| Autor |
Zpráva |
Jandula
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2006 14:29
- Nahlásit
jana33
dle dnešních měřítek jsme měli nechat psa uspat hned jak to poprvé udělal...
U nás ani neříkám chyba ve výchově, protože tehdá to nebyla výchova žádná...
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2006 14:37
- Nahlásit
Já se tedy s labradory setkávám spíše s těmi, co je nikdo nevychovává, protože labrador je prece nejlepší rodinnej pes a všechno se naučí sám, viz ty krásné knížky se spoustou obrázků Tady je jich strašně moc, většinou je venčej jen na sídlišti a když neni bláto, svítí sluníčko a je víc jak 20 stupňů, někteří vyrazej i na louku. Pes tam pak pobíhá a majitel kříčí on je hodnej, to je přece labrador a pes se na nás žene s ocasem nahoru a potichu si bublá. Můj pes labradory bohužel nesnáší, protože už ho několikrát napadli a on je prostě připraven na další útok. Přesto máme pár labradořích kamarádů, ale o těch ví, že mu nic neudělaj. Je to hrozný, jak jsou ty lidi blbý, fakt mě hrozně vytáčej a jak tu dala Ketrin odkaz na to forum, tak už se asi ničemu nesmím divit
Samozřejmě to neni o plemeni, ale o lidech, jen já se setkávám hlavně s lidma od labíků, protože jich je tu nejvíc.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2006 14:56
- Nahlásit
labrador je prece nejlepší rodinnej pes a všechno se naučí sám,
To je přesně ono, je to šílený, některý chovatelé prodají komukoliv, nemluvě o množárnách bez PP, pořád dokola člověk čte inzeráty "štěňátka vhodná k dětem..." s lidma od labíků víš ale, tohle nejsou lidi od labíků, to jsou prostě blbci a lenoši, který si pořídili domněle samosevychovávající plemeno, protože na to si troufnou už aby ta móda pominula
|
mac1
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2006 21:52
- Nahlásit
a další budoucí pes neurotik ., 3 měsíční bíglí štěně....Jeste se chci zeptat co delat kdyz zacne vrcet...JAk mu dat najevo ze nesmi a kdo je tu pan..Je priserne tvrdohlavi..Ja delam to, ze ho polozim na zada a koukam mu do oci pricemz mu reknu nesmis..Je to spatne?Dekuju za prispevky ......Nekdy si hraje najednou se zvedne a de si cvrknout do pelechu a pak si de zase hrat... Nerozumim tomu..Myslela sem ze pes si do vlastniho pelisku necura..Neni to prece normalni.. Kdyz se vycura.. ja si ho chci privolat na misto cinu...ale on me ignoruje,,tak ho lapnu za obojek a chi ho tam dotlacit...-o5 zacne vrcet..pritom mu nic nedelam.chci mu jen rict ze je to fuj a jit snim ven..je to cim dal horsi..nekdy se snazi i kousnout, ale to malokdy...spis jen jemne stiskne..Ale sou mu proboha 3 mesice, navic jsem slysela, ze bigl nebiva agresivni..
....beze slov
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2007 11:36
- Nahlásit
Pomóc, na tom odkazu už ten článek není. (viz úvod předchozí stránky). Předělávám web a chtěla jsem tam ten odkaz dát.
Předem díky zdatnějším, co to případně najdou...
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2007 11:38
- Nahlásit
Beru zpět, už to mám...
|
Kniga
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2007 16:41
- Nahlásit
Diky za ten odkaz a jak je tu prispevek o tom timesicnim biglikovi, tak ted na biglim foru na lide.cz ta sama pisnicka.. ctyrmesicni bigli mimi a je agresivni... proc asi...
Kurnik ja zacinam byt rada, az to ze sme tem knizkam moc nedali ( samo ze to neni uplne dobre a hlavne je chyba ze sme nechodili na cvicak atd) a nikdy todle neresili... zadny prevalovani na zada pes je co se tyce vzthu k nam a k lidem v pohode.
|
Filip
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2007 22:25 - Změnil/a: Filip
- Nahlásit
Pokud jde o rituál s převracením psa na záda, tak je to totálně mimo (ten článek), několikrát a u různých psů jsem viděl, že starší a zkušenější pes, mladšího a otravujícího psa násilím (ale bez pokousání) sejmul razantně pod sebe a přidržel ho pod sebou, dokud se ten pes nepřestal aktivně bránit. To samé výborně a stejně funguje mezi člověkem a psem.
Pokud jde o takzvané „dominanční cvičení“ (dominance exercises), tak nejde o to, že by to nefungovalo, ale o to, že lidi rádi místo přemýšlení aplikují univerzální postup.... takže není problém v samotných postupech, jak usměrnit dominantního psa, ale v tom, že to přišlo do módy a většina lidí to aplikuje na psiska u kterých to není vůbec třeba.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2007 22:49 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit
to přišlo do módy a většina lidí to aplikuje na psiska u kterých to není vůbec třeba.
přesně o to mi jde. A myslím že tomu článku taky.
starší a zkušenější pes, mladšího a otravujícího psa násilím (ale bez pokousání) sejmul razantně pod sebe
Bezpochyby, o tom není sporu. Ale nedělají to pro každou k+++inu... (ti psi)
Moje fena asi 2x praštila se svým synem, když ji hodně otravoval, i když v té době už byl větší a asi stejně těžký jako ona. Vůbec jsem nestačila zaregistrovat, jak to udělala - jednu chvíli po ní hopsal a prudil a v příští vteřině už ležel na zádech
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2007 23:02 - Změnil/a: overgod
- Nahlásit
Filip
no hlavně tyhle věci by měl dělat ten, kdo je umí a ví kdy a jak použít
|
ajunka
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2007 20:29
- Nahlásit
tybláho já mám doma asi šestitýdení agresivní hovawarty )) dle všehp.-)) hhihihi
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 6 Říj 2007 23:27
- Nahlásit
Hm, přihodila bych opak. Na cvičáku má týpos ovčáka, chodí s ním asi od 10 měs., už tři měsíce. Na začátku ještě jako jo, ale teď pes s pánečkem totálně zametá. Do odkládačky ho dát nemůže, bo jemu se tam nechce a brání se, tak ho týpos radši celou dobu drží na vodítku a dává bacha. Když jdu na cvičák a potkám ho-chodí kolem našeho baráku, tak musím jít buď popředu, nebo počkat. Když jsme ho chtěla s Buckou seznámit, málem ju zožral, proto teď nemůžeme chodit spolu (páneček psa neudrží). Pomalu už kolem psa nesmí nikdo na cvičáku dělat rychlé pohyby, bo by si smlsnul na ruce. Co mám vykládat...když mu říkáme, kde je chyba, tak se vymlouvá, že pes váží moc kilo, nebo že má sílu, nebo aspoň že je to přece pejsánek, oni na něj musí být hodní, když ten předchozí umřel...šikovný to byl pejsek, nadějný, zezačátku, moc hezký, po slušných předcích...
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2007 09:30
- Nahlásit
Mucholabka
počkej aa co z toho ployne? krom toho teda, ze je to smutny .....moooc
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2007 11:33
- Nahlásit
overgod
počkej aa co z toho ployne?
Z toho plyne,aspon pro mne,že ten pán nemá ani na výchovu křečka ,natož psa.Ty chlupatý prevíti totiž naši útlocitnost,ohleduplnost a neschopnost se prosadit vůbec nevoceněj ,naopak jí použijou proti nám a v závěru vlastně i proti sobě
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2007 12:55
- Nahlásit
davidkova renata
to ho, ale ja to nepochopil v souvislosti s timhle tematem
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2007 13:05
- Nahlásit
overgod
ale ja to nepochopil v souvislosti s timhle tematem
Jo tak,tak to jo.
nicméně...kolikrát jste tu zažil,že se všichni drží tématu
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2007 16:00
- Nahlásit
Filip
Naprostý souhlas. Psi to povalení používají. Ale je třeba velmi přesně vědět, kdy a za jakých okolností to udělat taky. Dá se toho hodně pokazit.
při nejlepším svedlo na syndrom zuřivosti u kokrů
Tam je právě nejdůležitější příznak ten, že pes kousne naprosto bez příčiny. Ale rádo se to používá, no.
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2007 16:04
- Nahlásit
overgod
A mi zas přijde, že to souvisí.
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2007 17:25
- Nahlásit
Mucholabka
A mi zas přijde, že to souvisí.
a za jak vysvětlení chceš kolik?
|
Walda
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2007 17:26
- Nahlásit
LucieS
Psi to povalení používají. Ale je třeba velmi přesně vědět, kdy a za jakých okolností to udělat taky. Dá se toho hodně pokazit.
Jo souhlas. A pokazit se dá hodně hlavně, když takhle někdo nastoupí na psa na kterého nemá. Může si pokazit svůj ciferník pár jizvama na doživotí a pes se tím utvrdí v názoru, že tohohle člověka opravdu respektovat nemusí.
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2007 17:26
- Nahlásit
davidkova renata
nicméně...kolikrát jste tu zažil,že se všichni drží tématu
hele a které pleny jsou vlastně nejlepší?
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2007 17:29
- Nahlásit
Walda
Jo souhlas. A pokazit se dá hodně hlavně, když takhle někdo nastoupí na psa na kterého nemá. Může si pokazit svůj ciferník pár jizvama na doživotí a pes se tím utvrdí v názoru, že tohohle člověka opravdu respektovat nemusí.
jj dne souhlasím
a nebo naopak...nepochopí vo co gou a neurotituje se...ale to zas u jineho psa nez pises )
LucieS
Naprostý souhlas. Psi to povalení používají.
to sice jo...ale prece my jsme lidi ne? nebo uz nekdo nekdy videl nekoho, jak imituje treba nakrejvani psa z duvodu dominance.....ja to teda nedelam...ale psi jooo ))
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2007 17:37
- Nahlásit
overgod
hele a které pleny jsou vlastně nejlepší?
Asi ty s křidélky ne? A Váš zadeček bude f suchu . Blbý ovšem je,že pojištovna nějak vypočítala,kolik kusů za měsíc človek pos...e a proplácí jen určený počet
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 7 Říj 2007 17:40
- Nahlásit
davidkova renata
s kridelky? to jsou pleny?...a pojistovna dela takovy krky jo...tak je enonuju budu dal pouzivat hadr na podlahu
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2007 01:23
- Nahlásit
overgod
nebo uz nekdo nekdy videl nekoho, jak imituje treba nakrejvani psa z duvodu dominance.
malo se kolem sebe koukas.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2007 01:36
- Nahlásit
LucieS
Walda
Filip
to co robia psi je ine povalenie, ako popisovany alfa roll. Aj dnes som to mala moznost niekolko krat pozorovat. Prilahnutie (to, co robia psi) a nasilne prevratenie na chrbat, pripadne drzanie psa pod krkom (co sa akoze odporuca robit majitelom) su uplne ine ukony.
Pes, ktoreho si ten druhy podrobuje resp. ho disciplinuje, prilahnutim, sa totiz na ten chrbat prevrati sam od seba dobrovolne na znak podriadenia sa. A to je dost podstatny rozdiel.
|
argosek
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2007 01:45
- Nahlásit
Belaovergoddavidkova renataovergodWaldaLucieSMucholabka
ja se jdu dobrovolne prvratit na chrbat, protoze je moc hodin.
kdo chce, muze si me, za maly poplatek, prijit chytit pod krkem.
prijemne rolovani pod vsemy uhly vam preje
vase
omega
(kamaradi z indianskeho oddilu mi rikaji nenasycena kyselina)
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2007 07:42
- Nahlásit
argosek
kdo chce, muze si me, za maly poplatek, prijit chytit pod krkem.
A kolik budeš chtít za "nakrejvání z důvodu dominance" ?
Tvoje chůvička
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2007 09:52
- Nahlásit
argosekkdo chce, muze si me, za maly poplatek, prijit chytit pod krkem.
to nedavas bezplatne?
|
overgod
Člen |
# Zasláno: 8 Říj 2007 13:00
- Nahlásit
Bela
si to nepochopila...voni mysleli to, jak matka dlubne do pulkilovyho stenete cumakem a by nezlobilo a vono ztrati balanc pac ho ani nema a kutali se pul metru a pak skonci na zadech
|