| Autor |
Zpráva |
janulka
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2007 21:40
- Nahlásit
Hélp! Mám 5 letého psa (křížence). 3 roky se mnou nemohl bydlet (kvůli příteli), měla jsem ho u rodičů a 3krát týdně za ním jezdila a chodila s ním ven a teď ho mám u sebe v bytě. Teď je to děsnej závislák, když jsem pryč 15 min., tak to jde, ale jak jsem pryč třeba hodinu-dvě, tak skáče v jednom kuse na dveře, docela dost nahlas bulí a kňučí, občas štěká (info od sousedky). Zákazy a příkazy nepomáhají! A když se vrátím, nastane šílená vítačka, jak kdyby mě 14 dní neviděl! Prosím o radu, momentálně jsem nezaměstnaná, tak to zvládáme, ale za měsíc nastupuju do práce...
|
janulka
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2007 21:51
- Nahlásit
Haló? No tak, to nikdo neví, jak mi pomoct?
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2007 21:53
- Nahlásit
http://www.psycholog-psu.com/poradna/viewforum.php ?f=21
|
oli257
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2007 15:25
- Nahlásit
Ahoj tak já bohužel nemámo odpověď ale stejný problém pes je z útulku a zřejmě býval sám a jak je sám 5 min tak je to hrůza a čim je starší tím je to horší
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2007 15:31
- Nahlásit
janulka
nechcem byt sketpicka, ale kamoska ma takuto 13 rocnu zavyslacku a nic moc sa s tym urobit neda
|
aren
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2007 15:33
- Nahlásit
http://www.cz-pes.cz/diskuse/2_6987_0.html#10
|
aren
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2007 15:34
- Nahlásit
Bela
Ja verím, že dá
janulka
oli257
A ťukly jste si ten odkaz od Argoška?
|
handula
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2007 15:53
- Nahlásit
janulka
neloučit, nevítat, mě pomohlo při odchodu dát místo - stroze, žádný ťuťu ňuňu, prostě teĎ odcházím a basta. Je lepší když se pes citi trochu uraženě, než když je rozlítostněnej a přemýšlí, proč ho celej svět nenávidí... , Pak taky fingovat ochody, poslouchat za dveřema, když bulel, tak jsem náhle rozrazila dveře, vynadala, a opět odešla., ale netrestala!.. Postupně dobu prodlužovat, jdou to nervy ale vydržet, odcházet každý den nejdřív na půl hodiny, pak hodinu, další den na hodinu a půl ...(vzpomínám jak jsme ze začátku fakt přemýšleli kam půjdeme, aby nám to tak nějak časově vyšlo...) Držim palce
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2007 16:00 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
aren
ak tomu veris, tak nedaj si to vziat...
asi sa to da, ale nie u tej kamoskinej...ta je strateny pripad
|
Fík
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2007 17:30
- Nahlásit
Ahoj,
po našich zkušenostech s deprivantem z útulku, který nesnesl být ani v jiné místnosti, jinak tak ječel, že to rvalo sousedům uši.
Pomohla jsem si rituálem s morkovou kostí.
V Kauflandu jsem sehnala duté morkové kosti /cena cca 20kč - 4ks./ morek jsem vyvařila a duté kosti vyplnila směsí z granulí, masa, zeleniny a strouhaného sýra, který vše spojil při zapečení v mikrovlnce na pečícím papíru. Stačí pár vteřin na rozpuštění sýra.
Kosti dávám jen když odcházím a to si jí ještě musí zasloužit pokaždé jiným povelem.
Zabaví se na poměrně dlouho než celý obsah vylíže a vykouše a je klid.
Ještě jsem zakázala štěkání doma a to i když zazvoní zvonek u dveří - zní to jako sci-fi, ale udělala jsem to záměrně, neb neuposlechnutí trestám stříkačkou bez jehly naplněnou vodou. Při štěknutí velím fůj a když neposlechne dostane stříkanec s vodou, která brzy uschne, neponičí koberec, a je velmi účinná.
Nám to pomohlo. Je tam potřeba zachovat klid a důsledně trvat na tom, že toto se nedělá!!!!
Jinak máme spoustu hraček rozmístěných po bytě a nebo uklizených v košíku neustále k dispozici. Úspěch slavilo větší poleno, které rozpracoval na třísky....i to ho zabavilo.
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2007 17:48
- Nahlásit
Mám podobnou zkušenost, můj deprivant něštěkal ani nevyl, ale ječel a řval jako tur, dostával hysteráky ve kterých narážel hlavou o dveře, skákal jak pérák na všech čtyřech a přitom vřískal, o destruktivních depkách při kterých ničil vše, co mu přišlo pod zoubky ani nemluvě...
Dostal se z toho, do dneška je sice trochu závislák, ale v pohodě může být doma sám a hysterický záchvaty ho taky už dávno pustily. Používala jsem podobné metody jako Fík - ale ne tak vychytané jako je ta plněná morková kost
|
aren
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2007 18:07
- Nahlásit
Fík
morek jsem vyvařila
S originál původním morkem uvnitř si taky vyhrajou
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2007 18:22
- Nahlásit
je zde na diskuzi nekdo, kdo nema deprivanta?
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2007 18:23
- Nahlásit
argosek
já, u nás je to naopak
|
aren
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2007 18:23
- Nahlásit
argosek
Já
|
aren
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2007 18:25
- Nahlásit
argosek
Zatím
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2007 18:57
- Nahlásit
aren
Zatím
jakto? bereš si dom olehlýho či co?
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2007 19:00
- Nahlásit
argosek
ja,
aj u nas je to naopak, kedze mam uberhunda t.j. overdoga
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2007 19:14
- Nahlásit
overgod
u nas take. psi jsou ze me nestastni, nevi co se mnou - zkusili to po dobrem, po zlem a porad nic. asi se necham odvest do utulku.
aren
muzes mi jeste jednou poslat cislo, nejak jsem tenmail ztratil a touzim ti zavolati. stavil bych se v pondeli pro prepravku jestli se ti to hodi..
Bela
tak si ho dobre straz, nez ti ho davidkova vyfoukne
|
aren
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2007 20:22
- Nahlásit
overgod
Argošek mi doveze deprivinku z Košic.
argosek
Už posílám.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2007 20:26
- Nahlásit
argosek
tak si ho dobre straz, nez ti ho davidkova vyfoukne
Myslíš asi na práci,že?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2007 20:28
- Nahlásit
aren
Argošek mi doveze deprivinku z Košic.
Jakou????? Dělej,sem zvědavá!!!!!
|
aren
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2007 20:30 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
davidkova renata
No přece tuhle:
Pravděpodobně vůbec nezná lidi.
Aji tady je:
http://www.cz-pes.cz/diskuse/7_6822_0.html#16
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2007 20:31 - Změnil/a: Bela
- Nahlásit
argosektak si ho dobre straz, nez ti ho davidkova vyfoukne
no este to! vlasnym telom si ho budem branit!
aren
aj ja som zvedava!!!
Edit: aha, tak uz vidim! vyzera krasne, ale vidno, ze sa boji... . ty si jui beries?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2007 20:32
- Nahlásit
davidkova renata
Je hezučká, viď?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2007 20:34
- Nahlásit
Bela
Beriem si ju. Korálek potreboval kamarátku , no tak snáď ju naučíme, že sa niet čoho báť.
Sučinka je v útulku od mája a má asi devať mesiacov.
Bojí sa ako blázon aj sa pocikáva od strachu.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2007 20:37
- Nahlásit
aren
ježiš ta je krááásná
ale pohled má děsnej,chudák,budeš mít práci,ale tuty se to podá.Máš jí nafurt?A dej sem nějakej link,at si o ní něco přečtu,je nádherná!
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2007 20:40
- Nahlásit
aren
super!
ale bude to asi makacka...drzim palce a zalem vela trpezlivosti. kedy k tebe pride?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2007 20:43 - Změnil/a: aren
- Nahlásit
davidkova renata
Tady: http://www.uvp.sk/
Zvol "psy na osvojenie" - "osvojte si zvieratko", Xenka je šestá shora a druhá zleva.
Jo, ráda bych si ji nechala nafurt.
Bela
kedy k tebe pride?
To by som aj ja rada vedela, Argošek ma stále len napína.
davidkova renataBela
Pošlem vám maila.
Bude to makačka, to viem, ale spolieham na dobrú atmosféru u nás.
A kto už by si ju asi inak vzal.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2007 20:54
- Nahlásit
aren
bože,tam je psů.... a jaký krásný..
|