Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / pes a kočka, a co dál ???
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
joli
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2007 14:44
- Nahlásit

Hlásím další malý pokrok ! Pes ležel přivázaný v obyváku a kocour kolem něho chodil, dokonce se odvážil asi na 20cm a pes byl v klidu . Začínám věřit, že se to podaří

sue
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2007 15:31
- Nahlásit

joli
neboj to se povede a je normální že kocour ze začátku syčí a je možné že to bude dělat i nadále...no jo naše čičina taky ze začátku provokovala a plácala hafy přes uši ale pak se rychle běžela schovat...to chce čas ale myslím že když malej zkouší náznaky hry tak je to fajn...samozřejmě je důležitý jak to bude snášet haf

LucieS
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2007 17:52
- Nahlásit

nika00
Tvůj způsob jsme kdysi z neznalosti provedly s kámoškou, když se ke mně na krátkou dobu nastěhovala s dospělým kocourem, já měla kokra. Skončila s fest prokousnutým palcem, protože kocour chytil takovou paniku, že prchal z ruky za každou cenu. Tohle jde provést jen s malými koťátky. A i tak nic moc. Já když jsem ukazovala ve stáji feňuli kotě, jako ještě před tím, než si ho vezmem, tak ho málem spolkla.

joli
To bude dobrý, dej tomu čas. Ale pozor, aby sis svým postupem nezadělala na problém. Šarplaninec vycítí vše a ty vlastně svým chováním děláš z kocoura něco obrovsky důležitého, spojeného s nejistotou, nečitelností, divným chováním okolí... Ty se bojíš, co se stane, a ten pes to cítí. To není dobře, zvlášť u pastevce. Ten pes by měl mít pocit, že se vůbec nic neděje, že je to naprosto standartní situace.

brut
Tak vůbec nic z těchto rad u nás neplatí....... Kočka k psovi nepůjde ani za nic
A má kočka důvod kolem psa jít? Já je mám naučené, že je pustím večer do koupelny, kde mají žrádlo a pak tam přes noc spí, a to sedí natěšené přede dveřmi do baráku a pak jsou schopné v chodbě podběhnout dva žeroucí asiaty, jak moc chtějí za tím žrádlem .

aren
Člen
# Zasláno: 12 Zář 2007 18:48 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

joli
Tak to blahopřeju!

U nás je to dobrý, ale mám menší psy

brut
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2007 09:58
- Nahlásit

LucieS
Kočka ven nechodí, hrozně se bojí a tak místo venkovní máme domácí....a protože Brut je tak půl napůl venku a doma, tak bych byla ráda, aby byl klid

staki
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2007 13:57
- Nahlásit

LucieS
To bude dobrý,
Tohle tvrzení může mít pro kočku smrtelné následky, to že někde uvážu psa a on nereaguje ještě neznamená že je to v pohodě, on může pouze čekat na svoji příležitost!!!! zas tolik se jim věřit nedá.

LucieS
Člen
# Zasláno: 13 Zář 2007 20:29
- Nahlásit

staki
No jo, ale jestli je pes zabiják koček, tak to člověk většinou stejně neuhlídá - prostě pes po kočce půjde ve chvíli, kdy počáteční ostražitost poleví.
Chtěla jsem tím říct, že "většinou to bývá dobrý".

staki
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2007 01:07
- Nahlásit

LucieS
Nemas pravdu alespon v pripade sarplanice, ten kdyz kocku prijme tak ji bude chranit ale cizi bude statecne lovit dal, v tehle fazi jde spis o to aby ho kocka moc nenasirala pak to bude v poho a vim ze i sedmilety gauner prijme kocku tak ze ji dovoli jist z jeho misky a sdilet s nim boudu, teda pokud neni kocka prudil

aren
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2007 11:15
- Nahlásit

Ještě jedna věc - u nás se stává, že kočka doma je pro psy kamarád a mazlíček, tatáž kočka venku je lovná.

LucieS
Člen
# Zasláno: 16 Zář 2007 21:44
- Nahlásit

staki
Myslím psa-zabijáka koček, i těch domácích/vlastních. I takoví existují (aspoň z doslechu). Nepochopili jsme se.

joli
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2007 11:20
- Nahlásit

Moc díky za rady.
První fáze je zvládnutá. Můžu je nechat "navolno" v bytě. Pes se chová přátelsky, vrtí ocasem, kocoura nehoní....jen je zvědavý a pozoruje ho.
Kocour, když se pes přiblíží , tak je stále nejistý, už pejsanovi i "nafackoval". ....
Kocoura jsem pustila i ven, nejdřív bez psa, aby si to okoukal, pak i se psem. Už má místa, kam pes nemůže, anebo podleze plot a jde do lesa....
Dá se nějak psovi vysvětlit, aby kocoura nehonil ?

LucieS
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2007 13:59
- Nahlásit

Dá se nějak psovi vysvětlit, aby kocoura nehonil ?
Tohle se vysvětlit příliš nedá, zvlášť když tam budou sami. Ale jakmile kocour nabyde trochu sebevědomí a jistoty, tak mu to nebude vadit, když ho občas pes popožene. On už si najde svoje schovky nebo se naučí na to nějak reagovat. Ale každá kočka je jiná. Můj kocour se pesa docela bojí a chodí vždy tak, aby měl nadosah nějakou únikovou zónu, ale kočka je schopná se psovi motat pod nohama a když se za ní rozběhne, tak to s ní nehne.
Když jsem hlídala kamarádce jezevčíka, tak se kočky chovaly daleko obezřetněji a dávaly si víc bacha, aby nezůstaly někde na otevřeném prostoru, když byl blízko.

nika00
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2007 14:04
- Nahlásit

u nas to je tak..ze nekdy se doma honi....kdyz si hrajou....jindy se spolu mazli...venku blbnou..takze se honi...ale taky ne vzdy..podle me to je o tom, ze si na sebe musi poradne zvyknout...

jinak v sobotu jsem davala hlidat myho psa kamaradce ktera ma 5mesicni kote....videli se poprve v zivote...udelala jsem to svou metodou...tedy kote v naruci nechat pricichnout....pak postupne kote nechat samo na zemi...vysledek byl takovy ze sice mi kote prokouslo prst...ale do dvou hodin uz kolem sebe prochazeli bez problemu..dokonce kote samo prislo za psem a cuchali k sobe...a bezproblemove spolu stravili noc....
takze mslim ze moje metoda zas tak spatna neni

žofka
Člen
# Zasláno: 18 Zář 2007 21:15
- Nahlásit

Ahojky,
my jsme se právě nastěhovali se svou psí smečkou na vesnici a zjistily jsme,že kvůli myším se tu bez koček neobejdem. Takže si v sobotu dovezem rouvnou 2 koťata. A jsem taky zvědavá co z toho bude. Naši psy nemají dobré zkušenosti s kočkama,takže nevím co mám očekávat. Právě proto,jsem sehnala koťata a ne dospělačky.

joli
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2007 20:28
- Nahlásit

Hlásím, že mám úspěch !!! už je mohu nechat osamotě venku

Takže to trvalo 14 dnů, než si hafan zvykl.

aren
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2007 20:31
- Nahlásit

joli
Tak to blahopřeju
(doufám, že se nemýlíš)

žofka
Dobřes udělala, kotě si zvykne rychle. Psům to vysvětlíš.

argosek
Člen
# Zasláno: 22 Zář 2007 21:16
- Nahlásit

žofka

tvi psi neradi lovi mysi? u nas spis lovi mysi psi..pravda ovsem je ze kocka jednou domu prinesla maleho zajicka (nejdriv jsem myslel ze to je velka mys, az druhy den jsem - pote co ji ho kid vzal a prinesl ukazat, zjistil, ze mam doma kocku-tigra )

joli
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2007 19:48
- Nahlásit

Tak tady je důkaz, že se to povedlo

brut
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2007 19:54
- Nahlásit

joli

aren
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2007 19:58
- Nahlásit

joli
Super

žofka
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2007 20:13
- Nahlásit

joli
Chce to čas,my k psům pořídili rovnou 3 koťata a teď mají půl roku. První týden jsem byla přesvědčená,že je budu muset vrátit,protože to bylo neúnosný,jak psi vyváděli. Jedno kotě bylo odchované doma,to se naučilo chodit oknem domů,do místnosti,která je vyhrazena pro psy,žere s nimi,spí s nimi,ale když je to chytne proženou ji,jako by se neznali,ale to jen na oko,neublížili by. Ty druhé dvě,jsou víc venku,než doma,psi je proháníjou,ale to je asi tak všechno,zvykli si,že dvorek se rozdělil na psí a kočičí teritorium a klape to. Dneska už na ně psi ani neštěkají,zjistila jsem,že je lepší je normálně k sobě pustit,než je oddělovat,když po sobě koukali přez plot,tak psi řvali jak pominutí. Když za nimi můžou,kočky stejně zdrhnou a tím to končí. Neboj,to bude dobrý,jen to bude dýl trvat.

žofka
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2007 20:15
- Nahlásit

joli
sakra,nečetla jsem všechno,tak jsem ten úspěch přehlídla. no vidíš,i nám se to podařilo.

aren
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2007 20:18
- Nahlásit

joli
žofka

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2007 20:22
- Nahlásit

aren
To je krásný!

aren
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2007 20:33 - Změnil/a: aren
- Nahlásit

davidkova renata

Máme ještě

žofka
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2007 20:35
- Nahlásit

aren
Jo,super,už jsem se polepšila a všecko poctivě zhlídla.Já když tu kočičí bandu přivezla domů,tak jsem byla přesvědčená,že k takovéto pohodě u nás nikdy nedojde. Zvláště jedna feňulka si oblíbila tu zdomácnělou číču,to je pak paráda,je pozorovat,jak si hrajou. A jak psi žárlijou,když s ní všichni chtějí spát v pelechu. To je sranda,jak se předhánějí,kdo bude u ní dřív. no prostě paráda.

aren
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2007 20:37
- Nahlásit

žofka
To bude jak kdo, asi. Třeba náš Píďa si kočky nikdy neoblíbil a jdou mu na nervy. I naše nové kotě Baruška si drží psy od těla. Naproti tomu třeba takový Mercy s Číčou došli k tak něžnému vztahu, že kamoška předpověděla, že budeme mít brzy štěťata

žofka
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2007 20:38
- Nahlásit

aren
Na té poslední fotce je nejlepší ten talíř s granulemi,teda myslím,že jsou to granule. já myslela,že praštěná jsem jenom já.

žofka
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2007 20:39
- Nahlásit

aren
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2007 20:41
- Nahlásit

žofka
Taky fenka Sára a kocour Čičánek je velmi pěkný vztah, Sárečce stačí kdekoliv říct "kde je Čičánek?" a ona začne pištět nadšením a hledá Stejně tak pes Mercy a kocour Šimon, tam dochází i k pokusům o sex, leč Šimonkovy anatomické dispozice brání završení

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání