Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Pudy - potlacovat nebo proste nechat odeznit
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
alucha
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2007 08:40
- Nahlásit

Ahoj,
mam 3 leteho labradora, celkem pohodare. V okamziku, kdy se zacnou harat fenky, je neklidny, knoura a postekava. Doposud to bylo jeste unosne. Ted vyje a steka celou noc. Chapu, ze pudy jsou pudy, ale lze to alespon nejak nenasilne potlacit? Uz nekolik dni jsme se totiz nevyspali a nasi sousedi uz nas asi taky "milujou".
Kdyz v noci vyje, zajdu za nim a dam mu povel "ticho". To vydrzi ´max 2 hodiny a pak znovu zacne.
Muzete mi nejak poradit?

suri
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2007 08:45
- Nahlásit

A co si ho vzít na spaní domů? To by nešlo?

nels
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2007 08:55
- Nahlásit

alucha

My mame fenku primo v baraku pod nama,no a kdyz minuly pulrok harala,tak muj pes zacal v 8 rano brecet,vyt a knourat a zastavil se az v 9 vecer - podotykam,ze pracuji z domu,takze uz odpoledne jsem byla zrala na blazinec. nam se osvedcilo pouze utahat,utahat a utahat. proste mu nedat sanci na "to" myslet.

fatdog
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2007 09:00
- Nahlásit

Nebo zkuste kontaktovat pana Rudolfa Desenského, psal, že pomocí tachonových nástrojů je schopen psu změnit i informace , které získal v době inprintingu a vlastně mu tak přepsat podvědomí, takže myslím pro něj logicky nemůže být problém vnuknout pomocí tachyonových nástrojů psovi myšlenku, že vlastně nikdo nehárá.

jablunka
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2007 09:03
- Nahlásit

fatdogvnuknout pomocí tachyonových nástrojů psovi myšlenku, že vlastně nikdo nehárá.

S prominutím pane Nadbůchu,ale co je tohle za hovadinu???

fatdog
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2007 09:10
- Nahlásit

jablunka
proč hovadina? přijde ti to složitější než změnit info z doby inprintingu?

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2007 09:13
- Nahlásit

jablunka
ale co je tohle za hovadinu???
no vidis a o tom v celym tom sporu jde. zda to je hovadina nebo ne ....

alucha
lze to alespon nejak nenasilne potlacit?
pudy nenasilne rozhodne nepotlacis ... jediny co opravdu muzes udelat, je jak pise nels: utahat ho tak, ze pudy nepudy, proste bude spat jako zabitej .....

Ted vyje a steka celou noc
nechci ti brat iluze, ale dle meho nazoru nejen celou noc, ale i cely den kdyz je sam doma ....

jablunka
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2007 09:21
- Nahlásit

fatdog
přijde ti to složitější než změnit info z doby inprintingu?
Ne,to mi přijde jako úplně stejná hovadina!
Jirikovono vidis a o tom v celym tom sporu jde. zda to je hovadina nebo ne ...
Já se žádných sporů neúčastnila,pokud bych se účastnila,byla bych na straně těch co tvrdí,že to hovadina je.
Souhlasím s tím,že je nutné psa utahat a zase jenom utahat.

Pentas
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2007 09:50
- Nahlásit

fatdog

nemůže být problém vnuknout pomocí tachyonových nástrojů psovi myšlenku, že vlastně nikdo nehárá.
nebo,že nejni pes ale fenka.To by těma nástrojema nešlo?

gabi
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2007 10:10
- Nahlásit

Nebo že nejsi Nadbuch, ale len obyčajný ... Honza?

jablunka
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2007 10:10
- Nahlásit

Pentas
nebo,že nejni pes ale fenka.

gabi
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2007 10:12 - Změnil/a: gabi
- Nahlásit

Pes vo svorke hlboko hlboko pod tebou si o háravých fenách môže nechať akurát tak zdať v nahlbších snoch. Inak mád držať hubu a krok.

jana33
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2007 10:28
- Nahlásit

gabi
No to je fakt rada nad zlato,to určitě tazatelka chtěla slyšet

Alexa
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2007 10:35
- Nahlásit

jana33
Gabi to napsala jasně a stručně. Zadavatelka se ptala jestli má potlačovat vytí a štěkání psa. Jasně že má. Musí prostě zvolit kombinaci utahání psa a důsledného dodržování povelu např. Tícho, nebo jaký si zvolí. Jestli byla majitelka psa na mrtvici co pak sousedi? Takže nejen že bude sama zralá na blázinec, ale ještě bude mít problémy se sousedy.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2007 10:39
- Nahlásit

Alexa
Musí prostě zvolit kombinaci utahání psa a důsledného dodržování povelu např. Tícho, nebo jaký si zvolí
to sice ano, nicmene dodrzovani povelu ticho jen tak samo o sobe nebude znamenat, ze pes se nebudou svou touhou trapit ... takze to utahani je podstatne lepsi ... krome toho za predpokladu, ze majitelka psa je pracujici clovek, tak ten pes pres den bude doma vyvadet o to vic, o co musi byt v noci ticho. a to zadnym postavenim ve smecce hluboko pod panickou nezmenis .....

Alexa
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2007 10:45
- Nahlásit

Jirikovo
Hele já znám lidí co se trápí touhou a je jim to víš na co
Jinak bude muset, holt výcvikově působit i přes den-stejně jako se nacvičuje nechání psa o samotě. Odchod z bytu, jak začne pes vyvádět vlítnout dovnitř, vynadat, když je hodný za chvíli pochválit, ale to určitě všichni znají

jana33
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2007 10:45
- Nahlásit

Alexa
Ne,ona chtěla poradit,jak toho dosáhnout. Pejsek zjevně na povel ticho reaguje,ale po dvou hodinách začne nanovo. Je hezký,že nemá mít o fenu jak podřízený zájem,že má být odvolatelný od háravky,ale to je něco jiného než když doma kňučí. Je mnoho psích kluků,co zvládají háravky v pohodě,ale pak je i dost těch,co prostě začnou šílet,jsou jak v tranzu, nežerou,klepou se, kňučí......tam jenom povel ticho nepomůže

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2007 11:37
- Nahlásit

jana33
ona chtěla poradit,jak toho dosáhnout
Hm..si myslim,že to nebude snadný,souhlasim s Gabi,dle mýho je pes poněkud rozmazlený,což ale nelze napravit ihned a na jeden povel..Já bych mu to prostě zakázala,ale je mi jasný,že tahle rada je jí naprosto k ničemu.

gabifi
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2007 11:41
- Nahlásit

utahat, utahat, utahat

Já bych s tím názorem, že dobře vychovaný pes dýchá a žije pouze poté, co mu to dovolím já, vedoucí smečky, byla dost opatrná. Všechno má své meze.

brut
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2007 11:42
- Nahlásit

davidkova renata
Já bych mu to prostě zakázala,ale je mi jasný,že tahle rada je jí naprosto k ničemu
Já jsem Brutovi zakázala vyšilovat,že by to ale zabralo na dlouho, to teda ne............ nakonec mi pomohla studená sprcha a byl klid.

jana33
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2007 11:44
- Nahlásit

gabifi
souhlasím

gabifi
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2007 11:44
- Nahlásit

a ještě dodám, že donedávna jsme bydleli v bytovce nad 2 fenami, které háraly na střídačku. Naši kluci to dost prožívali, naštěstí bez zvukových projevů. Není to tím, že jsou tak skvěle vychovaní, ale tím že trápení s láskou prožívají od přírody potichu

jablunka
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2007 11:45
- Nahlásit

davidkova renataJá bych mu to prostě zakázala
Traverzou???
brut
nakonec mi pomohla studená sprcha a byl klid.
A koho jsi sprchovala,sebe,nebo bruta???

jana33
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2007 11:50
- Nahlásit

gabifi
No on si to dokáže ten,kdo takového psa neměl,těžko představit. Jeden z našich psů reaguje opravdu jen ve chvíli,kdy potká háravku nebo její čerstvou značku´a za fenama letí až opravdu,když jsou v nejlepším. Prostě pohoda. Vořechovi stačilo si venku očuchat značku háravky (ani jí nemusel potkat) a kňučel do tří do rána,celou noc. Nevyl nebo neštěkal,ale kňučel,kňučel,kňučel,chvilkama se i klepal,no děs. To je pak těžký mu vysvětlovat,že na háravku nemá nárok. On jí ani neviděl,ani k ní nechtěl běžet,prostě jen věděl,že někde v okolí je a měl zatemníno

brut
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2007 11:51
- Nahlásit

jablunka
Sprchu dostal Brut....a pořádnou, hadicí

jablunka
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2007 11:54
- Nahlásit

jana33
Já tohle znám,náš boxer vždycky vypadal,jako když má epileptickej záchvat,klepal se celej a od huby mu šla pěna.Někdy to vygradovalo i pořádným vytím,ale to se stalo málokdy.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2007 11:55 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit

jablunka
Traverzou???
No samo!
No jo,je to asi těžký,já fakt takovýho magora prostě neměla a nevím čím to bylo.Ale měla ho kámoška,bulíka, a na něčí radu mu dala Diazepam.Jenže ono to někdy prý má opačný učinek.Mělo!

jablunka
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2007 11:57
- Nahlásit

davidkova renata
Jenže ono to někdy prý má opačný učinek.Mělo!
Tohle znám s něm.dogou na Silvestra!!!

gabifi
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2007 12:01
- Nahlásit

jana33
já jsem zatím takového psa neměla....naštěstí

Není to jenom výchovou. Když nedám psovi 5 dní najíst, těžko ho budu přesvědčovat, že vlastně hlad nemá, protože si to nepřeju.
Někdy je ta traverza asi jediné řešení

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 20 Čec 2007 12:20
- Nahlásit

gabifi
Někdy je ta traverza asi jediné řešení

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání