Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Výběr obojku
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
spitalska
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 20:55
- Nahlásit

Ahoj, chtěla jsem se zeptat, jaký obojek používáte pro své pejsky. Mám Hovawartici, která strašně táhne, mám jednořadý stahovák s malými očky i s většími, ale po jejich používání má vytrhané chlupy. Chtěla bych koupit nějaký šetrnější, ale nevím, jestli mám vybrat nylonový polostahovák nebo třeba celokožený stahovák. Můžete mi poradit? Díky Martina

aren
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 20:57
- Nahlásit

My nenosíme žádné obojky. Když je nutné vodítko, dávám kšandičky.

sarax
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 21:33 - Změnil/a: sarax
- Nahlásit

spitalska
já na nechlupatou stafici používám nylonový polostahovák od MAgu
když mrkneš tady,mají váběr,příznivý ceny a sou ochotný

evina
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 21:33
- Nahlásit

spitalska:já mám teda o něco menší zvíře(20kilo)a používám obyčejný obojek z popruhu(nestahovací).Ten používám v kombinaci s klasickým vodítkem.Když jde na flexině,tak má halti ohlávku protože s flexinou moc dobře škubat nejde a můj je taky pěkný tahoun.

Walda
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 22:37
- Nahlásit

spitalska

celokožený stahovák

To moc nedoporučuju. Zkušenosti jsou takové, že kožené stahováky se špatně vrací a zůstávají zatažené. Kromě toho jedna funkce stahováku, totiž že při škubnutí vodítkem chlupáčovi za krkem zachrastí, tady nefunguje.

Na dlouhosrstých plemenech fungují tzv. zdravotní stahováky. Mají dlouhá svařená oválná oka, neškubou srst, nešpiní a přitom fungují skoro stejně jako normální stahovák. Vyzkoušeno.

Jinak, pokud holka táhne, doporučuju Haltinu.

sarax
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 22:43
- Nahlásit

Walda
budu OT,ale myslíš že s Halti pochopí i chůzi u nohy ,jakože netahat a bude to pak chápat i bez??

spitalska
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 22:45 - Změnil/a: spitalska
- Nahlásit

Ohlávku mám, funguje bezvadně, ale když Daiqui přepnu na normální obojek, mám co dělat, abych jí udržela, když vidí za plotem psa. Nehledě na to, že teď akorát prvně dohárala a začínám mít problém s tím (doufám, že je to hormonama), že vyjíždí po psech. Je fakt drzá, takže škubu, cukám, fuj, nesmíš atd.... Prostě je strašně temperamentní a asi je to ten typ psa, který na cvičáku poslouchá jako hodinky, ale na běžné procházce je to někdy hrůza. Myslela jsem, že bych použila šetrnější stahovák, protože když kovový stahovák používám při každé procházce má fakt vytrhané chlupy, chci jet na výstavu a nerada bych, aby měla za ušima "ježečka". Díky za odpovědi.

Ebony
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 22:47
- Nahlásit

spitalska
Já mám nejlepší zkušenost s polostahováky od rogzu, ale nepoužívám je proti tahání psů, to je o výchově a ne o obojku.

Zrovna tak sem jednou na kovovém stahováku s velkými oky viděla málem uškrcenou fenu, kdy se při stáhnutí velké oko přesmeklo naležato a tím pádem neprošlo kroužkem zpět, fena se začala dusit, zmítat a nešlo jí rychle vyprostit, málem se uškrtila.

Ebony
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 22:49
- Nahlásit

sarax
ne evidentně je to jasné z odpovědi zadavatelky

Ohlávku mám, funguje bezvadně,

Mám Hovawartici, která strašně táhne,

Walda
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 22:54
- Nahlásit

sarax

myslíš že s Halti pochopí i chůzi u nohy

No já bych jí to takhle neučil, ale podle původního dotazu jsem myslel, že se řeší 1)tahání (akutně, ruka už upadla) a 2)vytrhávání chlupů

Smečka
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 23:03
- Nahlásit

Na dlouhosrstých plemenech fungují tzv. zdravotní stahováky.Walda
Zdravotní? Z jakého důvodu se jim tak říká?

Walda
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 23:06
- Nahlásit

Smečka

No zřejmě právě proto, že netrhají chlupy a navíc bývají ze slitiny bez niklu, kvůli kožním alergiím.

Smečka
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 23:07
- Nahlásit

Walda
Aha.

Essi
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 23:08
- Nahlásit

Široký, kožený, nestahovací.

sarax
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 23:13
- Nahlásit

Ebony
hm toho sem se bála
takže halti dát maximálně když dou děti...já se na to vy*****
problém je na nějakým konci vodítka a asi vím kde....

Walda
mno vona to uměla..a tedka vydrží jen chvilku bo furt čuchá pipina....a když s ní mluvím tak na mě hezku kouká a skáče až nad hlavu

maixnerova
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2007 23:55
- Nahlásit

spitalska

nejlip se mi osvedcil postroj (takovy ty ksiry). Mam krizence novofundlandana s kokrem, ma pres 30kg a docela paru. Protoze jsem kdyz byl stene zanedbala uceni chuze u nohy, strasne mne vlekl a dodneska to tu a tam zkusi.
Vyzkousela jsem vsechny mozny obojky, ale ty ksiry, zvitezily. Jednak ho zvladnu s vynalozenim mnohem mensi sily a druhak nemusim poslouchat jak se dusí...

Walda
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 00:14
- Nahlásit

sarax

vona to uměla..a tedka vydrží jen chvilku

Dyť je ještě mladá, ne? Mladej chodí pořádně u nohy jen vycpanej plyšák. To chce trpělivost, jako všechno. A je na to pár triků.

sarax
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 00:21
- Nahlásit

Walda
ale jo..máš pravdu..prostě ta její puberta mě poznamenala...předtím byla jak strojek a tedka je z ní torpédo,ale zas se nenudím
pošlu ti maila

choco
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 07:13
- Nahlásit

Walda
sem s trikama

Meta
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 07:57
- Nahlásit

spitalska
myslím si, že základem ovladatelnosti psa je "citlivý" krk. Čím víc se škube, tím je ten pes otrlejší a tím i neovladatelnější. Pokud mi pes táhne na vodítku na procházce, zastavím a dál prostě nejdu. Berťák pochopil hned jako štěně o co gou. Obojek používáme jen "ven" , doma chodí s volným krčkem. Pokud by chtěl vystartovat - třeba vrhne se k psímu kámošovi - neškubu obojkem, ale hrábnu mu rovnou na hřívu za krkem a strhnu ho se slovním sprdunkem k sobě. Takže je naprosto jedno, jestli psa vedu na obojku takovém či makovém (máme pořád ten, co jsem mu koupila jako štěněti ), můžeme chodit ven třeba na výstavním vodítku. Vyškubané chlupy z obojku neznám. Takže dle mého soudu je problém ve způsobu, jakým svého psa ovládáte, ne v obojku.

lucienik
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 14:52
- Nahlásit

spitalska
Dobrý den,
mám osvědčený kožený stahovací obojek kulatý nevytrhává chlup a nedře a nepřetrhne se jsou dva druhy placatý je pro krátkostrsté a kulatý je na chupáče už moje máma jako holka si ho pochvalovala, že ho měli na kolie a já ho scháněla až sehnala ,dělají je na mezinárodních výstavách na míru leze s ním i do vody máme ho 4 roky a je super

petl
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 15:00
- Nahlásit

spitalska
Máme kolie, plemeno s chlupatým límcem kolem krku - nejlépe se mi osvědčil plochý polostahovací obojek Rogz For Dogz, žádné vyškubané chlupy neznáme. Dřív jsme chodili se řetízkáčem, kromě toho že chlupy škubal tak taky barvil - šedé šmouhy na bělostném límci nebyly moc dekorativní

Walda
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 15:02
- Nahlásit

lucienik

osvědčený kožený stahovací obojek kulatý....

Jeden tu mám, a z výše uvedených důvodů je k dispozici (zánovní), kdo by ho chtěl.

lucienik
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 15:08
- Nahlásit

Walda nevím u nás a většině loveckých psů fungujou a hlavně je musíme mít i vodítka kožený nebo látkový nám na výstavě neuznaj řetěz škrťák a ani na zkouškách
bohužel, ale je pravda , když jsem nika cvičila, měla jsem řetěz oválné delší oka a ten byl dobrej netrhal chlup pak jsem dala polo škrťák třířadovej potkal se s nepřítelem rotvíkem naše konkurence zabral a třířadák prasknul a pak byl mazec tak já už radši tu jistotu co nepraská

Walda
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 15:15
- Nahlásit

lucienik

neuznaj řetěz škrťák a ani na zkouškách

To podle mě na žádnejch.

zabral a třířadák prasknul

Právě musíš koupit takovej, kterej má oka svařený, ne jen zahnutý. Ten nepraskne.
Mně normální stahovák právě taky prasknul, ale nešikovností páníčka. Myslel jsem, že je pes uškrcenej, ale ten si ničeho ani nevšim.

lucienik
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 15:17
- Nahlásit

Walda
nechodíš náhodou cvičit taky do Motola k Daušové ?
nám prdnul díky nikolasovi má hroznou sílu mamut byl svařovanej, ale měl asi nějakej kaz a hlavně já se pěkně lekla

Walda
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 15:20
- Nahlásit

lucienik

nechodíš náhodou cvičit taky do Motola k Daušové ?

Jo, chodím.

lucienik
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 15:52
- Nahlásit

Já tam kdysi taky chodila to byla ještě v Jinonicích a pak v Rudný za hřbitovem a museli jsme je tam nechávat 2-3 hodky a měla jich tam asi 10 a byla na to sama do dnes nechápu jak stihla prostřídat 10 psů za 3 hodky a sama - do dnes nevím co udělala mému pejskovi , kromě ostnáče v 5 měsících a elekriky , protože se jednou vrátil s roztrženou hlavou a břichem a od té doby byl hotovej a šílenej jen , když jsme jeli okolo a pak jsme jí někde potkali po roce tak jí to chtěl fest vysvětlit, ale v klubu kchls jsem nebyla prý sama kdo tak dopad znám jich víc a jednou jsme ji pozorovali při výcviku a hodně lidí by se divilo. Hlavně , že pes nemá trvalé následky kromě strachu ze tmy a uzavřených prostorů byl tam totiž 3 hodiny zavřenej v kotci v boudě m x m za autem na vozíku a ta bedna neměla ani dírku . Bylo to bezva hodně lovečáků chodí od ní k nám cvičit a sposta jich napravujem nenechávejte je tam nikdy samotné, možná už to dnes snad nepraktikuje to co před 6 lety.
Hodně stížností na ní bylo i z Jinonic ze slepeckého výcviku, když viděli jak lidem v jejich nepřitomnosti cvičila pesany , někdy je ani nevyndala z kotce a když pršelo tak je vzala hadicí , aby si páníčkové mysleli, že byli venčený, krásnýho fletíka s pp taky vycvičila napadal štěnata a feny všechno vyhrál a byl vyřazenej z chovu kvůli agresivitě a to mu byl rok a půl.
Neříkám necvičí špatně pomocný tlapky jsou super, ale lovečáky neumí a hlavně bych jí tam už nenechala ani myš. Mám kliku , že pes nenapadá lidi a jiný pesany po jejím výcviku a zkoušení psů na pesany kdo z koho asi z toho v 6 měsících měl roztrženou hlavu a břicho tenkrát se to hromadně hlásilo veterinám a klubům vše se táhne dlouho a hlavně má za sebou dobrou mediální podporu je to bezva kšeft jestli pak má ještě své pesany v bytě za závěsem v kotcích ? A je to v poho hlavně tam pesánka jestli ho máte rád nenechávejte o samotě , neříkám, že všichni jsou tam stejní neznám je, bohužel jsem poznala jen jí a pak se říká , že donucovací výcvik mají jen myslivci mezi které patřím fakt nemaj to co bylo tam bylo týrání

sarax
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 16:01
- Nahlásit

lucienik
do dnes nevím co udělala mému pejskovi , kromě ostnáče v 5 měsících a elekriky , protože se jednou vrátil s roztrženou hlavou a břichem a od té doby byl hotovej a šílenej
heke tos nechala malý štěně bez dozoru??aby ti s ním někdo cvičil??já to nějak nechápu...svýho psa cvičím sama..možná blbě..ale chci max.radu a ne aby ho někdo cvičil..to bych asi nesnesla

lucienik
Člen
# Zasláno: 27 Bře 2007 16:10
- Nahlásit

saraxtzo já taky ne , ale bezvadně to uměla a umí s lidma taky bych už nebyla tak blbáa dodnes se psovi omlouvám a můžu Ti říct, že dnes i po 6 letech se mi chce brečet a v životě si to neodpustím taky cvičim pesany hlavně lovecké s přípravou na zkoušky mám na to papír zlkoušky myslivecký zkoušky a nikdy nikdy bych si nevzala psa bez majitele

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání