Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Pes na sídlišti
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
eva od jondy
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 13:03
- Nahlásit

OPI
teda, tak to vás čeká oba dost práce!!tak já moc budu držet palce, ať to všechno vyjde, najdete i velké psí kamarády, já pevně doufám, že tady na cz-psu se to určitě dá..a taky ať potkáte u vás prima hodný pesany, třeba ty, co potkáváme my, ne jen ty zlobivý, který teda taky potkávánme..
no nevim jestli bude za dárek od ježíška rád

OPI
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 13:09
- Nahlásit

eva od jondy
Moc děkuji
za dárek určitě rád nebude,ale určitě tam najde i něco na zub a pro radost a to už bude velmi rád
čeká nás oba ještě mnoho a mnoho práce,ale jsem doma tak času máme dost,bohužel větší pes se učí o něco hůř než štěně,ale nějaký dobrý základ má tak to snad půjde...
No ale MHD to bude asi horor Auto sice máme,ale musí se haf naučit i toto.
Navíc k tomu všemu budu v srpnu maminkou tak to bude o něco zajíma vější až se budem venčit s kočárkem

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 13:37
- Nahlásit

OPI
určitě to dobře oba zvládnete, si myslim, že i on bude mít z miminka radost!!jak znám labradory z okolí, jsou do dětí fakt blázni- no určitě větší radost než z košíku pod stromečkem..

wikyp
Člen
# Zasláno: 8 Led 2007 09:44
- Nahlásit

louve_teau
Záleží natom. Pokud jdu u nás na sídlišti po obvodě, k řece atd. a mám dostatečný rozhled, abych je stihl včas zavolat, když jde někdo se psem nebo dětmi např., tak je na volno. Samozřejmě, když jdeme do centra, kde je hlava na hlavě, nebo někde u silnice apod., tak je na vodítku. Záleží to na více okolnostech, jak se rozhodnout. Krom jmenovaných, také na tom, zda máte Městskou policii, vyhlášku města, která upravuje povinnosti chovatelů domácích zvířat. My máme obojí a přesto se mi ještě se mi nestalo, že bych dostal za 15 let, co mám psy, pokutu. Vždycky jsme se rozumně domluvili. Samozřejmě se nato nedá sázet a pokud potkáš policistu, který je absolutně nesnášenlivý proti všemu živému, tak tě může pes poslechnout jak chce a tu pokutu dostaneš. Ale já si tohle klidně risknu, neboť psu nestačí pár hodin týdně. Pes potřebuje dostatečné množství pohybu každý den a člověk nemá tolik času, aby denně chodil se psy mimo město.
Jednou jsme šli kolem tenis. kurtů. Z jedné strany oplocení kurtů a z druhé asi 10 metrů pruh trávníku. Když jsem viděl, že jde proti nám ženská se psem, tak jsem si je zavolal k noze (v té době jsem měl 2). Zatím, co my jsme prošli v klidu, paní nemohla psa přivolat, pes dorážel, štěkal vrčel atd. a přivolání věkeré žádné. Nakonec se jí ho povedlo chytit a vzala si ho na vodítko. Když jsem došel ke křižovatce, kde jsem chtěl přecházet, vzal jsem oba na vodítko. Jelo auto, tak jsem čekal. Mezitím mne došli 2 strážníci a ten jeden mi povídá; paní pes absolutně neposlouchá, dostala pokutu. Ale když vidím, jak ti vaši psi šlapou, vyřešíme to domluvou. Pocelou dobu jsem nevěděl, že za mnou jdou. Možná, že tito strážníci měli zkušenosti se psi. Možná jen posuzovali každého individuálně a podle toho rozhodovali o pokutách, které udělují... Jisté je jen jedno, nelze nato spoléhat. Je to jen a jen rozhodnutí a riziko majitele psa, zda psa bude mít celé dny na vodítku, nebo mu dopřeje trochu volnosti, kterou ke svému životu potřebuje. Pokud ale bude někdo riskovat pokutu, musí si uvědomit, na jaké je jeho pes úrovni, co se týče poslušnosti, aby to neskončilo krom pokuty např. Trestním stíhání za ublížení na zdraví z nedbalosti, poškozování cizí věci aj.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání