| Autor |
Zpráva |
jfi
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2010 20:58 - Změnil/a: jfi
- Nahlásit
helps: Na vodítku startuje, a je-li navolno tak ne - to je normální reakce: navolno ví, že kdyby něco, tak má možnost úniku. Často na sebe zaútočí psi potkavší se na vodítkách, a jindy když se potkají volně, tak se jen obejdou s tichým vrčením.
Přestat: jedině naučením důsledného splnění povelu k chůzi u nohy, ať si přitom brblá jak chce.
(A než mi začnete nadávat - je to moudro odposlechnuté od opravdu zkušeného člověka.)
|
helps
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2010 21:39
- Nahlásit
Psíček
Tak jako však já se snažím kolem nich chodit v klidu. Pak jsem zkoušela i poutat pozornost na sebe. Psékovi je to upa fuk jestli já jdu a nevšímám si okolí. On prostě má pocit, že musí ukázat, že strach nemá atd. Štvě mě to za prvé pač dělá scény a lidi čumí co je to za agresívního psa a druhák pak ho k těm svým psům ani nepustí(což jim ani nemůžu moc vyčítat) a on se s nima pak nikdy neseznámí a ječet bude pořád. Ale troufám si tvrdit, že můj stres je mu upa šumák
Biluška
Když on mi na druhou stranu přijde jak měkota. On se sice tváří, ale nevím moc se mi na něj nechce "šahat". Jinak je fakt šikula, tohle je jediná jeho moucha.
Jinak neboj však on se socializuje. Kamarádu na který skáče a zlobí s nima má dost. Teď už se nebojí ani větších psů a má kámošku borderku a labradorku. Vše ok. Jak říkám s nima se stýká, očuchá, nehrozí a je pohoda. Ale právě těžko vysvětlovat těm majitelům ať nechají mýho psíka očuchat jejich když se tváří, jak když je chce sežrat. Navíc kdo ví jak by reagovali ti jejich psi na ten jeho řev a vrčení. Na některý psíky nebo i lidi jen tak poštěkne a to poznáš, že prostě je to v klidu a Ajík jen upozorňujě "hele kamaráde, tady mě máš" ale tohle je docela ošklivý vyjíždění a to se mi nelíbí ani málo.
jfi
K noze jsme začli učit asi před týdnem. Jde mu to docela fajn, ale jak říkám když vidí psa nezná bratra. Zkusím to s ním ještě po dobrém jak říkáš pomocí rozkazu "k noze" nebo něco takého, ale u něj se v ten okamžik pozornost získává opravdu ztěžka. a dyžtak si asi budu muset nechat od Bilušky poslat traverzu nebo co
|
jfi
Člen |
# Zasláno: 17 Zář 2010 21:53
- Nahlásit
helps Dle našeho (opravdu zkušeného) cvičitele jde o to, že ve chvíli, kdy pes dostane povel - třeba jít u nohy, a on by zrovna chtěl jít otravovat jiného psa - musí už mít pes jasno v tom, že tvůj povel je silnější, že tvůj povel přebíjí jeho choutky, protože kdyby neposlechl, tak by sis splnění povelu vynutila. Tož je třeba cvičit.
Dál je to pak o vztahu mezi vámi - bude-li dobrý, pak ti pes třeba nečekaně udělá radost i když mu řekneš jen "neblbni".
V každém případě ale pán je tím, kdo rozhoduje - někdy psovi dovolíš si s kamarádem pohrát, jindy mu uděláš "naschvál" a bude muset kolem kamaráda projít u nohy.
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2010 09:07
- Nahlásit
helps
Popíšu náš nepůvodní recept:
prahá prahá prahá nebo brnó, brnó...
Nauč na náhubek, nech doma rodiče (ta nejdůležitější část), zašij peníze do podšívky a tradá na celodenní výlet do Prahy. Ideálně autem ku Praze (mi přijde, určitě to není podmínka) a potom už všude MHD (ne metro, nebo jen tam, kde nejsou jezdící schody - napoprvé moc těžké)
Ječí jak pominutej? houkni klidné jasné "jdeme", neuklidňuj, ať štěká jak blbej, no a co, tylidi už NIKDY neuvidíš. jdi rychle. Výbornej je třeba Václavák.
Koriguj až pokud ho ani tyhle podněty nezklidní.
Ty musíš bejt ta klidná, kterou nic nerozhodí, je to přeci jen procházka městem
Venčí i mamča? zjisti, jestli ho nekazí v tomhle ona.
Jsem to absolvovala s pětiměsíční vlkošpicí včéra
|
kachna_
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2010 09:12
- Nahlásit
helps
jo, ale úplně celodenní u štěněte asi ne, nebo bych dala v půli dne dlouhou pauzu na odpočinutí někde v parku.
My jsme dojely k mamče na Náměstí Míru do práce a Baty padla a hodinu spala.
|
jfi
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2010 10:16
- Nahlásit
Psíček - a úplně nejlepší mít psa plyšového a na kolečkách.
Jinak vidím jen tyto možnosti:
a) chodit se psem výhradně pustými místy, kde ani náhodou nikoho nepotkáme,
b) nechat se na doživotí vláčet za každým psem, kterého potkáme,
c) naučit ho chůzi u nohy, posazení i na dálku, a přivolání.
Co píše kachna_, je prima věc. Chození u nohy na povel je dobře v počátcích učit někde, kde psa nic jiného nerozptyluje, ale vyrazit s ním na couračku na vodítku do městského ruchu (frekventované ulice, nádraží) je velmi přínosné, když z toho bude nesvůj, sám se nalepí paničce na nohu i bez povelu.
|
helps
Člen |
# Zasláno: 18 Zář 2010 12:55
- Nahlásit
Psíček
no jo, ale jak pane? jak to z toho udělat reflex či co?
kachna_
hele toho se neboj, to si užijem s psíkem dost, poněvadž za dva týdny se přesouváme do ČB. takže tak. Městskej ruch si užijem až až. Spíš u něj nefunguje to být v klidu a jen tak projít na prověšeným vodítku. To bohužel neexistuje, on hned jak psa spatří, tak se vrhá směrem k němu a vrčí a štěká. Ovšem je pravda, že dneska sem se snažila ho držet v lajně pomocí povelů k noze, popřípadě sedni a docela to s ním šlo. Na pár psů na který jinak ječí zůstal jen civět, tak to snad nějak doklepem.
jfi
určitě a, b jako možnost pro nás nejsou ;) zase je to malej psék, takže to není tak, že bych ho neudržela a byla z toho nějaká tragédie. je to hodnej pes, asi to dělá ze strachu nebo brání. spíš je to prostě nepříjemný a on tak přichází o potenciální kamarády...
|
helps
Člen |
# Zasláno: 19 Zář 2010 08:07
- Nahlásit
Psíček
áá jasné chápu... no však ono to snad půjde, jenže to potrvá. je to 5-ti měsíční divoch a i přivolání mu trvalo déle, aby to teda bylo spolehlivé... tak už nezbývá než vytrvat mno
|