| Autor |
Zpráva |
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2008 17:32
- Nahlásit
Biluška
přesně tak
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2008 17:50
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
Tak to u nás nebude problém . Neštěkací anglosetřice už řve nonstop a pomalu tomu začíná přicházet na kloub i malamutka, o které jsem si myslela, že štěkat vůbec neumí . Jenom Lilátko má zatím problémy, ona by štěkala ráda, ale je to spíš takové kňučení-mňoukání a ostatní psi se jí smějou
|
rendik
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2008 17:53
- Nahlásit
Biluška
Lilátko má zatím problémy, ona by štěkala ráda, ale je to spíš takové kňučení-mňoukání a ostatní psi se jí smějou
Ježiš chudinka Lilátko... By se mělo dát dohromady s tím mým medvědem, ten taky neumí štěkat, ale vydává zvuky jako lachtan. Taky se mu všichni smějou, ale ani ne tak psi jako lidi... A to ho naštve a lachtaní o to víc
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2008 17:59
- Nahlásit
taky teda já jsem učila psy obyčejné "ticho" to respektujou ještě na měnší mikrosekundu než tady někdo psal důležitý je pak povel "zklapni" kterejžto respektují asi tak na dvě mikrosekundy :-D
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2008 18:06
- Nahlásit
Shelticka
a na to "zklapni" začnou dělat sklapovačky nebo sešívačky?
tak já "zklapni" už nepoužívám - holky si ho pletou se sedni - ale sedají myslím rychleji než na "sedni" - jenže u nás "zklapni" fakt nemá časté užití, páč mají skoro pořád sklapnuto.
ale to "ticho" - to je dobré - to myslím u nás někdy funguje - teda když vyjímečně štěkají a stačím to vyřknout dříve než mě zpozorují - to totiž zklapnou hned.
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2008 13:31
- Nahlásit
Náš Alf doma neštěká vůbec, ani když jde někdo okolo dveří (11.patro většího paneláku)
A venku má den kdy neštěká a den kdy jen co vylezeme tak štěká úplně na všechno a nedá se zastavit
Prostě buď vůbec neštěká a nebo štěká pořád
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2008 13:32
- Nahlásit
A zkouším na něj ne "ticho" ale "neřvi", to po mě koukne a štěká dál...ale je ještě malej, třeba pak bude štěkat jen na povel
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2008 13:43
- Nahlásit
jejdajaja
To je jednoznačně rozdvojená osobnost . De facto máš dva Alfy
Dagmar Fišerová
ale to "ticho" - to je dobré - to myslím u nás někdy funguje - teda když vyjímečně štěkají a stačím to vyřknout dříve než mě zpozorují - to totiž zklapnou hned.
U nás "ticho" funguje taky. Zvlášť když přitom bouchám do stolu . V obzvlášť závažných případech (třeba když dodělávám nějakou fujbek práci, na kterou se musím obzvlášť soustředit) dávám povel "tichotadybudevysvinějednyprťavý" a funguje to ještě líp
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2008 14:15
- Nahlásit
Biluška
Zvlášť když přitom bouchám do stolu
a nebylo by lepší pořád dělat (naklepávat) řízky?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2008 14:45
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
a nebylo by lepší pořád dělat (naklepávat) řízky?
Když já nemám příbuzné na jatkách
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2008 15:08
- Nahlásit
Biluška
no fakt že jo. a kdo by to také pořád jel, že? Řízek k snídani, řízek k svačině, řízek k obědu, řízek k odpolední sváče, řízek k večeři, .....
tak tedy ne.
A co takhle zatloukat hřebíky? To je děsně ušlechtilá činnost
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2008 16:43
- Nahlásit
janika
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2008 17:51
- Nahlásit
jsem kdesi četly/slyšela, že když pes řve a vy ho chcete zaujmout-utišit, máte na něho mluvit co nejvíc potichu, on vás pak přes svůj ječák bude blbě slyšet a tak zklapne, aby věděl, co kecáte Praxe: ani to nezkoušejte, ušeptáte si hlasivky a čoklové přitom ani nebudou vědět, že jim něco říkáte, neboť vás přes ten ječák neuslyší vůbec
Se mi osvědčilo třeba udělat nějakej divnej zvuk, to na chvilu zmlkly, čuměly na mě co to jako bylo a pak se jaly řváti na mě "udělej ten srandovní zvuk znova, udělej ten srandovní zvuk znova" Teď už znají všechny moje "divný" zvuky a já se marně pokouším vyloudit něco co ještě neznají Kdyžtak se jen podívají a řvou si dál na co chcou...
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2008 19:13
- Nahlásit
Ahoj, dneska jsem v parku s mou fenkou křížence potkala shibu, kterou nesnáší (z neznámých důvodů), tak na ni samozřejmě začala hystericky štěkat. Lehce jsem ji šlehla vodítkem, aby už toho nechala, ale rozeřvala se ještě víc, aby všechni v okolí věděli jak ji strašně "týrám". Ona je v tomto prostě nepoučitelná.
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2008 20:02
- Nahlásit
Kelly
a všiml si někdo toho týrání? Jak vím, tak i když vraždí člověka, tak nikdo nic nevidí.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 3 Led 2008 20:31
- Nahlásit
Shelticka
máte na něho mluvit co nejvíc potichu, on vás pak přes svůj ječák bude blbě slyšet a tak zklapne, aby věděl, co kecáte
Hm...a co když je mu to úplně putna?
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2008 09:49
- Nahlásit
Dagmar Fišerová:
No většina lidí o té naší malé feňuli ví, že je to hysterka z venkova
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2008 13:30
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
a všiml si někdo toho týrání? Jak vím, tak i když vraždí člověka, tak nikdo nic nevidí.
No, když se vraždí člověk tak si nikdo nevšimne, ale pleskneš psa a vědi to všichni v okolí
Já jsem pleskla Alfa vodítkem, když u nás žral po třetí tu samou hnusotu, 2x dostal napomenutí, po třetí plesnutí a druhý den jsem potkala sousedku od nás z patra (asi mě viděla z okna), že jsem na toho pejska moc zlá atd.... Jo, on je trochu histerik a ječí, když ho třeba pes jen honí takže jsem ho pleskla a ječel jako kdybych ho vážně vraždila
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2008 13:50
- Nahlásit
davidkova renata
no to nevim, našim je to taky jedno
jejdajaja
ti Alfové se nějak množí ty máš Alfa, Biluška má Lilátko alias Alfa, Leila má Alfa
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2008 14:00
- Nahlásit
Shelticka
ti Alfové se nějak množí
No, my jsme mu jméno nedali a má ho v PP tak mu zůstalo ani mi to už nevadí (sousedka měla jezevčíka Alfíčka ) ale ze začátku jsem na něj volala Same a Endy - psi známých nějak mi Alfíček nešel přes pysky
|
Dagmar Fišerová
Člen |
# Zasláno: 4 Led 2008 15:26
- Nahlásit
jejdajaja
ječel jako kdybych ho vážně vraždila
a nevraždila?
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 5 Led 2008 20:30
- Nahlásit
Dagmar Fišerová
a nevraždila?
nevražddila, ale do kožichu dostal u nás na sídlišti už se během půl roku přiotrávili dva psi, protože tu je někdo nepřející a rozhazuje schválně zřejmě jed na krysy nebo něco, a tak mu radši dám, teď už jsem ho neviděla, že by něco žral a stačí říct "fuj" a hned všechno pustí
|
leila
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2008 15:52
- Nahlásit
jejdajaja
no mi to sice v pp nemáme, ale ono to ůvodně vyšlo ze jména Alb které se neujalo. V PP máme Diadal a řávt tak na něho nevím sice to znamená vítěz ale i tak.....
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2008 16:21
- Nahlásit
leila
máma Alfíka se papírově jmenuje Blue Flowers, ale jelikož prý extrémně a nahlas "drbe" celé okolí tak dostala jméno Kelišová a po ní i celá chovná stanice Kelišová z Kelišů takže Alf je nakonec Alf Kelišová z Kelišů
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2008 16:24
- Nahlásit
leila
Mohlas na něho řvát "Dalí" to je nějakej výtvarnej umělec
A nebo jak byl ten pes v Sám doma a bohatý - Dolar, to jméno se mi hrozně líbí Škoda, že máme samý feny. Jestli se k nám dostane ten šelťák, tak mu budu říkat Dolare Connie bude Koruna česká Co je za měny od písmene B - Bessi?
Jinak mě dneska děsně nasr..., řvaly na lidi co táhli děcko n a sáňkách, málem jsem se propadla hanbou. Ony jsou na ty sáňky nějak vysazený, nestihla jsem je uvázat. Chci jim koupit kovový náhubky a budou je nosit jak z důvodu aby nežraly blivajzy, tak aby se jich lidi nebáli, když je nestihnu odvolat (uvázat) dříve, než na někoho vystartujou
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2008 16:42
- Nahlásit
Shelticka
Neopič se jo? Kámoši když zjistili jak mám drahé psy (oni znají jenom ovčáky za flašku slivovice ) tak je překřtili na Čtvrtdolar (puma), půldolar (hesi), pence (braisy) a euro (winky). Víc jsem jich tenkrát s sebou neměla, takže víc jich finanční jméno nedostalo
Náhubky nekupuj, lidi se budou bát ještě víc. Pořád je zakořeněná představa, že když má pes náhubek je zlý. Lidi líp zvládnou psa co na ně štěká jen tak (zvlášť když vidí, že majitel ho volá) než když se na ně řítí štěkající pes s náhubkem.
|
Dasha
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2008 16:44
- Nahlásit
Vepřador se ozve, když je někdo na chodbě hlubokým hrdelním buf buf, ale bez toho, aby otevřel tlamu, jenom rozvlní pysky a ještě, když "cvičíme" a já mám balonek, jako odměnku. On ví, že ho dostane, až ten strom oběhne, on ví, že ten strom má oběhnout, on to moooc dobře umí, protože to před tím udělá 2x, ale potřetí to prostě zkouší.To je pak nepřičetnej, řve jak magor, prská u toho, hází hlavou, předvádí všechno možný od sednilehnivstaň po toč, cros, slalom, ale prostě Tu radost ti neudělám, náno pitomá, dej mi ten balóóń!
Shelticka
S tím tichým mluvením jsem to zkoušela a to ho ještě víc nas... a pak víc řval. Takže pak řvu já Si už debííííl???
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2008 16:55
- Nahlásit
Biluška
jo no to vím, že pes s náhubkem = zlý pes. Jenže ta ludra Bessina je zlá. Kámošce rotrhla gatě za 1600 a tekla jí krev, dodnes tam má jizvu. Dneska ju štípla zase. To udělala pokaždé z vyhecování, když si hrály, to se pak přestane ovládat. Když letí třeba za sáňkujícíma děckama, tak taky štípe. Proto se nechcu dočkat toho, že nás někdo zažaluje, až jim oštípe děcko. A Kordule kvůli těm blivajzům Aspoň než je to řvací období přejde, nebo než je to odnaučím Ty náhubky co máme doma jsou debilní.
|
jejdajaja
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2008 17:06
- Nahlásit
Shelticka
Co je za měny od písmene B
bony, nechcete bony? co? nechcete?
|
Shelticka
Člen |
# Zasláno: 6 Led 2008 17:10
- Nahlásit
jejdajaja
Bony né To je jedna uplně stejná šeltie jak Beša, už tak si je lidi pletou A ještě vořešák Bonifác od kámošky, to už by bylo moc
|