| Autor |
Zpráva |
žofka
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2008 20:25
- Nahlásit
brut
Ještě mně zvědavost nedá,to je ta fenečka,kterou původně rodinná rada zamítla ? A jak je stará ?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 24 Čen 2008 20:51
- Nahlásit
brut
no jsem zvědavá, jestli padne nebo ne,tak určitě napiš . Aspoň u nás to teda fungovalo a funguje- a že maďaři jsou pěkný aktivisti . Ale funguje to nejen u Ashe, ale i u mě, když musím namáhat makovici, jsem vorvaná jak starej plakát
|
brut
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2008 09:18
- Nahlásit
žofka
nene, malá je 8 měsíční
PetraK
určitě dám vědět .... u mně tohle moc nefunguje, tak doufám, že malá nebude jako já
Maďaři, setři, pointři... k těm mám dost blízko ..... buď je má někdo v rodině nebo v nejbližším okolí
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2008 09:22
- Nahlásit
brut
Hele tak nezbývá než doufat , ale čistě teoretíčesky vzato - psala jsi že je plašší - tak to větší množství lidí, jí dá asi zahulit-navíc tam bude sama,nebudu mít za zadelí svýho silnějšího parťáka, bude asi na takový akci poprvé, všechno bude nový, spousta nových vjemů, zážitků. Já to vidím tak,že padne do peří a nebude o ní vědět. Pokud tedy jí to nerozjede tak, že bude za rozjívence a usne až za tři tejdny
|
brut
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2008 09:28
- Nahlásit
PetraK
Pokud tedy jí to nerozjede tak, že bude za rozjívence a usne až za tři tejdny
to nééééé, bych humříla, už takhle chodím jak polosmrtka
Ale asi máš pravdu, plašší je, takže množství lidí, zvuků ( a že jich tam teda setsakra bude) a dalších zajímavostí by mohl zabrat ( v životě neviděla lodičku, teď půjde na parník )
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2008 09:57
- Nahlásit
brut
už jen ten parník ji dorazí, páč se šeskrát zebleje ještě než se rozjedete a to taky jednoho vyčerpá jak žumpu . neboooj, nekasej kalhoty, brod je ještě daleko ............ to říká někdo, kdo chodí pro jistotu furt s vyhrnutejma gatěma -to jen abys věděla, jak lehce se rozdávaj rozumy
|
brut
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2008 10:12
- Nahlásit
PetraK
Brut parník miluje, jsem zvědavá na malou ... jj, zatím nechám gatě nahoře, bych se o ně byla schopná někde přerazit
Jsem četla, že ti chrchle Ešus..... jestli je to zvuk, jak když má v krku něco a nejde to ven + při zmáčknutí krku ( jako obojkem)chrchlání stpňuje, tak je to psincový kašel.... dej mu 1000covku "C"éčko, jitrocelový sirup a 3 dny ráno a večer Bromhexin v tabletách a nechej ho v klidu ( ty tři dny určitě, pak můžete přidávat pohyb ... ale to podle kašle)
Brut ho měl před 14 dny ... taky z ničeho nic... od té doby se vystřídali všichni psi. V pondělí jsme byli na kontrole na veterině a chrchlalo tam psů hafo... všichni měli to samé
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2008 10:19
- Nahlásit
brut
jojo, já si myslím, že to bude tohle šmejdstvo. Céčko už jsem mu dala, jitrocelák taky a klid - no to bude kapínek problém - podle mě to bylo minule to, co to zhoršilo, že se nedá moc udržet v klidu, tak uvidím. zatím to není nic děsnýho, tak to snad zmáknem tentokrát líp a bez dochtora. Já teda místo Bromhexáče dám spíš sirup z cibule, to mu minule zabralo hodně a hlavně rychle. Tak jsem se radovala a pak z toho hupnul do "rýmy" či co to bylo a skončil se zelenejma hnusnejma nudlema, horečkou a ATB a to fakt nechcu . No tak si budeme místo plavání asi číst pohádky nebo co
parník jsme my ještě nezkoušeli - asi by to byl nářez, musela bych toho vola zrzavýho lovit někde z lodi furt
|
brut
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2008 10:28
- Nahlásit
PetraK
tu rýmu mu způsobila nějaká bakterie, která se přidružuje ke kašlíku.... zkus ho udržet tři dny v klidu, pak by mělo být to nejhorší pryč..... cibuli s medem dávám taky, jenže by se jim to motalo s jitrocelákem, tak nám vet poradil Bromhexin...... a fakt zabírá a docela rychle. Nejhůř na om byla Bali, ta totiž odmítá cokoliv žrát...a když to smrdí práškem tak je raději o hladu. Takže jsem tu dělala pořádné opičky, cpala jí léky do tlamy, aby je ona hned vyplivla, oblbovala jí přeslazeným tvarohem atd. Nakonec dobrý, ale fakt jsem se pořádně nevyspala.... spím totiž asi tak jak ty ( jeden kosák a jsem vzhůru bez možnosti následného usnutí)
Taky jsem měla obavu, když jsem poprve brala Bruta na parník ( jel jako štěně)..... nejvtipnější byl, když strčil hlavu mezi špriclíky a nemohl jí dát zpět.... ovšem voda se mu líbila, lidi ne, pokud neměli nějakou dobrotu v ruce nebo v tašce
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2008 10:37
- Nahlásit
brut
jojo, já už doma nahlásila, že pes musí být preventivně chvíli v klidu - nehodlám pak lítat zbytečně po veterině. Otázkou je, jak to dopadne , on když se spojí páníček a čokl - oba obsahem mozkovny mínus - maximálně nula , to je vražedná kombinace . Mně se podařilo, že Ešus prášky moc neřeší- třeba vitaminy v rámci blbinek který děláme sežere i sám a samotný - i Céčko( s trochu obštrukcema, ale to k tý naší hře patří, to by nás to nebavilo ). No tak uvidíme. Hele - proč se Jitrocelák tluče s cibulákem? Já myslela, že obojí je na odkašlávání? Vím, že se nemůžou třeba léky na tišení kašle a na odkašlávání kombinovat - logicky. Ale tohle jsem myslela, že to funguje nastejno? Nepamatuješ si co ten dochtor říkal?
Taky jsem si dneska říkala, že se moc nevyspím, jestli to spustí (a díky tomu blbýmu fóglovi ale ani nevyspala ), ale zatím dobrý. Třeba to podchytím hned a nerozjede se to.
Já bych ani tak neměla strach z lidí- Ešus je plánovitě odmala zvykanej na hospodu apod , ale z toho, že mi ten vůl hupne do vody a já ho půjdu lovit, sežere mě lodní šroub, umřu a smolikof
|
brut
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2008 11:06
- Nahlásit
PetraK
Hele - proč se Jitrocelák tluče s cibulákem? Já myslela, že obojí je na odkašlávání? Vím, že se nemůžou třeba léky na tišení kašle a na odkašlávání kombinovat - logicky. Ale tohle jsem myslela, že to funguje nastejno? Nepamatuješ si co ten dochtor říkal?
pokud dáváš jen cibulák samotný, tak to neva, ale s medem se to tluče díky cukru ( i když je každý jiný)... takže proto jen bromhexin.... jinak jsem zkoušela lipový čaj ( mňam, mňam, psi ho vymlaskli bez otálení), meduňkový na uklidnění ( to samé)
Brut mi taky sežere vše...sice se xychtí, ale ví, že mu stejně nic jiného nezbývá.... malá bude to samé... jen ta ségry potvůrka je rozmazlená
Taky jsem měla strach, že se Brut bude hrnout do vody ...a to ne, on šacoval lidem tašky a na vodu jen koukal.... mám v plánu letos jet alespoň jednu cestu do chaty ... jen musíme přes přehradu a to se mu moc nelíbilo ( hučel celou dobu)
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 25 Čen 2008 12:02
- Nahlásit
brut
Lipovej čaj zkusím, teď jsem si čerstvě nasušila květy, tak to můžu prubnout, když to nebude pít čokl, dám si sama
Ten cibulák jsem dělala právě cukrovej - cibule+cukr, med Ešus neoblibuje . Tak to by mohlo bejt, ne?
Nedivím se, že se mu to nelíbilo a hučel, mě se taky nelíbí, když ten parník zavřou do komory
|