Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Poslušnost mezi dalšími psy
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Klára Maráková
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2008 21:48
- Nahlásit

Mika
Jo, jo....styl to ona má a taky souhlasí jídelníček dle Robina! Už kolikrát se mi docela slušně otočil žaludek! Naposledy když někdo v okolí hledal černo-bílého kocourka a Terka ho našla. Teda jen jeho kůži (asi posloužil jako něčí pečínka) a jakou měla z toho radost! Nejdřív jen s ní proběhla kolem mne, pak šup, hodila na tu smradlavou mršinu záda a pak se s ní se mnou honila kolem keře dokolečka a ani půjčit mi ji nechtěla! Nakonec jsem zvítězila, kůži sebrala pytlíkem na hovínka a vyhodila do blízkého koše. Mazec!!!

Mika
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2008 10:39
- Nahlásit

apanaci

5,5 mesiaca je uplne v pohode athos zacal dvihat nohu az v 10 mesiacoch - i ked uznavam ze my sme uz mierne mimo priemer
a stejne radsej cura na holcicky asi sa mu nechce obtazovat s dvihanim nohy

Noemi
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 21:17 - Změnil/a: Noemi
- Nahlásit

Motivace vs. puberta
Mám 11 měsíčního berňáka, cvičák jsme poprvé navštívili zhruba 14 dní poté, co jsme si ho přivezli domů a chodíme tam dodnes. Doma cvičí i teď bez problémů a s velikou chutí.Pejsa skvěle poslouchal (talent od přírody), už začátkem prosince jsme začali chodit s "pokročilou" skupinou. Posledních 14 dní je to na cvičáku peklo (pro mě, pejsa se bezva baví). I před tím o sobě puberta dávala znát, ale teď se to poněkud vyhrotilo.
Bergeron prostě nebude chodit u nohy, neustále se škrtí na vodítku, protože by se šel kamarádit se sousedem, na mě kašle.
Pouze na cvičáku používám jako odměnu buřty (Bergie je miluje), pes cvičák naprosto zbožňuje (i pozná, který den tam jezdíme a neustále ňafe na auto, abychom už jeli:lol. Já jsem poslední dobou z cvičáku nešťastná, ruce mám spálené od vodítka, domů chdím jak zmlácená (přetahujte se s 50 kg).
Za 14 dní jedeme na výstavu do Brna, jestli tam také bude předvádět, co na cvičáku, tak fakt nevím...
Máte někdo radu? Díky...

Walda
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 23:20 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit

Noemi

ruce mám spálené od vodítka, domů chdím jak zmlácená (přetahujte se s 50 kg)

Podle mě, tady je jedna z chyb. Je to přinejmenším v tvojí technice. Nikdy se se svým psem nepřetahuj, nevyhraješ i s mnohem menším psem než 50 kg puberťák. Tah psovi nevadí a přepere tě. Jakmile máš napnuté vodítko, někde děláš chybu.

A když chodíte na pamlsky, jak může na vodítku táhnout? Správným pamlskem si můžeš vést psa i bez vodítka.

Měli by se na vás podívat na cvičáku a vysvětlit ti to.

Jo a: běhání v kruhu je něco úplně jinýho než chůze u nohy, ne? Tu nezvládne fůra výstavních žampiónů. Kruh byste mohli do té doby zvládnout.

Noemi
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 08:47
- Nahlásit

Walda
Na cvičáku mi bylo řečeno, že s nimi mám v létě jet na tábor, že se pejsa vycuká a už ho ty ostatní psi nebudou tak zajímat.
= rada nad zlato
S tím přetahováním mám problém jenom na cvičáku, doma je naprosto bez problémů a to i v přítomnosti jiného psa (to sice pořád není 100%, ale už je to na takové úrovni, aby mi to nedělalo starosti.). S cvičákem skončit nechci protože tam chodíme pravidelně víc jak půl roku, ale když to vidím. Hlavně nechápu, co se posledních 14 dní děje a proč se to děje jenom na cvičáku.

Kruh byste mohli do té doby zvládnout.
Doma pilně cvičíme klusání (a zuby a postoj a ošahávání... ), jen ho nemůžu přimět, aby si trošku poodstoupil, protože je právě zvyklý chodit u nohy. Já počítám, že se tam pěkně ztrapníme a příště už to bude lepší...

Walda
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 09:24
- Nahlásit

Noemi

s nimi mám v létě jet na tábor, že se pejsa vycuká a už ho ty ostatní psi nebudou tak zajímat.

Na to bych nečekal, půl roku je dlouhá doba.

S tím přetahováním mám problém jenom na cvičáku, doma je naprosto bez problémů

No právě. Musí ti poradit, jak to zařídit, aby se chlupáč i mezi ostatními psa musel orientovat na tebe a učil se koncentrovat pozornost.

S cvičákem skončit nechci

To určitě ne. Naopak, problémovým situacím se nesmíš vyhýbat.

Noemi
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 09:49
- Nahlásit

Walda
Musí ti poradit, jak to zařídit, aby se chlupáč i mezi ostatními psa musel orientovat na tebe a učil se koncentrovat pozornost.
On se ale umí orientovat na páníčka a to tak, že jsme posledního půl roku předváděli novým štěňátkům, jak se chodí u hohy s pohledem na páníka a vrtícím ocasem.
Na cvičáku to berou tak, že teď měl prostě 2x špatný den...

Walda
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 14:22
- Nahlásit

Noemi

On se ale umí orientovat na páníčka.....Na cvičáku to berou tak, že teď měl prostě 2x špatný den...

No já to neviděl. A jestli je to tak, o čem se tady teda bavíme...?

Noemi
Člen
# Zasláno: 28 Led 2009 16:08
- Nahlásit

Walda
Já si nemyslím, že měl prostě jen 2x výpadek. I dřív kolikrát měl větší zájem o něco na trávě než o mě, ale vždy se mi ho podařilo přilákat zpátky a bylo po problému, ale teď je úplně "zabejčenej" a prostě nebude cvičit a nebude. Přemýšlí, že si s sebou vezmu v neděli místo buřtů sirečky, protože ty měl zatím jen jednou a úplně ho fascinovaly...

Zuuza
Člen
# Zasláno: 29 Led 2009 20:56
- Nahlásit

Tato diskuze mi mluvíz duše Já mám úúúplně ten samý problém s 13-měsíčním dobrmanem. Momentálně jsme se nakrkli a jinak než na 30-metrové šňůře ho nepouštíme. Pane ten na ní poslouchá jako hodinky, bohužel jsem si jistá, že hned jak šňůru vysadíme, poslušnost půjde do kytek. Asi na ní bude do smrti... přesně jak popisovala Falco, ten náš blbec se úplně klepe když vidí psa, kňučí, na vodítku se staví na zadní a to bych ho mohla bušit do palice, ale vůbec mě nevnímá. O nějakém odvolání z psího dovádění nemůže být samozřejmě řeč! Já jsem myslela, že je to tím, že si dost nehraje se psy (nikdo nechce svýho psa pustit k dobrmanovi:down. Takže řikáte, že si akorát musí zvyknout, že se pracuje i v přítomnost psů.
Hm, budu muset začít nějak s tím upoutáváním pozornosti jak tu někdo psal, ale bude to hodně těžký, páč náš brouk nereaguje ani na pamlsky, ani na pochvaly ani na klacíky ani na hračky, když je kolem jiný pes. Má na tohle někdo nějakou radu? (pískání a skákání máme za sebou - funguje jen když není kolem jiný pes!)

apanaci
Člen
# Zasláno: 30 Led 2009 15:28
- Nahlásit

Mám stejné problémy, můj pes nereaguje ani když jde na vodítku na jméno, musím mu říct víckrát a pak se pán uráčí otočit na jednu sekundu hlavu...moje chyba už od malička...mno taky bych potřebovala u psa získat více respekt, proto se ráda poučím...tak napište jestli víte jak na ty chlupatý potvůrky vyzrát

Dalwhinnie
Člen
# Zasláno: 13 Bře 2009 23:39 - Změnil/a: Dalwhinnie
- Nahlásit

Mám stejný problém se svým psím puberťákem. Začal tahat na vodítku a dokonce vrčet na psy!! Nevíte někdo, jestli jde v Helpessu domluvit nějaký individální výcvik? Nebo jenom skupinovka- což teda v současné době asi nebude to pravé ořechové ...

Walda
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2009 09:16
- Nahlásit

Dalwhinnie

jde v Helpessu domluvit nějaký individální výcvik?

V Helppesu jde domluvit individuální výcvik, telefon na mě je našich stránkách helppes.cz (Benda).

Ale pokud začal puberťák dělat ramena na ostatní psy, tak spíš potřebuje výcvik ve skupině, protože se potřebuje naučit komunikovat, ne?

Takže si klidně na úvod můžeme dát individuálku a podívat se, o co vlastně jde. A pak se domluvit na dalším.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání