Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / coursing dá se naučit?
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
kiwikik
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2006 22:40
- Nahlásit

tak jsme se dneska byli podívat na trénink coursingu v Mariánkách.
Byla jsem zvědavá jak Belda bude reagovat na střapec-no reagoval jak jsem čekala - vůbec. ostatní pesani se mohli zbláznit a jeho jen zajímalo očuchávání zadečků.
dá se to jakžtakž naučit nebo prostě v sobě nemá loveckej pud a nic se s tím nezmůže?
jo jedna paní nám tam poradila že se mám s ním doma přetahovat s kousky igelitky tak to zkusíme. máte ještě nějaké rady? jak jste začínali vy?

wami
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2006 22:53
- Nahlásit

kiwikik
jeeee, ktera jsi byla? Ja stihala okoli sledovat jen castecne, ale treba si te vybavim...

jak jste začínali vy?
Ja bohuzel neporadim, mam asi genialniho psa , protoze po trech solobezich, kdy okamzite pochopil princip honeni strapecku, uz si dal dneska prvni parovej a docela jsem koukala, jak preradil na vyssi rychlost...
(Bohuzel pri druhem parovem se zamiloval do kladky, pred startem ji hlidal a pak se k ni v pulce vratil a hlidal ji zas... Nekdy ho fakt nechapu... )

Mar3
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2006 22:57
- Nahlásit

kiwikik
hele,my když byli prvně na coursingu,tak Berryho absolutně nezajímala nějaká dráha střapec atak - zajímala ho tráva,ostatní psi, a vůbec všecko okolo..když sme přišli na řadu,byla sem nervóznější,než před maturou jakože to bude trapas....a jak sme tam stáli,a rozjel se střapec,tak Berry neviděl neslyšel a letěl z a ním jak o život . . . . dyž sme byli podruhé,tak už běhal párový běhy . .. no a od té doby,co jednou běžel,už se zařadil do řad těch,co se můžou zbláznit jenom slyší zvuk navijáku

kiwikik
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2006 23:08 - Změnil/a: kiwikik
- Nahlásit

takoví zmrzlí...
malý černobílý raťafák s ušima a v černým oblečku s paničkou na vodítku v červené(vínové?) bundě a s přítelem opodál, byli jsme tam jen chviličku protože jsme klepali kosu.
neběželi jsme jen jsme se přišli podívat a prubnout jestli nás to bude bavit.. asi máte pravdu že by to chtělo zkusit naostro. jenže jsme si nechtěli trhnout ostudu no...

takhle vypadá ta lepší polovička:

kiwikik
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2006 23:10 - Změnil/a: kiwikik
- Nahlásit

tak nevím proč se to nezobrazuje... kdyžtak v galerii Bellisek teď jsme asi na druhé stránce

wami
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2006 23:14
- Nahlásit

kiwikik
smarja, na trhnuti ostudy se vyprdni...
ja si trham ostudu nekde kazdou chvili, pri druhem treninku agilit jsem zbourala pulku prekazek, pri prvnim coursingu jsem se strasne bala, aby ode mne chudacek malinkej zavislej vubec nekam odbehl a ten troubelin si me pak ani nevsiml...
a tak - dyk je to pro srandu tvou a tveho psa, ne?
(jinak myslim, ze vim, kam vas zaradit... )

kiwikik
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2006 23:27
- Nahlásit

wami
však jsme se přišli jen podívat a příště na to vlítnem
a ty jsi byla která?

wami
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2006 23:29
- Nahlásit

kiwikik
a ty jsi byla která?
docela dlouho jsem se pohybovala pobliz vas, ja jsem mala blondata, skorovlka mi drzel chlap...

kiwikik
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2006 23:39
- Nahlásit

wami
jéé vim díky vám se přítel zamiloval do skorovlků pořád: podívej na něj to je aspoň psisko, si takovýho pořídím..

wami
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2006 23:46
- Nahlásit

kiwikik
díky vám se přítel zamiloval do skorovlků
pořád: podívej na něj to je aspoň psisko, si takovýho pořídím.

s porizenim to bude tezky, skorovlci jsou muj vymysl a mam dva originaly z celkem 6... a zbytek tusim moc stenata neplanuje, tak nevim...

kiwikik
Člen
# Zasláno: 17 Pro 2006 23:52
- Nahlásit

wami
neboj to zas s ním budu na jiné akci a on se zabouchne do úplně jinačího psa, minule to byl buldoček před tím kříženeček podobný špicovi
to já mám stálice : australský ovčák, čuvač, bernský salašnický...prostě velký chlupatý
no a samozřejmě to mý malý chupatý...

wami
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 00:11
- Nahlásit

kiwikik
neboj to zas s ním budu na jiné akci a on se zabouchne do úplně jinačího psa
v tom pripade je to fakt OK...

nic, jdu haji a coursingu se nijak neboj, v horsim pripade si parkrat zabehas taky...

Eimy
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 02:58
- Nahlásit

kiwikik
coursing se dá naučit.. ja si sama myslim, že v sobě to má v podstatě každej pes, jen jde o to to v něm kdyžtak probudit...
Mně se Veverka jakž takž (a ještě ně uplně) rozběhala po roce a kousek jezdění na treninky a "dělání si ostudy"... Takže i když to pesovi zpočátku nepůjde tak, jak si představuješ, nevěšet to na hřebík

Frog
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 10:23
- Nahlásit

kiwikik
Jééé ahojky. Neboj žádná ostuda ti nehrozí. Vždyť je to zábava. Když mu to nepůjde,tak se s ním trošku proběhneš a za čas to určitě pochopí.Jinak už vím kteří jste. Tvůj mlaďoch se mi zamiloval do dogiňky,že?

Denisa
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 10:32
- Nahlásit

kiwikik
to máš různý...
já s mojí šílenkyní www.boxer-giordi.com jsem coursing ještě ani neviděla, ani psice tím pádem a už nás kamarádi coursingáři nahlásili rovnou na licenční zkoušky, protože věděli, že ona to udělá s přehledem... a fakt, vypustila jsem ji a jak kdyby měla za sebou x,y tréninků hned si složila licence a pak jsme rovnou absolvovali 2 coursingářská mistrovství a až potom jsme teprve začali chodit na tréninky! prostě obráceně!
a pak jsou psi, co nikdy běhat pořádně nebudou... naštěstí je spousta jiných psích sportů a zábav, tak není třeba se tím trápit.
ale vy to musíte napřed vyzkoušet a to třeba i několikrát a pak uvidíte!
tak ahojky na některým z dalších coursingů!

Anu
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 10:38
- Nahlásit

kiwikik
coursing obecně běhají (dle mého názoru)dva typy psů.Psi s velkým kořistnickým pudem a psi co si hodně hrají a mají chuť následovat. Můj pes loví a loví celý srdíčkem-být na konci zvíře,roztrhá ho.Některý pes běží a bere to jako jednu velkou hru -celkově v tom však není rozdíl.Můj je spokojený z lovu,jiný ze hry.Nevím který typ je tvůj pes,jestli spíše lovec či si spíše hraje.Pokud si hraje-dá se to dobře naučit.Běhají i psy o kterých bych to v životě neřekla.

kiwikik
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 12:12
- Nahlásit

Frog
jasně to jsme my, on byl celkově z tolika psů úplně vedle

tak příště jak bude to rozloučení s rokem 2006 nemůžeme a další termín tam nejni.
běhá se i v zimě nebo je pauza?
jo a jak to je? když začínáme budem běhat ve dvojičce nebo napřeď samotní? že by nám tam dali nějakou voňavou fenečku
Anu
zajíca prožene ale dá se v klidu odvolat, běhá docela rychle hlavně za háravkou to by porazil i chrta

Mar3
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 12:18
- Nahlásit

kiwikik
napřed běháte samotní a až se naučí "honit střapec" tak vám přidaj psa nbo fenku

kiwikik
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 18:29
- Nahlásit

ještě asi blbá otázka : rychlost toho střapce je pořád stejná nebo se to třeba zpomalí/zrychlí když je psík pomalejší/rychlejší?

Saita
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 18:50
- Nahlásit

Myslíte že by to mohl zkusit běhat i jorkšír? Chtěla bych to alespoň skusit. Na táboře jsem měla takovou možnost, ale než jsem přišla na řadu, tak se zařízení pokazilo a už se nerozjelo. Když jsem zkusila na kus klacku přivázat provázek a na to noviny, tak za tím pejsan lítal po celé zahradě jako zběsilý. Samozřejmě by to asi nebylo na nějaké soutěžení nebo tak, jenom tak lehce rekreačně.

suesie
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 18:55
- Nahlásit

Saita
Určitě, je to sport pro všechny pejsky. Klidně může běhat coursing i závodně. Většinou se hodnotí každá rasa zvlášť a vzhledem k tomu, že jorkšírů moc na coursingu nebývá, tak má velkou šanci na dobré umístění
Copak by někdo neznalý řekl, že bude coursing bavit buldočka? A náš Cllif hnedka na prvním tréninku zaběhl obě tréninkové kola bez zaváhání.
Hlavní je, že to pejska baví!

Tonda
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 19:13
- Nahlásit

kiwikik
rychlost strapce se prizpusoboje rychlosti psa...

pokud jste se jen divali a pes nemel zajem,tak to nic neznamena.Taky jsme na tom byli uplne stejne a ja myslel,ze to bude trapas.Snazili se me ho vydrazdit,trepali strapeckem pred nim a on se dival vsude jinde nez na strapec a radej ocuraval sloup.Jakmile se ale strapec rozjel a ja mu dal "volno",tak vyrazil jak profik.A od te doby uz blazni jako jini.

Saita
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 19:17
- Nahlásit

Suesie
Díky. Já to zkusím. Byla jsem moc zvědavá jak na ten coursing budou psi reagovat, ale jak jsem psala bohužel to nevyšlo. Jeden pes(kluk) už je takový pohodlnější(je to vidět i na agi), ale zato miluje hraní. Fenečka dokáže lítat jako střela(někdy se až divím- lítá po celém poli a má docela výdrž). Nějaký lovecký pud by se u nich měl najít, původně to byli neunavní krysolovci, tak třeba jim pár genů zůstalo Štěnda se to ještě netýká, ten má čas.

suesie
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 19:28
- Nahlásit

Saita
Jj, to náš Cllif má taky výdrž. Po odběhnutí tréninku (sprintem od začátku do konce) se tvářil jako by se vrátil z procházky kolem bloku. Ani se nezadýchal. Čekali jsme, že ho to aspoň trochu unaví, ale únava se jaksi nekonala...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 21:20
- Nahlásit

A kdy už to bude v Ově?

wami
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 21:32
- Nahlásit

Mucholabka
az najdu plac...

suesie
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 21:44
- Nahlásit

Mucholabka
Předpokládám, že by to mohli vědět po zasední, které mají 26.12. Ale už aby to bylo. Nikomu se se mnou nechce do Brna

paja a brandy
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 21:49
- Nahlásit

Ahoj,
taky jsem přemýšlela, že bychom to zkusili. Mám flata a zajímá ji všechno, co se hýbe, ale bojím se, že mi pak bude utíkat za zvěří. Co si o tom myslíte?

JanaF
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 08:34
- Nahlásit

Zdravím,
Kiwikiku nejde o žádnou ostudu či trapas a to říkám každému nováčkovi na startu, který tam stojí sám a je nervózní jak sáňky v létě...a proč? Protože vůbec o nic nejde

JanaF
Člen
# Zasláno: 19 Pro 2006 08:54
- Nahlásit

Nooo super, odeslala jsem si to dřív než jsem to stihla dopsat, takže ještě jednou...

Nejde o žádnou ostudu či trapas a to říkám každému nováčkovi na startu, který tam stojí sám a je nervózní jak sáňky v létě...a proč? Protože vůbec o nic nejde...jsi tam pro radost sebe i pesana
Žádný učený z nebe nespadl a holt některému pejskovi to jde hned a některý se to holt musí naučit.
O tom, že by jsi se ztrapnila, vůbec nemůže být řeč, protože dobrá třetina lidiček, co jsi tam v neděli viděla, by s Tebou spíš soucítila, jelikož oni sami mají za sebou běhání po trati společně s jejich pejskem

Navíc, věř tomu, že spousta pesanů na ležící střapeček nereaguje, nereaguje ani na to, když se střapcem trdluju kolem nich a to samé, i když to dělá páneček.
V okamžiku, kdy se ale střapeček rozjede, je to střed jejich vnímání a páneček je tam v tu chvíli nějak navíc

A i kdyby nereagoval ani po rozjetí...no bóžeee, nic se neděje, prostě se společně proběhnete po trati, ať žijou kolektivní sporty pejska s pánečkem, jak už jsem psala výš, žádný učený z nebe nespadl a některým pejskům to holt trvá déle...nebyl ani první, ani poslední, i v neděli se asi 4 pánečci proběhli s pesanama.

Co se rychlosti týče, tak je samozřejmě regulovaná, malému prckovi nelze táhnout rychlostí pro RR a naopak RR nelze táhnout rychlostí, kterou potřebuje malý pejsek.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání