Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / bojácné dítě, jak na něj
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
kokoška
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 09:49
- Nahlásit

Za cca 14 dní mám jet na dovolenou, kromě mě a mého psa tam budou dospělí lidi a jedna 3 letá holčička. včera mi kamarádka sdělila sladké tajemství, že holčička se bojí psů (a koček - nejdřív volá čičí a když kočka běží, šplhá mámě na záda), údajně křičí a bojí se když potkají psa na vodítku na ulici (na velikosti nezáleží) U babičky má dítko cca 80 kg leonbergera, ale na zahradu vychází pouze, když je pes v kotci, jinak ji ven nikdo nedostane. Dle tvrzení kamarádky jí ten obr pes nikdy neublížil (nepovalil ani nezavrčel - sami nikdy nebyli) a z venku má jen zkušenost s boloňákem, který k ní se štěkotem běžel za účelem hlazení, nikoli trhání. Veškeré pokusy o seznámení s jinými psy dítě odmítá a šplhá na matku. Poradí někdo rozumně, jak postupovat, aby dítě nemělo zbytečně nějaké trauma a já nemusela předčasně rušit dovolenou. Se psem jedu v každém případě!!!

slony
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 10:00
- Nahlásit

bez spoluprace s rodicmi a konkretne matky nijak ... v kazdom pripade by som to nelamal cez koleno (nasilne "skamaratovanie" so psom) . Mamina by si mala poriadne zanalyzovat, ci nenastala akakolvek situacia, ktora v dietati mohla vybudit pocit neistoty pri pritomnosti psa (to nemusel byt len negativny zazitok). Dalej, ked je uz dieta v polohe "mam strach", idealne by bolo ziskavanie pozitivnych skusenosti s az flegmatickym psami . treba si uvedomit ze pre 3rocneho prcka je bolonak pomerovo tak velky ako pre dospeleho vlciak ... Asi by som na to siel tak ako u steniat matka (rodicia) ukazat ze vobec nic sa nedeje, bez hyper kamaratskych reakcii

brut
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 10:22
- Nahlásit

kokoška
Přítelův syn se taky bojí psů..... hodně. Když byl malý ( 4letý), tak ho seknul po ruce babiččin NO a za pár dní nějaké sousedky malý kříženec ho kousnul. U všeho byla máma, ale nezareagovala včas.
Taky jsme nevěděli, co máme dělat. V našem okolí má psa kde kdo a doma byla Denynka, ségra měla Bastyho. Takže nakonec to dopadlo tak, že přítel s klukem zůstal víc vzadu, já si šla pohladit psa a přitom mluvila jak na psa tak na mladýho. Vysvětlovala jsem, že pes nic neudělá, pokud mu nebude dělat nic on atd. Nikdo ho nenutil, aby si psa hladil, ale když se k němu pes přiblížil, tak zůstal stát. Pokaždý byl někdo z nás poblíž něj a odváděli jsme pozornnost jak jeho, tak psa.
Trvalo to dost dlouho, ale povedlo se vyložený strach zlomit natolik, že s náma si je naprosto jistý. S mámou ale ne... Dokonce si i hraje se psama, jen se mu musí dát čas, aby se trochu rozkoukal.

Bez spolupráce s maminkou holčičky, trpělivostí a téměř ignorancí to nezvládnete. Budu držet palce, ať vám dovča vyjde bez zbytečné hysterie ( taky možná bude pro malou dobrý, když s tebou a tvojí feňulkou bude v kontaktu pár dní, možná se osmělí sama...jen nic nevynucujte, chovejte se naprosto přirozeně a její záchvaty ignorujte)

AOZ
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 10:27
- Nahlásit

kokoška
není možné, že někde u rodičů dítě vidělo strach ze psů. Třeba je to v rodině nějak skryto

mac1
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 10:47
- Nahlásit

kokoška
buď má strach ze psů někdo z rodičů nebo byl strach vypěstován v dobrém předsevzetí, aby bylo dítko ochráněno ...nechoď k němu, kousne tě , hele pes - pojď raději ke mně .....apod. Rozhodně se nesnažit skamarádit, pokud is Tvůj pes dětí nevšímá, tak problém nebude a možná se i dítko přestane přehnaně bát . Ono to je těžké, já nemám ráda, když nějaké dítě uvidí mé psy a začne hystericky ječet a letět k rodičům , na druhou stranu mě nenaplňují radostí ani děti , které se s nadšením na mé psy hned vrhnou a objímají je ....obojí je extrém a obojí je svým způsobem pro ty děti nebezpečné . Má dcera má kamarádku, která měla téměř panickou hrůzu se psů - v dětství ji kousnul NO , takže důvod by i byl, ovšem její rodiče jsou rozumní a nijak ten strach v ní nepodporovali, ale ani nenutili ji ke psům chodit . A když byly v Praze zátopy , tak museli opustit byt ( u Vltavy) a kamarádka i se svojí sestrou bydlely 3 týdny u nás . Mám 2 psy ....je po strachu , už se nebojí .

kokoška
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 10:47
- Nahlásit

all
spolupráce s matkou bude ok, sama má velký zájem, aby se dítě toho strachu zbavilo.
Moje pejsa se sama aktivně k cizím nehrne, určitě by neobtěžovala, spíš se sama bude držet u mě a ostatní jí budou buřt, ale jak to vysvětlit malému dítěti - měla jsem v plánu udělat z něj za týden pejskaře a možná tam takhle ani týden nevydržím
slony
Asi by som na to siel tak ako u steniat matka (rodicia) ukazat ze vobec nic sa nedeje, bez hyper kamaratskych reakcii
to je sice hezký postup, ale dítku vadí i když se matka blíží k psovi s úmyslem ho pohladit a dítě k ničemu nenutí!!!!
AOZ
není možné, že někde u rodičů dítě vidělo strach ze psů. Třeba je to v rodině nějak skryto
to nevím, ale vzhledem k tomu, že denně se stýkají s tím obr leonem, tak strach asi mít nebudou. Ti rodiče nejsou žádní blázni do psů, ale chovají se normálně (neutrálně) k cizím psům a pokud vím, nikdy nikdo z nich nebyl pokousán a už vůbec nikdy dítě nebylo svědkem útoku psa na člověka - dle jejich tvrzení, ale co pro dospělého není útok, může být pro dítě děsivý zážitek - viz bolońák
brut
no já mám strach hlavně z toho, že dítě odmítne vylézt z auta, až psa uvidí a taky budeme mít asi společnou ložnici, tak mám dost obavy.

Essi
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 12:20
- Nahlásit

S tou holčičkou to vypadá na to, že jí někdo někdy krmil tím, že pejskové jsou zlí (mohla to bý klidně učitelka ve školce, babička....) nebo se na něco nevhodného náhodou koukla v televizi.
Rodiče by jí neměli sledovat, jestli se bude bát a hlavně by jí neměli říkat "neboj se" a maminka by jí neměla nechat na sebe šplhat. Zkusila bych se suverénním tónem podivit, co že to dělá, jestli se náhodou nezbláznila a klidně bych se jí vysmála a pejska a kočičku bych si sama pohladila a moc bych si to užívala. Občas bych se doma rozplývala, jaká to jsou krásná zvířátka a jak je bezvadné si je SE SOUHALSEM MAJITELE hladit. Asi nenaučí holčičku padat psovi kolem krku, jako to dělají obě moje děti, ale přestane časem hysterčit. Je moc důležité jí nenechat do hysteráku dojít, ona zjistí, že nemá obecenstvo a že nevzbudí lítost, spíš mírnou nelibost a nechá toho.

slony
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 12:44 - Změnil/a: slony
- Nahlásit

kokoška
dítku vadí i když se matka blíží k psovi s úmyslem ho pohladit
beriem, to moze byt ... lenze ak v tom momente mamina "pre klud dietata" od psa odide, cuvne, tak ditko len utvrdi v tom, ze malo pravdu - a o tom som pisal ditko potrebuje zistit a nasledne i pochopit ze ono sa vobec nic nedej, ak nechce tak sa so psom kamaratit nemusi, ale nie je to nic zle ak sa ini so psom kamaratia. Cize zo zaciatku mozno nie "nasilne" ukazovat ze to je v pohode, ale zas sa nevyhybat kontaktu - napr. vsetci ludia dakde sedia, pes sa tmoli okolo, narazi na mamku, ta si ho pohladi a dalej nic neriesi - ak si to dieta vsimne (a nema ziadnu traumu resp. pricinu negativne psa hodnotit) tak by skor ci neskor malo zacat nad tym rozmyslat ... a to je prvy krok. A zaroven uplatnovat to co pise essi - pricina moze byt uplne niekde inde, napr. ze ditko vyhodnotilo mamcin kamaratsky vztah ku psom ako potencialne ohrozenie svojej pozicie (je to jedinacik ?) a ide do reakcie kvoli uputaniu pozornosti. Takze proste nic nelamat, decku ukazat ze viac dosiahne ustretovostou ako negovanim psa

kokoška
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 13:06
- Nahlásit

Essi
slony
holčička je jedináček a s maminkou pěkně cvičí - děti na to mají velmi účinné metody a maminka si jaksi nepřipouští, že ji má dítko na nudli
Jde mi právě o ten prvotní kontakt na té chalupě - mám obavu ze scény, až tam uvidí psa. Já to mrně viděla jako mimino a s mým psem se ještě nesetkalo. Jasně, že nebudu tlačit na pilu, jde mi o to, aby nebyl řev a hlavně, aby díky mě a něčemu, co budu chtít udělat pro spřátelení se psem jsem neudělala špatně. Rozhodně ji nehodlám do čehokoli nutit. Mám strach, že pejsa, až bude v noci v cizím prostředí hlídat a třeba štěkně - což je žádoucí - pes tam bude za účelem hlídání přímo na přání maminy dítka, tak dítě bude mít další špatný zážitek (asi ji to vyděsí) a nevím, jak se chovat - přejít to, vysvětlovat atd...
Preventivní působení matky a zvykání dítěte na psy nevidím dobře - nemá v okolí nikoho známého se spolehlivým psem, ach jo.

Smečka
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 13:36 - Změnil/a: Smečka
- Nahlásit

kokoška
Nemaluj si to černě dřív,než zjistíš realitu,třeba to bude úplně jinak.Já bych se dítě se psem nesnažila nijak iniciativně seznamovat.Prostě bych je nechala jen tak vedle sebe vegetovat a spíš bych motivovala dítko,aby mělo zájem (či zvědavost se se psem skamarádit).Je tvůj pes aportér? Má rád piškoty?

slony
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 13:37
- Nahlásit

kokoška
holčička je jedináček a s maminkou pěkně cvičí
a je to jasne, zde jest jadro pudla ... toz podla mna ako cloveka (nastastie) bez podobnej skusenosti : prvorada je dohoda s maminou resp. rodicmi dietata (tj. vysvetlit jej ze ak nekomunikuje so psom len preto ze sa to ditku nepaci tak skodi ditku , kritike rozmazlenosti bych sa vyhol ) o tom , ze dospelaci nepojdu ani do odmietavej ani prehnane priatelskej pozy voci psovi , pes sa proste neriesi , pes tam je a patri k tebe tak ako holcicka k svojim ... a takto nejak by to setrne , bez vyvolania hysterie malo byt asi podane aj ditku . Pripadnym kontaktom dospelakov so psom bych nebranil ale ich ani nevyhladaval .. normalny pes ten zakladny kontakt obstara aj sam . Kontakt ditka so psom by som dla moznosti nechal na neskor

sarax
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 13:44
- Nahlásit

kokoška
ale dítku vadí i když se matka blíží k psovi s úmyslem ho pohladit a dítě k ničemu nenutí!!!!
tak dítě zřežu a psa si jako matka pohladím
ne..dělám si srandu,ale prostě něco jak píše Essi..prostě zlehka posměch a výsměch..i když se přiznám že svoje bych malinko švihla aby nehysterčilo..to sem u dětí nesnášela

kokoška
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 13:50
- Nahlásit

Smečka
bohužel, je to antiaportér a mlsky bych nechala až na potom, až bude dítě samo chtít.
slony
jo jo, taky tomu chci dát volný průběh, jen mě trochu vyděsilo, když mi včera volala kamarádka (matka dítěte) a začala: máme problém - Áda se bojí psů + popis několika scén a navrch scéna s kočkami. Ono to dítko je velmi nejisté a malým kontaktem vrstevníků a zvířat taky, je to taková skleníková panenka, proto se té reakce tolik obávám.
sarax
no jo, jenže ty a očividně i tvé děti jste těžce v pohodě a nic vás nerozhodí

Smečka
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 13:53
- Nahlásit

bohužel, je to antiaportér a mlsky bych nechala až na potom, až bude dítě samo chtítkokoška
Když uvidí,že se to dá pojmout formou závaby,tak ono bude chtít.Lepší by bylo,kdyby u toho nebyla maminka

sarax
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 13:59
- Nahlásit

kokoška
hlavně je fakt že já tohle neřešla..neb jsem psomil a děti k tomu byly vedený od miminka..spíš sem jim kopala dohlav to že bez dovolení se nesmí
a stejně to i velký někdy zapomenou..viz.puberta která si lehne na zem vedle Garfielda a kouká mu do oka

Mar
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 14:20
- Nahlásit

sarax
i když se přiznám že svoje bych malinko švihla aby nehysterčilo..to sem u dětí nesnášela

kokoška
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 14:22
- Nahlásit

Smečka
Lepší by bylo,kdyby u toho nebyla maminka
tahle varianta je bohužel naprosto neschůdná

all
kdyby vás něco zásadního napadlo, tak pište. Kamarádka je sice rozumná, ale kdyby šlo do tuhého, tak to samo odnese pes a nerada bych byla na nově

moll
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 14:33
- Nahlásit

no a co zařídit, že pes k holce nepůjde a holka ať se srovná s tím, že na prázdninách je i pes, sama. prostě vy jedete se psem a ona s maminkou a budete všichni dohromady na chatě či kde....nedělala bych s istarosti s tím že holka šílí když jde maminka pohladit psa.....časem - pokud si jí nikdfo všímat nebude - šílet přestane a začne se chovat normálně.....šílet týden 24 hodin denně málokdo vydrží. důležité je ale zmáknout ke spolupráci maminku.

kokoška
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 14:44
- Nahlásit

moll
no a co zařídit, že pes k holce nepůjde
to půjde snadno, ale jen do večera - neb ložnice je pouze jedna pro všechny. když bude nejhůř, budeme spát v kuchyni, ale nevím, zda to bude "výchovné" ve smyslu přijetí psa jako neutrálního tvora

moll
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 15:16
- Nahlásit

na citlivá dítka jsem taky citlivá - potřebují trochu drsné životní reality, aby se naučila obstát....pes by spal normálně s ostatními v pokoji, jen by nešel do kontaktu s holčičkou - třeba můj pes má pocit, že mě ráno musí oblízat celý obličej, jinak že se neumeju.... každý bude mít v ložnici své místečko, na které mu nikdo další nepoleze....jedno jestli člověk nebo pes.....drsná škola ještě nikoho nezabila...a trenér plavání mé dcery říkal, že při nejhorším jsou 10% ztráty povoleny

kokoška
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 15:28
- Nahlásit

moll
pes by spal normálně s ostatními v pokoji, jen by nešel do kontaktu s holčičkou
tohle riziko vážně nehrozí - brut by mohla vyprávět, jak jsme spaly na želivce.
no, já chci, aby tam panoval klid a dobrá nálada a fakt nemám zájem naštvat kamarádku (matku dítěte), takže ztráty 10% povolené nejsou

slony
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 15:53
- Nahlásit

kokoška
lenze pokial matke nedojde ze problem nie je v psovi a dokonca ani v decku tak ... kazde dieta co poznam to skusalo a kazde prestalo ked nenaslo "patricnu" odozvu u rodicov ... ktore z deciek sa aspon raz neskusilo mrsknut do kaluze ci rozlozit na podlahe obchodu aby dosiahlo svoje ?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 15:56
- Nahlásit

slony
ktore z deciek sa aspon raz neskusilo mrsknut do kaluze ci rozlozit na podlahe obchodu aby dosiahlo svoje
Moje.Nějak mu bylo jasný,že tudy asi fakt ne

Essi
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 15:59
- Nahlásit

Nejsem zastáncem drsné školy. Prostě by měli všichni bydlet v ložnici a holčička se smíří s tím, že si nevyvzteká ani nevypláče ústupky. První večer bude možná trošku hlučnější, ale pak bude skoro jistě vzájemná pohoda.
Naštěstí nemáme kamarády s bázlivými dětmi, ale často spíme v jedné místnosti s mnoha lidmi a psy, kteří se zase navzájem zrovna nemusejí. Řeším to tím, že oba psi spí mezi mnou a zdí(jsou od malinka posteloví), mám je na vodítku a vodítko navlečené na ruce. Tak vím, že pokud přese mě polezou oni nebo jiný pes, probudí mě a že nebudu v noci nekontrolovaně chodit po místnosti a olizovat spící. Tohle by byl můj ústupek té holčičce. Je to přece vaše společná dovolená, kterou si určitě platíš a nebudeš spát někde v nepohodlí jenom kvůli malé hysterické holce.

benda2
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 16:17
- Nahlásit

Essi
Řeším to tím, že oba psi spí mezi mnou a zdí
tak takhle nějak si představuju ideální dovolenou. A jestli mají jěště košík a v noci hází hlavou sem a tam tak to musí být bezva ráno

slony
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 16:32
- Nahlásit

...mám je na vodítku a vodítko navlečené na ruce

ty brdo, co mas za psov ?

Essi
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 16:32 - Změnil/a: Essi
- Nahlásit

Ne, košík nemají určitě. Pro mě to ideální dovolená skutečně je, jsem se svými pejsky a se svými kamarády, naposled jsme si takto užívali minulý prodloužený víkend, bylo nás najednou bez nadsázky 12 psů v jednom ne moc velkém prostoru, psi, fenky, štěník...., všechno prošlo v pohodě a moc jsme si to užili.

Bendo, ty jsi saďour, copak by se pejsek pohodlně vyspinkal v košíku???? Jsme s manželem zvyklí na dva velké psy v posteli už dost dlouho, ale absolutní rekord v počtu psů v jedné posteli s jedním člověkem bylo 7 psů - tři bíglové, dvě fenky BŠO, dva naháči a štěně ČSV. Byĺo to moc fajn.

jitka HS
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 19:57
- Nahlásit

Ahojky,my máme podobný problém u nás v domě.V přízemí bydlí malá holčička 3 letá a ta má úplně panickou hrůzu za psů ještě jsem takovou reakci na štěně neviděla.Nás Jimmík 10 let si jí nevšímá,ale ona stejně nejde ven jak nás vidí tak utíká k mámě.Nyní co máme štěně,tak má úplně hysterický záchvat když se k ní přiblíží.Bára miluje děti a ostatní děti z domu milují jí,ale ona by se zrovna chtěla kamarádit s touto holčičkou.Když je hezky tak si děti hrají venku a když jdeme ven mi tak na Barušku zavolají a ona k nim hned letí.Tato holčika okamžitě se řevem utíká domů.Ptala jsem se jestli jí někdy nějaký pes něco udělal,prý né.Tak hlavně aby to nebylo něco podobného.

Essi
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 20:08 - Změnil/a: Essi
- Nahlásit

slony
fenku ČSV, která je čubina vítací, oliza a mazel. Jenom není spolehlivá ve vztahu k ostatním fenkám. Není napadák, to rozhodně ne, ale když na ní náhodou nějaký pes šlápne nebo se o ní moc otře a ona nemá kam uhnout..... Je to naše chyba, zk...i jsme v její socializaci, co se dalo i co se nedalo, ale pracujem na tom a zlepšuje se to. Pak mám pejska BŠO, ten je oliza a mazel snad ještě větší a navíc vtěrka, takže když si někdo lehne na zem nebo do dosahu jeho čumáku, ulíže ho k smrti. Pokud spí v místnosti hodně lidí i psů, obchází je a olizuje ať chtějí nebo nechtějí. Takže mám vodítko navlečené na zápěstí. Ještě jsem ho ale nikdy nepoužila, protože mě vzbudí, když přese mě psi lezou. Máme kliku, máme dobrou partu kamarádů, každý má nejmíň jednoho psa a společné nocování je dost časté, smečku tvoří 2 chodáci, jedna bleška oreška, naši dva, 4 NO, jedna pitbulka, leonková, 4 dobrmani, 1 malina a dvě další NO, 3 retrieveři a občas 2 šarpíci, 4 naháči a barzojka, pak BŠO a další NO. To už trošku organizace chce, ne?

slony
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2007 20:18
- Nahlásit

Essi
... jasne ze t chce organizaciu , len som bol zvedavy co vlastnym telom blokujes ja bych sa nevyspal ani s jednym 40kg psom v posteli , nie to dvoma ...

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání