| Autor |
Zpráva |
joli
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 16:16
- Nahlásit
Tak mám kocoura dva dny doma a nevypadá to dobře Největší úspěch je zatím, že kocour sedí asi na šestém schodě a pes leží dole a koukají na sebe, dokonce i podřimovali........ Ale co dál??? Když vezmu kocoura a jdu směrem ke psovi, kocour zasyčí a pes se štěkotem vyrazí proti nám
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 16:21
- Nahlásit
joli
kolik je kocourovi?
neboooj..to bude dobryyy....
vezmi si kocoura do naruci..tak aby te nemohl poskrabat...nejlip si ho jisti jednou rukou za kuzi na krku...
sedni si s nim do drepu...aby byl tebou "obklopeny"
a rekni dalsi osobe, tak podrzi psa....a vezme ho POMALU k tobe s kockou v naruci....naustaaale opakuj klidnym hlasem povely tipu pomalu, nesmis atd....a nechej psa pricichnout ke kocourovi...stale at psa nekdo drzi...to se podda..neboj
|
joli
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 16:26
- Nahlásit
nika00
kocourovi asi 5 měsíců a psovi 2,5 roku
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 16:27
- Nahlásit
joli
Já jsem byla spíš pro variantu malého kotěte, než odrostlejšího puberťáka.
Bylo mi jasné, že s ním to půjde mnohem hůř.
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 16:28
- Nahlásit
joli
Ale půjde to taky, jen to bude trvat delší dobu, ale rozhodně to nevzdávej!
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 16:35
- Nahlásit
vezmi si kocoura do naruci..tak aby te nemohl poskrabat...nejlip si ho jisti jednou rukou za kuzi na krku...
sedni si s nim do drepu...aby byl tebou "obklopeny"
a rekni dalsi osobe, tak podrzi psa....a vezme ho POMALU k tobe s kockou v naruci....naustaaale opakuj klidnym hlasem povely tipu pomalu, nesmis atd....a nechej psa pricichnout ke kocourovi...stale at psa nekdo drzi...to se podda..neboj
Jejda.. Tak to bych v pripade nasi l"ovecky" erdeliny neriskovala, ta by chytla epileptickej zachvat...
joli
Tobe i kocourovi drzim palce...
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 16:37
- Nahlásit
Fifi
ja nevim..ja to takhle udelala pokazdy...a postupne se naucili...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 16:44
- Nahlásit
nika00
Vsak jo, ja obdivuju tohle souziti kocka pes, bo u nas to neprichazi do uvahy.... A mam pocit, ze u nas by se to naucit nedalo. Kazdopadne zkouset to nehodlam. U nas jsou proste v baraku psove a kocky polodivoky jsou venku, ve stodole na pude apod..
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 16:46
- Nahlásit
u nas to bylo krusny...a obcas se jeste stane ze najednou pribehne pes a ma hubu plnou kocicich chlupu...ale v globalu je to v pohode...dokonce spolu spi, cumej z okna atd...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 16:46
- Nahlásit
Fifi
nika00
záleží na psovi,z našich třech by se určitě dva labradoři s kočkama žít naučili v pohodě,ale teriér? To ani náhodou,to je magůrek a jak vidí kočku (potkana,myš,ptáčky) dostává se do tranzu. Stačí jak pozoruje kočky,když čekáme na veterině,lidi si odsedávají s tím,že ten pes nějak mlsně kouká a to jen sedí
|
brut
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 16:52
- Nahlásit
joli
u nás bydlí kočka v jedné chodbě a psi v druhé....různě je prostřídáváme, ale žít spolu jako u nika00 nikdy nepůjde
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 16:55
- Nahlásit
jana33
brut
se sandy nebyl problem..i kdyz tedy prave ona to kote chtela opravdu zakousnout....ale jeste ten den ho jakz takz prijala...
jimmy je magor...stejne jak pisete..lovi mysi...kdejakou cizi kocku.. ale proste si zvyknul na to ze tahle je nase, a tak ji musi respektovat...
kdysi jsem mela kocku...a ta sandynku dokonce hlidala...fakt byla bojovnejsi nez psi
|
joli
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 16:57
- Nahlásit
nika00
a co pak? nechám je takhle "nasilu" očichat zblízka.......ani jednomu se to určitě nebude líbit, kočka bude prskat a psovi bych dala Haltíka, takže by měl hubu zavřenou, ale bude se určitě škubat......
mám to opakovat a doufat, že jednou už budou kamarádi ????
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 16:58
- Nahlásit
par obrazku jako motivace ze to jde...(jimmy ma v sobe trochu terieri krve)
obcas ty hratky vypadaji krvelacne ale jsou to velci kamosi
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 17:02
- Nahlásit
joli
a co pak? nechám je takhle "nasilu" očichat zblízka.......ani jednomu se to určitě nebude líbit, kočka bude prskat a psovi bych dala Haltíka, takže by měl hubu zavřenou, ale bude se určitě škubat......
mám to opakovat a doufat, že jednou už budou kamarádi ????
to je jasny budou reagovat tak jak pises....proto by bylo byvalo lepsi uplne mini kotatko, protoze to z toho jeste nema takovy rozum..i kdyz moje pidi kotatko pekne prskalo fucelo a jecelo
pes jak pises po koteti vyjel...pak stekal a knucel a sapal se k nemu co nejbliz...
zkus to udelat tak ze i kdyby si kocce schovala hlavu aby na psa nevidela..aby si pes k ni zblizka cuchl...bude se sapat..takze ho musite krotit..ale nechte ho treba i dotknout se cumakem kocourovyho briska...
snaz se je nevystavit tomu aby kocka byla primo hlavickou ke psovi..at ho neskrabne a nevybudi tim sycenim...
urcite postupne opakovat..tohle setkani by melo trvat treba jen tak 15vterin...za pul hodky to zkus znovu...uvidis ze to pujde....
co mas vlastne za rasu pejska?
|
joli
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 17:06
- Nahlásit
nika00
šarplanince
|
olik
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 18:19
- Nahlásit
My chováme ovčáky, měly jsme knírače- velké a vždy když přineseme nové kotě- tak to necháme na nich. jen nedovolíme psům napadat kočku či honit. kočka si zvyká pomalu. kotě tak týden až dva a když se k nám zatoulala dospelá tak jí to trvalo měsíc. ale jestli ten šarplaninec po tom kotěti nejde tak to bude dobrý. jen je nedávat k sobě! musí samy. jestli to kotě zasyčí tak budete mít nepřatele na dlouho.
|
joli
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 19:12
- Nahlásit
Tak teď fakt nevím....radíte naprosto rozdílné věci
olik
jen nedovolíme psům napadat kočku či honit - to si mám vysvětlit jak? ? ?
|
sue
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 19:17
- Nahlásit
joli
koukám že máš obdobný problém co jsem měla taky....no doporučuju vydržet a dát oběma čas...hlavní je kočku do ničeho nenutit a náslině jí neseznamovat se psem...nejlepčí je to nechat čistě na ní.Pokud nechce jít za psem tak nechce...rozhodně nedoporučuju jí brát do naáruče a nést jí tam můžeš způsobit víc škody než užitku...nejlepčí je spíš kočírovat pejska...kočka se nenechá moc ovládat.Doporučuji si vzít hafana doprostřed místnosti a nechat čičinu kolem něj chodit,V žádnym případě je nenechávat bez dozoru samotné.Nevím jak u vás proběhlo seznamovaní????
|
joli
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 19:25
- Nahlásit
sue
no pes ležel v obyváku a kočka seděla na schodech - asi na šestém schodě......psa jsem sledovala a nedovolila mu jít za kočkou...
obavám se, že tak budou ležet možná půl roku a kočka se stejně neodváží sejít dolu...
|
joli
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 19:26
- Nahlásit
sue
jak dlouho to trvalo u vás?
|
sue
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 19:38
- Nahlásit
joli
chce to jen čas..nemělka by jsi to uspěchat..opravdu doporučuju kočku do ničeho nenutit.Oni si k sobě cestu určitě najdou,ale musíš jim dát čas...některé kočce to trvá dýl některé to jde hned...já mám doma ovčáka co tzv.,,překusuje kočky v letu,,...je to fakt šílenej lovec...když jsem si domů přinesla 4 měsíční kočku tak jsem samosebou měla strach jak zareaguje a co bude...první den jsem jí nechala jen v jedné místnosti i se žrádlem a záchodkem a psy vedle.je lepčí když se kočka nejdřív aklimatizuje a pak teprve se seznamuje s dalším prostředím a až za dýl s ostatními zvířaty.Druhý den jsem psy zavřela jinam a nechala jsem čičinu chodit kam se jí zachtělo...bylo na ní vidět že má kuráž a není až tak vyděšená a rychle si zvyká tak jsem přivedla hafany a položila je doprostřed místnosti.Čicina se nejdřív schovala a koukala na ně z úkrytu,nechala jsem jí být.Když k nim nechtěla fajn tak nechtěla...psi byli samozřejmě jak na trní.Další den jsem to opakovala a čičina už k nim pomalu šla,musela jsem zabránit tomu aby pes po ní chňalp či udělal prudký pohyb.No nakonec to doparlo tak že se už odpoledne honili a když čičina už měla dost tak se schovala.......a te´d jí ten lovec umývá kožíšek a nechává jí spát ve svém pelíšku...chce to čas a pevné nervy
No doporučuju nechat to na čičině a korigovat si hafíka,důležitý je,aby si kočka při většim seznamování byla jistá tím,že ten pokoj zná a má se kam schovat.Nenechávat je bez dozoru,krmit odděleně a obou si všímat ve stejné míře.Časem si na sebe zvyknout,ale může to trvat den ale třeba i měsíc...chce to jen vydržet anevzdávat se a nesnažit se to uspěchat
|
sue
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 19:47
- Nahlásit
joli
neboj sejde dolu...tak hafa zavři jinam a a´t se prcek aučí chodit dolu a dej mu taky nějakou ňaminku...musí si věřit a zn át to prostředí než se seznámí aby veděl že může utéct...u nás to trvalo 3 dny a te´d jsou nerozlučná trojka...jinak znám i případy kdy to trvá dýl ale to je většinou u starších koček ale prckové si zvykají rychleji
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 20:03
- Nahlásit
joli
strasne spechas, sud az po mesici a nech je oba byt, nevsimej si jich.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 20:51
- Nahlásit
Já bych je k sobě určitě násilím nedávala!! To si zaděláváš na problém, ani jeden to nezkousne. Já to vždy dělala tak, že nejdřív kočka zavřená tak 14 dní v koupelně - malý prostor, naučí se komunikovat s tebou, zvykne si na tebe. Na psa se v tu chvíli vykašli. Až si kočka zvykne na tebe, vypustíš ji postupně do celého baráku, a to ve chvíli, kdy tam pes nebude, pes bude venku! A zase - až ta kočka pozná všechny schovky, bude se cítit sebejistá, nastane den D - vpustit psa. Vyber nějakou menší místnost, kde kočka může zaběhnout pod stůl apod., a pusť je tam spolu. On se za ní pejsa rozeběhne, ty ho okřikneš, ale kočka se stihne schovat a zjistí, že to není zas tak hrozné. Takhle strávíš pár večerů a bude to ok. Hlavně nic nenutit, musí si to sami osahat a vyzkoušet, až se na to budou cítit.
|
Tinta76
|
# Zasláno: 11 Zář 2007 21:08
- Nahlásit
LucieS
No to je asi tak to nejlepší z toho, co tady čtu. Já osobně bych ještě radši psa jistila vodítkem, ale to by taky záleželo na tom, jak dobře ten pes je nebo není ovladatelnej.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 11 Zář 2007 22:01
- Nahlásit
Tak vůbec nic z těchto rad u nás neplatí....... Kočka k psovi nepůjde ani za nic, číhá na něj ze skříní, zpoza rohu....ale nepřiblíží se a to jsou spolu téměř dva roky.
Ovšem k babče si půjde lehnout do pelíšku a bude tam spát
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 09:11
- Nahlásit
joli
je jasny ze kazdy ma na vec jiny nazor...ale ja mam opodstatnene duvody proc to delam prave tak jak jsem popisovala...uz jsem takto spratelila se psem cca 15 kocek...a pokud chci aby zili spolu a ne vedle sebe, udelala bych to znovu tak.
|
joli
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 10:45
- Nahlásit
Včerejší stav je takový: pes chodil v obyváku, jištěn vodítkem a kocour se pohyboval po schodech, dokonce se odvážil proběhnout do kuchyně, pak chvíli seděl na stole v obyváku...... jako by psa i trochu provokoval......
jen když se pes přiblížil / jištěn vodítkem/ tak zasyčel.
A pes ,ten je pořád dost nervozní, pořád kocoura pozoruje. Někdy tiše a někdy se rozštěká......
Myslíte, že je to na dobré cestě?
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2007 11:03
- Nahlásit
joli
myslim ze jo....
s kockou je to vzdy tezsi...ja sem delala tenn primy kontakt prave proto aby kocka vedela ze ji nebude ublizeno...a aby zbytecne pri setkani se psem nesycela..
|