| Autor |
Zpráva |
lucienik
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 10:51
- Nahlásit
Ahoj hlavně píšu Lucce od Arta , jsem taky Lucka mám špringla, lovecký lístek- myslivecké zkoušky, certifikát na výcvik psů aj, a zvěř mám
Cvičím lovecké pesany v Praze a jezdíme i do revíru na Sázavu do chatek. Taky jsem chodila na klasický výcvik a do dnešního dne nechápu jak může někdo na klasickém výcviku tvrdit, že připraví psa na lovecké zkoušky podle knížek to nemá cenu , každý pes je jiný a každý pes funguje na něco jiného, jestli máš-te zájem zavolej můžem cvičit připravuju teď pesany na OVVR, podzimky, všestranky a snad i vodní uvidíme Lucka 739 035 006
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 11:16
- Nahlásit
lucienik
To je zajímavý, dík, ozvu se Ti. Teď jedu na víkenďák do Veltrus, od Horysu, tak potom se ozvu, uvidíme, ale moc by mě to zajímalo
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 11:19
- Nahlásit
lucienik
sice nejsem Lucka od Arta , kterého špringříka máš ?
|
Dante
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 11:19
- Nahlásit
Není tady někdo od Brna, kdo má zkušenosti s výcvikem loveckých psů? Mám trpasličího dlouhosrstého jezevčíka, už máme hotovou noru a barvářky. Je to můj první pes, tak bych uvítala pomoc někoho zkušenějšího, s kým bych mohla chodit do lesa a event. pomáhat s výcvikem i jeho psa (na co mi tedy budou stačit schopnosti). Potřebovala bych cvičit hlavně na vlohovky, ale klidně i na cokoliv jiného - pejsek je šikovný a práce ho hrozně moc baví. Jsou mu 2,5 roku. Díky za odpovědi.
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 11:21
- Nahlásit
mac1
To už jsem zas zjistila já , jsem špion - je to Nik z Ledenických zahrad.
Jedu na víkend k Mirkovi do Veltrus a jsem pěkně nervozní, to bude zas ostuda . Nechcete jet taky?
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 11:29
- Nahlásit
Lucie od Arta
přemýšlím o tom, záleží na tom, co mi dnes řeknou odpoledne v servisu - když budu mít auto , tak pojedu a naložím Tě , když nebudu mít auto, tak holt tento termín vynechám , nejdřív jsem vyčkávala jak to bude s krytím, ale fena zatím ještě nezačala hárat , takže to jet můžeme a zase auto !!!! Uvidím odpoledne .
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 11:33
- Nahlásit
mac1
Hm,to by bylo fajn, kdybyste jeli - zdaleka nejen kvůli autu, já bych chvíli citově vydírala kamarády a on by se někdo našel...Jsem dnes asi půl hodiny mluvila s Mirkem a opatrně ho připravovala na smršť jménem Art (tj po spatření/ucítění srny mizí v dáli, aport do tlamy sice vezme, ale tváří se, že umře, případně přede mnou prchá, abych ho jako honila, žádné povely neumí na dálku, atd atd, že umí pěkně skákat a běhat přes kladinu nás tam asi nezachrání...). Jejda, já mám nervy, jak kdyby mi šlo děcko do první třídy
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 11:34
- Nahlásit
lucienik
hele když tě tu tak vidím a vidím tvoji nabídku, nepomohla by jsi mi s přípravou teriéra na barvářské zkoušky? máme je 7.7.
|
lucienik
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 16:31
- Nahlásit
Ahoj tak přju super víkend, kdyby tam byla Míša Severová tak jí pozdravujte a užíte si to pro špiony mám Nika z ledenických zahrad [i][/i]DKK 0/1 CAC, CACIB a před zkouškama těžké záněty prostaty nesměl na vodu a nic a ve finále to dopadlo kastrací kde mu přeskočilo a vrátil se do štěněčích let hlavně, že je zdravej přemýšlím o dalším , ale je málo času a blbá práce Lucko musíš mu věřit dělej , že ti je všechno jedno a uvidíš, že začne fungovat tak to bylo s Nikem a teď jsme v jižních Čechách a na Sázavě skoro na každym honu, podle času a chodíme i na černou a patří mezi nejlepší a nejrychlejší hrozně ho štve, když je někdo pomalej
Pro younglady ahoj pomůžu ráda , když na to nestačím pojedem do jižních Čech za další Luckou ta má15 leté zkušenosti. Barvu mám tak zavolej domluví[b][/b]me se nebo napiš mám tam i velšterierku
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 17:17
- Nahlásit
lucienik
Omlouvám se, že se sem vmotám se svým dotazem. Můžu se zeptat, co přesně myslíš tím - dělej, že ti je všechno jedno a uvidíš, že začne fungovat?
Ptám se proto, že občas něco podobného "provedu" tomu svému banditovi /při běžném výcviku, když má blbý den a zlobí/ a zdá se mi, že to na něj dost funguje.
Jestli máš čas, můžeš to kapek rozvést, co tím máš na mysli? Pro porovnání. Díky.
|
lucienik
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 17:46
- Nahlásit
Ahoj,
je to tak, že ze začátku můj pes čekal na aport - štěkal nechtěl ho dát zdrhal atd. a já už chodila s nervama, že zase budu za blba, že jedinej můj pes je pitomej a já ještě horší , že ho neumím zvládat on je osobnost teperament a hodně, tvrdohlavej a jak na něj jdeš po zlém jako zařveš jednu mu lupneš , tak dělá schválnosti a dělá ze sebe blbe, že mě vživotě neviděl atd, pak strach , že uteče nevrátí se - no a jednoho dne jsem si řekla budu v klidu kašlu na to o co jde uvidíme a já chodím cvičit s Viktorm na lečky atd a on měl pro retrievry den podzimek na zkoušku tak jsem vyrazila a doma no to bude ostuda. Doprazili jsme dal nás do družstev a bylo a já ho neprudila vždy jsem mu dala jen jeden povel a říkám si nějak to dopadne fakt jsem mu věřila na 100% a fungoval dopadlo to tak, že všichni koukali a Nik byl nejlepší chůze u nohy , šoulačka, aport, dohledávka vše na max. bodů a to je do dnes a Viktor přišel a říká vidíš stačí mu věřit a neprudit ví co má dělat nikdy by nezdrhnul není blbej odložení v lese na volno máme 28minut bez hnutí slídění , odvolamho v pohodě od zvěře a už mu ani nedávám povel ví přesně co chci a fakt to bylo jen na tom , že jsem měla strach , že uteče a bude ostuda a nevěřila mu a tím jsem zmatkovala byla nervní a on to ze mě cítil. A co ty?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 21:25
- Nahlásit
lucienik
Jo tak u nás je to trochu jinak. Já používám nevšímavost jako vyjádření toho, že už se fakt zlobím. A kupodivu to funguje. Zpravidla stačí říct,že tak hnusnýho čokla nechci a ať si dělá co ho napadne a je z něj najednou hodnej a slyšící pes. Včera jsme měli zrovna kárný řízení ohledně profouknutí zvukovodů, který se nějak z čista-jasna ucpaly (kombinace jaro a háravý feny). Jak jsem na něj byla nakrknutá, tak jsem se s ním doma už nebabrala, jako vždycky. ( i večeři dostal odfláknutou - jen granule, žádný syrový masíčko, vločky a zelenina). A hle! Dnes ráno mi asi Jéžišek nadělil nového psa. Stačí mrknout a je vykonáno . Při aportování, když zkouší se cukat, tak taky zpravidla zabere, že jen rozhodím rukama a koukám s povytaženým obočím. zabere to víc, než když jdu k němu a hlasem ho donutím, aby to sebral. To u toho dělá brikule a ze sebe debila, který nechápe co má udělat. teď nevím, jestli jsem tak úplně dobře popsala, jak to u nás chodí
|
lucienik
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2007 10:03
- Nahlásit
PetraK
Ahoj jo tak to taky znám taky používám a je to taky funkční taky jsem byla jednou to je asi 4 roky zpátky na veterině , že je asi hluchej , vůbec nevnímal a nebyl hluchej jen ignoroval a fakt baví celou ulici neřeknou mu jinak než sir Nikolas potkáme známou paní a on dělá , že jí v životě neviděl a co na něj šahá nebo mu něco říkáš on si sedne a kouká do nebe a myslí si jen se vykecej fakt to je hrozný pérko, ale jsem šťastná, že ho mám teď je super dělá všechno co chci , když potřebuju být celý den v lese je tam se mnou a není unavenej pak si dá buřta s chlebem a loka piva loni na naháňce mu chutnal i grog, ale vše s mírou a pak si dal svíčkovou prostě loveckej pes spí tam u krbu až se z něj kouří a když jsem celý den v posteli tak nechce vůbec ven a je tam se mnou a taky venčení naposled večer v 6 a pak ráno mezitím nechce a když nás jde ráno máma budit to je v 5 sama bych nevstala tak je u mě pod peřinou a vrká , protože se mu nikam nechce je to lumpík tak se zatím měj jdu trochu pracovat
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2007 22:13
- Nahlásit
lucienik
tak to mě ještě nenapadlo, vzít to naše tupo na veterinu , ale možná by to pomohlo víc než moje ignorance . Oni jsou ti lovečáci fakt komplet řáchlý do makovice. Já tedy nemám špringříka, ale vižlouna. No ale to snad mluví samo za sebe.
|
lucienik
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 10:56 - Změnil/a: lucienik
- Nahlásit
PetraK
no tak to mluví samo za sebe včera jsem měla individ německého ohaře a zítra dopo mám 3 vižlouny a pak výmary to je mazecjsou to pérka jsem na ně zvědavá i se na ně těším hlavně jak mě vítají chodím dom jak kontejnerák, včera jsem byla na očkování a nik v ordinaci měl asi 100kg ani se nehnul museli k němu na zem a když je po všem tak ohromnej kámoš ze všema jsou to lupeni
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 11:18
- Nahlásit
lucienik
Hele a máš nějakou slídičskou skupinku? Jsem totiž chudý zaměstnanec kulturního zařízení, takže kdyby se nás sešlo víc, byla bych radši...
|
lucienik
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 14:54
- Nahlásit
Lucie od Arta
ahoj v poho to vůbec neřeš zatím chodíme v so dopol a je to zatím smíchané, většina disciplínek je všude stejná nebo podobná a náví c já jsem laciná bezkonkurenční ceny je to blbý pro peníze to nedělám ale baví mě to tady budu až po zatím jsem na mobil pa a hezký víkend
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 21:56
- Nahlásit
lucienik
Joj, tak to máš zítra o zábavu vystaráno
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2007 22:00
- Nahlásit
lucienik
sem to sakra nedopsala a omylem odpráskla, jak jsem chtěla vložit smajlíky
To se tedy fakt nudit nebudeš , 3x zrzavec v jednom dni, to si koleduješ o žinfárkt
Joo veterinář je u nás taky story samo o sobě. MY TOTIŽ MÁME PSA, KTERÝ PO INJEKCI OMDLÍ. Prostě se z něj stane dřevěný pejsek a ve vteřině zcepení a upadne na bok. Nelžu a nepřeháním. Pak už není kamarád ani s náma .
To že chodím každý den jako kontejnerák už mi ani nepřijde divný. Původně jsem si myslela, že až doroste, budu chodit ven jako civilizovaná osoba. Nebudu a už kvůli tomu ani nejsem smutná . Chodíme domů prostě jako dvě prasátka
|
lucienik
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2007 15:11
- Nahlásit
PetraK
ahoj víkend bezva
3x fousek pak 4 madaři a na závěr 5 výmarů roztržená bunda, špinavá až za ušima jako pokaždé vzala jsem si i svého pesana na vlečku jenže vlevo šla vlečka a vpravo byl obravdu králík kdo myslíš , že vyhrál, ale přišel za 10 min a naštvanej nechytil a pak prběhla srna tak mazal zase a zase měl smůlu tak měl blbou sobotu, ale i když jsem byla opět jako bezdomáč tak jsem si odpočinula a bylo to bezva dnes mám základní poslušnost tak to bude taky fajn už se těším,ale svého narušitele morálky nechávám doma
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 26 Bře 2007 19:19
- Nahlásit
lucienik
-tak tomu říkám plně prožitý víkend a kdo z těch výtečníků bude tu bundu zašívat?
Já teď řeším to, jestli je při vižlím temperamentu normální, aby měl výkyv v poslušnosti. Tím myslím třeba to, že celou prochajdu je za vzorňoucha a pak si musí vyhodit z kopýtka. Je to vždycky v nepodstatném okamžiku - takže třeba přivolávám pískacím povelem Seš daleko a musím mu ho zapískat 2x. Nejde o nic, nemá v tu chvíli v nose zvěř, jen si tak běží, nebo čmuchá, ale musím mu ten "povel" zopakovat. Nevím, co v s tím Lotrandem v ten moment dělat. Neřešit? Řešit? Jak? Dneska jsem se mu schovala a pak si dal poslušnost. Viděl, že jsem naštvaná. Jen nevím, jestli ho zbytečně nebuzeruju, což?
úplně mimo téma - teď tady u nás zapadá tak nádherným způsobem slunce!!
|
lucienik
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2007 14:49
- Nahlásit
PetraK
hele já ti nevím fakt jsem viděla málo loveckých psů, kteří na přivolání hned přiběhnou taky zavolám 2x nebo písknu pak ho pochválim, že dorazil , jen když k němu musím dojít tak dostane a hned ho začnu buzerovat, ale je fakt čím víc na něj kašlu tím víc poslouchá jenže je mu 6 i když po té kastraci odpovídá tak jednomu roku, ale jak ho začnu buzerovat moc často postaví si hlavu a je dost neochotnej a protivnej máme domluvu já neprudim a on poslouchá jinak ví , že jsem fakt mrcha a fakt ho umim dusit a to se mu nechce , takže když vidí , že už to není legranda tak je najednou uplně jinej
je krásně a já jsem v práci bylo by líp v poli nebo v lese se smečkou od září se jdu dále vzdělávat na veterinu na ošetřovatelku praxe na veterině na Praze 9 fakt chci jen cvičit pesany a dělat na veterině
zatím
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2007 16:21
- Nahlásit
lucienik
Díky za uklidnění. Je pravda, že lovecký pes je tak trochu kapitola sama pro sebe. Na tom co píšeš něco bude. U nás je to třeba teď tak, že jsem ho včera i dnes odvolala od háravky. Nemusela jsem pro něj ani jít!!! SLááva!! A pak má den, kdy si prostě musí z toho kopýtka vyhodit. Tak jsem si říkala, jestli to mám řešit nebo ne. Máme to taky podobně. Jakmile se dám do pohybu směrem já k němu, tak ví, že přestřelil a je v průšvihu. Pokud je on v pohybu směrem ke mě, má to dobrý. Jak to prošvihne a jdu (no spíš se na něj řítím ) já směrem k němu, je synem smrti . V rozumných mezích, pochopitelně. Jednou, když byl puboš se mi podařilo ho dohnat, když letěl za zajícem, drapla jsem ho a jen popoletěl. Nevím, jestli jsem Ti to už nepsala. Od tý doby ale on neví, že už to nezopakuju, tak si dává bacha . Ale máš pravdu, někdy je lepší to neřešit, protože když on má den zlobivec a já si trvám na tom, že poslouchat se musí, tak se to jakoby stupňuje. Udělám ještě v tomto bodě výzkum .
Závidím Ti, to studium a práci. Já jsem tohle bohužel prošvihla, nechala se dostrkat do jiný školy a skončila jako kancelářská krysa. Tak si to "kompenzuju" zrzavcem a tím, že jsme furt venku.
|
lucienik
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2007 16:23
- Nahlásit
PetraK
hele studuju při práci a nejsem nejmladší já taky dělala školu , která mě nebavila zubní laborant to až poslední 4-5 let díky Nikovi
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2007 17:12
- Nahlásit
lucienik
Sakra, přestaň mě mámit , tomu se říká nabádání . Potíž je v tom, že mám teď už dobře placenou práci a to si myslím, že ve zvířecí branži bohužel není. Kdyby byl člověk ještě sám, tak si ten obrat dovolím,ale takhle nemůžu riskovat. Škoda.
Je ale fascinující, jak člověka tihle psi předělají. U nás je to nejvíc vidět na druhé půli. Páníček se stal páníčkem až díky Ashovi. S prvním pesanem to tak nebylo.
|
Lucie od Arta
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2007 17:20
- Nahlásit
lucienik
Tak hlásím, že jsme po prvním pořádném výcviku ve Veltrusech a máme chuť cvičit dál - denně pilujem aport, nelíbí se mu, ze země ho nevezme, ale už aspoň drží, ráda bych dopilovala a zkoušela dál barvu i vlečky (i když bez aportu nevím nevím). Cvičíš i ve všední dny? Jestli ne, neva...Tak já se Ti ozvu!
|
leila
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2007 19:34
- Nahlásit
promiňte že se vám tady tak motám cvičím taky lovečáky mám 5letou praxi a jsem zcela zděšena tím co tady píšete jako jen když k němu musím dojít tak dostane a hned ho začnu buzerovat nebo drapla jsem ho a jen popoletěl promiňte ale když pes neumí 100% odvolání tak proč ho za to trestáte že jste to nedopylovali. Prvně snad nacvičím odvolání třeba od klece s králíkem a pak jdu na pole u mě všichni psy umí 100% odvolání od zvěře když hlásí zásadně ho nevolám je to dobře na zkouškách je to zapotřebí když přestane hlásit tak zapískám a on i více psů se mi vrací podle toho jak daleko byli. Pes se u zvěře při přivolání nebo na stopě ani netrestá. ale toď můj názor
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 27 Bře 2007 20:36
- Nahlásit
leila
My zkouškovat nebudeme, takže mně šlo o to, aby se mi z něj nestal štváč, protože to by ho evidentně bavilo. Chtěla jsem po něm-kvůli jeho vlastní bezpečnosti- aby na mě zareagoval i když mu zvěř vyběhne před šňupákem. A myslím, že se zadařilo. Aspoň doteď. Od jisté doby totiž už nepíšu, že je něco stopro hotové, protože v momentě, kdy to napíšu, tak tradáá a je to jinak .To jak jsem ho doběhla se zajícem bylo v době, kdy měl pubertu a ta u něj opravdu stála za to, nepřeháním. Odpadly totálně postupně všechny povely. Přivolání, které do té doby bylo skvělé šlo pochopitelně do háje. Možná jsem udělala chybu, to nevím, neumím to posoudit. Na druhou stranu to nebyl klasický trest, já jsem do nich opravdu vlítla. Tím, že jsem jim protla dráhu, jsem je prostě dohnala a v tom letu ho prostě popadla. Vím, zní to směšně, že někdo dohnal psa i se zajícem, ale zadařilo se. Ash nikdy nebyl potrestán, když přišel on za mnou, radši jsem se mu třeba schovávala, když nereagoval a naběhala tak stovky kiláků, ale naučila ho, že si mě musí fest hlídat a nevzdalovat se. Klid před zvěří jsem ho učila hodně dlouho a věnovala tomu značné úsilí, protože nechci, aby mi ho někdo picnul. Výsledek je ten, že jsem ho několikrát odvolala i v momentě, kdy druhý pes vyrazil. Což je pro mě - laika - úspěch. Všechny metody, které jsem používala, když jsem ho to učila byly nenásilné, za zvěří jsme spolu chodili odmalička (tedy od jeho malička ), vymyslela jsem si s ním "hru" se stopovačkou, aby se naučil mě vnímat, když na zvěř narazí, na chalupě jsem naběhala desítky kilometrů nadsvětelnou rychlostí, abych byla na zahradě dřív než on (když mě neposlechl), abych stihla "zalígrovat" branku dřív, než on doběhne. Tak jak jsem to napsala to možná vyznělo prapodivně , ale nikdy bych neudělala nic, co by mu ublížilo. Musela byste tam být, nedovedu to vhodně popsat. Snad jsem to napsala nějak srozumitelně, abych Vám situaci nastínila.
|
lucienik
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2007 10:46
- Nahlásit
Lucie od Arta
ahoj tak to je fajn, že se ti to líbilo cvičím i ve všední dny to se můžem domluvit většinou od 18,30 po, čt a pá můžu už od 16,30 aportíky mám různé vlčku můžem taky a barvu mám tak se ozvy a domluvíme se pozdravuj špringlíka
|
lucienik
Člen |
# Zasláno: 28 Bře 2007 10:56
- Nahlásit
PetraK
to máš pravdu bez normální práce bych to dělat nemohla je to spíš, že mě to baví a fakt si odpočinu a přijdu na jiné myšlenky a jsme dobrá parta a pesany máme dobrý myslím, že tento rok budou fakt dobrý ty co jdou na zkoušky makáme hodně, ale většinou to kazí páníčkové moc povelů a tak , ale to taky dobrousíme, ale taky se u nás pesanovi podlehlo i s autem s výletama páníček se z něj může zbláznit i chce ,aby ho ráno budil v posteli prostě je to náš miláček
|