| Autor |
Zpráva |
Aisha
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2008 09:27
- Nahlásit
Ahojte, pán se kterým se potkáváme na venčení zjistil, že jeho pejsek je hluchý -je to ještě štěndo, tak ho chce naučit přivolání.
Nevíte jestli to jde nacvičit pomocí ele. obojku, nebo neznáte nějakou jinou metodu, jak cvičit hluchého pejska.
Díky moc
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2008 09:32
- Nahlásit
Aisha
povely se můžou dávat i posunkově, jen je nutné, aby pes sledoval psovoda...
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2008 09:34
- Nahlásit
Aisha
já sama osobně ne, ale svého času jsem potkávala teriérku, kterou šetrně pomocí obojku naučili-používali jen to "zvonění", fenka byla v pohodě. ale určitě to chce sebrat víc informací a hlavně učit to s někým, kdo s tím dělá a má citlivý přístup. Takže naučit to určitě jde.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2008 09:34 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit
Aisha
co stopovačka, pamlsky a posunky?
|
Aisha
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2008 09:41
- Nahlásit
posunky půjdou, jen když se na něj bude dívat.
Stopovačka je určitě dobrá, ale on totoho pejska potřebuje naučit, když bude na volno a nebude se na něj dívat(tak proto ten obojek)
Jinak díky za odpovědi.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2008 09:41
- Nahlásit
Dovolim sa zapojit, hoci hlucheho psa nemam. Mam pocujuceho, reagujuceho na posunky. Avsak, ked ma tazky zapal ucha, je uplne hluchy. A viem, ze jedine, co je tazke, je prave uputanie pozornosti. Tam sice stopovacka pomoze - ale dozivotne. Ten obojok ako "zazvonenie" by som veru vzala do uvahy. Aby sa ten pes naucil otocit na pana. Bolo dost neprijemne, ked pes, ktory vas v nejakej situacii bezne posluchne, zrazu kraca dalej a dalej, vy stojite a cakate, kedy sa konecne otoci, aby ste ho mohli privolat... A on ked sa otoci, tak na prvy posunok pride. Ale ked je mimo dosahu kamienka alebo nieco podobneho, cim sa snazite uputat jeho pozornost, tak vam nepomoze nic. Preto myslim, ze el. obojok je v tomto pripade dobra pomocka.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2008 09:48
- Nahlásit
k tomu obojku - jestli jsem to tehdy dobře pochopila- já se o ty obojky nezajímám, tak nevím přesně, ale je tam právě jen nějaký zabzučení, či zavibrování - vůbec žádná elektrika, které psa upozorní. Předpokládám, že postupně naučili, že tohle znamená - koukej na páníčka a pak posunek, nebo rovnou, že to znamená přijď k páníčkovi. To bylo poprvý, kdy jsem si řekla-chvála el. obojkům. Fenka běhala naprosto navolno, stejně jako ostatní psi. Jen do vody se to muselo pochopitelně sundat.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2008 09:49
- Nahlásit
PetraK
pokud vím, tak ty nový jsou i do vody
|
Aisha
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2008 09:49
- Nahlásit
4 pigie
tak snad něco vymyslí - bude to mít těžší v tom, že ten pejsek nikdy neslyšel, tak to na ten posunek ještě nemá naučený.
Dík
|
Pavliii
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2008 09:50
- Nahlásit
Mel
blanulinka1
Problém je ale právě v tom, že musíš psa nejdřív na sebe upoutat...
Aisha
Já jsem na obojek naučila mojí starou fenku, když ohluchla, ale tam jsem potřebovala vyloženě jenom upoutání, protože přivolání měla. U štěnátka bych to asi řešila kobinací obojku a stopovačky (a pamlsků .
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2008 09:56
- Nahlásit
PetraK
tak nevím přesně, ale je tam právě jen nějaký zabzučení, či zavibrování - vůbec žádná elektrika, které psa upozorní.
no, v Americe prodávají jen vibrační obojky, u nás jsem to neviděla...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2008 10:00 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
PetraK
je tam právě jen nějaký zabzučení, či zavibrování
Tak je mozne, ze prave pri tomto skoncime... Dik za info
Mel
Ked to predavaju v Amerike, v dnesnej dobe tiez nie je problem to doviezt sem. Hlavne, ked pozriem na cenu dolara
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2008 10:02
- Nahlásit
Pavliii
no to mi došlo...jsem sice původně blondýna, ale zkusila jsem umělou inteligenci a funguje to...
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2008 10:04
- Nahlásit
Aisha
Se mnou na cvičák chodil kamarád, co hluchou fenku má. Má s ní složené i nějaké zkoušky poslušnosti. Rozhodně nikdy elektriku nepoužíval. Pokud jsi z Prahy, můžu ti dát kontakt i na výcvikáře,ke kterému chodil,nebo mi dej email a já tě zkontaktuju s tím klukem, pokud budeš chtít.
tady je od něj článek na netu:
http://www.mujpes.cz/pribehy.php?id=50
nedávno byl o něm článek v psích sportech-cca 2 měsíce zpátky.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2008 10:04
- Nahlásit
blanulinka1
aha, tak to je novinka, což je fajn, protože i ve vodě jsou pochopitelně situace, kdy potřebuje člověk psa přivolat. To je fajn
Mel
že by jednou Emeričani přišli s něčím za co je nebudu proklínat?
Aisha
když ho doma naučí reagovat na posunek (štěně jde ke mně, udělám posunek, štěně přijde, odměním, pohladím -tak nějak si to laicky představuju) a pak to zkombinují s tím zvoněním, fungovat to bude určitě.
Teď mě napadá, že tam bude hodně chybět hlasová motivace, ale to se snad bude dát aspoň trošku nahradit mimikou?? Co myslíte?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2008 10:07
- Nahlásit
žanda
díky za odkaz, jdu na to číhnout.
|
Aisha
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2008 10:07
- Nahlásit
žanda
já s pejskem ten problém nemám, ptám se za pána se kterým se potkáváme na venčení - řeknu mu ať si sem zajde(na diskuzi) a kdyžtak se ozve(ale je z Přerova)
Jinak dík všem
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2008 10:08
- Nahlásit
pigie
no, jen sehnat amíka, co to doveze... bo nevím, jak u vás, ale u nás po češích vracejících se z USA letišti dost jdou - i v souvislosti s kurzem dolaru
PetraK
ono se stačí mrknout na jejich e-shopy - tam pod záložkou výcvik nenajdeš nic jiného než el. obojky... tak ti nevím, jestli jen o tom je výcvik psa
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2008 10:11
- Nahlásit
Mel
:-O Fakt? Mne priviezli objektivy, iphone a mnoho dalsich veci za skvele ceny. Je pravda, ze mame amika, co nam to nosi
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2008 10:12
- Nahlásit
Melpigie
co e-bay ?
|
Aisha
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2008 10:13
- Nahlásit
žanda
ten článek je super
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2008 10:14
- Nahlásit
žanda
Prosím Tě, ale jak to dělá, když ten pes je od něj dál a on ho potřebuje přivolat? Ešus taky cvičí od mala na posunky (protože jsem si už tehdy říkala, co kdyby jednou neslyšel...),ale jak právě udělá to, že pes přenese svou pozornost na pána? Chtěla jsem,že se zeptám přímo jeho, ale článek je z 2005, nepředpokládám, že na to bude reagovat. nevíš to ty? Mně to zajímá, protože člověk nikdy neví, kdy bude co potřebovat. Dík.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2008 10:15 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
blanulinka1
Ja bohuzial s internetovymi obchodmi nemam dobre skusenosti. Ziadna vec mi nikdy neprisla. Takze riesim kupou do ameriky (ziadne postovne) a odtial to chalan privezie. Niekedy aj bez dane, lebo to niekde stihne odpisat.
Ale ten vibracny obojok ma naozaj zaujal
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2008 10:22
- Nahlásit
Mel
jestli jen o tom je výcvik psa
no oni musej mít všechno, a všechno hned a bezbolestně. Bezbolestně pro ně. proto kočkám nechávaj trhat drápy. Aby neměli poškrábanej interiér, psům vyoperovávaj hlasivky, aby nerušili, cvičej je obojkama a sypou jim bobule. vše rychle, efektivně, bezbolestně a už mlčim, páč to je hustej O.T.
|
Džuska
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2008 10:27
- Nahlásit
blanulinka1
no to mi došlo...jsem sice původně blondýna, ale zkusila jsem umělou inteligenci a funguje to...
Pekne Som sa pobavila, dík!
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2008 10:32
- Nahlásit
pigie
jo, američany nekontrolují... přece když pojedu někam na dovolenou, tak si nebudu clít svoje věci, které jsem si doma nakoupila.... ale spousta čechů si dováží za levno věci z USA a tady tvrdí, že nemají nic k proclení
blanulinka1
nevím, jak je to s e-bay, ale když tě vyhmátnou, tak taky musíš doplatit clo a DPH podle mě...
|
Aisha
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2008 11:40
- Nahlásit
janika
to já přesně nevím, ale když jsme mu tleskli za hlavou, tak nereagoval.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2008 11:41
- Nahlásit
Mel
tak taky musíš doplatit clo a DPH podle mě...
pokud to překročí určitou cenu, myslím, že je to cca 20 EUR... A stejně nevím, jak to funguje, protože když i třeba z Washingtonu neletíš přímo, tak zavazadla máš odbavená až do Prahy a když přiletíš do Prahy, tak už žádnou prohlídkou jako občan EU neprocházíš... To by tě museli zkontrolovat ještě třeba v Paříži, Vídni nebo Franfurtu a musela bys to mít v příručním zavazadle...
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2008 12:06
- Nahlásit
PetraK
no dneska to vypadá tak, že fenka ho skoro pořád sleduje pohledem- on mávne rukou a ona přiběhne- lépe než slyšící pes- na zkouškách ani nikdo nepoznal,že fenka je hluchá...........ale makal s ní od malinka, cvičil 2-3x týdně na cvičáku,doma denně.....přesný popis ale já nevím ,než začal chodit se mnou do skupiny, tohle vše trénoval jen s cvičitelem a "vymýšleli" jak na ni na potvůrku )) ale vítězství je sladké, fena chodí bez vodítka úplně v pohodě i normálně mezi lidi. Navíc je to samo o sobě klidné zvíře (je tedy běhavka,ale myslím tím,že to není pes,co by napadal, nebo měl z něčeho nějakej strach). Já mu říkám, že je to stejně jeho nejlepší pes života, že lepšího už mít nebude )
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2008 12:07
- Nahlásit
Petra- určitě reagovat bude, pokud tam je jeho email,klidně mu napiš...já jeho email nemám po ruce, ale můžu sehnat.
|