| Autor |
Zpráva |
suesie
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 14:56
- Nahlásit
Karrie
Bela
Koukám, že náš Cllif není ojedinělý případ. Taky venku trpí hluchtou
|
Karrie
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 15:12
- Nahlásit
Bela
Já mám mopsíka
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 17:48
- Nahlásit
Karrie
a to som si vzdy myslela, za mopsici su ti najpohodovejsi "bugetaci" na svete.
ja teda poznam len 2, ale ti sa od svojich ani vonku nepohnu na krok.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 17:50
- Nahlásit
nie "bugetaci" ale "bufetaci"
|
želva
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 17:52
- Nahlásit
Bela
moment, to ten můj jeden ten taky je bufeták a ten 2 snad nikdy nic nesežral
|
aren
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 18:01
- Nahlásit
Karrie
Já bych mu to přála. Pes vnímá hodně čuchem, to je pro něj jako když si já přečtu noviny. Paničku má doma furt, ale tohleto neopakovatelné, zajímavé, co to asi je?
|
wikyp
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 10:58
- Nahlásit
Karrie
Myslím, že se jedná o přirozenou vlastnost psa a odnaučovat ho čmuchat je jako, kdyby chtěl někdo psa odnaučovat štěkat. Jinak, pokud čmuchá více v tomto období. Může to být počasím, kdy jsou veškeré pachy mnohem výraznější a nebo jsou ve vašem okolí haravé feny.
Využij jeho chuť a pracujte na stopách. Jsou lidé, kteří nemají rádi výcvik obran, tak se můžeš věnovat výcviku stop. Existují speciální stopařské zkoušky, které jsou bez obran.
|
wikyp
Člen |
# Zasláno: 23 Led 2007 11:02 - Změnil/a: wikyp
- Nahlásit
Karrie
Nechápu jak v tom může být takový rozdíl. Přece jen to, že je venku nemůže se psa závisláka udělat psa samostatnýho.
To rozhodně ne. Ale venku má přístup k podnětům a rušivým elementům, které doma nemá.
Můj, když neslyšel (samozřejmě, nechtěl slyšet), přilétli klíče, vodítko, prostě cokoliv, co bylo při ruce. Po čase stačilo zachrastit klíci a po dalším čase jsme klíče nepotřebovali a okamžitě přiběk. Jen se z počátku, když jsme ho zavolal rozhlédl, jestli něco letí nebo ne a pak přišel. ˇPotom už chodil rovnou bez rozhlížení. Ten současný je bez problémů.
|