Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Stopa - lomy
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Eny
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2008 10:38
- Nahlásit

ijáček
zkus jí dát do každé šlápoty, zkus jí na stopě brzdit stopovačkou, ať neletí jak splašená, to se dělá tak že jen ty udáváš tempo, neškubat!!!, jan se do ní zavěsit, chápeš?
zkus jí vést max na dva metry před sebou, zkus jí tam dát předměty, pokud to už umí a u nich jí klidnit a hlavně když jdete ke stopě, tak jí klidně nech táhnout, ale cca 1-2m před nášlapem jí zastav, v klidu jí nandej postroj, nebo přepni na stopovačku, klidně jí dej lehni a až bude klidná, tak jí v klidu dověď k nášlapu... pokuď lítá jak splašená, tak jí v klidu naveď zpět na stopu, nejlépe k pamlsku a drž jí pak nakrátko, aby jak splašená lítat nemohla... Stopa je klidová disciplína a pokud pes je nerv, tak ty musíš být o to víc klidná a svým chováním jí usměrňovat...
Odkud jste? toto se nejlíp ukáže v praxi.

ijáček
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2008 10:44
- Nahlásit

Eny
Z Prahy, teda kousek od Prahy na Jih. Tohle co mi píšeš se pokouším dělat, ale né úplně se mi daří jí uklidnit, i když musím říct, že v tomhle se dost zlepšila Chodím za ní tak dva metry a když jde dobře tak tu stopovačku popouštím a když jde špatně tak já zrxchlím zas na ty dva metry i míň, nervák ona je tak já se zkusím uklidnit a uvidíme

ijáček
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2008 10:48
- Nahlásit

Eny
Se omlouvám, dnes už musím jít. V pondělí si toto téma ještě vyhledám. Prozatím moc moc děkuju

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání