Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Parťáka na lovecký výcvik
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
Hafina
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 11:26
- Nahlásit

edita
No fákt, vidíš, toho jsem si ani nevšimla, hm tak to teda nevím jak to bude...Pokusím se rezervovat si dovolenou, ale nevím...

edita
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 12:58
- Nahlásit

Hafina
no ja tomu taky budu muset obetovat dovcu...mohli to udelat alespon tak, aby to bylo zcasti o vikendu .( tak budu drzet palce, at ti daj dovcu
a jak se jinak mate? chystate se pristi rok na naky zkousky nebo vystavy?

Hafina
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 13:02
- Nahlásit

edita
No v lednu mě čekají přednášky z kurzu pro uchazeče o první lovecký lístek. Je to drský celej leden každej den odpoledne. Vůbec netuším, kdy tak asi budu venčit. No a hned v únoru jdem na mezinárodku v Brně. Doufám, že nebude po tom lednu moc chcíplej. Jinak plánujem, že zvládnem ty podzimky tak doufám, že to konečně dáme. Jo a taky Intercanics v červnu v Brně, bude to posuzovat angličan, tak uvidíme co nám řekne...

edita
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 13:32
- Nahlásit

Hafina
hmmm, lovecky listek, tak to budu drzet palce, at to das .) o tom Brne v unoru jsme taky premysleli, protoze prazsky vystavy nam vychazi na dobu harani (hruza)...uz jsem mela rozmysleny, ze na to kaslem, ale ted si me vasi ucasti zase nalomila, tak ja nevim...ale budu se muset rozhodnout, protoze dneska je uzaverka prvniho terminu hmmmm....v tom cervnu do Brna na pana rozhodciho anglicana bych taky rada, ale budeme mit zrovna v ty dobe desnej mazec v praci, tak tu snad nebudu muset byt celej vikend .(
no a taky se chystame na vlohy, lec jarni termin, ktery je blizko Prahy nam bohuzel a prekvapive opet vychazi na termin harani, no a podzimni termin je opet prekvapive u Brna...asi se tam k vam odstehujeme .))
jinak stale nevim, jak mam nekde najit zajice a donutit Saru, aby hlasila...zatim jen vypichla tri bazanty, ale zajic proste zadnej a to jsme v prirode kazdej vikend .( jak ta bude hlasit to teda nevim .( a aport delame uz tri mesice a zatim jsme ve fazi, kdy drzi, ale sama ho nevezme...no jo, je to beh na dlouhou trat .(

Hafina
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 13:45
- Nahlásit

edita
Hele nemusíš jen na klubový vlohovky. Teď tam teda ještě není, ale na www.cmmj.cz pod kynologií bude rozpis všech loveckej zkoušek a tam najdete určitě i nějaký jiný vlohovky, který nebude pořádat klub a budou u Prahy. Ono je jedno, kde je budete dělat a slyšela jsem, že ty klubový jsou trochu těžší, ale nevím, co je na tom pravdy. Ono je to hlavně o tom, abyste si vy i pes vyzkoušeli, jak to vlastně na těch zkouškách chodí a je dobrý, když tam uděláte hlasitost, jinak jsou k ničemu. My tam šli hlavně kvůli hlasitosti, která se nakonec i podařila. Aris v té době perfektně hlásil (hlásí perfektně i teď) a tak jsme radši šli, aby se třeba nezasek a nepřestal hlásit. Prej se to někdy stává.
Jinak my jsme se aport učili asi tak rok, než to přinesl. Bylo to fakt hrozný. Chodili jsme na loveckej výcvik, ale tam to bylo úplně k ničemu. Nejvíc nám poradila cvičitelka na poslušnosti. Teď už jen pilujeme se zajícem (vycpaninou), někdy s kachnou, když se zadaří.
Sára na bažanta nehlásí? Mě Aris hlásil úplně všechno. Když jsem ještě nevěděla co a jak tak jsem se smála tomu, že honí vránu a přitepleně u toho štěká (asi jako 5 měsíční štěně). Prostě já vždycky poznám když narazí na nějaký zvíře, protože on mi hlásí všechno od bažantů po srny... Na to hlášení je nejlepší jít venčit s někým, kdo má psa hlásícího a někam kde nějaká zvěř je. Třeba by ji rozštěkal. No třeba štěká sama, ale když se jí zatím nepodařilo žádnýho zajíce vypíchnot, tak to nezjistíte. U nás je dobrý, že máme zajochy i na sídlišťu.
Teda jsem se rozepsala...

edita
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 13:52
- Nahlásit

Hafina
no ja radsi prave chtela na klubovy vlohovky, ale asi nam nezbyde nic jinyho nez jit na naky od mistniho OMS...
s tim hlasenim...Aris je proste hodne ukecanej pes, zatimco Sara stekne jednou na den a to bud na povel nebo kdyz si stastne cupita ven po schodech nebo kdyz se pripadne neceho boji...v beznem zivote vyborna vec, ale na tu hlasitost nevim nevim .( Sara proste toho bazanta zvedla, ale nehlasila .( no budeme holt muset ukecat tady mac1 a vyrazit s jeji smeckou, snad rozstekaj i nasi flegmatickou Saruli...zajem o zver ma velikanskej, tak bych fakt nerada, aby se to timhle zbytecne pokazilo .(

Hafina
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 14:06
- Nahlásit

edita
No já osobně si myslím, že je fuk, na jaký zkoušky jdeš, pokud ti teda nezáleží na titulu. To bys musela jít na zkoušky kde se zadává CACT. To klubový jsou. Ale to byste stejně museli být první, nebo druzí na res.CACT. A pokud nechcete honit šampiona práce, tak je to stejně k ničemu. Jinak si myslím, že co do kvality, je to stejný a záleží hlavně na honitbě.
Na podzimky taky s největší pravděpodobností nepůjdem na klubový, ale nechám si poradit, kde je dobrá honitba s dostatkem zvěře (naše vlohovky bez zvěře byli porod).

edita
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 14:12
- Nahlásit

Hafina
no vlohovky bez zvere musi bejt des, my asi pujdeme nekam pobliz prahy no, o titul nam nejde .) myslis, ze to stekani by na ni jeste mohlo prijit, pokud uvidi, ze ostatni pejsci taky stekaj?

Hafina
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 14:53 - Změnil/a: Hafina
- Nahlásit

edita
Já myslím, že jo. Když jsme byli na sraze ve Slušovicích, tak si Aris mohl jít zkusit zahlásit na kance. Do obůrky se pouštěli dva psi zároveň. Aris nejdřív vůbec nevěděl, která bije, ale ten druhej pes byl zkušenej, a tak se Aris nakonec rozhlásil taky (a pak nechtěl přestat a nemohla jsem ho od tam dostat...:lol.

Hafina
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 14:55
- Nahlásit

edita
Ty naše vlohovky nebyli úplně bez zvěře. Bažantů bylo dost, ale to se do hlasitosti nepočítá, takže pak jsme 2 hodiny chodily po honitbě a hledali zajíce, aby psi mohli dokázat hlasitost a nakonec se fakt podařilo...

edita
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 14:59
- Nahlásit

Hafina
tak tos me potesila, holt se musime obrnit trpelivosti a najit naky ty partaky .) tak ja jdu premyslet o ty unorovy vystave v Brne .) furt nevim, je to dalka, ale zas bysme tam meli spriznenou dusi .)

Hafina
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 15:16
- Nahlásit

edita
Hele, z Prahy je to hodka a pul po dálnici, to není zas tak daleko...

edita
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 15:20
- Nahlásit

Hafina
ja vim, delam jen zbytecny dramo no .) furt se mi do toho vystavovani nechce, mam z toho strach

edita
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 15:21
- Nahlásit

Hafina
a 700 za nervy v kyblu, brzke ranni vstavani a sdeleni, ze je pes

leila
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 18:12
- Nahlásit

Evicka
dobrý den jestli smím být tak smělá tak se chci zeptat kolik máte norovaček na slovensku?? Jak jsem kokala na stránky tak moc ne ale může to být i neaktualizovaným netem mezi špičku podle mého v norování patří Kulczár souhlasíš zet?? A to jak se svíma foxlíkama tak i jezevčíkama a co víc předávají to i potomkům, sice nejsou tak dobří na povrchu ale v noře jsou super. Na stránkách nemáte žádné výsledky svých odchovanců tak nemůžu posoudit jestli i vaši psy předávají lov. geny dále. Můj děda zasloužilý chovatel jezevčíků myslím si že patří mezi již lepší chovatele ale vzhledem ke svojemu zdravotnímu stavu se nemůže psů tak věnovat ale jestliže mezi jezevčíkáři řeknete chs ,,z Hustopečských rybníků" spojí si ji se skvělími psy ale to není jen zásluha dědy ale i ostatních chovatelů kteří se zasloužili o špičkové jedince např. Bard Staccato kteří předávají svoji povahu dále všechna štěňata po Bardovy byla od ,,narození" poslušná a hlasitá na stopě a podle toho s kterou fenou ho spojili vznikali různě kvalitní štěňata takže vaše výsledky podle mě nejsou jenom zásluhou vaší , ale hlavně zásluhou chovatelů kteří se snažili po desítky let dosáhnou špičkové povahy a špičku z vás nedělají pouze CACITy a CACTy ale také kavalita odchovů

Hafina
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 19:05
- Nahlásit

edita
Strach z toho neměj, nic to není. však uvidíš, my taky nejsme nic moc, ale co, zkusit to mžem, ne?

Zet
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 19:31
- Nahlásit

leila
mezi špičku podle mého v norování patří Kulczár souhlasíš zet??
To skutečně nevím Ale mám pocit, že Maďarsko a Slovensko má téměř shodný zkušební řád pro kontaktní norování, ne? Trpasličí pes mi nenoruje a fena by to dotáhla maximálně na hlasiče, takže jsem si s ní nikdy nejela dělat "ostudu" s tím, že vsadím na štěstí s běhavou liškou. A s králičími dělám jen kontakt na králíka v Polsku. Na kontaktní na lišku nemají a ani bych je k ní nepustila

edita
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 20:51
- Nahlásit

Hafina
s chuti do toho, pul je hotovo .) prihlaska podana a poplatek zaplacen, tak ted jen zacit nacvicovat

leila
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2006 20:57
- Nahlásit

Zet
Mno je tam trochu větší rozdíl Na slovensku je normální U nora a v maďarsku je prý nějaké bludiště ale my tam ještě nebyli jsem to zaslechla od Šumbery njn králíčci jedině na králíčky i když jezdí i pár šikovných králíčků na slovensko. Nicméně standart je standart před rokem jsme dovezli toho psa od Kulczára a v noře dělá jenom chvaty ale nechce hlásit ani v noře ani na povrchu sice jsme ho na jaře uchovnili ale to bylo asi trochu o štěstíčku že mu vyskočil před nosem zajíček mno ju salamkové jsou nevypočitatelní

Hafina
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2006 09:22
- Nahlásit

edita
Paráda, tak už se těšíme, já taky včera zaplatila a poslala...

mac1
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2006 09:31
- Nahlásit

Hafina
CACT ze zkoušek vloh se neuznává pro šampiona práce, slouží pouze pro získání titulu ICH

Hafina
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2006 09:51
- Nahlásit

mac1
No vidíš, tak je vlastně úplně k ničemu. Co myslíš ty, není jedno kam se na zkoušky jde, nebo jsou lepčí ty klubový...

edita
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2006 09:55
- Nahlásit

Hafina

mac1
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2006 09:59
- Nahlásit

Hafina
Klubové jsou paradoxně dražší i pro členy klubu, protože většinou nejsou blízko Tvého bydliště ( u nás jedině PZ, ty jsou v Jirnech, což je Praha západ) , takže doprava tam + někdy nocleh a ještě se u klubových dává 200 na zvěř ( to je myslím novinka stará tak 2 roky) , takže to fakt vyjde draho. Posuzuje se tam asi přísněji než na neklubových , ovšem co z toho ? ). Pokud tedy nechceš zkusit toho šampiona práce , je to úplně fuk. Dříve byly klubové zkoušky i prestižní záležitostí , to ovšem - hovořím za sekci ASS v KCHLS - už neplatí .

edita
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2006 22:12
- Nahlásit

mac1
s pranim stastneho noveho roku me napadla otazka: jak jste na tom v lednu o vikendech? .) my stale nehlasime a ja uz z toho zacinam byt mirne nervozni .( potrebujeme kluky, aby nasi mirumilovnou holcicku naucili zac je toho loket

edita
Člen
# Zasláno: 2 Led 2007 16:54
- Nahlásit

halo halo mac1?

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání