| Autor |
Zpráva |
Karrie
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 07:30
- Nahlásit
Můj pes venku neustále čmuchá. Od té doby co vyjdeme ven až do doby než se vrátíme zpátky domů má nos přilepený k zemi. Je opravdu jako posedlý.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 07:39
- Nahlásit
Karrie
co by za to jiní dali
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 07:42
- Nahlásit
Karrie
noa jak je starej? můj pes to dělal taky jako štěně,ale teďko už ho to samo přešlo (pouze když se v blízkosti vyskytuje lidský exkrement nebotak něco,tak zavětří a čuchá dokud to nesežere )
|
Karrie
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 07:50 - Změnil/a: Karrie
- Nahlásit
No já bych řekla, že v rámci plemene jsme rarita - je to mopsík a je mu 19 měsíců.
Dělá to snad úplně od narození.
|
Karrie
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 08:42
- Nahlásit
Žádné rady?
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 08:47
- Nahlásit
Karrie
A proč neděláte stopičky? Až ztratíš klíče, bude ti čuchač dobrej
|
Karrie
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 08:49
- Nahlásit
Meta
No já nevím, nikdy mě to nenapadlo, myslíš, že by se na to mops hodil? Žiju pořád v představě, že tomuhle se věnují lovecká a služební plemena...
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 09:02
- Nahlásit
Karrie
ha há! tak to je dobrý! já mám totiž buldočka ! (ale cca v 11 měsících s tím přestal sám od sebe )
|
Karrie
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 09:07
- Nahlásit
Mar3
No, tak to u nás zřejmě v nejbližší době opravdu nehrozí. Je do toho strašně zažraný a bere to smrtelně vážně
Možná si za to můžeme i tak trošku sami, protože už od šněňátka jsme ho učili hledat pamlsky, hračky a nás schované různě po pokoji a dneska už je najde v těch nejzapeklitějších skrýších.
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 09:15
- Nahlásit
Karrie
Stopy snad může dělat každý pes bez ohledu na plemeno. Teprve když něco zkusíš, pak můžeš vědět, jestli je to pro vás vhodné, nebo ne. Žádné předsudky. Jakou hru si vymyslíme, tu můžeme realizovat A umíte "skořápky" ?
|
Karrie
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 09:17
- Nahlásit
Meta
Jasně, umíme
Jen prostě když jdeme venku, tak mi celkem vadí, že s ním není "řeč" když pořád čmuchá. Kolikrát by dokázal stát na místě i půl hodiny.
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 09:22
- Nahlásit
Karrie
To máš přece fuk, hlavně že je pejsa šťastný. Je to tisíckrát lepší, než kdyby pořád koukal, kam vzít čáru...Co by za to jiný dal.
|
Karrie
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 09:27
- Nahlásit
Meta
No, tak to on určitě je. Je fakt, že i když neposlechne a nejpřijde na zavolání, tak to není tím, že někam zdrhá, ale stojí na místě, čmuchá a nevnímá svět kolem sebe. Jen bych prostě chtěla, aby venku víc vnímal mě, než ty všchny pachy kolem. Ale prostě se mi to nedaří. Ať už to zkouším prostřednictvím hraček, které (doma) miluje, nebo pamlsů (je to nenažranec).
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 09:33
- Nahlásit
Karrie
Já jsem takhle taky "trpěla", když byl Bertík štěně, venku se s ním nedalo cvičit ani na míček, ani na pamlsky, zkrátka svět ho zajímal mnohem víc, než hry s paničkou. Ale vyrostl z toho. Ale jestli z toho vyroste každý pejsa, to netuším...
|
Karrie
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 09:46
- Nahlásit
Meta
no kéž by, ale zřejmě od něj můžu jen těžko očekávat, že pro něj budu někdy tím nejzajímavějším
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 11:29
- Nahlásit
Karrie
Přesně takový je můj starší pes a můžu tě ujistit, že teď mu budou 4 roky a je to pořád stejný.
Vždycky říkám, že když se chci podívat na hlavu svého psa, musím jen doma, venku jí má pořád v trávě.
Čuchání je jeho smysl života a s tím asi nic nenadělám, ale jak už tu psali, lepší než kdyby tím smyslem byly útěky.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 11:32
- Nahlásit
Typický postoj mého psa a to, co celou procházku vidím
|
Karrie
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 11:34
- Nahlásit
Maya
Jj, tak to mi něco připomíná
Jsem ráda, že v tom nejsem sama.
Ale jak ho upoutáváš na sebe, když chceš přivolat?
|
želva
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 11:36
- Nahlásit
Karrie
čauky, já mám křížence baseta,jezevčíka avlčáka aten má pořád čumák na zemi a mám zas křížence teriéra aten vůbec, jenom když je tady v okolí háravka
a stím 1 chi dělat stopy, zkusíme to
|
želva
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 11:37
- Nahlásit
Maya
to je špic?
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 11:40
- Nahlásit
Karrie
To upoutání je fakt problém, takže se snažím ho učit, že prostě musí slyšet. Stopovačka moc nefungovala, ale co fungovalo, bylo házení řetízáku. Teď už stačí jen zachřestit a slyší moc dobře.
Teď začínám zkoušet píšťalku a zdá se, že to bude taky dobře fungovat.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 11:42
- Nahlásit
želva
Je.
|
Karrie
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 11:45
- Nahlásit
Maya
Je fakt, že na píšťalku se ten náš většinou taky otočí.
Ach jo, proč já musím mít psa takového individualistu. Když on je na mě doma fakt závislý, chodí se mnou i na záchod, ale jakmile jsme venku, je mu nějaká panička ukradená.
|
janules
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 13:23
- Nahlásit
Chjo, kdyby ta potvora moje JEN čmuchala, ale ona pořád čmuchá proto, aby TO našla a TO sežrala . TO jsou nejčastěji exkrementy či cokoli "dobrého" (tráva, rohlík, tuhle vyhrabávala zbytek zašlapaný housky v hlíně) . Předesílám, že nedostatkem žrádla a pamlsků to nebude. Nechce se mi jí dávat košík, ale neuhlídám ji - čeká, až se někam otočím a hurááá Prostě mě přečůrává
|
Karrie
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 13:26
- Nahlásit
S tímhle jsme taky bojovali, ale poslední dobou se to hodně zlepšilo a na Fuuuuuuj!!!!!!! si už většinou dá říct, ale hlavu od země prostě nezvedne.
|
janules
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 13:37
- Nahlásit
Karrie
ona na fuj slyší, jenže to je fuj tak 3x do minuty . Nechce se mi ji pořád dávat na vodítko, kor když je na polních cestách a bez něj ji vidím, až když už v tý tlamě něco má. A to to kouká fofrem sežrat - vždyť může mít oboje - jak to svoje, tak pamlsek
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 14:24
- Nahlásit
Karrie
Když on je na mě doma fakt závislý, chodí se mnou i na záchod, ale jakmile jsme venku, je mu nějaká panička ukradená.
Nemas nahodou doma mojho psa???
Maya
a jaky? Vlci?
|
Karrie
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 14:29
- Nahlásit
Bela
Nechápu jak v tom může být takový rozdíl. Přece jen to, že je venku nemůže se psa závisláka udělat psa samostatnýho.
|
Maya
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 14:35
- Nahlásit
Bela
Ano, vlčí.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 9 Led 2007 14:49
- Nahlásit
Karrie
ja myslim, ze toto je "problem" bystrych a zvedavych psov.
aspon nas je teda enormne zvedavy - vsetko musi vidiet, okontrolvat, zhodnotit, prekadrovat, vsade strcit cumak...preto si myslim, ze doma za mnou chodi vsade v zavese, lebo som pre neho ten hlavny spiritus movens veci domacich a hlavny hybajuci sa objekt
No vonku - to uz je uplne o inom - pachy, vzruchy, ludia, psi etc. a to vsetko treba vidiet. (jeziiis, vcera z neho taky asi 10rocny chlapcek dostal sok, lebo nas vyteseny pesko sa k nemu rozbehol, ze pod sa hrat, a chlapec, ze pomoc, na sidlisku je vlk!!!).
Zvysenie atraktivitya panicky vonku sa da u nas zabezpecit najma dobrym casovanim ukazania pamlsku . Pripadne ho este zaujme, ked zacnem robit nejake opicky, sasakovat a tak, proste ked sa zmenin na uplneo cvoka, tak vtedy dobehne s vyrayom bezbreheho nadsenia v tvari.
Ake mas plemeno?
Ja mam haskaca a ti sa vonku casto menia na na lietacku postihnutu selektivnou hluchotou.
|