| Autor |
Zpráva |
Olina
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 09:51
- Nahlásit
Asi blbý dotaz, ale opravdu umí každý pes plavat?
Mám malého knírka, kterému se občas zakutálí lítací talíř do řeky (žádný velký proud) a on ječí na břehu a bojí se si smočit i břicho...Touha mít svůj talíř zpět je ale vždy větší, tak když talíř připlave ke břehu, smočí tlapky, popadne talíř a letí s ním od řeky.
Co by se stalo, kdybych mu do té řeky, řekněme, lehce pomohla? Neříkám hodit ho tam, ale když lítá po břehu a neví, jak dostat talíř ven, tak ho jen zlehka "šoupnout"? Neutopí se mi?
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 09:56
- Nahlásit
Olina
neutopi ... teda velmi pravdepodobne, protoze prirozene pudy zvitezi nad tim leknutim. ale vysledek je do budoucna tak 50 na 50. bud pochopi, ze plavani je prima, nebo zvitezi ten pocit leknuti a strachu a uz se v zivote k vode nepriblizi. dale hrozi, ze pokud zaregistruje, ze jsi mu do te vody pomohla ty, tak to bude brat hodne jako zradu od panicka a nebude vedet, za co mu tak ublizujes .......
lepsi je podle me psa vzit do naruce, odnest kus od brehu do vody, pomalu ho polozit na hladinu a furt byt primo u nej a delat mu oporu .....
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 09:56
- Nahlásit
Olina
Neutopí. Každý pes umí plavat. Ale někteří se tak hystericky bojí vody, že plavat "zapomenou" . Přesněji, jsou tak v šoku, že kolem sebe jenom zběsile plácají. Stejně jako někteří lidi. Nakonec si to ale uvědomí a rozplavou se. Pouze některé plemena tvoří vyjímku, třeba komondor, nebo puli. Ti mají těžkou, kobercovitou srst, ta natáhne vodu a svoji vahou stáhne toho psa ke dnu. On sice plave, ale na sobě má tak těžké závaží, že ho zkrátka neutáhne. Taky to ale není hned,kousek uplave, ale zdaleka ne tolik jako normální pes.
|
Olina
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 10:00
- Nahlásit
Díky. Tak ho tedy nepošoupnu, ale nechám ho, jen ať se mu to samo "smekne". Bála jsem se, že když mi tam i sám zahučí, utopí se. Ode dneška nám bude talíř do řeky padat asi častěji..
Jedinou vadou bude estetická stránky věci, protože mokrej vypadá jak krysa Vasilisa a nikdo by v něm knírka nehádal.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 10:04
- Nahlásit
Jirikovo
no nevím,jestli každý pes umí plavat.Měla jsem pocit,že kdybych Bužumbirovi nedržela břicho tak jde ke dnu a vůbec nevěděl co dělat...
|
Monty
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 10:14
- Nahlásit
no já bych řekla, když uměl plavat můj antivodník, že to dokáže každý
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 10:22
- Nahlásit
Anu
Měla jsem pocit,že kdybych Bužumbirovi nedržela břicho tak jde ke dnu a vůbec nevěděl co dělat...
uvedom si ale, ze Anubis neni pes, ale krizenec kocky s blechou a kocky maji z vody skutecnou panickou hruzu. krome toho pochazi z Afriky, kde vodu videl jedine v hrbu velblouda .......
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 10:23
- Nahlásit
My taky plaveme, ale prdel máme těžkou, takže uplavem s bídou pár temp a div nám u toho nevypadnou oči..
|
Olina
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 10:26
- Nahlásit
Syska
Nám by stačilo umět aspoň tohle...ke břehu by to zvládnul..
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 10:30
- Nahlásit
Olina
Taky je to posera, musíme zachraňovat..
Jinak se cachtá moc ráda, ale spíš tam, kde dosáhne. Tohle bylo čiré zoufalství, kdy ona byla na břehu a my plavali pryč, tak prostě skočila za námi...
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 10:30
- Nahlásit
Jirikovo
krome toho pochazi z Afriky, kde vodu videl jedine v hrbu velblouda .......
no právě proto si řikám,že plavat asi fakt neumí.Navíc nepochází jako 99,99% psů z vlka ale z afrického šakala či jak tomu řikaj a tak si řikám,že snad fakt plavat jako klasicky neumi....no nevím,zkusila jsem to jednou a asi naposled
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 10:33
- Nahlásit
Kazdy pes vie plavat, rozdiely su v tom, kolko ktory pes vydrzi... Napomoct by som kludne napomohla, ale nenapadne, len aby vedel, ze to dokaze aj ked nema zem pod nohami ten tanier priniest
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 10:34
- Nahlásit
pigie
jak to víš,že každý????
|
Olina
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 10:47
- Nahlásit
Syska
Taky je to posera, musíme zachraňovat
No jo, ale mně jde právě o to, abych nemusela uprostřed města zachraňovat. To by jsme vypadali jako krysy Vasilisy oba..
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 10:57
- Nahlásit
Olina
To asi jo no...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 11:00 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Anu
Mam kamaratku, ktorej pes pochopil plavanie asi tak, ze sa chodi po dne... Proste plavala tak, ze sla pod vodu. Casom sa naucila, ze je lepsie, ked je hlava nad vodou Takze po nej verim, ze kazdy sa nauci
Jo a este nieco. Kamaratka mala psa, ktory vzdy ked sa mu snazila pomoct, chytit ho a nadvihnut, prestal plavat! Proste jej natolko doveroval, ze sa prestal snazit. Takze ak vam pes, pri dotyku "ovisa", tak je lepsie ho len motivovat
|
venda
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 11:07
- Nahlásit
Olina
a kolik tomu tvému pejskovi je let? Hekla sice teda vodu miluje odjakživa, ale plavat si troufla až teď, když už jí je skoro rok, a to jsem jí k tomu přemlouvala několik měsíců, každý den u řeky s pozvolným dnem, házela jsem jí klacky, natahovala se po nich, stoupala na špičky, ale furt byla jen kde stačí, až asi před 14ti dny se odrazila a pro klacek si jakoby skočila a honem plavala zpátky, tak teď pomalinku přidávám vzdálenost, ale když jsme byli ve vodě i s mým milým, uplavala toho mezi námi tolik, že jsem se až divila
|
dejavu
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 11:24
- Nahlásit
Ne, neumi, dokonce jsem umistovala ohare, co ho kvuli tomu chtel zastrelit myslivec
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 11:36
- Nahlásit
dejavu
a myslis si, ze fakt vubec neumel plavat - tzn. skutecne by se ve vode utopil, nebo plavat umel, ale misto plavani to bylo spis takovy placani, coz se k myslivosti zrovna dvakrat nehodi???
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 11:43
- Nahlásit
Znám berňáka, kterej se nadšeně vrhl do vody, začal mlátit tlapama jak větrnej mlýn lopatama, výtrysky vody mu zastínily výhled a on se tak jaksi zmítal ve vodě, až se nakonec potopil jak Titanic a celý rybník vyplavil s odkazem na těleso potopené do kapaliny...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 11:48
- Nahlásit
Garfield
celý rybník vyplavil s odkazem na těleso potopené do kapaliny...
tudiz ale v podstate plavat umi - neutopil se .....
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 11:58
- Nahlásit
Garfield
Jirikovo
TAkovou berňačku má kámoška. Loni v létě jsme spolu byli u rybníka, házeli jsme pumici ragbyče a puma pro ně skákala z hráze. Tessi jí to hrozně záviděla a snažila se pumu zakousnout (nejlépe na břehu) . Jenže takový kolos nemůže chytit mrštnou pumici, ta jí vždycky prokličkovala mezi tlapama a byla zase ve vodě. Tessi v loveckém zaujetí napůl spadla a napůl skočila za ní. Pod hrází pochopitelně nedosáhla a začala se topit. Naprosto regulerně. Cákala kolem sebe, hysterčila a pomalu šla ke dnu. My už jsme zouvali boty, že skočíme pro ni, když se najednou vzpamatovala a normálně doplavala ke břehu (cca 2 metry). Takže plavat umí, ale hysterčí. A stejně jako člověk při tom přestane uvažovat.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 12:02
- Nahlásit
Biluška
A stejně jako člověk při tom přestane uvažovat
...někteří naopak konečně začnou...
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 12:03
- Nahlásit
Jirikovo
Byl vyplaván
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 12:04
- Nahlásit
každej pes plavat neumí - právě třeba ti buldočci páč maj tu těžší kostru bo co tak na to nejsou "stavění" a po pár tempech dou fakt ke dnu ať chcou nebo ne...
|
Jirikovo
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 12:10
- Nahlásit
Mar
páč maj tu těžší kostru
hele, tezsi kostru mam treba ja, ale buldocci, teda specialne Berry, jsou proste tlusty ....
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 12:12
- Nahlásit
Jirikovo
no právěže Berry tlustej vubec není (aspoň teda určitě né tak,jak bych si představovala) - tak to vymlouvám na tu kostru
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 12:15
- Nahlásit
Jirikovo
myslíš anorektického budločka Blueberryho?
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 12:20
- Nahlásit
Jirikovo
My jsme taky vše jen ne tlustí..
|
Mar
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2007 12:28
- Nahlásit