Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / ako obzvlastnit vycvik ?
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
LucieS
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2007 12:24
- Nahlásit

Walda
V Motole, Helppes:
Ajaj, tam do těch končin jsem dnes ráno jela autem 1 a 3/4 hodiny. Hrůza hrůzoucí, a to se mi ještě podařilo jednu bouračku objet. Ale jednou za čas v rozumnější dobu by se to dalo.

Kony
Ty jsi prosím odkud? Teda ten cvičák .

Walda
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2007 12:36
- Nahlásit

LucieS

No pokud bys chtěla chodit se štěndou, tak to je asi nejlepší v neděli v jednu. A to by se snad dalo Prahou projet.

Kony
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2007 12:44 - Změnil/a: Kony
- Nahlásit

LucieS
To je Olomoucko, takže počítám, že pro tebe trošku z ruky

Ebony
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2007 13:20
- Nahlásit

Kony
ale pro mě ne

Kony
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2007 13:31
- Nahlásit

Ebony
Tak to je jiná Jedná se o Štěpánov, ale nepraktikuje se to všechno samozřejmě každý víkend. To už by nebylo "obzvláštnění", ale hledalo by se nějaké "obzvláštnění obzvláštění"

Ebony
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2007 13:40
- Nahlásit

Kony
Jo Štěpánov, tam občas jezdím na zkoušky

ale hovíků je tam požehnaně,

Kony
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2007 13:42
- Nahlásit

Ebony
Tak to jsme se možná i viděli

ale hovíků je tam požehnaně,
No právě, ti takové přístupy potřebují jak sůl

LucieS
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2007 14:03
- Nahlásit

Walda
Se štěndem asi ne, i když bych moc ráda, lítáme trochu po doktorech a cvičíme po kapkách . Spíš s velkou. Neděle by šla. Ty všední dny to máte v kolik? Pokud by teda bylo nějaké to místo. Nebo mi napiš na mail, lusp@seznam.cz. Díííííky moc.

Walda
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2007 14:10
- Nahlásit

LucieS

čtvrtek 4,5 a 6
neděle 1,2 a 3

LucieS
Člen
# Zasláno: 14 Čen 2007 14:12
- Nahlásit

Díky. Čtvrtek v 6 by šel, pokud by zkousli psa v práci .

Kony
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 06:33
- Nahlásit

Jo, ještě mě napadla jedna věc. Pes má Sedni, Lehni nebo Vstaň u nohy psovoda a ten udělá dva kroky bokem doleva/doprava (čelem pořád v původním směru) nebo překračuje psa,... Pes samozřejmě nesmí změnit přikázanou pozici.

Walda
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 11:23
- Nahlásit

Kony

Přiznám se, že úplně nechápu. Když mi pes sedí u nohy a já udělám úkrok stranou doprava, tak on ho musí přece udělat taky, musí mě sledovat, ne? Já si aspoň někdy tahkle vynucuju pozornost, když je chlupáč roztěkanej - dělám jednotlivé krůčky dopředu nebo do strany, dokud se nesoustředí. Když ho budu chtít překročit doleva, tak mu asi docela zamotám kebuli.

slony
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 11:37
- Nahlásit

Walda
já udělám úkrok stranou doprava, tak on ho musí přece udělat taky, musí mě sledovat, ne?

ehm .. i ked nevydas povel ? povedane z druhej strany - odkladacka za pochodu by potom neexistovala. Ja Kony rozumiem, robime so psami to iste na upevnenie vydrze v poveloch ... SLV na mieste -> dam napr. Sadni , po par sekundach od psa odidem, odskocim , v lahu prekrocim atd ... pes musi byt "pribity" v poslednom povely. Ty mas asi na mysli upevnovanie spravnej chodze, tj. povel K nohe , nie ? tj. na zvysenie koncentracie pocas chodze (K nohe) ukroky, zmeny tempa atd ... e ?

Kony
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 11:48
- Nahlásit

slony
na upevnenie vydrze v poveloch ... SLV
Přesně tak

Walda
Slony to vlastně vysvětlil za mě

Pokud má pes SLV, tak nesmí měnit pozici dokud mu psovod neřekne a to i kdyby psovod zmizel do pekla
Myslím, že to určitě je zajímavý prvek a řek bych, že se z něj pak dá lehčeji naučit odložení za pochodu (Lehni, sedni, stůj) - pes už totiž podle mě ví, že tento povel se prostě plní ať psovod dělá co chce

Walda
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 11:49
- Nahlásit

slony

Máš pravdu, už to chápu.
Poslední akce před tím nebyl příchod a zastavení, ale SLV, takže mě nemá sledovat. Já si to blbě přebral v hlavě.

Walda
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 11:51
- Nahlásit

Kony

Už je to jasný.

Kony
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 11:53
- Nahlásit

Walda
To "u nohy psovoda" neznamená, že má pes povel "k noze" za chůze, ale že cviky se provadějí v klidu u nohy psovoda - takže ani ne před psovodem nebo na dálku (i když to by samozřejmě u hodně pokročilých taky šlo )

Walda
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 11:55
- Nahlásit

Kony

Problém byl v tom, že jsem si blbě přeložil Tvůj text do toho, co dělám automaticky a nemusím to normálně popisovat slovně.

slony
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 12:00
- Nahlásit

Walda
jsem si blbě přeložil Tvůj text do toho, co dělám automaticky a nemusím to normálně popisovat slovně

jj

kolko soferov je schopnych povedat ktory pedal je spojka bez toho aby si aspon vnutorne predstavili autak ?
----

oukej, nejake dalsie napady ako sa vyhnut rutine na cvicaku ?

Ebony
Člen
# Zasláno: 15 Čen 2007 20:04
- Nahlásit

Kony
Tak to jsme se možná i viděli
to je docela dobře možný Mám takovýho oooobrovskýho vlkošeda, mimo jiné, a mám tam taky bráchu od mojí feny - Garta

a kde koketuješ s tou záchranařinou? ve Vlkoši?

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání