Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Pes na sídlišti
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
louve_teau
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2006 09:32
- Nahlásit

Když jdete po sídlišti, popř. i ve středu města máte svého pejska na volno, nebo na vodítku?

Lexa
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2006 09:39
- Nahlásit

louve_teau
POUZE na voditku.A to jak maleho asociala,tak i starsi a poslusnou fenu.Proste si myslim,ze tak to ma byt a nechci si zadelavat na pr...oblemy.
Jinak samozrejme aspon 4x tydne vozim oba nekam,kde muzou tak 3-4 hodinky behat na volno.

Eimy
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2006 09:52
- Nahlásit

louve_teau
Na sídlišti a kolem nás s košem a bez vodítka, v centru mimo parky na vodítku a s košem (jsem líná ji ho sundávat a zase dávat)...

Walda
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2006 10:13
- Nahlásit

louve_teau

To se nedá takhle obecně říct. Řídím se situací, hlavně bezpečností, jak mého psa, tak ostatních.
Přiznám se, že moc nepřemýšlím o nějakých nařízeních. Snažím se zbytečně neprovokovat, ale na druhou stranu se moc neomezovat.
Mám psa vychovaného a poslušného, mám s ním kontakt, tak si přisvojuju právo chovat se trochu jinak než páníček permanentně navijákovo-vodítkového psa.
Koš používáme jen vyjímečně, hlavně v dopravě.
Tak to vidím já.

brut
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2006 10:36
- Nahlásit

louve_teau
Já se řídím množstvím lidí a psů.....takže, když půjdu na sídlišti dopoledne, kdy tam je pár lidí, tak chodím s Brutem na volno, odpoledne, kdy je velký pohyb lidí, psů a aut, tak je Brut na vodítku ( čistě pro jistotu), ale bez košíku, i když ten mám stále u sebe.

sarax
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2006 11:16
- Nahlásit

louve_teau
sem na tom jako Brut...dle situace...ale vzhledem k tomu že povinnost mám psa uvazovat ve veřejné zeleni a ta není na každým sídlišti,tak ho klidně pouštím na volno.....na chodníkdy se prý vztahuje zákon o pozemních komunikacích a ten na psy nepamatuje ale když je moooc lidí radši pesu odvolám bo uvážu

Misery
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2006 15:14
- Nahlásit

Kdyz jsem mela psa, tak jsme ho rano a vecer vencili bez voditka, protoze to skoro nikdo nechodil. Pres den podle situace, treba po namesti jsme chodili s voditkem a pak kolem zahradek bez voditka. A kdyz jsem se nim chodila nekam, kde jsme to oba dva moc neznali, tak taky radsi s voditkem. I kdyz jako privolani venku mel fakt perfektni, jistota je jistota.....a to voditko jsem stejne nosila s sebou...kos nemel vubec, protoze hromadkou jsem s nim nejezdila a jinak agresivni nebyl ( a kdyz, ale to se u nej dalo predvidat, tak se mu nasadilo voditko a byl klid).

louve_teau
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2006 17:51
- Nahlásit

Moc všem děkuju za odpovědi

evina
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2006 17:53
- Nahlásit

louve_teau:ve středu města na vodítku(podle situace koš má nebo ne)a na sídlišti na volno(košík má pokud si zrovna nehraje s balonkem).

abby
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2006 18:28
- Nahlásit

louve_teau

My chodíme na sídlišti převážne na volno.Nemáme problém.Jen koukám okolo sebe a sonduju případná nebezpečí (auta,psy) a lákadla (odpadky.psy).Ve městě nebo v místech,kde to neznáme,chodíme na vodítku.
Buď má košík nebo je na vodítku,případně oboje.

Biluška
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2006 20:36
- Nahlásit

Mám smečku většinou volně, připínám je na vodítka v případě, že by byli nějak ohroženi - např. auta, velký pohyb lidí (v dopravní špičce a pod.), nebo by ohrožovali oni - např. když potkáme mateřskou školku na vycházce a Winky by mezi ně šla hledat své dítě . Pochopitelně jsou místa, kde vodítko je víc než na místě - u silnice a podobně, tam nikdy nespolíhám na výchovu a podobně. Už jsem mockrát viděla 100% vychované psy, kteří najednou byli pod kolama. Takže tady jsou holky vždycky na vodítku. Náhubky máme jenom ve vlaku (a ještě ne všechny , na šeltie prostě náhubky nejsou).

Markét
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2006 22:56
- Nahlásit

louve_teau
Jsou města, kde musíš mít psa na vodítku i s košíkem na všech veřejných prostranstvích, nejen na sídlišti. Takže tak.

venda
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2006 09:26
- Nahlásit

louve_teau
mám štěně, takže na sídlišti, kde nehrozí auta, je na volno, ani sebou nemám obojek a vodítko, když se jde jen vyčůrat a trochu proběhnout, ale jak jdeme na delší procházku a musíme přes ulice tak zásadně na vodítku, v parku na volno

pigie
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2006 11:28 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit

zasadne na volno, ale su to viac menej miesta kde je bud volny pohyb psa povoleny, alebo je malo ludi. Akonahle idem do miest, kde miname viac ako jedneho cloveka za minutu, ide na voditko. Take miesta su vsak len centrum mesta, kde chodievame raz za uhorsky rok

Jo a kos len do MHD

Zany
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2006 15:31
- Nahlásit

Vidim to stejne ja walda, dle situace, pokud je to mozne tak na volno, starsi pejsek muze byt na volno temer porad a mladsi dle toho, kde mame jeste slaba mista.Kosik pouze v doprave a nekdy svindluju.

Arguskaaa
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2006 22:49
- Nahlásit

Já je mám bud u nohy na volno a pokud to ještě u nohy moc dlouho nevydrží tak na vodítku

younglady
Člen
# Zasláno: 4 Pro 2006 22:54
- Nahlásit

My chodíme na sídlišti přes den bez vodítka a večer (vyštěkává ve tmě lidi) nebo když spěchám a potřebuju aby procházka netrvala půl hodiny, tak s vodítkem. A v centru jedině s vodítkem, nebo vůbec všude, kde jdeme kolem hlavní, nebo kde to neznáme. Košík nenosí, je malá a v podstatě neagresivní (teda většinou ). Ani v hromadce košík nemá, vozím jí v tašce, ale mám ho vždy s sebou, kdyby tam byl revizor, že jí ho rychle nandám.

OPI
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 11:02
- Nahlásit

ahojky,mám labíka 2roky,je to ještě puberťák,přes měsíc bydlíme v Praze a mohu říct že jsem šokovaná ostatními pejskaři.Já ho mám venku na flexině skoro nonstop,,má špatné zkušenosti s jinými psi a proto na ně není obvlášť příjemný,ale když vidím ty ostatní lidi co chodí se psi všude na volno tak kolikrát mám mrtvičku v patách...Malý psíci si vyskakují a z velkých mám děs já a to opět jen díky špatným zkušenostem.Co by to těm lidem udělalo kdyby ty psi měli na vodítku.Né furt,ale jen na těchmístech kde mají být a když na volno atk s košíkem...Vím že jë to ode mě nepěkné,alee moc by se mi kolikrát ulevilo

Margaret
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 11:10
- Nahlásit

OPI
Slušný člověk, když vidí majitele se psem na vodítku, si toho svého přivolá a dá k noze, nebo taky na vodítko a když se minou tak ho zas pustí. Dělám to tak. Ale s košíkem? Proč?

OPI
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 11:15
- Nahlásit

Margaret
klobouk dolu před tebou zatím jsem takovou dobrou duši nepotkala
Ten košík právě pro ty co ty psi takhle neovládaj,víš???Když chtěj aby ty jejich telátka neposlušně běhali tak ať ale s košíkem

Margaret
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 11:18
- Nahlásit

OPI
já nevím, mě to přijde samozřejmý, ale je fakt, že lidi jsou bezohledný

OPI
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 11:23 - Změnil/a: OPI
- Nahlásit

tak to s Tebou jen souhlasím,zatím tady potkávám jen ty co se psi snaží přivolat a nakonec by před ním nejraději klečeli a nebo ty co se o to přivolání ani nesnaží je to děs...Mám labíka a díky těm to bezohledům se mi párkrát porpal teď naposled ho kousnul pes od nás z patra a na něj už je naprosto vysazený...no a na ostatní psi mi preventivně vrčí.....

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 11:30
- Nahlásit

OPI
Popravdě u nás na sídlišti potkávám psy vychované i nevychované na vodítku i bez..Ale nejhůř se chovají ti, kteří chodí většinou na vodítku...svého psa mám na 90% míst puštěného..je to ale malý pes, před ním jsem měla NO,tu jsem měla také většinou puštěnou, ale hned jsem samozřejmě přivolávala, když jsem viděla, že někdo po ní kouká se strachem atd..
můj pes nemá problém se psy, ani s přivoláním a jsem pevně přesvědčená, že vodit ho převážně na vodítku, bude situace asi o dost jiná..Každý z nás ví, co dělá se psy na vodítku pocit-mám páníka za zadkem..v poslední době mě nejvíc potěšil přístup 2 majitelek psů-samců, ketří na mého psa vrčí a machrují a on zas na ně..když vidí, že jdeme a mají psa na vodítku, hned ho pouští.. v klidu kolem sebe přejdeme, pozdravíme se, psi se pozdraví a je to v klidu..a to to prosím nejsou žádné "pejskařky"..jen vypozorovali, jak se jejich psi chovají..
Ale samozřejmě jsem proti pohybu agresivních psů bez vodítka, pokud nemají košík-nejlépe kožený, kovovým se dá nadělat škody dost..
A ještě jedna zkušenost..Mého psa-když mu bylo půl roku, napadl bezdůvodně RR..pán stál 50m od nás a nepřišel mi pomoct...nakonec se mi zázrakem podařilo RR z mého psa odrazit a ten utekl..nepřála bych si vidět, co by se stalo, kdyby měl můj pes vodítko..psi by se do sbe zamotali a..toto mi hned řekl i veterinář, u kterého jsem poté s jonášem byla..A na druhou stranu, kdyby byl RR na vodítku, nic takového by se nestalo..a kdyby chodil odmala navolno a byl dobře vychováván, taky by to asi bylo ok..někdy mi přijde, že má mince ne 2, ale aspoň 10 stran..

OPI
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 11:40
- Nahlásit

eva od jondy
ptoto mluvím všeobecně...každý pes i pán je naprosto jiný,ale pokud pes neposlechne na přívolání min.na 90% tak si jen tak pobíhat nemůže.To je jen jak stále říkám má blbá zkušenost... a samozřejmě je něco jiného vidět volně běhajícího NO nebo např.kokra

OPI
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 11:42
- Nahlásit

eva od jondy
samozřejmě máš pravdu že se chová pes jinka když je na volno nebo na vodítku,ale bohužel můj hafan ted určitě chodit na volno nemůže....

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 11:56
- Nahlásit

OPI
jasně, já tě chápu..
bohužel můj hafan ted určitě chodit na volno nemůže....- to chce najít člověka a nejlíp víc lidí se psy, kteří jsou naprosto vpoho a dají se odvolat i ze rvačky..a chodit společně někam, kde neni velká koncentrace ostatních hafanů a tam je pouštět..aby zjistil, že psi jsou vlastně super..vim, že neni lehký takový lidi a psy najít, zaleží na tom, odkud jsi, já jsem z Prahy a tady se dají lidi si myslím sehnat. klidně to dát sem jako téma, jestli by někdo nepomohl a nechodil společně venčit..
a nebo aspoň když o nějakých psech, kteří u vás chodí navolno a víš, že jsou na psy vklidu, narazíš, tak bych tomu svému nasadila košík a pustila ho z vodítka a šla dál, nevšímala si ani jednoho ze psů, až jestli by tvůj začal vrčet, tak ho okřiknout a dál vklidu..jestli teda jen vrčí a není vyloženě agresivní. když by to proběhlo ok, mooc pochválit...to jsou jen takový návrhy...

OPI
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 12:08
- Nahlásit

eva od jondy
já jse také z prahy a to p-4 takže by se lidičky našly konkrétně jsem z Kunratic a u nás v lese je těch lidiček dost,ale jen těch nesprávných,bohužel.Napadlo mě že bych ho s někým vzala do vyhrazených prosrorů pro psi..Víš těch ohrazených.... Nevíš kde se dají najít???

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 12:13
- Nahlásit

OPI
jeee, tak to je dobrý, já jsem z roztyl, kunratickej les u baráku a mám zkušenosti i s dobrejma lidičkama..já se obávám, že v Praze tyhle prostory moc nejsou, protože město zrušilo vyhlášku ohledně pohybu psů na vodítku, protože na prostory nemělo pozemky..

eva od jondy
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 12:18
- Nahlásit

OPI
my teď půjdem na organizovanou vycházku ve střdu do cholupic, je to téma Venčení - Praha 4, Praha, kdyby byl čas, co zkusit se tam s lidma domluvit??bude nás víc, jdeme dopoledne, moc ostatních psů by tam být nemuselo.
ale jinak ráda nabízím svého psaq jako testovacího, můžem se domluvit i na jindy, je to teda šeltie-takže jestli má problém jen s velkejma, tak asi zas tolik nepomůžem a chtělo by se to pozeptat na fóru.

OPI
Člen
# Zasláno: 18 Pro 2006 12:46
- Nahlásit

eva od jondy
bohužel tenhle týden ještě nemám moc času,ale určitě bych to zkusila po Novém roce,on má problémi s velkýma psi,ale každého kamaráda uvítáme tady jich moc není,no moc,spíš žádný
jelikož jsem tady jen krátce tak se musí naučit jezdit MHD Takže od ježíška dostane i náhubek a pak se bude učit on i já

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání