| Autor |
Zpráva |
alucha
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 12:25
- Nahlásit
Vzetí domů pomáhá jen málo. Chce ven a tam pak sedí a nasává čenichem a vyje a štěká.
Zpočátku jsem to dělala tak, že jsem došla do kotce, dala povel ticho, odešla a chvíli vyčkala.Když vydržel aspon 5 minut, tak jsem ho šla pochválit. Takhle jsem tu dobu prodlužovala.
Cvičili jsme to tak kolikrát i v noci, když spustil.
Jelikož je to cyklická záležitost,se kterou v období, kdy se fenky nehárají, nemáme problém, tak to moc neprocvičujeme. Jde to samo.
O to, že mám ráno krvavý voči, jako dneska ani tak nejde. Jde mi spíše o sousedské vztahy a taky o to, aby ten náš labrouš nebyl machan.
|
alucha
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 12:31
- Nahlásit
Zkusim ho poradne utahat a sebe tim padem taky
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 12:33
- Nahlásit
alucha
hele a to s tím začal až teď - ve třech? Já jen abych se připravila - zatím je to tak, že když se sousedům přes silnici hárá fena, tak pes (2roky) týden nežere a fňuká. Ale neštěká...
|
alucha
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 13:06
- Nahlásit
Meta
Před tím to nebylo tak šílený. Reagoval aspoň na povel.
Je fakt, že teď v těch vedrech s nim přes den ven nechodím.Večer jsem ho sice vzala zas ven, ale na krátkou procházku. A tak není tak vyběhanej, jako když jdem na dlouhou prochandu.
|
alucha
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 13:09
- Nahlásit
Jo, a mimochodem. 3x si prorazil kordon a zdrhnul za tou fenou. Včera, jak jsem s nim byla venku, tak chytil nějakou čerstvou značku a byl jak když nevidí ani neslyší. Obyčejně skoro vždy na přivolání přiběhne.- to mi asi nejspíš někdo zase doporučíte stopovák
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 16:04
- Nahlásit
alucha
Obyčejně skoro vždy na přivolání přiběhne.- to mi asi nejspíš někdo zase doporučíte stopovák
nebo by to chtelo zmenit vzajmene vztahy tak, aby te pes respektoval .
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 16:08
- Nahlásit
alucha
Nebo zkuste kontaktovat pana Rudolfa Desenského
kadlik si dela srandu, ale pan rudolf desensky by ti skutecne predvedl, ze se pes u haravych fen muze chovat slusne.
tak ci onak, krome toho utahavani by jiste nebylo spatne ho na haravky i uvykat.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 16:17
- Nahlásit
argosek
kadlik si dela srandu, ale pan rudolf desensky by ti skutecne predvedl, ze se pes u haravych fen muze chovat slusne.
jj osobní příklad vždy táhne
|
aren
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 16:18
- Nahlásit
alucha
Existuje takový sprej, já jsem měla "No love", ale můžou být i jiné značky, když hárala v paneláku fenka z vedlejšího bytu, zachránil nás před zešílením.
Zavřela jsem dveře a okna, do škvír nastříkala sprej No love. Jako mávnutím proutku kluci přestali cítit háravku a zklidnili se.
Vydrželo to několik hodin.
Ale nesmělo se otevřít okno.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 16:19
- Nahlásit
fatdog
jj osobní příklad vždy táhne
tak ted abych se priznal si nejsem jisty jestli to spravne chapu
a vlastne si ani nejsem jisty jestli to chci pochopit
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 16:20
- Nahlásit
aren
Jako mávnutím proutku kluci přestali cítit háravku a zklidnili se.
ja mam doma spoustu materialu, pres ktery by psi haravku neucitili, myslis, ze bych to nejak moh zpenezit?
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 16:23
- Nahlásit
gabi
Honza? Nieeeee! kadlík
Pes vo svorke hlboko hlboko pod tebou si o háravých fenách môže nechať akurát tak zdať v nahlbších snoch. Inak mád držať hubu a krok.
ale kdeže!!! alfa jedinci na to svý postavení nemají ani ve volné přírodě patent a vždy musí být připraveni si jej udržet...a o to jde...
Pentas
nebo,že nejni pes ale fenka.To by těma nástrojema nešlo?
no bylo řečeno, že umí změnit info zdoby inprintingu, takže tohle ai neee, ale nicméně by stačilo tedy, aby si myslel, že je kocour, to by nejspíš o deny zájem neměl.....
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 16:23
- Nahlásit
gabifi
Není to jenom výchovou. Když nedám psovi 5 dní najíst, těžko ho budu přesvědčovat, že vlastně hlad nemá, protože si to nepřeju.
tohle prirovnani je trochu (hodne) mimo. jsou pudy a pudy. kdyby mi nedali 5 dni jist, asi bys uz o mne slysela ve zpravach, ale to, ze jsou ulice plne (obcas i krasnych) spore odenych divek, holt nejak prezit musim .
|
aren
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 16:25
- Nahlásit
argosek
ja mam doma spoustu materialu, pres ktery by psi haravku neucitili, myslis, ze bych to nejak moh zpenezit?
Nejdřív to otestuj, vsadila bych se, že běžné smrady budou naprosto nedostatečné a nejvíc budou vadit Tobě.
U toho No love se dalo i spát.
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 16:25
- Nahlásit
argosek
tak ted abych se priznal si nejsem jisty jestli to spravne chapu
a vlastne si ani nejsem jisty jestli to chci pochopit
no, ale to je velká chyba, tvé bety gamy a delty a nedejbože i omegy by mohly identifikovat nejistotu své alfy a sesadit ji
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 16:27
- Nahlásit
argosek
holt nejak prezit musim
tys dnes divnej ))) už jsem Ti to psal jednou: musíš akorát umřít...jako nejen Ty...každej...
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 16:28
- Nahlásit
fatdog
ale kdeže!!! alfa jedinci na to svý postavení nemají ani ve volné přírodě patent a vždy musí být připraveni si jej udržet...a o to jde...
zalezi o jake smecce se bavis - o volne zijicich vlcich? o vzajemne nepribuznych vlcich zijicich v zajeti? o divokych psech (a o jakych)? v kazde takove smecce je to trochu (a nekdy hodne) o necem jinem.
u 9atrictvrte psu z 9actyrpetin neni preci zadny problem udrzet si svou pozici vedouciho pionyrskeho oddilu. jde spis o to, vysvetlit jim, ze jiste chovani je nezadouci.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 16:31
- Nahlásit
fatdog
no, ale to je velká chyba, tvé bety gamy a delty a nedejbože i omegy by mohly identifikovat nejistotu své alfy a sesadit ji
hehe tohle u nas nehrozi. omegu u nas delam ja spolecne s aronkem. ale do postele mne obcas pusti, to si zas nemuzu stezovat!!
fatdog
tys dnes divnej ))) už jsem Ti to psal jednou: musíš akorát umřít...jako nejen Ty...každej...
bohuzel, dokud budu mit na krku tu bandu rypacku, nemohu si dovolit zadne nezodpovedne chovani
|
fatdog
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 16:34
- Nahlásit
argosek
to ses hodnej, ze se k tomu stavis takto zodpovedne tady na cz-pes....
no v realu Te neznam ze tak nemohu soudit
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 16:43
- Nahlásit
fatdog
to ses hodnej, ze se k tomu stavis takto zodpovedne tady na cz-pes...
a tak to zas neee - to ja jsem myslel neco jineho v cem nemohu byt nezodpovednej, aby nevznikla mejlka a nekdo si nemyslel, ze snad jsem clovek, ktery se chova zodpovedne, co se tyce psu
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 16:45
- Nahlásit
fatdog
no v realu Te neznam ze tak nemohu soudit
ostatne, ty identito, co kdybychom s tim neco udelali? kdyz jsme ted tak blizko (coz uz dlouho nebude, pac se brzo vracim do civilizace)..
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 17:43
- Nahlásit
argosek
ale to, ze jsou ulice plne (obcas i krasnych) spore odenych divek, holt nejak prezit musim
zkus si dát stejně dlouhou pauzu (3 roky) jako labrouš od Aluchy a uvidíš, že budeš při shlédnutí spoře oděné krasavice přinejmenším celé noci výt a skučet
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 17:59
- Nahlásit
gabifi
zkus si dát stejně dlouhou pauzu (3 roky) jako labrouš od Aluchy a uvidíš, že budeš při shlédnutí spoře oděné krasavice přinejmenším celé noci výt a skučet
tak me napada, myslite, ze razinger nekdy skuci? nebo jak to delaj tyhle ty alfa farari?
|
aren
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 18:10
- Nahlásit
argosek
K obracení živočišného skučení jinými směry je potřebný takový druh sebevlády, jakou disponují jenom lidé. Proto Razinger a Ty si můžete pomoct, pes ne.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 18:14
- Nahlásit
aren
K obracení živočišného skučení jinými směry je potřebný takový druh sebevlády, jakou disponují jenom lidé. Proto Razinger a Ty si můžete pomoct, pes ne.
aren, nerad to rikam, ale tentokrat s tebou 100% nesouhlasim. dle meho je to presne naopak. zrovna pes snese nedostatek shuku mnohem lepe nez clovek. vychazi to uz nasi byjologycke poctaty!
|
aren
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 18:35
- Nahlásit
argosek
No, jak myslíš.
Já bych spíš řekla, že byjologická podstata psa a člověka je totožná.
Pes je bezvýhradně poslušný příkazům přírody - pudům, naproti tomu člověk má možnost (a to je právě ta svobodná vůle) pudům poslušný nebýt.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 18:39
- Nahlásit
argosek
pes snese nedostatek shuku mnohem lepe nez clovek.
To je možná pohodlná terorie člověka, který svému psovi sexu nedopřeje, sobě by pak rád v hojné míře
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 18:45
- Nahlásit
aren
naproti tomu člověk má možnost (a to je právě ta svobodná vůle) pudům poslušný nebýt.
clovek tu moznost ma uplne stejnou jako pes.
kdyz je system hodne slozity, pozorovateli se zda,
ze vznikaji nove kvality - i kdyz skutecnost je takova
ze jen slozitost vztahu uz brani tomu rozumne
zpracovat veci o uroven niz...
tak ci onak - barusa mi hara zrovna ted a nezda se ze
by ty dve jelita nejak trpela. obcas si vylizou jeji
louzicku a chvili jim tecou sliny a klapou huby, ale
jinak jsou uplne klidni. dokonce obcas spi s rypackem na jejim
zadku a myslenky jejich jsou ciste jako myslenky..uiuierijiwperwer
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 18:47
- Nahlásit
aren
To je možná pohodlná terorie člověka, který svému psovi sexu nedopřeje, sobě by pak rád v hojné míře
tva teorie je pohodlnou teorii cloveka, ktery svemu psovi nedopreje autoritu, ktera by mu prinesla klid jak seksuelni tak i jiny...
|
aren
Člen |
# Zasláno: 20 Čec 2007 18:48
- Nahlásit
argosek
jinak jsou uplne klidni. dokonce obcas spi s rypackem na jejim
zadku a myslenky jejich jsou ciste jako
To máš nějaký divný psy, víš jistě, že bobinka hárá? My máme právě krycí dna za sebou a bylo to dost šílenství, i krev tekla, při náhodném přilípnutí aby sundával psa z fenky navijákem.
|