| Autor |
Zpráva |
Venuše
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2007 13:15
- Nahlásit
evina
No já se všeobecně místům s malýma dětma vyhýbám, páč je naše šeltie nějak nemusí , těch šoků už sem pár zažila a to ještě neumí hlídání předmětu
Jeden je vyrovnanej až dost, myslím tím na šeltii, druhej je bázlivka, ale ne nervák.
|
Smečka
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2007 13:55
- Nahlásit
ale přece buď ho nechám uvázanýho u obchodu a prostě tam čeká, nebo někde leží a hlídá předmět. Přece mi nechceš říct, že jakmile pes umí hlídačku, tak jakékoliv odložení nebo uvázání pro něj znamená start na kolemjdoucí?Venuše
Rozhodně ne.
Z vlastní zkušenosti vím,že hlídačku tak,aby byla použitelná na ZPU 1, lze naučit rychleji než stopu.
Mluvím ale o čévéčkách,kteří mají ve většině případů dost silný žrádlo-majetnický pud
Rozhodně bych netvrdila,že se tito psi stanou od okamžiku nácviku na zkoušku více nebezpeční na úvaze ke kolemjdoucím.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2007 14:14
- Nahlásit
Venuše
Většinou tu píšete, že v podstatě hlídačku naučit je hloupost, páč co kdyby ji ten pes použil v praxi. Ale proč by mi měl někdo něco brát, když nechci, proč by měl šahat na psa když nechci
To s tebou souhlasím,protože sport se psem je jedna strana mince a týká se cvičáků,zkoušek......ale se psem žijeme 24hodin denně a nejsme stále na cvičáku,takže by měl v praxi zvládat vše stejně ,jako na cvičáku a to je druhá strana mince.
Pes s vyrovnanou povahou ti v praxi určitě nebude bez varování startovat po někom,kdo ti šáhne na tašku,ale bude vrčet,štěkat a odrazovat "zloděje",když tvou tašku někdo ukořistí a bude chtít odejít,tak ho pes sejme(s košem,pochopitelně).
když ho někde uvážu, tak bude startovat po lidech
To je něco jiného-když ho uvážeš,tak je to odkládačka bez povinnosti hlídat předmět-to kolem může chodit x lidí a nehne se.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2007 14:18
- Nahlásit
Neessi
Většinou tu píšete, že v podstatě hlídačku naučit je hloupost, páč co kdyby ji ten pes použil v praxi. Ale proč by mi měl někdo něco brát, když nechci, proč by měl šahat na psa když nechci
No jo,to by se asi neměli učit ani obrany v tom případě..páč co když to ten pes použije v praxi..snad by to ten pes bez povelu dělat neměl ne?Mluvim pořád o vyrovnaným psu.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2007 14:37
- Nahlásit
davidkova renata
No jo,to by se asi neměli učit ani obrany v tom případě..páč co když to ten pes použije v praxi..snad by to ten pes bez povelu dělat neměl ne?Mluvim pořád o vyrovnaným psu.
A co když u toho nejsi?Vem si Rituš,jak sundala bez povelu toho vožralu,co nám vylomil vrata?Zadržela ho exkluzííívně hezky k zemi a pak si na něj stoupla,dokud jsem nepřiběhla.A tak to má být-pes to má umět,na cvičáku mu to dělá radost a v praxi to umí použít
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2007 14:41
- Nahlásit
Neessi
Co máš za čubís? (Jsem se už chtěla zeptat dávno - na Saraxátku)
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2007 14:44
- Nahlásit
Terri
Dvě NO -jednu exterieračku a jednu pracáka Ale jsou to zatím štěnda,protože mne ty dvě staré(10let a 14 let)už opustily.
Foto následuje-esli se zadaří
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2007 14:45
- Nahlásit
Neessi
Zadržela ho exkluzííívně hezky k zemi a pak si na něj stoupla,dokud jsem nepřiběhla
No to ale dělala to svý ne?Hlídala svoje území .Já to jako myslela,že teda když neučit hlídačku z těch důvodů,tak teda ani obrany z těch samejch přece..
pes to má umět,na cvičáku mu to dělá radost a v praxi to umí použít
No a kolik takovejch je..asi moc ne.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2007 14:46
- Nahlásit
Neessi
Foto následuje-esli se zadaří
Určo!
Add hlídání předmětu:
"Zkus mi kočárek a nebo hračku vzít...!"
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2007 14:50
- Nahlásit
Terri
"Zkus mi kočárek a nebo hračku vzít...!"
Jéééééééééééééééé
ad foto-ono mi to nechce vložit ten správný obrázek,páč si ten blbej počítač pamatuje 100jiných kopírování,tak si to prohlídni na:http://album.volny.cz/samanka1/,jo?
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2007 14:55
- Nahlásit
davidkova renata
No a kolik takovejch je..asi moc ne.
vždyť to víme obě-málo.
ad Terri
on se nezkopíroval ani album volný....tak nevim,jedině nakopat PC do větráku,nebo restart.Nebo si to najdi ve vyhledávači
[imgs]http://album.volny.cz/samanka1/
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2007 14:57 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit
http://album.volny.cz/samanka1/
co ti nejde?
|
Venuše
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2007 15:00
- Nahlásit
Neessi
Ideální stav Ovšem v našem případě by jsme to zřejmě využili na zkoušce a možná někdy někde, když budu potřebovat ohlídat baťoh
takže by měl v praxi zvládat vše stejně ,jako na cvičáku a to je druhá strana mince. jsou případy, kdy pesa na cvičáku tiká jak hodinky, ale v praxi to vypadá jinak
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2007 15:02
- Nahlásit
davidkova renata
no přesně todleto mi nende,bo jsem před tím ztahovala nějaký věci z nettu a ten idiot PC mi furt kopíroval něco jinýho.
Ale seš hodná,že jsi to sem pro Terri dala-ta se asi chláme nad tou zkouškou klece,co?
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2007 15:06
- Nahlásit
Venuše
jsou případy, kdy pesa na cvičáku tiká jak hodinky, ale v praxi to vypadá jinak
A to je právě chyba ve výcviku.Když přeskočí na cvičáku překážku,tak v parku přeskočí lavičku ,když udělá revír(obíhačky zástěn)na cvičáku,tak oběhne na poli hromadu slámy,nebo kadibudku na ulici-cvičit se dá všude.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2007 15:11
- Nahlásit
Neessi
Krásnééé fotečky!! A krásné fenky...
No ta klec je skvělá, to stojí za zveřejnění, můžu?
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2007 15:13
- Nahlásit
Terri
No ta klec je skvělá, to stojí za zveřejnění, můžu?
Ale klíďo,se není za co stydět,když to nejdřív zkusím já,než tam pustím psa
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2007 15:15 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
Neessi
Neessi zkouší klec
A její krásné psí dámy...
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2007 15:19
- Nahlásit
Terri
Terri,to je dcééééra,ale to neva(já jsem ta baba v modrým-mně už bé třiapadesát ),v mládí jsem tak trochu podobně vypadala
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2007 19:54
- Nahlásit
Neessi
já jsem ta baba v modrým-mně už bé třiapadesát
jsem Ti zrovna chtěla zalichotit, že teda vypadáš dobře ale jaktože máš děti
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2007 20:25
- Nahlásit
Terri
to njsou super fotky
Neessi
máš pěkný feny
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2007 20:31
- Nahlásit
Petra
máš pěkný feny
Díky-ale ta exteriéračka je sice krásná,ale blbá a hodná.No co,každému nebylo dáno,zato ta druhá je bomba-vyrovnaná,chytrá,pracovitá a už teď jí zachutnaly obrany
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2007 20:33
- Nahlásit
Terri
jsem Ti zrovna chtěla zalichotit, že teda vypadáš dobře ale jaktože máš děti
ftipný,móc ftipný
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2007 22:11
- Nahlásit
Neessi
ftipný,móc ftipný
jsem drzá co?
exteriéračka je sice krásná,ale blbá a hodná
šmarjá to je krásná kombinace Ale fakt vypadá moc mile.
A malá vyrovnaná,chytrá,pracovitá a už teď jí zachutnaly obrany - paráda, budeš s ní předpokládám dělat..? S těma zesnulýma jsi asi cvičila (předpokládám vzhledem k Tvým příspěvkům)
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2007 22:25
- Nahlásit
Terri
S těma zesnulýma jsi asi cvičila (předpokládám vzhledem k Tvým příspěvkům)
Kdysi jsem cvičila "natvrdo"Svazarm a měli jsme ZVV3 ve třech letech psa,co přišly ty babské starosti(děti,práce....bla bla),tak jsem cvičila to,co doma zrovna bylo,ty zesnulý holky-teda hlavně Rituš-ta se ke mně uchýlila cca ve dvou letech,postřelená,s parvovirosou a 12kg váhy.Když jsem ji z toho dostala,měla 45kg,mohutná a přesto štíhlá ovčanda,byla vycvičená,jen neuměla česky(ale doučila se)-rozuměla německým povelům.Mohla dělat zkoušky z fleku.Její dcera byla taky dobrá,ale pro laika nebezpečná,tak jsem je nechala spolu.Když umřela dcera v loni na jaře v 10letech,tak jsem musela Ritunce honem někoho sehnat,protože to chtěla taky zabalit-no a to mám tu krásnou a blbou.Když umřela letos Rituš(prostě pes,kterýho potkáš jen jednou za život,když máš štěstí),tak jsem zase musela doplnit stav,ale s pořádným genetickým potenciálem a ta mne donutila se znovu vrátit na cvičák.A vzhledem k tomu,že Borgie na to má,tak budu muset zase obrazit nějaké zkoušky-jen se toho hodně změnilo a zmírnilo,tak bude brnkačka
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2007 22:42
- Nahlásit
to Terri
Ritunka
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2007 22:44
- Nahlásit
to Terri
Ritunka a Aura(dcera Rituš)
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2007 22:46 - Změnil/a: Neessi
- Nahlásit
to Terri
se omlouvám,že to nenacpu do jednoho pole-ještě chci zkopírovat poslední fotku z posledního dne,ale nějak se to zase zaseklo.
|
Neessi
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2007 05:43 - Změnil/a: Neessi
- Nahlásit
to Terri a tohle byl poslední podvečer Ritunky(15.3.t.r.)
|