - vsichni jsou neci pribuzni nebo znami a nikdo nic resit nebude - vzdyt to byl jen mrtvy ptak...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2008 19:36
- Nahlásit
Biluška
Achjo, lidi jsou svině... Pumy je mi líto...
Jenom k tomu:
Prostě to v poli otočí, vrátí se na zahradu a buď počká na schodech, nebo si otevře a jde domů.
Já bych měla strach, že cestou zapomene kde je a proč vlastně někam jde a kodu se dostat domů... Pokud je schopná zapomenout i to, žes ji před chvilinkou řekla, ať si sedne...
|