| Autor |
Zpráva |
Eimy
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 17:27
- Nahlásit
Mucholabka
Sice trošku se zpožděním, ale k tomu tvýmu úvodnímu příspěvku, je fakt, že moje psice štěkala minimálně, v podstatě skoro vůbec a od chvilky, kdy jsem ji naučila štěkat na povel je fakt "ukecaná" víc... Možná by se víc rozštěkala i "jen tak", ale osobně si myslím, že do chvilky, než jsem ji v tom štěkání začla podporovat ve štěkání, aby se to naučila, měla pocit, že štěkání je něco, co se mi nelíbí, ale teď si myslí, že když štěká, je to vlastně v pohodě, protože panička z toho přece má radost...
|
pollies
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2008 11:24
- Nahlásit
Asi je to blbost, ale učí se psi štěkat, nebo to umí od narození? Teda, jasně, že umí, jsou to psi, ale je tam nějaký vývin, ne? Ten náš neštěká - je mu ale jen 8 týdnů.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2008 11:28
- Nahlásit
polliesAsi je to blbost, ale učí se psi štěkat, nebo to umí od narození? Teda, jasně, že umí, jsou to psi, ale je tam nějaký vývin, ne? Ten náš neštěká - je mu ale jen 8 týdnů.
niektore plemena nestekaju vobec, alebo len minimalne. Vkci napriklad stekaju strasne malo. Niektore plemena boli prave naopak na to stekanie slachtene. Zavisi od toho, akeho mas psa. Ale cakat stekanie u takeho maleho mimina je strasne skoro
|
pollies
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2008 11:39
- Nahlásit
Je to kříženec NO a výmaráka. A "poštěkávání", nebo jak to nazvat , provozuje jen když se mu něco zdá. Ne že bych si stěžovala... To dokonce i "vrčí" a snaží se i utíkat...
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2008 11:52
- Nahlásit
Mucholabka
No u nas su dobre pecky...napriklad dedo : "Pes sa nema krmit...on si nachyta potkany." Otec:"Ked pes nepride na prve zavolanie tak si ho nevsimaj, pockaj kym pride sam a potom ho strasne zmlat" Mamina: "Co ti preplo? psovi davat zeleninu s masom? sak sa s toho otravi." a tak dale...poprve to je cloveku smiesne, ale ked neustale pocujem ake blivajzy to psovi varim, a ze ho treba ztlct ked neposluchne, tak mi to uz riadne lezie na nervy...ako to psychicky zvladate vi??
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2008 11:52
- Nahlásit
Naši leonku jsme taky neučili štěkat. Ona má celou škálu zvuků d kňučení, hekání, kvílení až po normální štěkot. A kvílí teda hodně ráda, hlavně když se snaží vymáhat si pamlsky
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2008 11:53
- Nahlásit
pollies
huh, dobra kombinacia. To si s nim uzijes, specialne, ale zdedil weimaracke tvrde geny
mozes cakat, ze budes mat vrcavca, odmluvaca a zrejme aj v medziach normy stekavca
|
pollies
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2008 12:16 - Změnil/a: pollies
- Nahlásit
Nevím jak kdo, ale než jsem si pořídila psa, zjistila jsem si co nejvíc o výchově, výcviku... všelijaké názory i panázory a udělala jsem si vlastní obrázek, jak se o štěně starat. Jsem sice začátečník amatér, ale než se do něčeho pustím, zjistím si ze všech stran co a jak, abych neudělala nějakou blbost. Je to sice můj první pes, ale ne první zvíře a o zodpovědnosti a péči už taky leccos znám.
Proto mě velmi irituje, když jedna příbuzná přijde na návštěvu (bohužel dost často) a pokaždé! mě informuje, že kolegyně v práci má taky psa a říká, že: nikdy neměl žádný červíky, že stačí odčervit preventivně ) jednou ročně, jakto, že ten náš je má, to není možný. Protože když psa odčervujete pravidelně, tak přece NEMŮŽE dostat červíky, co to bylo za lidi, co nám dali toho psa?? Nebo neteř si ho přece nesmí pohladit, dokud se neodčerví, nebo by měla tasemnice! Jak to myslíš, krmit 5x denně? Kolegyně říkala, že stačí jednou! Cože?? Ty ho nebiješ? Kolegyně říkala, že když mu neukážeš, kdo je pán, vyroste z něj nezvladatelná bestie.
Nic platné, že jsem se radila s veterinářkou nebo s chovateli. Nic platné, že mají štěně doma týden, já měsíc. Jakmile řekne kolegyně, je to svatý zákon. Pozn. - jsou to učitelky...
Psychicky to zvládám velmi špatně...
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2008 12:24
- Nahlásit
Já jsem učila psa-už jako malého povel "ukaž bříško"- později se z tohoho povelu naučil válet sudy,ale to jsem tehdy v úmyslu neměla- spíš jsem si říkala, klíště, něco vraženýho atd......a on tehdy ne zrovna vyloženě rád se vyvalil a hlavně vydržel tak, když jsem já chtěla. Teď jsme byli na veterině-pes pokulhával....tak mu různě kroutili a promačkávali tlapinu a td....a že by ještě chtělo psa položit na bok-jestli ho povalím ) tak dostal povel ukaž bříško......se rozplácl a ležel. Veterinářka se smála jaký je to "skvělý" povel. Tak že i povel,co se tváří jako kapku přiblblej, je někdy dobrej.
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2008 12:29
- Nahlásit
pollies
Mna tiez psychicky dost ubijaju taketo reci...clovek so potom pripada jak najvecsi debil...aj ked si poviem, ze co ma po nich, hlavny je moj pes, ale v slabej chvilke ma to dost chyti za srdce...minule mi vlastna mati vykricala ze mi preskocili kolecka ked krmim psa masom, ze doteraz bol na zbytkoch a nic sa mu nestalo (doteraz su tak 2 roky naspet, ked som nezarabala)...ide ma s toho klepnut...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2008 12:29
- Nahlásit
pollies
Týjo to je jak když vyprávíš o mojí tchýni Já když jí něco řeknu tak odpoví : anéééééééééééééé a za 14 dní mi volá, že Božka ( z prasečáku) říkala to a to a je to velkej vobjev .... přitom já jí na to stejný už upozorňovala
No děs. A nebo třeba psa z flexiny nepustí bo by jí utek a neposlech. Ale že už ho nepustí z flexiny ani u nás v bytě v uzavřeným prostoru to už mi hlava nebere vůbec
|
pollies
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2008 12:30
- Nahlásit
žanda
moc šikovný povel. Jak jsi ho to naučila?
Mimochodem, naučila jsem toho našeho ke mně, sedni, lehni, packa, (sedni, lehni a packa zvládá i na gesto), ale teď mám strach, jestli to nedělám blbě- chceme chodit na cvičák a tam to asi budou chtít dělat nějak jinak (třeba sedni u nohy, já to dělám kdekoli), tak aby pak nebyl problém, co myslíte?
|
Silwuska
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2008 12:31
- Nahlásit
Fajka
No co...mohol by prchnut cez okno...mozno ma samovrazedne sklony...
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2008 12:32
- Nahlásit
žanda
Tak to máš dobrý. Eny jsem taky naučila lehnout si na bok a dělat sudy, ale na veterině jsou nám tyhle povely houby platný, protože když vidí veterináře tak pěkně vyvádí
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2008 12:33
- Nahlásit
Silwuska
myslíš něco jako ZEUS FENSTER !
Tak to mě nenapadlo
|
žanda
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2008 12:54
- Nahlásit
pollies- no psovi povel lehni,pak jsem piškotu dala jako za hlavu a když se překotil,hladila a chválila.....pokud mu překulení na začátku nešlo,maličko jsem mu pomohla....ale on se takovýhle "blbiny" naučil raz dva.......
Kelly- no on je dost sebevědomej pes, a vete se tedy nebojí,ale zase na něj tam musím víc houknout,aby se moc nekasal.....
|
pollies
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2008 12:58
- Nahlásit
Bela
Jo! Ať si to ten haj*l pěkně zapamatuje, kdo je tady pánem!
|
Kelly
Člen |
# Zasláno: 16 Led 2008 12:59
- Nahlásit
žanda
Můj druhej pes je taky na veterině v pohodě, ještě by si klidně přišel třeba i pro druhou injekci, kdyby to šlo
S Eny je to horší, ta si nenechá ani změřit teplotu. Jenže ona byla dost týraná, tak se ani nedivím, že se bojí.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2008 18:55
- Nahlásit
pollies
Nic platné, že jsem se radila s veterinářkou nebo s chovateli. Nic platné, že mají štěně doma týden, já měsíc. Jakmile řekne kolegyně, je to svatý zákon. Pozn. - jsou to učitelky...
Psychicky to zvládám velmi špatně...
tak na to pomaha odstehovat se na vesnici, kde se tvych psu budou vsichni bat. to ti pak nikdo do niceho kecat nebude .
|
Kniga
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2008 19:42
- Nahlásit
Venceni
Jako lidi dejte si bacha na venceni, to desne kazi ty pseky! Treba ja udelala desnou hloupost, nastesti me to kolegyne v praci vysvetlily, ze to delam spatne tak vas chci taky varovat.
Normalne jsem dosla z nocni a vzala Spoty na hodinu a pul dlouhou prochazku, vetsinou chodime i s jinyma pejsakrema takze Sptoy se vyblbne a beha. A to je ta chyba vazeni! protoze pak jdeme domu a jdeme spat, Spoty je za tri hodiny vzhuru a azcne me budit! A za to muze ta prochazka!protoze ja ji rozdivocim, kdybych ju jen vzala pred barak na vycurani tak by se mnou spinkala cely den a nezlobila by tak. Tak asi teda to zacnu delat, kdyz to tak funguje na toho 10 leteho lhasa apso tak to urcite bude fungovat i na petimesicni stene bigla....
|