Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Prosím pomoc-Tchoř, Víťa nebo Trotelchen
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Ketrin
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 07:14 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit

Asi před 3 týdny (?) tu probíhala diskuse Trotelchen x R. Desenský, která se pak rozjela různými směry atd., o to nejde. V rámci této diskuse sem Tchoř dal odkaz na absolutně skvělý, perfektně a jednoduše formulovaný článek vyvracející různé mýty (povalování na záda atd.) o výchově psů pro naprosté začátečníky a laiky. Nemůžu to najít. Chtěla bych ten odkaz dát na jiné fórum, kde zas někdo řeší "dominantní" a "agresivní" dvouměsíční štěně LR.

Pomůžete, prosím?

Garfield
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 07:17
- Nahlásit

Ketrin
Počkej, mrknu se. Vím, co myslíš.

Tinta76
# Zasláno: 5 Pro 2006 07:22
- Nahlásit

Tohle máš na mysli?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 07:23
- Nahlásit

Tinta76
To je ono - díky, díky.

Garfield
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 07:25
- Nahlásit

...pozdě...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 07:27
- Nahlásit

Garfield
I snaha se cení

jana33
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 10:07
- Nahlásit

Ketrin
Prosím tě kde se řeší taková kravina?

Walda
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 10:15
- Nahlásit

jana33

Prosím tě kde se řeší taková kravina?
V praxi bohužel skoro za každým rohem.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 10:22
- Nahlásit

jana33
www.labrador-web.net
Je to takový fórum, kde dost frčí parková univerzita. Někdo má doma týden dvouměsíční štěně a už se cítí povolán radit druhým... samozřejmě bludy typu povalit na záda za každou krá****nu apod. Je tam jen pár rozumných lidí.
Nějaký čas jsem se tam snažila dělat "osvětu", ale je to pořád dokola... někdy už nemám sílu zůstat v klidu a věcná, neodpustím si nějaký to rýpnutí a jsem tam za prudiče... a už mě to nebaví, jen jsem tam dala ten odkaz.

jana33
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 10:26
- Nahlásit

Ketrin
Jo tak tenhle web znám,ale dost mě vytáčí,tak tam nepíšu. Všichni jsou tam chytrý až na půdu!
Walda
Jo to je bohužel pravda

Tonda
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 10:27
- Nahlásit

Ketrin
tady to mas i s diskusi...
http://www.cz-pes.cz/diskuse/7_4842_0.html

Ketrin
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 10:27
- Nahlásit

jana33
No právě.

jana33
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 10:34
- Nahlásit

Takhle se do útulků dostávají půlroční psi s tím,že je majitel odložil kvůli dominanci

Ketrin
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 10:42 - Změnil/a: Ketrin
- Nahlásit

Jo, protože labrador je přece hodnej a klidnej. Je to napsaný v knížkách. Nemusí se s ním nic dělat - je takovej sám od sebe.

Mel
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 10:45 - Změnil/a: Mel
- Nahlásit

Ketrin
teda, mrkla jsem na to fórum o dominanci a teda fakt lituju chudáky lidi, kteří se tam přijdou poradit.... vůbec nechápu, jak někoho může napadnout spojit dvouměsíční štěně a slovo dominance a na to chytré rady, jak povalit a chytit pod krkem....

Ketrin
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 10:48
- Nahlásit

Mel
Nejhorší je, že tydle rady se prostě pořád šíří a to geometrickou řadou. A já nechápu, proč se lidi -i nezkušení- radši neřídí citem, který by jim přece snad měl napovědět, že todle asi ne.

Mel
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 11:03
- Nahlásit

Ketrin
naprosto s tebou souhlasím, je sice pěkný si přečíst nějakou odbornou literaturu, což si začátečníci myslí o těch knížkách s pěknými obrázky, kterých jsou momentálně plná knihkupectví (a kvalitní sehnatelné knížky se dají spočítat na prstech jedné ruky) , ale přesně jak píšeš, mám přece jistý cit a hlavně mozek v hlavě...

replik
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 11:07
- Nahlásit

Dělala jsem to u svého prvního psa, přece pes- štěně nesmí kousat do páníka. Dlouho trvallo než jsem zjistila, jak je to špatné a ještě deléji trvá náprava. Začáteční bývají velmi zblblí všema možnýma radama. Typický příklad dalšího našeho začátečnického bludu, bylo, že jsme si v jedné velmi dobré knížce přečetli, že dominantní pes nosí ocas nahoru a tak jsme se k naší čubince chovali jako k dominantnímu pejskovi, ona ale patří úplně na druhou stranu. Ocas má špatně nesený - exteriérová vada, takže žádná dominance, ale naše mýlka.

Essi
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 11:13
- Nahlásit

Lidi, musím říct, že jsem se před týdnem seznámila s pánem, který nechal pro agresivitu utratit 3,5 měsíční štěně dobrmana. Taky na radu několika "odborníků". Už se snad nedivím ničemu

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 11:14
- Nahlásit

Essi
, musím říct, že jsem se před týdnem seznámila s pánem, který nechal pro agresivitu utratit 3,5 měsíční štěně dobrmana. Taky na radu několika "odborníků". Už se snad nedivím ničemu
No tak to je síla...kde mu to poradili,na cvičáku nebo dokonce na veterině(už jsem to taky slyšela..)?

jana33
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 11:17
- Nahlásit

A to mu jako veterinář udělal?????? Je mě na zvracení.....

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 11:18
- Nahlásit

jana33
No on to doporučil a udělal...ale nejednalo se tedy o štěně,ale o dospělého psa.

Essi
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 11:19
- Nahlásit

Podle svých vlastních slov zná spoustu výcvikářů, dokonce mistrů republiky a evropy, ale jména konkrétní neuvedl, radila to i nějaká veterinářka, která dělá se psy 30 let..... . Dozvěděl se ode mne něco moc "slušného" a hodně nahlas. Jenže pak něco dělej. Jeho základní argument - měl to v genech. Stejně jako jeho předchozí pes. On ho přece neučil, aby po všem vyjížděl, on to dělal, tak to musel mít v genech. A připadalo mu to logické a věřil tomu.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 11:28
- Nahlásit

Essi
Hm,tak to je stejný jako u toho mýho případu.Vlastně dvou.Jeden jezevčík a druhý bulík.Je ta vetka z Prahy?Jen pro zajímavost..

jana33
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 11:30
- Nahlásit

To je prostě ta dnešní mediální masírka o dominantní psech,co celý život číhají na okamžik,kdy by vás,vaše děti, dědečka,babičku a vůbec celé příbuzenstvo mohli vyvraždit. Nikdo už se neřídí svým rozumem,citem..... Můj první pes byla zlatá kokřice,byla miláček,hodná,poslušná,chodila bez vodítka,ale měla jeden zlozvyk. Když venku našla kost a člověk jí chtěl sebrat,byla schopná se o ní rvát a pokousat. Bylo to nepříjemné,bylo to o strach,co sežere,ale nikdy nás nenapadlo jí za to považovat za agresora,dominantního psa. Bylo nám jasné,že je to jen a jen naše začátečnická chyba,když jsme to nebyli schopni odhadnout hned od začátku a odstranit. Dneska by se to při nejlepším svedlo na syndrom zuřivosti u kokrů a možná by se hezky označila i za megadominantní fenu!

Essi
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 12:03
- Nahlásit

Asi je, nevím a vědět nechci, protože bych jí musela asi osobně navštívit.....
Vtipné je, že dominance je v módě, každý pes, který má jenom trochu svůj názor, je hned dominantní. Přitom ti rádcové ani nevědí, jak dominantní pes vypadá a docela bych chtěla vidět, jak by si s ním poradili. Byla by to docela legrace.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 12:13
- Nahlásit

Essi
Přesně, přesně tak. Jen to bohužel není vtipné ale smutné. A kolik psů proto úplně zbytečně blbě končí, jsou utraceni nebo "jen" z "rodinných důvodů" prodáni, vráceni chovateli, strčeni do útulku....

Jumi
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 13:06
- Nahlásit

že dominance je v módě
Právě tímto si mi vzala slova z úst! a to je podle mě alfa a omega všeho toho - je to prostě móda povalovat psy na záda! Myslím, že je prostě třeba ke všem těmto výkřikům vždy jen říct, řiďte se zdravým rozumem a citem a především buďte ve výchově důslední....

Jandula
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 14:00
- Nahlásit

jana33
tak to jsme měli něco podobného, naše fena kokra se s kostí lehla doprostřed kuchyně a na kohokoliv, kdo se přiblížil vrčela... já jsem byla tehdá sama s mámou, táta byl na rok pryč... takže my jsme daly psovi kost a pak se nepřibližovaly... pak přijel táta a psa si srovnal... na něj si to nikdy nedovolila, nás ostatní trpěla, ale bylo to nahraně...

jana33
Člen
# Zasláno: 5 Pro 2006 14:25
- Nahlásit

Jandula
No u nás to bylo tak,že doma si nechala vzít cokoli,ale nechtěla odevzdat nic,co našla venku. Prostě dle dnešních měřítek dominátor a zuřivej kokr v jednom dle tehdejších měřítek prostě chyba ve výchově

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání