Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / hryzuce stena
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
lusy13
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2007 22:09
- Nahlásit

Terri
inak neda sa mi prihlasit na brunifid. nevies preco??? urcite mam spravne meno aj heslo.

Terri
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2007 22:11
- Nahlásit

lusy13
agility nerozumím
však na to nespěchej, překážky můžeš trénovat v přírodě, navíc na štěndí klouby opatrně...
Ale na běžný cvičák chodit můžeš - do nějaké "školky" ne?

lusy13
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2007 22:13
- Nahlásit

Terri

ako som pisala, tak poznam tu iba tento klub. nic ine som zatial nenasla

Terri
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2007 22:14
- Nahlásit

lusy13
aha
tak snad časem najdeš...

Terri
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2007 22:15
- Nahlásit

inak neda sa mi prihlasit na brunifid. nevies preco??? urcite mam spravne meno aj heslo.
Netuším - co Ti to hlásí?
Kdyžtak kontaktuj Admina (Nikitu - je i tu na fóru - např. na Rotvajlerech ji najdeš)

lusy13
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2007 22:19
- Nahlásit

Terri
ty mas jedneho ci viacerych psikov? a akym smerom ste sa vybrali vy v sportovej "kariere"?

Terri
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2007 22:22 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit

lusy13
já mám teď velkého kníra (jednoho - to mi bohatě zatím stačí ) Má 2 roky.
My zkoušíme dělat sportovku klasiku - stopy,obrana, poslušnost Jinak celkově do sportu vše co se svou kondičkou zvládám (kolo, snad kolobka, běžkování, tahání, plavání...)

lusy13
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2007 22:34
- Nahlásit

Terri
sa tu uz pytam hocikoho, ci nevie, kde by sa dala cvicit obrana a jedna osoba mi povedala, ze snad v Rime. my sme od Rima vzdialeny 2 hodky autom. tak hladam stale nieco blizsie.

a ako sa tvoj znasa s inymi psami???

Terri
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2007 22:44
- Nahlásit

lusy13
vzdialeny 2 hodky autom
tak to není ideální vzdálenost...
a ako sa tvoj znasa s inymi psami???
Myslím že tak jak má Resp. do setkání se samci ho nenutím - nemá o ně zájem a chce se jim vyhnout. (od té doby, co dospěl, resp. dospívá).
Fenky naprosto v pohodě, taktéž samozřejmě štěňata. Malé psy ignoruje.

slony
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2007 22:47
- Nahlásit

lusy13
taliani tentorok robia majstrovstva sveta v IPO (medzinarodny skusobny poriadok , sportova klasika) a i ked toho u nas na MS dobosiek vela neukazali, nechce sa mi verit ze tam nebolo cvicakov .. skus zacat hladat tu - http://www.enci.it/

slony
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2007 22:54
- Nahlásit

Terri
od té doby, co dospěl, resp. dospívá
to prejde, neboj

lusy13
pripadne cvicaky cez NOckarov , ti vzdy mali cvicaky zmapovane
http://www.sas-italia.com/

Terri
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2007 22:57
- Nahlásit

slony
od té doby, co dospěl, resp. dospívá
to prejde, neboj

myslíš? No uvidím co Walda a jeho 3. rok...
http://www.sas-italia.com/
http://www.enci.it/
teda , ale máš přehled

slony
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2007 23:03
- Nahlásit

Terri
teda , ale máš přehled
ale kdeze ... akorat aplikujem v praxi naucene z vysky - vediet je dolezite ale vediet kde hladat je castokrat dolezitejsie .. fci.be mam v zalozkach a FCI ma linky na svojich clenov .. dtto nemecky-ovciak.sk ...

Terri
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2007 23:08
- Nahlásit

slony
akorat aplikujem v praxi naucene z vysky - vediet je dolezite ale vediet kde hladat je castokrat dolezitejsie ..
souhlasím akorát někteří prof. to nechápali...

lusy13
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2007 23:13
- Nahlásit

slony
dik za stranky i ked som z toho jelen snad tam nieco najdem

lusy13
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2007 23:17
- Nahlásit

Terri
chcela som sa este spytat, ked mi pes ide pekne pri nohe, je nutne, aby som mu stale hovorila "k nohe" a mierne trhla voditkom?
inak na tom cvicaku kam planujem chodit musia mat vsetci stahovacie obojky. je to normalne aj na inych cvicakoch? som chodila na cvicak pred 3 rokmi a nespominam si aky som pouzivala obojok.

slony
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2007 23:35
- Nahlásit

lusy13
ked mi pes ide pekne pri nohe, je nutne, aby som mu stale hovorila "k nohe" a mierne trhla voditkom?
urcite nie dokonca ani u bradaca v tom pripade je opakovanie povelu zbytocne (a pouzijes ho iba pre korekciu ak sa pes "pozabudne" a zaostane ci inak narusi tesny kontakt pri chodzi) a povel sa "opotrebuje" , dtto aj mechanicky podnet - trhnutie voditkom. Ale je nutny ako povel tak aj cuk voditkom ihned ako nekraca korektne

musia mat vsetci stahovacie obojky. je to normalne aj na inych cvicakoch?
tiez si dovolim i ked adresovane terri - ano je, aspon co ja poznam. stahovak je pre psa "citatelnejsi", podnet stahovakom je "adresnejsi" ... ale pozor, nepisem o skrteni a tahani psa v stahovaku ale o kratkom spravne nacasovanom cuknuti . Da sa i bez stahovaku ale je to obvykla vycvikova pomocka

slony
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2007 23:37
- Nahlásit

dovetok - drviva vacsina sportakov co poznam ma retiazku - stahovak, pricom je zapnuta "napevno" tj. nie na stahovanie a iba pocas vycviku sa prepina do stahovacieho rezimu

Essi
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2007 23:40
- Nahlásit

Učila jsem chůzi u nohy bez cukání vodítkem - držela jsem pejska jemně za chlupy a když nešel korektně, sám se zatahal. Povel jsem neopakovala, ničím jsem necukala. Osvědčilo se.
Zdůrazňuju, že necvičím na zkoušky.

lusy13
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2007 23:40 - Změnil/a: lusy13
- Nahlásit

slony
dik za odpovede. to s tym trhnutim voditka som si vsimla na tom cvicaku. sa mi to videlo divne. no co uz. a niektore povely ako sadni a k nohe, tam maju po nemecky. taktiez opakovanie povelu sadni a cakanie nez to pes urobi. hmmmm a vycvikar iba pozeral.

lusy13
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2007 23:55 - Změnil/a: lusy13
- Nahlásit

konecne som nasla cvicak, kde sa zameriavaju aj na steniatka, no potom som zistila, ze je to az 53 km od nas.

Meta
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2007 07:48
- Nahlásit

lusy13
Když jsem učila štěně chůzi u nohy (s tou jsme začali poměrně dlouho - v pátém měsíci) tak jsem ho navedla pamlskem - nejdřív jsme ušli tři-čtyři kroky a každou vycházku pomalu krok-dva přidávali. Třebaže jsem měla celou ruku ohavně oslintanou a někdy pocit, že se to nikdy nenaučí, dnes má pes výbornou chůzi u nohy. Neuznávám cukání řetízkem u štěněte v žádné podobě, protože štěně nemá dostatečně vysvětleno, co se po něm chce a nemá tudíž možnost předejít chybě a následnému trestu (korekci) nerozumí. Narušuje to radost a důvěru v pána.
Štěně se má radovat se z toho, co se mu povede a pak cvičí ochotně a snaží se. I na našem cvičáku se škube se štěňaty, ale já bych to u svého psa nikdy nedovolila. Přesto je cvičák fajn a moc mě naučili.

Terri
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2007 09:53
- Nahlásit

lusy13
štěně jsem chůzi u nohy učila taky motivačně - jak píše Meta. Pamlsek v ruce a šup hlavinku nahoru a sledovat jej... ale jen chviličku

lusy13
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2007 09:56
- Nahlásit

Meta
no ja predpokladam, ze ked tam budem moct zacat chodit, tak uz chodzu u nohy bude mat zvladnutu. takze trhat voditkom urcite nebudem. nech si hovoria co chcu. a ani opakovat stale povel. aj tak to bude sranda, kedze ja budem hovorit povely po slovensky.

lusy13
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2007 09:58
- Nahlásit

Terri
ja som este s chodzou u nohy nezacala. to som chcela len opisat ich postup na cvicaku, co sa mi nepacilo.

Terri
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2007 11:05
- Nahlásit

lusy13
Tu jsou odkazy na videa - chůze u nohy se štěnětem - motivačky, od Xjindri1... třeba Ti pomůžou
http://www.youtube.com/watch?v=bIk2EhQROM4
http://www.youtube.com/watch?v=v1jT6rq7OJw

Meta
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2007 11:38 - Změnil/a: Meta
- Nahlásit

lusy13
když já jsem nejdřív musela na cvičáku odkoukat, co vlastně ta chůze u nohy JE a pochopit obraty (nácvik s plyšákem fakt-nekecám), neb jsem byla totální blbka a o výcviku jsem věděla jen co jsem vyčetla

bude sranda, kedze ja budem hovorit povely po slovensky
pchá, u nás se cvičí i slovensky i německy a nikomu to nepřijde,
nad tím ani nepřemýšlej

lusy13
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2007 13:10
- Nahlásit

Meta
ak tych ludi je viac, tak to nie je divne. ale iba jeden jediny...

Essi
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2007 13:17
- Nahlásit

lusy13

Proč to řešíš? Jde o to, aby ti rozuměl pes a ostatní si můžou políbit šos, ne?

lusy13
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2007 13:18
- Nahlásit

Essi
no jasne, to bolo len tak pomimo.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání