Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Výběr obojku
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
PetraK
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 16:10
- Nahlásit

lucienik
Tak teda docela síla. Já¨jsem to v Motole zkusila jednou. jak se ta paní jmenovala nevím. Víckrát jsem tam nešla. Bylo to v době, kdy bylo Ashovi 5-6 měsíců, cvičila jsem si ho sama a chtěla jsem tam jít hlavně na "společenskou", aby se naučil poslouchat ve větším množství psů. V té době jsme měli v pohodě sedni, lehni, přivolání, odložení, chůze po různém povrchu, kladina, áčko zkusil prvně, ale moc hezky mu to šlo, chůzi u nohy jsme měli, ale neučila jsem obraty. To mě nenapadlo. Pro nás k noze bylo to, že mi pes jde u nohy. Paní si trvala na obratech, nebyla schopna pochopit, že ten pes neví, co po něm chci, mermomocí mi to chtěla ukázat a psa mi prověsila na stahováku, který já jako stahovák nepoužívám.Ash ho nosí proto, že je to vzdušný a nezapaří se pod tím kůže (zdědil ho po svém předchůdci). Bylo zle, naštvala jsem se, řekla jsem jí, že tohle ať si tam cvičí sami a už mě tam nikdo nikdy neviděl. Byla jsem z toho nejen naštvaná, ale i smutná. Říkala jsem si, že tam snad budou vědět, jak zacházet se psy, když cvičí pesany pro nevidomé. Můj pes do té doby nezažil násilí, všechno co jsem ho učila a učím, se učíme formou hry. Tam nebylo co trestat a navíc ještě takhle! Ten prcek nevěděl co se po něm chce. Takže asi tak. Já mám bohužel s Motolem špatnou zkušenost. A mrzí mě to, protože ho mám kousek.

lucienik
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 16:17
- Nahlásit

PetraKtak přijď ke mě jsem v butovicích v centrálním parku sraz a pak chodíme do prokopáku hra zábava ohařů mraky, přesně nik taky neveděl co se po něm chce a hned vyfás elektriku , pravda je , že v tý době jsem dělala kicbox 5 rok a kdyby tam nebyli moji rodiče tak jsem tam babu zmasila a byla jsem ráda, že jí to vrátil sám Nik po 2 letech ani jsem ho neodvolala a mohla něco říct, ale byla si toho vědoma a na nás dlouho nezapomene i kdyby to trbvalo 10 let tak jsme si s ostatníma řekli kdo maj od ní narušený pesany, že ji zničíme

sarax
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 16:19
- Nahlásit

lucienik
a hned vyfás elektriku ,
a znova...tos nechala malýmu štěndu nasadit na krk??at mě někde přesvědčuje jak chce..tak štěněti to asi nedám..copak se mimina řežou rákoskou??a taky to člověk ví u prvního....

lucienik
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 16:20
- Nahlásit

aby to už nikdy a nikomu a žádnýmu pejskovi neudělala ani těm co čekají teprve na své pány

lucienik
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 16:21
- Nahlásit

saraxton řekni jí já to nevěděla, až když jsem tam přijela o půl hodky dřív a před 6 lety tady byl 1-2 cvičáky a už vůbec na lovecklé plemena teď už to vím taky

sarax
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 16:23
- Nahlásit

lucienik
saraxton řekni jí já to nevěděla, až když jsem tam přijela o půl hodky
tos tam toho psa fakt nechávala? hmmmm

lucienik
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 16:26
- Nahlásit

saraxfakt nechtěla nás tam taky jsem to obrečela, ale měla udržovanej plac, překážky pamlsky tutu nunu a jen co jsi byla pryč síla

sarax
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 16:27
- Nahlásit

lucienik
mno stejně nechápu důvod ponechání psa někde??prostě se psem se chci naučit dělat já a tudíž ho nikde nenechám a když to budou chtít jdu jinam...to by pro mě nemělo význam....

Walda
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 16:38
- Nahlásit

lucienik

Hele, nic mi do toho není a smysl Tvého odstavce moc nechápu, ale:

Neříkám necvičí špatně pomocný tlapky jsou super
Co má Daušová společnýho s Pomocnejma tlapkama?

bezvadně to uměla a umí s lidma
To snad nemyslíš vážně. Kdo zná Daušovou, tohle těžko může prohlásit. Ona to umí se psama - ale s lidma?

lucienik
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 16:41
- Nahlásit

sarax
hele to vím taky taky cvičím pesany a nechci , aby je tam nechávali musí cvičit s nima i ten pes se víc nafixuje na pána tenkát to byl můj první pes doporučení na ní bylo jak je super a jediná řekla, že umí lovecký výcvik ten viděla jen z rychlíku prostě mě to mrzí kdybych to mohla vrátit tak to udělám bohužel to nejde mrzí mě to mám výčitky a psovi se omlouvám každý den, občas zabrouzdej na internetu a možná budeš koukat co lidí nechá psa na výcvik někde a ne jen na 2-3 hodky, ale na 2-3 měsíce z důvodu, že to neuměj nemaj trpělivost , čas a chtěj nejlépe už vychované štěně to já nechtěla já jen chtěla poradit s výcvikem bohužel to se nestalo

lucienik
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 16:48
- Nahlásit

Walda
pardon ne pomocné tlapky, ale help pescentrum , lidi umí okecat skvěle a se psema jak se kterýma s loveckým výcvikem moc ne teda

Walda
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 17:47 - Změnil/a: Walda
- Nahlásit

lucienik

před 6 lety tady byl 1-2 cvičáky a už vůbec na lovecklé plemena

Furt tomu nerozumím. Tvrdíš, že před šesti lety, tedy v roce 2001, dělala Daušová loveckej výcvik? (Ať už jakkoli.) To je nějaký divný, kdybys řekla záchranařinu, asistenční výcvik nebo IPO, ale loveckej? Něco mi v tom hapruje.

sarax
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 20:33
- Nahlásit

Walda
Něco mi v tom hapruje
nejseš sám...viděla sem jí osobně párkrát a myslím že ze psama umí..o lidech to nesoudím neb sem jí nepoznala....

Ebony
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 22:09
- Nahlásit

Walda
Zuzana a lovečáky!? a okecávat lidi?! živě si jí dovedu představit
TO JE DOBREJ VTIP

Ale jestli to nebude konkurenční hra: tak přijď ke mě jsem v butovicích v centrálním parku sraz a pak chodíme do prokopáku hra zábava ohařů mraky

sarax
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 22:10
- Nahlásit

Ebony
a okecávat lidi
mno já s ní probírala cosi ohledně výcviku a nepřijde mi jako typ co okecává..prostě vypálí něco v tom smyslu jako děláš to bblě a blbneš psa se prober...ale fakt jí neznám ale tenhle způsob mi vyhovuje,rači vím že pes je bomba a já to kazím

Ebony
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 22:11
- Nahlásit

jestli pak má ještě své pesany v bytě za závěsem v kotcích

děvče, vidělas někdy ty "kotce" v jejím bytě? Takový pokoje nemají leckterý děcka, měla to tam moc hezky zkombinovaný se dřevem a Zuzana by pro svý psy dejchala, tak si laskavě uvědom, o kom mluvíš....

Ebony
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 22:12
- Nahlásit

sarax
jo, ona je "držka" v dobrém slova smyslu, a hlavně umí

sarax
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 22:16
- Nahlásit

Ebony
vcelku sem její rady hltala..potkáváme se na obranách....
na různý věci mám ted už i jenej pohled

Walda
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 23:23
- Nahlásit

Ebony
sarax

Hmm, díky za podporu, já to vidím stejně.

lucienik
Člen
# Zasláno: 28 Bře 2007 11:48
- Nahlásit

WaldasaraxEbony
hele pesanů mám dost fakt nikoho nelanařim sama labroše a retrívráky posílám ke kamarádovi na výcvik , protože je na ně super myslím na lovecký a jestli tomu nevěříte je mi to fakt jedno tenkrát byla v jinonicích ještě s Hankou, která bydlí už pár let mimo Prahu a ta měla uplně jiný přístup pak , když šla do Rudný tak už tam byla sama a bylo to jiný znám několik lidí , kterým tvrdila , že vycvičí loveckého psa i ke zkouškám , pro info můžete se optat v Jinonicích jak rádi na ní vzpomínají a i mezi fleťákama i u hodně výmarů a na elektriku mi dávala ona sama spojení, kde si jí mám objednat, že můj pes se bez ní nic nenaučí. A ani netvrdím , že neumí cvičit obranu má asi dobrou tomu já nerozumím a nikdy mě moc nebrala a nepotřebovala jsem to takže to neposuzuju a výsledky u psů pro postižené má taky dobrý třeba je jiná , ale dřív tvrdila, že lovečáky zvládá i ke zkouškám, jezdili tam tenkrát se mnou moji rodiče tak nevim proč bych kecala a moji rodiče i byli u toho v jakým stavu psa vrátila
Když jsem jezdila na praxi na zkoušky na výcvik, tak tam byla i obrana to jsme koukali i v tom , že když chceš mít psa do lesa a ne na obranu nebo na něco jiného tak i chůze u nohy se u každého výcviku učí jinak, proto třeba já bych nikdy neučilaq agility asistenční ne bozáchranářské pejsky nebo obranu, je to jiný a když jsme se to učili tak to neumím, lidem rovnou řeknu, když zavolají co mají zaplemeno staří a to okolo a co chtějí za výcvik základní poslušnost ano a lovecký výcvik, ale když je to něco jiného tak jim řeknu bohužel , ale to já necvičím a tak by to asi mělo být
děvče - dík za lichotku , ale to fakt dávno už nejsem
Ale jestli to nebude konkurenční hra[i][/i] - to nemám za potřebí fakt už takhle toho mám hodně
nemám čas a náladu se ospravedlňovat napsala jsem pouze svou a několika dalších zkušenost, která byla bohužel špatná
Každej výcvik je jinej a každé plemeno je jiné a na každýho se musí jinak
jinak přeji hezký den

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání