| Autor |
Zpráva |
lusy13
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2007 09:21
- Nahlásit
Viem, ze to tu uz bolo niekolkokrat rozoberane, ale ked nic na toho mojho nezabera. ten moj maly stale hryzie (3 mesacny bradac velky). ked ho chcem pohladit-hryzie, ked ho privolam-tak pride a kusne. pri aportovani mi prinesie hracku, pusti a kuse mi ruku. ked ho cvicim a chcem ho odmenit, tak kusne ako prve do ruky. na fuj v tomto pripade nereaguje a ak ano, tak na par sekund. strcenie mu hracky do tlamy tiez nefunguje, lebo radsej okusuje moju ruku. nevsimanie si ho-nefunguje. ak by som ho chytila za tlamu, tak zacne kusat viac. co mam este vyskusat???
|
evina
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2007 09:38
- Nahlásit
lusy13:můj to dělal taky...ale mě nakonec pomohlo to chycení za tlamičku.Píšeš,že jsi to zkusila také ale že kouše ještě víc.To trošku nechápu protože když ho chytneš a rukou tu tlamičku obejmeš(a mírně zmáčkneš)tak jí otevřít nemůže a tudíž nemůže ani kousat.Samozřejmě vše s citem protože je to ještě mimi.Zkoušela jsi to vypísknutí "au"?To nám taky docela fungovalo.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2007 09:40 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
lusy13
Co nejvíc unavit A převádět pozornost. Jaké máš hračky? Mi se u kousavého kníra nejvíc osvědčil hadřík na tahání a balonek na šňůrce...
Ale i tak, hlavně hodně trpělivosti, mi osobně teda moc nezabíralo takové to obvyklé "zakňučení člověka" jakože mně to bolí. Spíš prostě výše psané (unavit fyz. i psychicky a při hře převést na odměnu typu balonek na šňůrce - to se pak nezakous do mně . A časem přišel na to, že jsou zábavnější věci na kousání než moje ruka a nohy (ale těch modřin bylo...).
Na chycení za tlamu můj reagoval vztekle a vztekleji - jakože hrubé omezení jeho svobody, paličák jeden od malinka... Pomohlo spíš chycení za kůži na krku a mírné vyzvednutí a do klidu... Ale to už teda v "extrémních" případech.
|
slony
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2007 09:47
- Nahlásit
stena sa musi naucit co moze a co nie , skor by som menej skusal a viac vytrval mozno by daco poradila Bailyes alebo dakto iny od bradacov ale mne sa vzdy zatial osvedcilo to ako to robi suka - prvostupnove jemnejsie upozornenie, druhostupnove tvrdsie upozornenie (plus zakazovy povel) a toto cele vydrzat dlhsie ako stendo u jedneho staci par opakovani , u ineho su to tyzdne trpezlivej a doslednej roboty
|
evina
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2007 09:52
- Nahlásit
slonyalebo dakto iny od bradacov a co myslíš,že s Terri máme???
|
slony
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2007 09:55
- Nahlásit
evina
co myslíš,že s Terri máme???
ja mam problem pamatat si svoj tlf cislo , co myslis ze viem co ktory z nickov tunaka ma za psa ?
a ako vas tak citam tak nic bradacovsko-specificke som sa nedocital
|
lusy13
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2007 09:59
- Nahlásit
evina
jasne, ze ked ho chytim, tak nemoze kusnut, ale ked je pokojny, tak ho pustim a on sa potom zakusne este viac.
Zkoušela jsi to vypísknutí "au"?
tak ako aj pisala Terri ani u nas to nefunguje.
Terri
Na chycení za tlamu můj reagoval vztekle a vztekleji
to je aj u nas
Pomohlo spíš chycení za kůži na krku a mírné vyzvednutí a do klidu
tak na toto reaguje este agresivnejsie.
no ako som pisala aj pri hre s loptou na snurke sa chvilu hrame, pretahujeme a potom ju pusti a kuse radsej mna. alebo hrozne kuse, ked sa na chvilu od neho vzdialim a ze nemoze ist so mnou a vratim sa a vtedy sa fakt zakusne. zeby od radosti?
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2007 10:19
- Nahlásit
lusy13
muj hafík měl taky takový tendence.....dokud nedostal párkrát normálně přes hubu.....jasně,stručně,výstižně - čuměl jak Pučmeloun,ale stačilo to udělat párkrát a je klid....
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2007 10:25 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
slony
ako vas tak citam tak nic bradacovsko-specificke som sa nedocital
add kníři - to se povedlo
Specifického u mně bylo, že jsem ze svého štěndího velkého kníra (první knír a první taková povaha) byla nešťastná, dyď to, co mělo být roztomilé a normální štěně bylo neunavitelné, vzteklé a furt to do něčeho (nejlépe do mně) kousalo...
Od "sportovních" kamarádek jsem byla ujištěna, že to je právě to pravé ořechové a že tohle by si u štěněte přály... Tak jsem se uklidnila a hledala přístup jak ho zvládnout a jak to nervově vydržet.
(Nemohla jsem ale např. používat povel "fuj" - protože kousání fuj není ne? )
Lusy
Např. tedy když mně kousal, tak důrazně "ne" a hned převést na hadr nebo oblíbenou hračku - a pochválit když se na to chvilinku zaměřil... a už v tom věku docela dlouhé procházky, aby unavený byl. On docela dlouho trval na svém - chce to opravdu nezměrnou trpělivost, pokud je to takový vztekloš, brát to jako pozitivní povahový rys a učit jej, že takhle ne...(a zvyknout si jistou dobu na modřiny).
Jinak knír je podle mně specifický v tom, že obvyklé postupy u něj nefungují tak jak obvykle fungují
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2007 10:27
- Nahlásit
Anlie
kdybych dala svému knírovi přes čuňu, tak mám utrum
Knírač se fakt musí "přečůrat"... (tím samozřejmě ale nemyslím nic proti občasnému fyzickému usměrnění, ale on jde obvykle opravdu do "protivky"...)
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2007 10:37
- Nahlásit
Moje azouše mi tohle dělá taky. Teda zkouší. Přijde, olíže mi ruku, pak si ji chce vzít do tlamy a žužlat. Zakazuju "ne", "nekousej", stisknu čumák zvrchu a dolů. Funguje. Ale je fakt, že to není vzteklá energická potvora, jako knír .
Podle mě to chycení za tlamu, příp. přimáčknutí dolů funguje, jen je potřeba to vychytat a udělat to dobře, účinně. Štěně se prostě musí nechat zkorigovat, když se moc rozjede. Mrkni se, jak razantně to udělá druhý pes. Ti se s tím nepářou. Takže ne že bych štěněti chtěla dát "přes hubu", to nepraktikuju, ale razantní zásah ano. Taky funguje nechat ho narazit čumákem na sevřenou pěst. Mimochodem tohle dělá fena štěněti taky, když ho rovná - narazí do něj čumesem do čumáku, až "sklapne".
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2007 10:42
- Nahlásit
Terri
Je fakt že nemám kníra,ale dosti svárázného maxipudlíka...a dokud poprvý přes tu hubu nedostal,tak mě furt odmítal brát vážně (vlasně mě ani nevnímal) - tak jsem urazila jeho nedotknutelný ego,a teď už spolu vycházíme celkem v poho.....
A bude ještě líp až trošku doroste do rozumu....
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2007 10:59 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
Anlie
tak jsem urazila jeho nedotknutelný ego
to si umím živě představit
Akorát u kníra bych na tohle byla trochu opatrná, můj šel prostě vždy do obranné protiagrese a doteď, kdybych do něj hrábla, tak půjde. Zatímco jiným přistupem to vyřeším - konkrétně - musím na něj přes psychiku.
Takže proto jsem to tak napsala (kdyby náhodou byl Lusy kníroš něco podobného).
až trošku doroste do rozumu....
s tím souhlasím - až bude mít 3 roky....
(ale vážně, je to pak zlatý pes)
|
Anlie
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2007 11:02
- Nahlásit
Terri
Muj vořech se začíná rovna už teď v 9 měsících (teda zatím to jsou spíš náznaky odeznívání puberty)
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2007 11:24 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit
Terri
až bude mít 3 roky.... je to pak zlatý pes
U nás to bude zítra, takže mám počítat s tím, že to od pátku bude úplně jinej pes?
|
lusy13
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2007 11:30
- Nahlásit
Terri
Akorát u kníra bych na tohle byla trochu opatrná, můj šel prostě vždy do obranné protiagrese
presne taky isty je aj ten moj.
Anlie
a dokud poprvý přes tu hubu nedostal,tak mě furt odmítal brát vážně
ako uz pisala Terri, tak u mojho to neplati. je viac agresivnejsi. preto to radsej nepraktizujem. lebo ked kuse a chytila by si ho za tlamu alebo za kozu, tak to este len potom zacne, ale fakt kusat silne. a potom co??? ked vlastne toto by mal byt trest a on je vtedy este viac agresivnejsi??? snazim si tymi hrackami. ale som rada, ze v tom nie som sama. ma to trochu upokojilo. lebo co som mala stenata predtym, tak sice kusali, ale len v ramci hry, ako vsetky steniatka. tak som nevedela, ze ci je to normalne.
a zvyknout si jistou dobu na modřiny
tak to som si uz zvykla.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2007 11:30
- Nahlásit
Walda
U nás to bude zítra, takže mám počítat s tím, že to do pátku bude úplně jinej pes?
no zcela určitě! Pak totiž pán pes obrátí list a řekne "hele pánečku a odteď..."
My měli teď čerstvě 2 roky...takže se furt utěšuju, že ještě na cosik máme nárok Ale je fakt, že rozdíl mezi ročním a půl a dvouletým je v psychice u nás značný.
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2007 11:51
- Nahlásit
Terri
Už se těším.
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2007 13:39
- Nahlásit
lusy13
Když ho chytíš za kůži, bere to jako ohrožení a proto kouše víc.
Nejlepší je, když tě začne kousat, mu naopak ruku do hubiny nacpat tak, aby mu to bylo nepříjemné, sáhnout mu na jazyk, a tak. Aby mu tvoje ruka v hubě byla nepříjemná a on pak bude vyhledávat hračky, které mu nepříjemné v hubě nejsou.
Ohryzávání je hra, tedy energie, kterou je vždycky lepší přesměrovat, než zastavovat. Je to lehčí.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2007 14:08
- Nahlásit
Walda
Waldo - posílám Indymu velké gratulování.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2007 15:03
- Nahlásit
Ohryzávání je hra, tedy energie, kterou je vždycky lepší přesměrovat, než zastavovat. Je to lehčí
souhlasím jen je to u kníračí nezměrné energie trošku těžší a o nervy
Prostě ruka = "ne", a hračka "anóoo" - on to časem pochopí
Můžu se zeptat z jakého vrhu ho máš?
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2007 15:17
- Nahlásit
PetraK
Jé díky, podrbu ho za Tebe.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2007 15:26
- Nahlásit
Walda
to se rozumí samozřejmostí. A pořádně a za oběma ušiskama. Joj a nechala jsem dotaz u svého tématu, můžu poprosit o případnou odpověď? Díky moc.
|
lusy13
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2007 16:44
- Nahlásit
Terri
je z chov. stanice Nakahosa(SR), ale stranky nemaju. Otec http://triumetal.szm.sk/psi/xandro.html
a matka Alexa Ok-er http://oker.braok.sk/vrhy/odchov.htm
|
lusy13
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2007 16:47
- Nahlásit
Essi
Aby mu tvoje ruka v hubě byla nepříjemná a on pak bude vyhledávat hračky
to vies, ze aj to mam vyskusane, on tu ruku teda "vypluje", ale to len na chvilu a uz zasa okusuje. no casom sa to snad zlepsi
|
Essi
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2007 21:01
- Nahlásit
lusy13
vtip je v tom, že jí právě vyplivnout nesmí, budeš ho prostě otravovat tím, že mu budeš cpát ruku do huby pokaždé, když tě za ní vezme. Rychle na to příjde, jakou to má spojistost.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2007 21:13 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
lusy13
Dík za odkaz - krásní rodiče
Tak vyzkoušej co bude na Tvé štěndo nejvíce sedět, každopádně buduj pomalu a trpělivě hranice a pěkně kníkače psychicky i fyzicky zabav A vydrž neb v pubertě bude hůř
Kdybys chtěla, zavítej tu http://www.brunifid.com/phpBB2/index.php
na kníračí (a nejen) diskusi.
Mimochodem, plánuješ nějakou sportovní "kariéru"?
Odkud jsi?
|
lusy13
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2007 21:48
- Nahlásit
Terri
ja momentalne zijem v taliansku.
plánuješ nějakou sportovní "kariéru"?
urcite by som s nim chcela robit agility, aby mal nejaku tu aktivitu. bohuzial tu v blizkosti je mozne iba to. aspon som sa zatial nedopatrala nicoho ineho ako je napr. obrana. a skoda, ze na cvicak s nim mozem zacat chodit az ked bude mat 6 mesiacov.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2007 22:04
- Nahlásit
lusy13
ja momentalne zijem v taliansku.
aha, tak to je trošku z ruky
ze na cvicak s nim mozem zacat chodit az ked bude mat 6 mesiacov.
jakto?
|
lusy13
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2007 22:07
- Nahlásit
Terri
no to zarazilo aj mna. to vies, taliani.
a zevraj najprv musim mat zvladnuty zakladny vycvik a az potom mozeme zacat s agility. viem, ze musi mat nejake povely zvladnute, ale ved nerobia sa prekazky aj s mensimi steniatkami? teda tie ako napr. tunel?
|