| Autor |
Zpráva |
Fík
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2008 10:25
- Nahlásit
Ahoj, děláte někdo předvýchovu? A jaké plemeno a u jaké organizace?
S čím se potýkáte, jaké máte zkušenosti s reakcemi okolí apod.
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2008 15:27
- Nahlásit
Nikdo? Jen já? Říkala jsem si, že by jsme se mohli sejít a vyběhat pejsky společně.-)a "poklábosit"
|
želva
Člen |
# Zasláno: 12 Led 2008 18:35
- Nahlásit
Fík
heled sice to nedělám,ale musím ti říci že jsi mluvila hezky do pořadu Chcete mě?
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2008 07:29
- Nahlásit
želva
Děkuji, měla jsem takovou trému, že jsem myslela, že omdlím. Když jsem tam odtud odcházela vůbec jsem si nepamatovala co jsem říkala :¨)
Jestli chceš mrkni se na www.psiprozivot.cz do předaných psů
|
želva
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2008 08:02
- Nahlásit
Fík
dík za odkaz,tedy že i NO se takle dá vycvičit jsem fakt nevěděla
mám dotaz: vy nesídlíte v Praze?
já že jestli bys potřebovala někdy nějak pomoci jako dobrovolník,já nevím, s čímkoliv/nabídla jsem se i Waldovi/ třebas něco pomoci,vyvenčit psy atd...
tak mi dej vědět,ráda vypomohu
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2008 09:20 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
želva
že i NO se takle dá vycvičit jsem fakt nevěděla
Jen pro zajímavost, máme předanou i vodicí malinu (pes číslo 33) :
http://www.helppes.cz/psi-nasich-klientu.php
a další je teď ve výcviku.
Jo a u nás se předvýchova v tomhle smyslu nedělá.
|
želva
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2008 09:32
- Nahlásit
Walda
no tak to je suprový,fakt
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2008 17:05
- Nahlásit
Jo, jo předávají se různé rasy psů. teď je velká diskuze na fóru pro držitele vodících psů o tom jestli je správné předávat bernardýna,............můj osobní názor je, že pokud si ho budoucí pán přeje, mělo by mu být vysvětleno k jakému účelu se psy této rasy šlechtili, k jakému zdravotnímu problému má plemeno sklony a k jakým povahovým vlastnostem. Dle mého názoru, nemá nikdo právo upírat nevidomému, ale ani jinak handicapovanému člověku nárok na psa, který se mu líbí.Jen musí být obeznámen "s riziky" náročnosti zvládnutí psa. A výcvikář by měl být člověk, který má odhadnout, zda temperament psa, bude vyhovovat temperamentu člověka.
Retrívři jsou skutečně psi, kteří se ve větší míře než ostatní plemena, málo prosazují proti člověku. A proto jsou nejčastěji cvičeni, mimo jiné také pro to, že retrívr je plemeno velmi dobře předatelné jinému člověku.
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2008 17:13
- Nahlásit
Fík
ja jsem mela zlatandu na predvychovu
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2008 17:41
- Nahlásit
Fík
Ahoj , chtěla bych se zeptat, funguje nějaká kontrola předaných psů u nových majitelů?
Nedávno jsem totiž potkala ve Hvězdě nevidomou paní s totálně vystreslým zlaťákem. Ta paní na něj byla opravdu hodně hrubá.
Pes se jí evidentně bál, schoulenej, s ocasem mezi nohama uskakoval a uhýbal před její rukou.
Paní dělala dojem nejen, že to s ním neumí, ale že k němu nemá ani vztah.
Potkali jsme je několikrát za odpoledne, docela dlouho jsem je pozorovala - řvala na psa téměř nepřetržitě, viděla jsem, že se ho snažila i nakopnout. Pes byl čím dál tím víc vystresovaný, dělal dojem, jako že se chce zavděčit, ale ze strachu už se mu všechno plete...
Nějaký pán se jí snažil velmi mírně vysvětlit, že tohle chování ke psu není úplně nějlepší, ale vůbec nebyla ochotná ho poslouchat. Musím říct, že psa mi v tu chvíli bylo líto mnohem víc než slepé paní...
Dá se asistenční pes každému, kdo o něj požádá a je schopen ho financovat?
Věřím, že tohle je ojedinělý případ (snad), ale to, že je někdo postižený, jěště neznamená, že je to hodný a slušný člověk...
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2008 17:49
- Nahlásit
maixnerova
melas pani navest ke kanalu a sundat poklop
|
Johule
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2008 17:49
- Nahlásit
maixnerova
taky mám takovou zkušenost....vedle domu máme školu pro nevidomé, jeden kluk tam měl zlaťáka a choval se k němu fakt děsně...naštěstí mu ho pak vzali
|
Kačátko
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2008 17:50
- Nahlásit
Fík
Muzu se zeptat kdy se vysilal ten dil "Chcete me?" v televizi?
Diky
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2008 17:53 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit
argosek
melas pani navest ke kanalu a sundat poklop
...to měla
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2008 19:14
- Nahlásit
maixnerova
potkala ve Hvězdě nevidomou paní s totálně vystreslým zlaťákem
Proberem to osobně esi jí neznám.Já řešila s waldou zlatandu co pro změnu napadá..Taky v Oboře,ukázalo se,že je to jejich klientka.Ale mohla by to bejt ona,moc nevidomejch se zlatandou v Oboře nechodí..Ale ona jí nebije,sice na ní furt řve Bello,Bello,ale jí je to fuk,nereflektuje skoro vůbec .Ted ale nechodí jak je to náledí,chodí s ní matka a čuba má košík!!!
Napiš waldovi jak to zjistit,poradí ti určitě.Už se to tu před časem i řešilo,ale nevim téma..
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2008 19:28
- Nahlásit
Kačátko
někdy první nebo druhý týden v prosinci.-)
maixnerova
Je to smutný, ale i to se při nejlepší vůli stane. Pokud nosí fena postroj, mělo by tam být logo organizace, která fenku předávala. Bylo by dobré zkouknout postroj a pak informovat danou organizaci. Eventuelně se můžeš paní vnutit a zeptat se jí, kde vzala takového krásného pejska a kde jí ho vycvičili, třeba ti to při troše chvály prozradí
dejavu
Jé a máš další?
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2008 19:46 - Změnil/a: maixnerova
- Nahlásit
Fík
Eventuelně se můžeš paní vnutit a zeptat se jí, kde vzala takového krásného pejska a kde jí ho vycvičili, třeba ti to při troše chvály prozradí
Tahle paní by mě nejspíš přetáhla bílou holí... působila jako docela slušnej psychotik... Až je zase potkám, podívám se aspoň na to logo, případně zkusím zapříst rozhovor...
davidkova renata
Paní s Bellou od vidění taky znám, to nebyla ona.. Bella napadá? S náma byla v pohodě. Spíš neposlouchá a zdrhá nebo zalehne a odmítá se hnout . Ta paní na Bellu sice taky huláká, ale to je úplně jinej model, než ta o které jsem psala v prvním příspěvku.
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2008 20:20
- Nahlásit
maixnerova
davidkova renata
Pes může být sebelépe vycvičen, ale pořád zůstává psem s hierarchickým chováním a i nejposlušnější pes, pokud to s ním člověk neumí, toho využije.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2008 20:26
- Nahlásit
Fík
i nejposlušnější pes, pokud to s ním člověk neumí, toho využije.
jo jasně,to mi všechno walda vyložil
maixnerova
Bella napadá
jako kr*va ,my se jí vyhýbáme obloukem.V tom případě nevim kdo to byl..
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2008 20:34
- Nahlásit
maixnerova
nevidomou paní s totálně vystreslým zlaťákem
Neměl pes žlutou rozlišovací dečku?
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2008 20:44 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
maixnerova
funguje nějaká kontrola předaných psů u nových majitelů?
Stručně řečeno, ano funguje. Docvičování, řešení případných problémů s pejskem, jednou za rok pro klienty pořádáme rekondiční tábor. Majitelé se psy opakovaně skládají test chování psa na veřejnosti (podrobnosti v našem zkušebáku na našich stránkách). Říká se tomu následná péče.
Zrovna tak řešíme různá hlášení ze třetích stran.
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 13 Led 2008 20:49
- Nahlásit
davidkova renata
maixnerova
Tady vidíte, že může být sebelepší "služby" /viz. Walda/ a pokud není vůle řešit ze strany majitele, nic se s tím cvičitel ani sdružení neudělá.
My jsme zatím žádnou stížnost řešit nemuseli a doufám, že to tak zůstane .-)ťuk, ťuk
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2008 09:25
- Nahlásit
Fík
velká diskuze na fóru pro držitele vodících psů o tom jestli je správné předávat bernardýna
O tomhle víkendu se tam diskutovalo i o jiných věcech, až se člověk nestačí divit.
Pokud jde o bernardýnku Elišku - Lauru, ta byla k výcviku vybrána původně právě proto, že jde o nejmohutnější plemeno ze všech, aby kromě vodění mohla sloužit i jako pořádná opora své majitelky. Ale to tam bylo podrobně v minulém týdnu popsáno.
A ještě k té Lauřině údajné agresivitě vůči lidem. Nebude to tak horké, protože při zkoušce chování na veřejnosti jsem bez vědomí majitelky proti feně šel rukama a tělem takovým způsobem, jakým to může udělat jen naprostý matěj, choval jsem se schválně jako mungo, a jediná reakce psa byla, že se stáhl zpět k majitelce. Je to celé natočené na videu.
To jen na vysvětlení, nechci už to vířit na Hafu.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2008 10:19
- Nahlásit
Walda
Neměl pes žlutou rozlišovací dečku?
...to už si bohužel nevybavuju, bylo to někdy začátkem prosince. Až (jestli) jí příště potkám, pořádně se kouknu...
Walda
Fík
díky za info
davidkova renata
jako kr*va,my se jí vyhýbáme obloukem
Tak to jí zřejmě Piškot omámil svým kouzlem osobnosti
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 18:01
- Nahlásit
Walda
Nemusíš nic vysvětlovat, viděla jsem jí na předávání psů novým majitelům u vás a chovala se naprosto v pohodě, přestože vedle ní "ńafal" nějaký malý pes a neustále si ji někdo hladil. Pejska si "vočmuchtala" a lidem strkala "paliciů pod ruku aby jí hladili /nevím jestli to nebylo tím, že předtím měli klobásku / A čeho jsem si ještě všimla, byl vztah mezi majitelkou a fenou, je vidět, že se mají rády.Navíc jak jsem psala výše
|
Fuissem
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2008 22:12 - Změnil/a: Fuissem
- Nahlásit
Fík
Ty mas tu argentinku nebo sem mimo? To by mi bodlo chci byt "konkurence"
Od unora budeme v centru volneho casu Domecek Brno-Novy Liskovec mit vyukovy program pro deti, jak se k pejskum chovat.
Mam canisterapeutickeho pita, tak to bude asi zajimavy s ucitelkama.
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2008 06:38
- Nahlásit
Fuissem
Ahojky, nejsem, ale jsem ze stejného sdružení
Učitelky se některé bojí i zlaťáka , ale je potřeba se chovat tek, aby bylo vidět, že máš psa pod naprostou kontrolou a pak jsou v poho
|
Fuissem
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2008 08:35
- Nahlásit
Fík
S ovladatelnosti psa a jeho kidem nemam problem. Dokonce se mi uz parkrat stalo, ze mi lide tvrdili, ze muj pes neni pitbull. Dyt je prece tak hodnej a podivejte jak krasne kouka.
Dost lidi si ho plete s Boxerem, protoze ma pro pity nezvyklou zihanou barvu.
Učitelky se některé bojí i zlaťáka jj nebo se lidi boji dvoumesicniho stenda, se kterym se pred vyslovenim "hrozneho zaklinadla" (jeho plemene) deset minut mazlili.
|
Fuissem
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2008 08:41
- Nahlásit
Fík
Jo jeste jsem se chtela zeptat, jak se da dostat k predvychove psu pro postizene. Bojim se, ze tu v Brne nemam moc sanci, kvuli svym dvoum mazlikum (druha je RTW). Bydlim kousek od brnenskeho strediska pro jejich vycvik. Hlavni vycvikar je vsak znam tim, ze nema rad typ psu, co mam ja. A je pravda, ze se nam vzdy velikym obloukem vyhyba, byt mam psa na voditku, nebo je s kosem na volno, ale vzdy ovladatelny.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2008 08:47
- Nahlásit
Fuissem
Mam canisterapeutickeho pita
hele a napsalas to včera tý náně na diskůůzi?? myslim tu,jak pak spáchala dramaticky uměleckou sebevraždu
|