Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Umí každý pes plavat?
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Olina
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2007 13:21
- Nahlásit

venda
15 měsíců. Teď jsem se vrátili z prochajdy a pro talíř do vody mu vlezl cizí pes. Ten můj moula jen ňafal a počkal si, až mu ho kámoš vytáhne.

Janiii
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2007 16:12
- Nahlásit

pigie
měla bych pro tebe jednu pěknou fotku funlanďáka na surfovém prkně, ale nemam ji na webu tudíž ji sem nedám

Janiii
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2007 16:14 - Změnil/a: Janiii
- Nahlásit

www.celysvet.cz/fotka-diskuze.php?cislo=776294&fot o

Janiii
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2007 16:16
- Nahlásit

tak alespoň odkaz na tu fotku - mě se moc líbí ...

Olina
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2007 16:21
- Nahlásit

Janiii
To abych záviděla, že jo? ...je to krásná fotka, fakt...a pes šikula. Tak mi ta fotka připoměla, jak jsem v dětství učila slepice jezdit na voru. Než se stačily vzpamatovat, odšoupla jsem je od břehu na rybník....(ale byla jsem holka šikovná a měla vor na provázku)
Tak jsem se rozhodla, že Beníka naučím plavat. Naučila jsem to 2 děti, tak to by v tom byl čert, abych to nenaučila psa. Ale zajdeme pro jistotu někam dál od lidí...

pigie
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2007 16:23
- Nahlásit

Janiii
super. My sa tiez na take chystame

AOZ
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2007 17:28
- Nahlásit

NE, nejmilejší historka mého otce zd ob jeho mládí je o jednom kokršpanělovi, který neplaval, nikdo jim neveřil a tak vyhrávali metry piv a panáků. Pes po vhození do vody roztáhl nohy a jak "široký tak dlouhý" klesal ke dnu.

Olina
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2007 22:11
- Nahlásit

AOZ
Tak tos mě nepotěšil(a)....

Montik
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2007 22:42
- Nahlásit

Olina

Já mám taky kníra-malý černostříbřitý a ten taky nemá rád vodu..Když byl malý, lákala jsem ho do vody na klacíky, hračky...jednou, když tam měl opět klacík, se rozeběhl a v domění, že tam doběhne udělal hop...jaké bylo jeho překvapení, když zjistil, že je celý pod vodou.. No, s obrovským plácáním se dopravil na břeh a nikdy více...Páníček může plavat 30m od břehu a on sedí a čeká. Tak to řeším tak, že ho vezmu na ruku a odnesu hloubš a on plave nazpět. Žádné nadšení tam sice nejni, ale v těch vedrech se nedá nic dělat, tak už se s tím smířil. pak se další půl hodiny klepe na přímém slunci a kolemjdoucí, ze kterých pot jen teče, si ťukají na čelo.. No jo, mám doma hold exota

Olina
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2007 22:49
- Nahlásit

Montik
Tak nemám sama exota (promiň) To jsem si oddechla. Stejně nechápu, že je takovej posera. Kdyby mu vybuchla rachejtle za zadkem, tak se jen udiveně otočí, ale vodičku neeee.. jenže já nevím, kam tady s ním k vodě, aby nám nenadávali lidi. Do Sázavy v Havl. Brodě já nevlezu(brrr) a v rybnících se zase koupou jen lidé bez psů..
No jó, třeba je tak inteligentní, že do té špíny nechce? Zkusím mu najít čistější vodičku.

Montik
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2007 22:55
- Nahlásit

Jeeee, to je psina, jak jsou ty kňouři stejní. S tou rachejtlí je to trefný.. Nechci tě nijak odrazovat, ale asi to bude neplavec...Já se ho tam snažila nalákat každé léto-dělala jsem, že se topím a já nevím co všechno jsem mu do té vody naházela a nic. Vždycky se jen natáhne, co to dá, tak, aby alespoň zadníma nohama stačil a to je vše..Už jsem to vzdala. Jen je pak vtipný, když se na celé pláži ve 40 stupních všichni pečou a Monty je vyvalenej na sluníčku a klepe kosu Nevím ale jak u vás, ale my nemáme rádi ani hadici, louže a tak...Pokaždý, když se jen trošku namočí začne sušící proces. Vypadá pak jak motorová myš.

Olina
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2007 23:01
- Nahlásit

Montik
Můj knír je taky malý černostříbřitý...Teda: že by byla tahle barva poseroutkové? S těma zadníma nohama je to přesný jak u nás. A když ho děcka na chalupě postříkají nebo, nedej bože, polejou, pesan má hysterický záchvat, jde se sušit do ústraní a s nikým "nemluví"
No, mně nejde ani o to, jestli má rád vodu nebo ne, ale o to, jestli když do ní zahučí, tak mám skočit i já - zachránkyně.

Montik
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2007 23:06
- Nahlásit

No, upřímně-když tam Monty zahučel, tak se pak plácal tak, že kdyby nebyl jen půl metru od břehu, asi bych tam pro něj hupsla. Vypadalo to, jako že se topí... Ale po nějakém čase jsem pochopila, že je to styl plavání. a rok od roku se to upravuje, už ani nevypadá, že se topí. Si myslim, že každý pes umí plavat, některej u toho vypadá elegantně, jiný hold nee... Možná by to chtělo vážně vyzkoušet, jak tady někdo psal-kousek od břehu, položit do vody a neustále být u něj a chválit... a uvidíš... Ale jak říkám, bych se nebála, že se utopí.

Olina
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2007 23:09
- Nahlásit

Montik
Tak jó. Zkusím to vydržet: nebát se a neskákat

Montik
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2007 23:11
- Nahlásit

olina

jj, vydržať

blanulinka1
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2007 07:30 - Změnil/a: blanulinka1
- Nahlásit

Taky jsem si říkala, jestli Bedřich umí plavat...Nikdy do vody nechtěla, maximálně se napila, jestli je to tím, že je podzimní a ještě neměla šanci se seznámit s vodou... Nakonec jsem si řekla, že je takovej závisláček, že jediná možnost jak ji tam dostat bude, když do vody vlezu já Byly jsme na výletě kolem Jizery, vyhrnula jsem kalhoty, sundala boty a vlezla do řeky...a Béďa v tu ranu za mnou...nakonec jsem ji musela vytáhnout ven, protože vlezla do silného proudu, který ji unášel ("ku Praze") Ještě pořád tam sama moc nechce, ale jakmile jsem ve vodě i já, tak plave a lítá a blbne A plavat umí Jenom pak vypadá jako vydřička

hankah
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2007 08:03
- Nahlásit

Tak naše kokřice je dobrý plavec a baví jí to, já pěkně na lehátku a ona okolo mne plave, když je unavená vyleze na lehátko a sluní se
Afgánka vodu miluje, ale jenom tu mělkou, hlavně potoky, tůňky, plavat umí, ale chlupy ji táhnou brzo ke dnu, takže hloubky nevyhledává.
No a saluka ta na mne vždycky kouká a říká, já pouštní pes a do vody? Není šance, ta se vyhýbá i kalužím. Tak ji nenutím.

Tchor
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2007 08:12
- Nahlásit

tak dobrmani jsou schopny se utopit doopravdy meli jsme takovyho kterej sel po chvili placani pod hladinu a pokud bych ho nevytah tak by se utopil.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2007 08:36
- Nahlásit

Moji oba psi plavou dobře a rádi, ale viděla jsem plavat boxera a ten teda vypadal, že půjde každou chvilku ke dnu.

Anlie
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2007 08:53
- Nahlásit

Já mám pudla a opravdu to je vodní pes - nevynechá jedinou kapku vody,kterou potká
Poprvý skočil šipku ve dvou měsících do Vltavy a bylo mu úplně putna když jsem na něj s děsem v očích zírala a mlela něco o tom,že takhle malý štěňata by se koupat neměly
Tak si oplaval kolečko (asi 5 metrů v průměru) a milostivě teda vylez .....no a od tý doby mi dělá stále větší problémy ho z vody vůbec dostat a plave jak baletka...krásně plynule,neslyšně... kouká mu jen hlava (občas)

nika00
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2007 12:00
- Nahlásit

ja si myslim ze opravdu kazdy pes umi plavat...jen nekteri pokud muzou vody se ani nedotknou.
z vlastni uzkusenosti vim ze plavat umi i kocka i kote..a vlastne kazde zvire kdyz spadne do vody, tak plave...
takze myslim ze i anubis jakozto kocka by se neutopil

bsn
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2007 14:22
- Nahlásit

Tak naši vodu taky nemusí alekdyž je tam dáme tak plavou ikdyž nedobrovolně.Ale znám spoustu basenžíků ,ktaří plavou jako *ryby*

Roxana
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2007 14:57
- Nahlásit

Ja myslim, ze zalezi na typu psa - asi vazne psi jako boxeri, dobrmani, ridgebackove, greyhoundi, nemecke dogy a pod. to maji s vodou trochu horsi. Muj pes (akita) plave moc rad, ale co tak znam, je to spis vyjimka.

Sylva
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2007 00:21
- Nahlásit

Olina
Jak píše Roxana zalezi na typu psa ale knír by neměl mít problem.
Cst. přesvědčování psa, aby šel do vody, se mi osvědčilo nejvíc to, že jsem sama šla do vody cca po pas, přivolala ho, u mě trochu nadlehčila, otočila ke břehu a znovu. Tak počkej až se budeš koupat sama.

Doubleface
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2007 15:15
- Nahlásit

můj pes teda problém s plaváním nemá, do vody se hrne sám, ale spíš by mě zajímalo, jestli se mi může utopit když plave velký délky? je to voříšek asi 10kg a uplavala včera i kilometr bez přestávky a pak zpět, ale nevím jestli se mi takhle ten pes nemůže utopit nebo něco podobnýho..nevíte někdo o tomhle něco?

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2007 15:43
- Nahlásit

Doubleface
ano, pes sa moze utopit. Ak neodhadne svoje sily. Dokonca velmi lahko...

Doubleface
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2007 16:18
- Nahlásit

Ok, ale "neodhadne svoje síly" je trochu nicneříkající... nemáte náhodou tušení, kolik tak zhruba menší pes, zvyklý plavat, vydží? nebo je to natolik individuální, že prostě nezbývá než nepřepínat jeho síly a dávat na něj při větších délkách pořád pozor?

pigie
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2007 16:23
- Nahlásit

Doubleface
zavisi od kondicie. Mozem ti popisat, ako vypada, ked sa pes topi. Ak uvidis tieto priznaky, tak mas dve moznosti, pes sa ide potopit, lebo chce, alebo preto, lebo nechce. Zvycajne, ked chce, tak hlavou pozera dolu. Pes plava, zrazu mu klesne chrbat, zacne sa tocit dokolecka (zadne nohy uz proste nestihaju), vypada, ze slape vodu, zvycajne do par sekund sa nad nim zavrie hladina.

Doubleface
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2007 19:28
- Nahlásit

OK, díky moc pigie, to jsem právě nevěděl, jak se to pozná, když se pes topí, tak za to dík, alespoň budu klidnější. Zatím jsem poznal únavu podle toho, že neplave dokola kolem mě, jako obvykle, ale snaží se na mě vyškrábat, aby si odpočnul

Olina
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2007 09:50
- Nahlásit

Tak jsme dnes poprvé plavali!!
Talíř se skoulel až móc daleko a nemohla jsem ho vylovit ani klackem. Beníkovi trvalo teda hodně dlouho než pro něj vlezl, ale vlezl
Hecovala jsem ho tak dloho, až tam vlezl, i když nedosáhl na dno. Přiznám se, že ve mě byla malá dušička.... Když s talířem vylezl, prchal od řeky takovým fofrem, že jsem mu skoro nestačila.
Ale nevím, nevím, jestli by uplaval 10 metrů Tohle byly asi 3 tam a 3 zpět a vypadal, že by toho víc nezvládl. No, v létě budeme zloušet v rybníku.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání