| Autor |
Zpráva |
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2007 14:26
- Nahlásit
Pro odlehčení...moje nepejskařské okolí, hlavně přítel, mi zazlívají některé povely pro psa. Patří tam štěkání na povel-Neuč Bucu štěkat, bude pak řvát pořád, učila jsi Ašu štěkat, dřív byla taková tichá, a teď furt něco kecá. Přítel nedokáže pochopit, že pes umí štěkat odjakživa a že Aša teď štěká proto, že už se u nás cítí dobře, dřív byla chudák zapšklá a bála se svobodně projevit, a taky proto, že vidí na cestu, jelikož soused neměl čím topit, tak nedávno vyrubal všechny stromy (a pak mu spadl plot a slepice mu lezou k sousedům a psům k ohrádce, tak na ně taky štěkají).
A ještě Neuč Bucu skákat, bude pak přeskakovat plot v ohrádce. Nechápe, že pes není morče, tudíž skáče od narození. Grrrr....máte nějaké argumenty? Mi už nějak docházejí. Případně další veselé historky z natáčení?
|
maixnerova
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2007 14:33
- Nahlásit
Mucholabka
... nebud na nej tak prisna, neni to delfin...
|
Lájoš
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2007 14:33
- Nahlásit
Mucholabka
Grrrr....máte nějaké argumenty
Promiň já to znám jenom z druhé strany jako tvůj přítel. Takže žádný argument i když by byl sebelepší bych nějak posunul do pozadí a prosazoval svoje. Ale držím pěsti ať se ti to povede.
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2007 14:37
- Nahlásit
Mucholabka
noo treba pro myho tatu je i nepochopitelny proc taaak hodnyho psa jako je moje Sandy ucim takovy voloviny jako je sedni a k noze pry by stacilo ji hladit, kdyz je tak hodna
pritel zase nechape proc nemuze rict 4x za sebou ke me
|
brut
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2007 15:09
- Nahlásit
Byla jsem na návštěvě u známých ( podotýkám dobrých známých), Brut štěkal na souseda, který na něj dělal za plotem opičky. Tak jsem se otočila a houkla jsem : "Nech toho, vypadáš jak debil" ...... myslela jsem tím samozřejmě psa a ne souseda. On to pochopil jinak a od té doby každému říká, že pes štěkat může, ale on na něj nesmí ani kouknout.
Jinak znám takové "proč venčíte, když máte dvorek,to přece psovi stačí?" už nemám sílu odpovídat a vysvětlovat, stejně budu stále za blba
|
venda
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2007 18:50
- Nahlásit
no jo, to známá taky neučila psa překážky, aby jí náhodou nevyskočil ze zahrady
ale tohle by patřilo spíš do výroků ne velmi nadějných majitelů psů - pán s mladou dobrmankou - holky si hrály, a když jsme je asi po čtvrté musely vymotávat z jejího natahovacího vodítka, on povídá: "já jí nemůžu pustit, ona je hloupá, ona by mi utekla."
jsem ráda, že já mám psa inteligentního
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2007 19:20
- Nahlásit
Moje maminka všechny moje psy nekřesťansky rozmazlila. Všude můžou, všechno sežerou... a když se jí motají pod nohy v kuchyni tak po mě!! řve "řekni těm psům něco" .
venda
Výroky typu "vás ti psi tak poslouchají, ten můj je úplně blbej" slýchám třikrát denně. Když mám náladu tak jim odpovídám "jo jo, to jste si měl pořídit šeltii, ty se s poslušností rodí" a nechávám je vlastním myšlenkám
brut
Jinak znám takové "proč venčíte, když máte dvorek,to přece psovi stačí?" už nemám sílu odpovídat a vysvětlovat, stejně budu stále za blba
A ty venčíš? Jsi vadná, nebo co? Ještě mi řekni, že je krmíš častěji než dvakrát do měsíce a já snad padnu. Chceš ty psy úplně zkazit??
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2007 19:52
- Nahlásit
brut
On to pochopil jinak
Ale to jsi řekla naprosto správně, trefená husa se ozvala.
Biluška
to jste si měl pořídit šeltii
a já proč se tak rozšířili
Jeden manželův známý - zalec povětrnosti - u nás taky vykládal, jak se psi potí,jejich pes se prý tak vždycky zpotil, že byl celý mokrý a smrděl. Dvakrát jsem slušně řekla, že je to blbost, musela bych ho něčím praštit, on si vedl pořád svou. Tak jsem pravila: psi se nepotí a hotovo. Asi to bylo dost výhružné, protože on tedy připustil, že ten pes byl mokrý-zpocený, ale že možná byl i v rybníku, byl to totiž lovecký pes.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2007 20:22
- Nahlásit
No tak já taky se psem neskáču překážky. Vím, že samozřejmě jako každý pes skákat umí, ale nemusím jí ještě zdokonalovat techniku a přesvědčovat ji, že ji to vlastně děsně baví. Jeden plot už jsme postavili.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2007 21:36
- Nahlásit
Biluška
nechávám je vlastním myšlenkám
Čili samotný,že?
je krmíš častěji než dvakrát do měsíce a já snad padnu.
No to mi neřikej,že se krměj?? Isdpch to taky totiž neví...je teda pravda,že se tudle na Ovčárech na to dokonce ptal RD,aby jako něco nezanedbal no a taky se dozvěděl,že prej vobčas jo...Já nevim,člověk taky nesmí věřit všemu,že jo...
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2007 22:06
- Nahlásit
davidkova renata
člověk taky nesmí věřit všemu,že jo...
To máš pravdu. Nedávno jsem tu četl, že existujou i lepší granule než Pedigree, ale to bude taky kec. Všichni přece vědí, že nejlepší jsou Tesco granule 15kg za 200Kč.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2007 22:08
- Nahlásit
Walda
že existujou i lepší granule než Pedigree
To ale už fakt kecáš!!!!!!
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2007 22:09
- Nahlásit
Walda
Tesco granule 15kg za 200Kč.
výborný
to se jako sežene v Tescu??to bude určo dobrý..se na nějakej Eagle můžu ale taky mi někdo psal že teda co jako se mi nezdá na Pedigree dyk to prej dávaj v telce
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2007 22:11 - Změnil/a: wensday
- Nahlásit
hele ale lepčejší je ta reklama, jak ten borec sežere tu psí konzervu tomu zlaťákovi - čekala jsem, že to bude reklama na Chappi nebo tak něco a ony žvejkačky ))))))))))))))))))) hihi, super
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2007 22:25
- Nahlásit
sarax
Pedigree dyk to prej dávaj v telce
V Pedigree centru jsou psi přece tak happy!
|
kiwikik
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2007 22:26 - Změnil/a: kiwikik
- Nahlásit
že existujou i lepší granule než Pedigree
neexistujou když mají tak hezkou reklamu a tam tvrdí že jsou nej.
můj tatíček: cvičím psa: nebuzeruj ho, to je pes ozdobný ten to nepotřebuje. no ale před dvěma dny čučel šli jsme totiž spolu venčit od té doby jsem to neslyšela.
dále příjdu z výletu úplně mrtvá pes ještě řádí - ty jsi ho zase uhnala?
no ale nejkrásnější věta mé maminky: buď se odstěhuješ sama nebo tu s nama zůstaneš do 40 ale psa ti nedáme.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2007 22:51
- Nahlásit
Walda
V Pedigree centru jsou psi přece tak happy!
hele..seš dobrej ukecals mě...Trinča dostane Pedigree
je ve vývinu a v zátěži,tak to bude ono
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2007 23:00
- Nahlásit
sarax
je ve vývinu
Nezapomněla jsi na Viktorku?
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2007 23:03
- Nahlásit
Lola1
myslíš abych jí jako dala taky???že je to lepčí jak mlíko???
|
brut
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 13:04
- Nahlásit
Biluška
A ty venčíš? Jsi vadná, nebo co? Ještě mi řekni, že je krmíš častěji než dvakrát do měsíce a já snad padnu. Chceš ty psy úplně zkazit??
Nejen venčím....
A o krmení mi ani nemluv....... Brut má momentálně dietní granule na vyloučení potrav. alergie. Když je přítel přivezl, tak se ho soused ptá, co to má v tom pytli. Přítel mu vysvětluje, že přivezl psovi granule. Soused kouká, vrtí hlavou, divně se tváří. Pak se zeptal kolik stály a jestli jsou chuťově dobrý. Dostal odpověď a reakce souseda byla : "bych za ty peníze raději šel do hospody a psa utratil....stejně jednou chcípne"
Teď se na nás okolo lidi koukaj na idioty, že kupujeme tak drahé granule a ještě dietní, když se dá dost dobře krmit domácím odpadem.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 13:05
- Nahlásit
Lola1
Ale to jsi řekla naprosto správně, trefená husa se ozvala
vymlouvat mu to nebudu
|
Bugsy
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 14:13
- Nahlásit
Neávno mi vytočila sousedky známá.Přijela před barák a Bugs byl venku.Leze z auta a říká "jí kosti??".Tak jí říkám "ne ne nic mu nedávejte".(Bugs má po nich vždycky zácpu protože je neumí žrát,poliká to celý a prostě mu nedělaj dobře,není na ně zvyklej.A ke všemu byla pečená).Jen se otočím,slyším jak se řehní a řve "A PAK ŽE NEŽERE KOSTI".Otočím se vykulená a pes už se ládoval.Upozorňuji,že má doma dva psi!!!Říkám jí,že je samozdřejmě žere,že je to pes,ale prostě mu nedělej dobře.V tom se Bugs začal dusit,to je jasný on to prostě nekouše.Pískal jak pominutej.Ženská místo aby začla házet omluvy,tak se k němu skloní poplácá ho p hřbetě a říká mu"Ty by jsi k nám potřeboval jít na převýchovu".To mě doděalo,tak jsem jí jen zdělila,že převychovávat potřebujou lidi a né psi.A vzteky bílá se zpakovala.Mušela bych jí zabít!!!
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 15:04
- Nahlásit
davidkova renata
No to mi neřikej,že se krměj??Isdpch to taky totiž neví...je teda pravda,že se tudle na Ovčárech na to dokonce ptal RD,aby jako něco nezanedbal no a taky se dozvěděl,že prej vobčas jo...Já nevim,člověk taky nesmí věřit všemu,že jo...
Jasně,že se krmí. Já dávám pravidelně každého prvního a patnáctého v měsíci. Ale nedávno mi jeden frajer říkal, že prý se má jedno žrádlo vynechat. Tak nevím, budu se o tom muset poradit.
Mimochodem v Kaufu mají levnější granule než v Tescu
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 15:11
- Nahlásit
Biluška
Jasně,že se krmí. Já dávám pravidelně každého prvního a patnáctého v měsíci. Ale nedávno mi jeden frajer říkal, že prý se má jedno žrádlo vynechat
No tak tomu já rozumim tak,že budem krmit jenom toho 15. v měsíci,co na tom nechápeš???
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 15:13
- Nahlásit
davidkova renata
No tak tomu já rozumim tak,že budem krmit jenom toho 15. v měsíci,co na tom nechápeš???
Já to chápu, jenom nevím jestli to není zbytečně moc. Krmit každej měsíc??
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 15:20
- Nahlásit
Biluška
jestli to není zbytečně moc. Krmit každej měsíc??
Aha... a nemyslel von třeba vynechat jako ten jeden měsíc???To už by šlo ne?Ale máš recht,rači se zeptej,abysme ty čokly zbytečně nepřekrmovaly,to prej není zdravý!
Dej mi pak vědět cos zjistila,bo bych nerada udělala nějakou závažnou chybu...
|
Petra
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 15:22
- Nahlásit
teda holky já se tady směju co všechno nevymyslíte ale co když to čte nějaký začátečník a bude vyprávět co se všechno nedočet na internetu o psech
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 15:27
- Nahlásit
davidkova renata
Dej mi pak vědět cos zjistila,bo bych nerada udělala nějakou závažnou chybu...
Se ho zeptám, hned jak ho zase potkám. Je to uznávaný odborník, má už nejmíň dvacátého psa a všechny je má perfektně vychovaný. Krmí vyjetým olejem z friťáku (a to fakt, nedělám si srandu). Vřele mi ho doporučoval, psi pak mají krásně lesklou srst. (nevím jestli nekecal, ten ovčák kterého měl s sebou teda vypadal dost uboze. Ale třeba myslel jiného psa). Taky mi dal pár cenných rad ohledně výchovy. Figurovala v nich hlavně ocelová tyč (lze nahradit klackem, ale musíš vzít do úvahy, že klacek má mnohem menší životnost), okované kanady, ostnáč a pevný vodítko (on teda používá řetěz, ale na šeltie mi povolil vodítko, prý to bude stačit. Tož nevím, abych je nepodcenila ). Ještě teda zjistím jak je to přesně s tím dávkováním žrádla.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 15:34
- Nahlásit
Biluška
No hele,tak to bude tuty odborník!S těma šeltiema nevim,holka,voni sou to potvory,aby se ti to nevymklo!!Co aspoň elektriku??Čistě pro sichr myslim..
Ještě teda zjistím jak je to přesně s tím dávkováním žrádla.
To jo,to je taky moc důležitý!Přece nevychlastá ten volej z friťáku najednou,mrcha jedna nenažraná!
Teda řeknu ti,eště že ty fora sou , člověk se dozví spoustu důležitejch věcí vo kterejch by jinak neměl ani páru..Jo jo,kynologie neni žádná sranda,dyš se to má dělat pořádně!
Tak já jdu makat a spolíhám na tebe,že mi dáš hned hlášku co a jak!
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 15:41
- Nahlásit
davidkova renata
Co aspoň elektriku??Čistě pro sichr myslim..
Chtěla jsem to zkusit, ale ty mrchy jsou tak malé, že bych je do obojku musela připnout obě naráz. Nevadí, já si poradím. Když tak je kopnu sama
a spolíhám na tebe,že mi dáš hned hlášku co a jak!
Neboj, hned jak ho při venčení potkám tak to zjistím a podám hlášení. Zatím navrhuji tento měsíc nekrmit. Ono jim to neublíží a my budem mít jistotu, že jsme nic nezkazily.
|