| Autor |
Zpráva |
argosek
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2008 13:02
- Nahlásit
no abychom tema o prirozene komunikai se psy uzavreli -
kdo si chce se svym psem opravdu rozumet, necht se
inspiruje u jedne mlade slecny....
komunikace_mezi_clovekem_a_psem
ps: olity
|
Fuissem
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2008 13:04
- Nahlásit
bullvnouzi
Nekoušu. Nebo koušu, ale jen když se z prcky melem na posteli. Ale to von kouše aji do mě,tže to se nepočítá.
Ty jo, tak sem prave zjistila, ze tu celou dobu kecam. Tohle je u nas na denim poradku a jeste k tomu kdyz se moc hecujem tak dopadnu spatne.
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2008 15:08
- Nahlásit
Rozhodně NE!!!
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2008 15:38
- Nahlásit
argosku,až budu mít čivavu,budu se klidně namáhat ) když pes je malej "rambo" nač si ničit tělo )
a teď vážně, osobně si myslím, že každej pes je jinej a na každýho funguje něco jinýho, je na nás poznat co a nepoužívat přílišné tresty na každou blbost,která se dá třeba vyřešit povelem fuj(nebo jiným to je fuk). a vůbec nejlepší je spíš chválit za vše dobrý co pes udělá a přerušit jeho dělání volovin včas,dokud je malej a tvárnej.
|
bullvnouzi
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2008 15:41
- Nahlásit
Fuissem
No vidíš to. A pak že nekoušeš.
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2008 15:54
- Nahlásit
argosek
Hele já o pitech nic vědět nepotřebuju, chováme je dýl než Mucholabka. Ale o pity tady vůbec nešlo.
Dá se to zevšeobecnit na všecky psy - jsem se ptala jestli je koušete jako formu trestu, toť vše... (pro mě je to fakt nemyslitelný, a proto jsem chtěla znám váš názor)
Na druhou stranu - některým uvřískaným rádobyjorkšírům bych nejraději ukousla rovnou celou hlavičku...
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2008 16:16
- Nahlásit
pawLINka
ok. my tedy nekouseme a kousnuti jsem videl jednou v zivote - a musim rict, ze melo okamzity efekt [ale jak rikam, nezalezi na tom co clovek dela, ale jak]
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2008 16:23 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit
pawLINka
Hele, já neříkala, že vím všechno. Nebo všechno o pitech. Vím asi hodně, třeba víš víc navíc (zatím) nemám odchováno ale čas doháním počtem, to joooo
Na druhou stranu, kdybych měla dva psy, nikdy bych se neodvažovala se považovat za nějakého mega chovatele. Ale nešť...
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2008 17:59
- Nahlásit
Mucholabka
Hele, já jsem se za žádného extra chovatele nikdy nepovažovala, nepovažuju a ani nikdy považovat nebudu. Ani jsem to o sobě nikdy neřekla. Reagovala jsem na to, že argošek napsal, že se mám zeptat tebe jestli chci vědět něco o pitech. To co o nich vím mi stačí a netvrdím, že toho nevíš víc, ju?
A promiň jestli to vyznělo blbě, nemyslela jsem to tak
|
aren
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2008 18:02
- Nahlásit
argosek
musim rict, ze melo okamzity efekt
Že tys ji zakous nadobro
|
aren
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2008 18:03
- Nahlásit
Mně se proti neodbytné Lesance, když mě budí, nejlíp osvědčuje zavrčení, účinkuje skoro pět minut
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2008 19:19
- Nahlásit
pawLINka
Reagovala jsem na to, že argošek napsal, že se mám zeptat tebe jestli chci vědět něco o pitech.
to jsem prece nenapsal. psal jsem svuj nazor a pak jsem rek, ze mucholabka to bude vedet lip - jelikoz sama ma smecku techhle psu. a on - pokud se bavime o tom rvani mezi psy - je obrovskej rozdil mezi tim, mit treba x let vzdy jednoho psa, nez mit smecku, ve ktere je vic samcu (pokud se nejedna o tutiky, kteri nemaji na nejake spory ani pomysleni).
|
pawLINka
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2008 19:38
- Nahlásit
argosek
ách jo... Já fakt dnes končím... Nebudu se hádat kdo má více zkušeností a kdo více psů. Naše smečka je taky docela velká, ale já nemám zapotřebí se tady vytahovat. Už jsem to snad vysvětlila v příspěvku předtím, ne?
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2008 19:52 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit
pawLINka
Je metod je spousta podstatne je jestli se ta metoda umi nebo neumi. Alfa roling (povaleni psa na zada) neni nijak nova metoda a pouziva se uz hodne dlouho, akorat ted si sposta lidi mysli ze to umi a pritom umi prd. Kdyz se to umi dobre funguje to spolehlive, kdyz se to neumi velmi rychle se tim zku..i pes. Kdyz se to pouzije spravne tak se v naproste vetsine pripadu pes na ty zada otoci sam. Vubec nejde o to psovi zpusobit bolest, presto je to jeden z nejtvrdcich trestu co je, je to prima vyhruzka zabitim. Mnohem dulezitejsi nez to vlastni povaleni na zada je po te zpusob pusteni toho psa pokud ho pustite tak ze ten pes vlastne vyhraje tak vse jen zhorsite a u hodne sebevedomych psu muzete skoncit na chirurgicky ambulanci.
mimochodem nekteri z lidi co tu s vama diskutujou toho sebevedomeho psa videli v akci. Mohlo se to tenkrat povest trochu lip presto kdyz jsem se s majitelem toho psa sesel pozdeji zdelil mi ze ten jeden zakrok vyresil to co se marne snazil vyresit nekolik mesicu.
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2008 19:56
- Nahlásit
Tchor
Mohl bys mi prosím ten Alfa roling trochu popsat, nebo mi dát na něj nějaký odkaz ? Ne že bych to potřebovala, mám malé psy se kterýma si poradím, akorát mě to zajímá jak se to dělá v praxi, aby to bylo správně.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2008 20:00
- Nahlásit
vlk
Tohle opravdu neni metodika ktera patri do rukou lidem co uz nemaji hodne zkusenosti se psi smeckou. Vetsina lidi co ji dobre pouziva to okoukala od vlastni smecky. Odkaz fakt zadnej nemam.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2008 20:01
- Nahlásit
vlk
alfa rolling je "burzoazny prezitok"
je to vycvikarsky omyl, ktory vznikol z nespravne vysvetleneho vlcieho spravania sa, ked sa vlk prirodzene (nie vynutene!) podriaduje autorite.
celkom zrozumitelne je to zhrnute napr. tu:
http://barney.glenalbyn.org/view.php?cisloclanku=2 005111701
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2008 20:01
- Nahlásit
pawLINka
hele, je mi jedno, jestli mas vic zkusenosti ty nebo mucholabka. proste se tu o necem diskutuje, tak diskutuju - mel jsem pocit, zes napsala blbost, tak jsem se k tomu vyjadril. tak toho nechame a ja si pujdu psat dal sve neskodne nesmysly a ty si taky pis, co chces.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2008 20:05
- Nahlásit
Bela
cituji:
Kdyz se to pouzije spravne tak se v naproste vetsine pripadu pes na ty zada otoci sam.
nejde totiz o to zepsa otocis silou, ale o to ze po uchopeni psa se ten sam otoci aby se vyfnul usmrceni. Je to opravdu vyhruzka zabitim a psi ji v krajnich pripadech pouzivaji. videl jsem ji mezi psama za ty leta dostkrat na to abych mohl napsat ze psi ji opravdu pouzivaji.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2008 20:10
- Nahlásit
Tchor
ano, ale tak ako je alfa roll zafixovany vo vseobnecnom povedomi, tak ide naozaj o jeho nasilne, a teda pomylene pouzitie
ja netvrdim, ze ju psi nepouzivaju, ale ako sam pises, cloveku, ktory nema so psou smeckou dostatocne bohate skusenosti, tato metoda "do ruk " nepatri
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2008 20:17
- Nahlásit
Bela
S tim zcela souhlasim
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2008 20:20
- Nahlásit
Bela
Díky za odkaz, je tam docela dost zajímavých věcí.
Ještě by mě zajímalo: mám dvě feny, Jedna má šest let druhá rok a půl. Co je při výchově lepší, nechat je aby si postavení ve smečce vyřešily mezi sebou, nebo já jsem šéf a tudíž neupřednostňuji žádnou, krmím a podávám pamlsky tak jak chci já ?
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2008 20:32
- Nahlásit
vlk
no, ja osobne takuto skusenost nemam, ale z toho co vravia mudrejsi a skusenejsi, tak vo vseobecnosti b) je spravna odpoved
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2008 20:39
- Nahlásit
Bela
Uf tak to se mi ulevilo, už jsem myslela, že postupuju blbě. Protože právě hodně lidí tvrdí, že si to psi maj vyjasnit mezi sebou, ale přece je nenechám aby se dorvaly do krve.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2008 20:44 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
vlk
vyjasnovat by si nemali nic, pokial si tam sefka, t.j. na vyjasnovanie si tam ty - to mas ako u malych deti.
maju tendenciu rvat sa do krvi?
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2008 20:48 - Změnil/a: vlk
- Nahlásit
Bela
Ani nevíš jak jsi mě potěšila. Je na zabití poslouchat na venčišti názory některých pejskařů.....Právě že teď už nee, já jsem jim hned v začátcích dala najevo, že žádnou agresivitu nestrpím a je doma celkem klid. Mám dvě šiby a někdy jsou dost prudké....nebo spíš bývaly.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2008 20:57
- Nahlásit
vlk
jaaj, to si ty s tymi bojovymi sibicami (sory, ale niekedy si nestiham vsetko pamatat)
sibice su tvrdohlave potvory a viem, ze sa vedia aj posekat. ja som na tieto spicove plemena vysadena, ale hlavne na SH
Je na zabití poslouchat na venčišti názory některých pejskařů
to poznam to treba s blahosklonnym usmevom prehliadat a diplomaticky sirit osvetu. Robim to uz asi 5 rokov a obcas sa nejake to zasiate semienko ujme
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2008 21:01
- Nahlásit
Bela
Nee bojovou šibu má kamarádka, teda podle názoru jedné stihomamem posedlé sousedky....
já tyhle špicouny taky miluju všecky, ale šibice mi tak nějak přirostly k srdci nejvíc....a můj sen je ještě akita....
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2008 21:05
- Nahlásit
vlk
no vidis, tak este aj to, co si pamatam, si pamatam zle
(...a do dochodku furt daleko... )
.a můj sen je ještě akita....
u nas chodi jeden, co sa od svojho majitela nepohne na 10 cm, tak pri nohe som nevidela chodit ani sluzobnych psov
nuz, ale ja ako spravna anarchistka mam najradsej tych volnomyslienkarov haskacov
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 30 Led 2008 21:11
- Nahlásit
Bela
...a co myslíš že jsou šibice ? Tak volnomyšlenkářskýho psa jem ještě nezažila. Akita je sice sen, ale pokud jsou v baráku šibice, tak nesplnitelnej....
|