Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / coursing dá se naučit?
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
JanaF
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 09:03
- Nahlásit

Co se týče útěku za zvěří...

Pes je natolik inteligentní tvor, který velmi dobře dokáže rozlišit rozdíl mezi zajícem či srnkou, za kterou dostane na budku a igelitovým střapcem, za který dostane od pánečka pochvalu

Co se vybíhání za zvěří týče, je to prostě o poslušnosti.

Mě moje drahá slečna vybíhala před coursingem, vybíhá i po coursingu a s coursingem to prostě nemá nic společného, protože by vybíhala i kdyby coursing neběhala.
Prostě to byla moje chyba, kdy jsem nebyla dostatečně důsledná, takže teď už jsme to holt vypilovali natolik, že když mám pohotovou reakci, uřvu jí a když už je pozdě a vypálí, je během chvilky zpět...ano, zabila bych jí za to, protože o ní mám samozřejmě strach, ale moje blbost a nedostatečná důslednost.

Nicméně spíš se ti pak stane, že ti bude po ulici honit poletující igelit, zábrany kolem výkopů dělníků a pod., to je tedy alespoň naše zkušenost a spousty dalších

Mel
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 09:03
- Nahlásit

paja a brandy
bojím se, že mi pak bude utíkat za zvěří
to je takovej dost používanej mýtus... Já osobně si myslím, že pes moc dobře ví, že střapec je střapec a ne žádný zajíc. Můj pes se zvěří nemá absolutně žádný problém, když už náhodou za nějakým zajochem vystartuje, bez problémů ho odvolám, ale na coursingu by se mi to asi nepodařilo - tam se z něj stává absolutní magor. A i spousta jiných lidí tvrdí, že je to nesmysl, dokonce jsem slyšela názor, že naopak, pes přestal pronásledovat zvěř

Mar3
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 09:10
- Nahlásit

JanaF
Nicméně spíš se ti pak stane, že ti bude po ulici honit poletující igelit

tak to souhlas - už po prvním coursingu c osme yli, jdeme jdnou tak ven, venku zafouká,kolem proletí igeliťák a já byla málem bez ruky (a to mám pidipsa)

paja a brandy
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 10:22
- Nahlásit

Ona mi ten igelit honí na ulici už teď . Tak to asi zkusíme a možná se s Váma na nějaké akci potkáme.

kiwikik
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 11:56
- Nahlásit

JanaF
děkuju, já vím už mi to tu říkalo hodně lidí, ale pravdou je že už teď jsem nervózní jak ty sáňky a to ještě ani nebyl vypsanej další trénink jsem trubka.
nevíš náhodou kdy bude další trénink? toho 28.12 nemůžeme
a mě se to začalo strašně líbit - psíkovi taky, jemu teda hlavně ti pejsci

Mar3
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 12:07
- Nahlásit

JanaF
nevíš náhodou kdy bude další trénink?

jj,aj mně by to zajímalo

Denisa
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 12:08
- Nahlásit

Nicméně spíš se ti pak stane, že ti bude po ulici honit poletující igelit
... tak to G. dělala už jako mimino, coursing jsem neznala ještě ani já
ale taky bacha na lítací draky když je ještě táhnou po zemi než vzletí, tak ten ocas taky silně připomíná střapeček!

JanaF
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2006 19:42
- Nahlásit

Omlouvám se za pozdní odpověď, ale tak nějak stále nestíhám a místo toho, aby to bylo míň a míň, je to víc a víc...a to stále nemám dárky

Holky, termín dalšího tréninku vám v tuto chvíli neprozradím...ne tedy, že bych nechtěla, ale zkrátka proto, že ho sama ještě nevím.

Kiwikiku, neboj, ta nervozita opadne hned v okamžiku, kdy za sebou budete mít první coursing To už pak budeš vědět co a jak a že to není žádná věda, ale naopak pohoda

Denči, ono je těch nástrah trošku víc, vzpomínáš na kombinaci Agča, Giordi, Max a Archie na letišti, kdy se k zemi snesl ten padáček, který v autě začali navíjet? To byl panečku coursing, tuším pán tak rychle v životě nenavíjel a je pravda, že když pak za sebou zabouchl dveře a koukal na ty čtyři skrz to okýnko, to už jsem se po zjištění, že ten padák nechytli a oddechla si, musela začít opravdu smát

JanaF
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2006 19:44
- Nahlásit

isdpch
To měl koukám Čert z pekla štěstí

Denisa
Člen
# Zasláno: 20 Pro 2006 23:29
- Nahlásit

JanaF
ano, ano, na to si vzpomínám dost dobře a jen se mi to sem nechtělo psát složitě co kde se navíjelo a tak, ale hned jsem si na to vzpomněla... ale ty jsi to popsala dobře a je to přesně ten případ!

kiwikik
Člen
# Zasláno: 14 Led 2007 13:48
- Nahlásit

JanaF
Jani na trénink v medlánkách 21.1. se můžeme přihlásit až jak budou spuštěny přihlášky že?
mám ještě pár blboučkých otázek:
1. když psítko vyběhne za střapcem ale pak se třeba ve čtvrtině zastaví může páneček za ním běžet a trasu oběhnout společně?
2. když běžíme poprvé máme se přihlásit na později abychom nezdržovali?
kuji za zodpovězení.
strašně se těšíme už jsem zase jak na drátkách

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání