Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Jak odnaučit psa štekat
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Dušan
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 19:50
- Nahlásit

mám kokršpaniela 6 ročného a neustále šteká /autobus, motocykel, bycikel/

fatdog
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 19:52
- Nahlásit

Dušan
To nie je pes, to je somár!

fatdog
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 19:56
- Nahlásit

Dušan
možřnázkuste navštívit pana Rzdolfa Desenského, tvrdil na svém webu, že dokáže pomocí zachyonových nástrojů psovi změnit informace z doby inprintingu.
Zajděte tedy za ním a řekněte, co by Vás pes měl dělat, jestli bzučet,mňaučet, hýkat, kvákat, bručet apod.
Vašemu psu pak budou přeměněny informace získané během inprintingu a bude si myslet, že je například mouchou, kočkou, oslíkem, žábou či medvědem.

Erynka
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 20:01
- Nahlásit

fatdog
Jo jo ,já viděla psa kterej z toho uměl posunkovou řeč.

fatdog
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 20:05
- Nahlásit

Erynka
Jo jo ,já viděla psa kterej z toho uměl posunkovou řeč.
Opravdu? :O A posnoval prednima, zadnima, levejma, pravejma nebo dokupy?

fatdog
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 20:07
- Nahlásit

Dušan
Pokud jste to mysll vážně a nevíte, jak na to, tak šestiletého psa rozhodně štěkat neodnaučujte.

pigie
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 20:11
- Nahlásit

fatdog
To mi je rada...

fatdog
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 20:19
- Nahlásit

pigie
no nejspíš by pán nadělal víc škody než užitku...moc se omlouvám, ale člověk, který v šesti leteh psa ho chce začít odnaučovat štěkat na auta či motorky by se na to měl fakt vykašlat .....

Bela
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 20:22
- Nahlásit

fatdog
chces tym povedat, ze bez tachyonov p. Desenskeho je to odnaucenie zhola nemozne??? Ergo, ze tazatel proste nema sancu???

pigie
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 20:36
- Nahlásit

fatdog
Ta nenapadlo, ze si toho psa nemusel vychovat sam? Trebars je z utulku? Alebo nejaka ina vec? Zacina sa mi na tomto fore uz priecit to neustale skakanie do ludi, len co pride niekto neznamy a hlada pomoc...

Erynka
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 21:10
- Nahlásit

fatdog
posunková řeč u psa - zásadně jenom pravou přední a levou zadní.

slony
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 21:10
- Nahlásit

priecit sa = příčit se (eng. contravene)

pigie - suhlas, nepoznas alternativu kde este ide viac o psov ?

fatdog
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 22:05
- Nahlásit

pigie
Ta nenapadlo, ze si toho psa nemusel vychovat sam? Trebars je z utulku? Alebo nejaka ina vec?
No to je možné, ale pak by to nejspíš myslím bylo dobré napsat, aby to lidi hloupějšího mozku jako třeba já pochopili.
Skákání do lidí je tady opravdu naprosto běžné a užil jsem si ho dost, tak mi nějk přišlo, že je to zdejší bonton.

Takže já se tedy Dušanovi i všem dotčeným či jinak poznamenaným mými blbými spoty omlouvám a pokusím se zareagovat adekvátně Dušanovu sdělení, OK?

----------------------

mám kokršpaniela 6 ročného a neustále šteká /autobus, motocykel, bycikel/

Já mám 3,5 letého asi voříška a skoro neštěká.
-----------------------

Ok?

fatdog
Člen
# Zasláno: 16 Dub 2007 22:07
- Nahlásit

Erynka
posunková řeč u psa - zásadně jenom pravou přední a levou zadní.
Já si to myslel, ale alternativy tohoto typu se mi již nechtělo vypisovat )))

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 07:36
- Nahlásit

Mám NO, v šesti letech štěkala a jinak se hlasově projevovala 24 hodin denně. Byla jsem s ní hodně v kontaktu a když štěkala, i když nebylo proč, dostala vylágoš. Časem se to povedlo tak dalece, že neštěkala ani na lidi kolem plotu, teprve až se dotkli branky nebo plotu na ně s řevem skočila (co jí dypslazka dovolila). Teď jsem se na to vybodla a štěká trochu víc, hlavně na souseda, který mi přímo za ohrádkou pro psy udělal hnijící kupu kompostu (a předtím měl nemocného NO, ale nechtěl ho léčit, páč by to stálo TISÍC KORUN). Ale myslím, že odnaučit se to dá, zvlášť když je ten pes jinak v pohodě a nemá jiné problémy-což ta NO má.
No, a přivezli nám setra, kterého nemohli mít doma, páč furt štěkal, a toho jsme to taky částečně odnaučili-ale tam je problém, že je to hlasité lovecké plemeno, které má štěkání prostě v krvi (v podstatě i ti NO jsou přirozeně uřvaní). Máme ho od Vánoc a tím, že za zbytečné štěkání dostal POKAŽDÉ vynadáno, někdy i plácnuto, svoje projevy trochu omezuje a neštěká aspoň, když je sám nebo když někdo zvoní. Zato ale hrozně řve, když někdo přijde domů a on ho nemůže přivítat, protože je zavřený-ale to už tak nevadí.
U kokra bych doporučila zvykat na podněty, které mu vadí, vyhledávat je-třeba ta auta, posadit se s ním na zahradu a nechat někoho projíždět kolem, krotit štěkání, chválit klid, dát mu místo štěkání možnost náhradní činnosti-leh (a za ten leh chválit), sed, nebo prostě něco. U nás to fungovalo.

Biluška
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 07:45
- Nahlásit

Dušan
U šestiletého psa to fakt půjde dost těžko, zvlášť jestli jsi mu celý život dovoloval. Princip spočívá v tom, že musí pochopit, že si to nepřeješ. Způsobů jak mu to ukázat je několik.
1. Nauč se používat povel FUJ . Spousta lidí ho vyslovuje špatně. Sice snaživě hulákají "fuj fuj" ale vyslovují to běžným konverzačním tonem. Ze správně zařvaného FUJ musí svištět severák, musí být cítit, že jsi jeho chováním zhnusen až do morku kostí.
2. ve chvíli kdy pes začne štěkat dáš povel FUJ, eventuelně ho po pár sekundách můžeš doplnit dalším povelem TICHO. Ale to fuj by mohlo stačit.
3. slovní povel podpoříš mechanicky - provedeš něco, co psa vyvede z míry a přestane štěkat. Třeba škubnout vodítkem (ale fakt škubnout, ne ho tím polechtat na krku), plácnout ho novinami (pokud bude na krátkém vodítku, nemá to efekt jestli ho na jojo šňůře budeš přitahovat a na závěr zmlátíš novinami), hodně účinné bývá postříkat ho dětskou vodní pistolkou.
Snaž se, aby ten slovní povel a následný mechanický podnět následovaly ihned za sebou, nejlépe ve dvou vteřinách.
4. Jakmile pes začne reagovat na povel FUJ a zmlkne přestaň s výše uvedenými praktikami. Chápal by je jako trest za provedený povel = myslel by si, že povel FUJ plní špatně. Naopak, chval ho, když ztichne.

fatdog
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 08:21
- Nahlásit

Mucholabka
vylágoš.
No ještě vysvětli tento pojem ..... rozepsala jsi to hezky, ale tezko rict, co si kdo pod timto může představit )))

Biluška
No a až ho odnaučí štěkat, mohl by ho zkusit odnaučit i značkovat ne?

Dušan
Ty hlavně musíš pochopit základy výchovy psam získat se psem kontakt, získat jeho důvěru a pak již budeš vědět sám, jak na to. Dokud si sám nejsi jistý, nesnaž se o to!

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 08:22
- Nahlásit

fatdog
vylágoš u nás znamená "tydebilecořvešsiblbýnebocoopovažseeštějendouaklep nutěžesitozapamtuještypakošu".

Essi
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 08:27 - Změnil/a: Essi
- Nahlásit

Dušane,

nenapsal jsi to nejdůležitější, to znamená, při jaké příležitosti pes štěká na ty motorky a tak dál. Štěká, když je za plotem a "hlídá" nebo když jdete venku nebo když je v bytě?
Druhá otázka - umí kokr přivolání? Chcete to po něm?

Obecně - pokud štěká, dej mu přivolání a trvej na jeho splnění. Klidně pomocí stopovačky. Pokud štěká i venku, upoutej jeho pozornost a vyžaduj, aby tě v příslušnou chvíli skutečně vnímal, aby přestal sledovat to, na co štěká.
Pokud štěká třeba na zahradě, nech ho "ohlásit", že se něco děje a pak ho přivolej. Nedovol mu po přivolání, aby se vrátil ke štěkání u plotu, vymysli mu nějakou jinou činnost, třeba balónek.
Nikdy, nikdy psa netrestej, když k tobě příjde, hlavně ho ničím neplácej a nebij, ani rukou, vodítkem ani novinami. Nikdy.
Pokud ti štěká i venku, když je na vodítku, nikdy nenapínej vodítko, nedovol, aby se vzpínal na vodítku směrem k tomu, na co štěká. Napnuté vodítko je přímý povel k tomu, aby řval a vztekal se ještě víc. Vlez mu do cesty nebo ho otoč k sobě a vyžaduj pozornost.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 08:27
- Nahlásit

isdpch
pro většinu psů rozhodně působivější než výprask. Trest naprostým opovržením a odmítnutím nutno pronést patřičným tónem.

Essi
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 08:30
- Nahlásit

fatdog

világoš je slovo maďarského původu a znamená něco jako světlo, rozsvícení.

fatdog
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 08:46
- Nahlásit

Essi
haháááá, takže Mucholabka rozsvítí a čeká, že pes přestane štěkat? Uf....a kde je ten podnět nějaký ? )))
Jinak dík, zase jsem sběhlejší v madarštině ))

Essi
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 08:49
- Nahlásit

fatdog

podrobné vysvětlení, proč se slovo világoš používá jako synonymum pro výprask, jsem se dočetla v knize Zdivočelá země. Je to tam velmi hezky vysvětleno.

fatdog
Člen
- Nahlásit

Mucholabka
tydebilecořvešsiblbýnebocoopovažseeštějendouaklep nutěžesitozapamtuještypakošu
ocobenlibedohotzmesjot

Mucholabka
Člen
- Nahlásit

fatdog
I. P. Pavlov taky psům rožínal.

fatdog
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 08:52
- Nahlásit

Mucholabka
I. P. Pavlov taky psům rožínal.
))
jj zrovna jsem na to myslel )) proto jsem psal o tom podnětu.....primární podnět tuším nebylo to ožnutí, ale to , že dostali žrádlo.....tak kdyš ten vylágoš je místo rožnutí, kde je pak ten podnět? 6e Tys opomněla napsat, že se pes u toho musí vyvěsit přes plot?

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 08:54
- Nahlásit

fatdog
Přes plot? Né, my máme pokročilejší prostředky. Stačí párkrát převalit na záda a potachyonovat.

Smečka
Člen
# Zasláno: 17 Dub 2007 09:25
- Nahlásit

primární podnět tuším nebylo to ožnutí, ale to , že dostali žrádlo.
fatdog
Co to?

helps
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 20:27
- Nahlásit

Máme s pesanem tak trošku problém se štěkáním a já už nevím jak na něj. Problém je v tom, že se vrhá po kolemjdoucích psech a téměř na každýho kterýho potkáme vrčí a řve. Není to sice na všechny, některý buď zřejmě respektuje pro jejich velikost anebo jsou tací, kteří zná a jsou jeho kamarádi. Když je na volno, tak problém není. Na přivolání přijde i když už je skoro u psa, obrátí se a poslušně přikluše. Spíš je problém když jdem na vodítku a někdo třeba naproti nám. Můžu se na hlavu postavit, pes přestává vnímat okolí, pamlsky, cokoliv... Prostě začně hlídat/hrozit a je úplně mimo. Po tmě štěká i po lidech a bohužel ať se snažím jak se snažím, tak je mimo a nevnímá. Jinak poslechne v pohodě, jak říkám na volno problém není, ale tohle už mě unavuje, že nemůžeme projít kolem psa bez divadla. Co byste radili? Jak ho donutit přestat?

Biluška
Člen
# Zasláno: 17 Zář 2010 20:52
- Nahlásit

helps
Nestresuj a použij traverzu. Normálně jak začne po někom řvát tak ho chytni za chlupy na zádech a cukni. Jako když kluci tahají holky za vlasy . A doplň vše říkajícím povelem "kurwaneser". Nebo taky můžeš říct "fuj", ale to je takový dost fádní . Opakovat lze dle libosti.
A socializuj, řve po nich páč je nezná

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání