Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Demolování pelíšku
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
brut
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2008 10:46 - Změnil/a: brut
- Nahlásit

Potřebovala bych poradit.... prohlídla jsem starý témata, ale nenašla nic, co bych mohla použít na Alu.
Malá je stále plašší, přes den si hraje mimo jiné s Brutem nebo Balčou, s hračkama, klacíkama atd. Jenže večer se mění v demoliční četu a likviduje pelíšek .... bohužel nejen svůj, ale i Bruta a Balči, takže nemají na čem spát.
Nevíte, co s tím?

Ještě jsem zapomněla napsat, že na velké procházky nemůžeme, protože psi mají psincový kašel a musí být v klidu ( teda Brut je už v pořádku, ale holky ne)

nika00
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2008 11:04
- Nahlásit

brut
ty mas novyho hafana?
vypada to ze to dela z nudy nebo ze samoty, nepomohlo by ji premistit do vasi blizkosti na noc?

brut
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2008 12:17
- Nahlásit

nika00
mám ..australandu
sama není, má u sebe oba psy a tohle dělá ve chvíli, kdy přijde z posledního venčení, ještě předtím, než si jdeme lehnout.

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2008 12:27 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

Mě napadlo ji zabavit na chvíli hrou, pak ji dát na pelíšek-říct místečko, chvilinku tam s ní zústat (jako s malým miminem), hladit, aby se uklidnila... ale to by si pak tímhle způsobem mohla asi taky časem vynucovat pozornost, možná-co myslíte?

wami
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2008 12:29
- Nahlásit

brut
nevím, ostranila bych pelíšky (dočasně), pořídila žvýkací kost a pokoušela se co nejvíc hlídat - jakmile začne s likvidací čehokoliv, nalákat na žužlíka a pochválit...

jinak s tou plachostí - brávala bych si ji co nejvíc k sobě samotnou, bez ostatních psů, i na vycházky, i jenom do pokoje... ať se ti nenaváže jen na ostatní pejsky, ale hodně na tebe... třeba i při krmení držet misku v ruce, třeba jen na kratičké vycházky na 5 minut, ale jen ty a ona...

jinak zatím to může být i vyrovnávání se s deprivací, mohu-li soudit podle ségry, energie mají až moc - možná ji neumí zatím líp nasměrovat, tím, že se zatím bojí s tebou pořádně spolupracovat, tak ten přebytek energie vkládá do takových nepatřičností...

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2008 12:37
- Nahlásit

wami

to jsem ráda, že jsme se shodly a že nemám jen blbý nápady

nika00
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2008 13:09
- Nahlásit

brut
juu, fotkyyyyy naky..sup sup

brut
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2008 13:57
- Nahlásit

wami
pelíšky bych odstranila, ale to by museli spát na dlažbě ( Brut s malou by to zvládli, ale Bali je postelový pes, který tak tak vydýchá pelech v chodbě ).... zkusím použít až Balču odevzdám ségře.
S tou špatně nasměrovanou energií budeš mít pravdu a pak taky to, že si vůbec neumí hrát, jen ničit ( Brut už nemá skoro žádné hračky... mimo těch, co jsem včas zabavila a dávám je jen jemu). Je vidět, že podmínky ve kterých do teď byla nebyly pro její rozvoj úplně nejlepší.
Ven s ní chodím jen já ( pouze v nejnutnějším případě mladej), krmení má ode mně, učím jí různé povely taky já ( a tím pádem odmítá poslouchat ostatní ).
Mám radost z každého malinkatého pokroku a že jsou vidět téměř denně, hodně chválím, odměňuju ..... na procházkách si nechce hrát s ničím, jen objevuje, i když dneska se pokoušela sebrat cikáňatům kopačák
Vím, že nemůžu chtít zázraky během pár dní, ale to ničení pelíšků je asi fakt nejhorší, co dělá ( pak se taky krčí při prudším pohybu, lehá si na záda, plazí se....i když už ne tak často)
Ale je fakt sluníčková ... jen chudák chytila ten kašel od Bruta a Balinky, takže dneska jedeme na veterinu, aby je všechny vet zkouknul a poslechl

PetraK
ona se potvůrka zklidní hned, zavře očička a usne, ovšem za chvíli se probere a demoluje ... pozornost si vynucuje už teď, předtím skoro žádnou neměla

nika00
Jukni na Brutovy stránky do Fotogalerie ... pod nadpisem Alu u nás je potvůrka

nika00
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2008 14:07
- Nahlásit

brut
me ty vase stranky nefunguji

brut
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2008 14:10
- Nahlásit

nika00
koukám, že vůbec nejdou estránky...asi mají nějaké potíže.... zkus se kouknout sem
http://brut.rajce.idnes.cz/

jablunka
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2008 14:40
- Nahlásit

brut
Ta je úúúúúúžasná......Jakpak se vám přihodila???

brut
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2008 14:56
- Nahlásit

jablunka
když ti řeknu, že doslova spadla z nebe, budeš mi věřit?
To víš, zjišťuju, že alespoň dvakrát za život musím udělat dobrý skutek ( první byl Denynka)

jablunka
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2008 15:04
- Nahlásit

brut
když ti řeknu, že doslova spadla z nebe, budeš mi věřit?
Čéče i budu......Ale trochu to rozveď.

brezen2008
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2008 15:11
- Nahlásit

brut
taky prosím o více informací

brut
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2008 15:21
- Nahlásit

jablunka
Alu je v podstatě rozhodnutí jednoho mrknutí...a ne mého ( i když já jí chtěla moc a hned)... tentokrát to zásadní, nejdůležitější a nejrychlejší rozhodnutí dal Martin a to tak, že jsem do chvíle než byla v autě nevěřila, že pojede s náma domů ... oni ti chlapi občas i překvapí

PetraK
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2008 15:24 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit

brut

Brut- je naprosto úžasná, máš radost viď? Tak ať se brzo srovná chlupatice roztomilá

A pusu prosím je naprosto bezkonkurenčí fotočka

jablunka
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2008 15:25 - Změnil/a: jablunka
- Nahlásit

brut
nejdůležitější a nejrychlejší rozhodnutí dal Martin a to tak, že jsem do chvíle než byla v autě nevěřila, že pojede s náma domů ... oni ti chlapi občas i překvapí
Hlavní je,že už je u vás.

wami
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2008 15:56
- Nahlásit

brut
ona bude nějakou chvíli závisláček jenom na tobě, Banuška se na mě kouká jak na svatý obrázek, chlapa toleruje a podrbat se od něj na bříšku se nechala až po roce, co je u nás...

Když nemůžeš nechat pelíšky stranou, tak jim tam najdi jen nějakou starou deku, které ti nebude líto, nebo to holt zkus, až tam Balinka nebude, i když čím dřív, tím líp...

až ti bude důvěřovat natolik, že se nechá od tebe zaměstnat a naplní si mozeček pořádnou činností, myslím, že likvidační období ustoupí. Rozhodně bych jí ale cpala ty žužlací kosti nebo tak něco, aby se naučila i to demolování přesměrovávat na "povolené" věci...

brut
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2008 11:23
- Nahlásit

wami
tak jsem dneska ráno zjistila, že druhý strůjce demolování je Bali ..... takže dostala pořádný céres a doufám, že bude klid. Zítra holka pojede domů... teda snad. Pak hned začneme s trénováním a odvracením pozornosti na něco jiného než na pelíšek. Taky konečně smíme pořádně ven... i když malá jen na chvíli, přece jen kašel dostala nejpozději a ještě dost sípá, takže se snad trochu víc unaví a budou chrnět
V pátek odjíždíme na chatu, kde budou v lese celé dny.... tam bude mít kousacích příležitostí ( klacky..) habakuk

wami
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2008 13:35
- Nahlásit

brut
tak jsem dneska ráno zjistila, že druhý strůjce demolování je Bali

nj, slova hýbyjí, příklady táhnou...

a zbytek uvidíš, ono to možná nebude tak hrozný, jen to chce čas a lásku, což máš obojí...

V pátek odjíždíme na chatu, kde budou v lese celé dny...
tsss, trošku závidím

(OT - 12.-13.7.? nestíhám psát mejl, ale doufám, že ti to vyjde! počítám s tebou! )

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2008 13:42
- Nahlásit

brut

na chalupě bude vorvaná jak vorvaňa jediný po čem bude za nějakou dobu toužit bude, padnout a chrápat. Tam ji roupy přejdou

brut
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2008 13:45
- Nahlásit

wami
zatím žádná změna, takže 12. - 13. je naplánováno a doma nahlášeno

Jj, ona Bali je pořádná potvůrka... ségře ničí neustále něco, tady u nás si to moc netroufá, protože je neustále hlídám....

brut
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2008 13:46 - Změnil/a: brut
- Nahlásit

PetraK
to doufám ... jen bohužel je potlach v sobotu a to ještě tak moc vorvaná nebude, takže jsem jí v rámci socializace naplánovala večer při hudbě, tanci, pokřikování a ve společnosti paničky, páníčka dětí a dalšího "milionu" lidí a psů
Jen chudák Brut bude muset zůstat v chatě a hlídat... nějak se nám rozmohl nešvar vykrádání chat.... navíc on tyhle akce moc nemusí a kravál bude po vodě slyšet až k nám

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2008 13:58
- Nahlásit

brut

tím si nejsem tak yjistá, že vorvaná nebude - sto rukou na hlazení, dalších sto na krmení...... všechno se musí zjistit - i když z povzdálí, taky jestli je plašší, jak jsi psala, tak to bude nápor - tuším že padne za vlast a bude jediná, kdo nebude za prudiče ,

brut
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2008 14:46
- Nahlásit

PetraK
kéž by

PetraK
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2008 14:50
- Nahlásit

brut

no tak psychická zátěž zmůže vždycky víc než fyzická, takže jí to zmordí ani nebude vědět jak, padne jak strom a bude chrápat jak dřevorubec

brut
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2008 16:50
- Nahlásit

PetraK
dám vědět, jestli to takhle fungovalo

žofka
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2008 17:27
- Nahlásit

brut
Ahoj,já teda zírám a moc gratuluju.
Demolování pelechů,já už dávno neřeším,už několik let používám pelechy plastové,které jim vystýlám. Teď si uvědomuju,že to asi víš. Povlečení jim sice musím často prát,ale pelechy pořád žijou. On by člověk to chtěl mít pěkný podle svých představ,ale někdy to nejde a musíme se přizpůsobit hafíkům.Mám teď sedmiměsíčního puboše,stejnou rasu,jen většího,takže je velký asi jako ta vaše madam,většího ničitele jsme ještě neměli,ale už to vychytávám,docela se to už usměrňuje. Pokud by mi ničil pelech,určitě bych ho tam nenechala. Prostě u mě vyhráli plastoví.

brut
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2008 19:47
- Nahlásit

žofka
děkuji
Brut chrní na molitanové matraci... teda pokud mu není horko, to spí normálně na dlažbě. Malá spí s ním, ale matraci nebo deku či povlak rozdrbává. Pevně doufám, že se to naučí a bude spát v klidu jako Brut ..... jinak holt bude mít smůlu a nechám jí tam ty škubance a bude

žofka
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2008 20:10
- Nahlásit

brut

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání