Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Výcvik hluchého pejska pomocí ele. obojku
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 12:13
- Nahlásit

žanda
Já mu říkám, že je to stejně jeho nejlepší pes života, že lepšího už mít nebude

myslím, že máš pravdu, v takových případech se vytvoří pouto mnohem silnější.
Já myslela jak ji přivolá v případě náhlý potřeby, v nečekaný situaci, kdy ji musí třeba zastavit nebo tak. Víš co myslím? Zmiňoval tam ty zajíce (což je vzhledem k tomu že je to dalmouš+setr víc než jasný), tak jak to řeší, pokud vyrazí? Jak ji zastaví? Pokud tedy už nedošlo k tomu, že fenka pobrala to, že je to tabu, ale i tak jsou situace, kdy toho psa musíš zastavit.Hned teď. Na což si právě myslím, že je ten obojkovej bzučák dobrej, tak jestli má nějaký fígl on. Nevíš?

pigie
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 12:15 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

žanda
To co PetraK zaujima aj mna. Tie situacie, ked psa potrebujes privolat ihned... Kym by som cakala, kedy sa pes na mna obrati niekedy moze byt neskoro

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 12:16
- Nahlásit

žanda

emilovou adresu jsem nenašla

žanda
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 12:20
- Nahlásit

PetraK
Dneska je fence,pokud dobře počítám cca 5 let- co vím,tak vyrazí, ale prostě se dost otáčí za ním a většinou odvolá- vím,že i toto trénovali. Vzhledem k tomu, že tento rok jsem na cvičáku ještě nebyla,k naší velké lítosti, mám staré informace. Email se pokusím sehnat.

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 12:24
- Nahlásit

žanda

Pokud bys ten emil našla, bylo by to fajn. Pokud by mu nevadilo, když ho bude někdo otravovat s dotazem . Murphy byl jako starý taky hluchý, ale už nebyl tak pohyblivý, takže tam se to nemuselo řešit, ale člověk nikdy neví co ho v životě potká. Kdyby se něco stalo Ešusovi, chci být vždy připraven , nedovedu si představit, že by nemohl mít tolik pohybu kolik potřebuje, což by bez naprosté ovladatelnosti nešlo. tak dík za snahu

žanda
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 12:24
- Nahlásit

tady je na fotce s naším krakenem)

http://www.garryho.net/img/kamaradi/10v.jpg

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 12:32
- Nahlásit

žanda

ty jo ta je úžasná!! (ne že by krakenek nebyl, ale to víš proti dámě nemá šanci )
Já si myslím, že by nebyl ani tak problém pesana naučit posunkový povely (no myslím si to jako laik , realita by byla asi dost bolestná ), ale naučit ho vnímat furt páníčka, kontrolovat ho co pět vteřin (přeháňka, pochopitelně), ale hlavně nechápu, jak to udělat, abych upoutala pesanovu pozornost v momentě, kdy to nutně potřebuju já a on se zrovna nedívá. auta se teoreticky dají pořešit tím, že se pes naučí na chodníku zastavovat, nepřebíhat silnici atd, atd. ale myslím, že někdy to zapotřebí je, a to je mi záhadou, jak to pořešit.

žanda
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 13:09
- Nahlásit

PetraK

dáš mi email? dám ti kontakt.....

žanda
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 13:13
- Nahlásit

pigie
dej email taky, pošlu kontakt.

on je to moc hodnej kluk,jistě odpoví rád. Za to , že si vzal fenku z utulku,pak zjistil, že neslyší a rozhodně nevzdal tuto situaci tím, že by psa vrátil, před ním smekám. Byla doba, kdy jsme spolu cvičili i 2x týdně a vždycky,když jsem potřebovala parťáka tak nikdy neřekl ne- tak že umí píchnout i ostatním. Navíc jsem mu psala sms a proč email chci.....dal ho dobrovolně)

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 13:17
- Nahlásit

žanda

Jsi tu? Až se ozveš, tak písnu emila a pak ho smáznu, nechce se mi ho tu nechávat vyvěšený.

Mel
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 13:24 - Změnil/a: Mel
- Nahlásit

Jandula
ne, zrovna před pár týdny přiletěli kamarádi z LA přes Amsterdam a kontrolovali je u nás na Ruzyni...
A cena k proclení je 200 dolarů, co jsem se někde dočetla.

žanda
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 13:25
- Nahlásit

PetraK
jsem- čekám)

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 13:26 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

žanda
Díkec moc!

Máš?

žanda
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 13:27
- Nahlásit

PetraK
mám,můžeš mazat

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 13:28
- Nahlásit

žanda
Ještě jednou dík -hotofson! a Páníčkovi od Sáry, taky děkuju předem.

žanda
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 13:29
- Nahlásit

PetraK
máš to v emailu....není zač

Dines
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 13:31
- Nahlásit

Mel
ne, zrovna před pár týdny přiletěli kamarádi z LA přes Amsterdam a kontrolovali je u nás na Ruzyni...
Neřekla bych, že to bylo kvůli elektronice

pigie
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 13:47
- Nahlásit

isdpch
ja by som skor uprednostnila obojok, co sa neda "zneuzit", cize to max. co dosiahnes je to vibrovanie alebo vrnenie...

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 14:03
- Nahlásit

isdpch

Pane Moderátore, přestaňte se mi okamžitě smá!!! Hned tetkon
. Já tomudle vůbec nehovím, je to pro mě španělská vesnice a tož jsem si říkala, že to tam napíšu, aby si někdo, kdo o to ví ještě míň než já, nemyslel, že ňákej blb tejrá hluchýho pesana ještě elektrickýma výbojema.

Jandula
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 14:36
- Nahlásit

Mel
Fakt? No tak to je síla, já myslela, že Ruzyň je naprosto v pohodě... my si nechávali dovézt foťák v květnu a žádný problém, ale je pravda, že určitý lidi tady asi nekontrolujou...

http://technet.idnes.cz/navod-jak-nakupovat-z-cizi ny-pres-internet-a-usetrit-tisice-pqy-/sw_internet .asp?c=A080520_112844_sw_internet_vse
tady je maly navod

pigie
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 14:38
- Nahlásit

isdpch
Rozdiel je v tom, na co ho pouzivas. Bohuzial, uz si viem celkom dost dobre predstavit - realita, ze si Hugo kluse svojim tempom v dial a ja chcem zabocit inam a cakam, kym sa spamata a otoci sa, kde ma nechal. Podobne, ked sa rozhodne ist za kamaratom, ale nepocuje moje volanie, ale akonahle zisti, ze som daleko, tak sa na posunok (niekedy aj bez neho) vracia. Ibaze tymto ako si to nazval zlaknutim, dosiahnes presne to, co po nom chcem, otoci sa - teda, ak sa to nauci Zda sa mi ovela lepsie dat psovi na krk takyto vibrovak, ked je zvyknuty chodit roky na volno, ako ho zrazu uviazat na stopovacku. A nie je to vec, co by som musela pouzivat denne, aj keby bol hluchy, lebo si dava na mna pozor, ale su situacie, kedy je clovek bezradny a vedomy si toho, ze uz to nie je ta ovladatelnost ako mal predtym... Proste sa snazim najst riesenie, ktore by uspokojilo mna i psa ;)

PetraK
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 14:46
- Nahlásit

isdpch
se vám pani nesměju, to bych si v životě nedovolil

ešče, že tak!

No já je nezavrhuju úplně (páč jsou situace, kdy není asi jiná možnost), ale jsem ten případ, co jim moc nevoní- s tím, že jsem postupně dospěla od úplné negace do stádia, že když všechno selže, je lepší jednou zkusit obojek, než mít psa přejtýho či zastřelenýho.
Ale tady je to o něčem naprosto jiným. Pokud je tam to vrnění, tak to bude podle mě fungovat dobře, právě jako to upozorňovadlo. Ale psala Žanda, že to jde i bez, tak pokud jo, tak kdybych musela, zas bych to brala jako poslední možnost.

gabifi
Člen
# Zasláno: 1 Srp 2008 18:51
- Nahlásit

pro kutily
URL

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání