Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / K noze-otočky, a štěkání
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
Galadriel
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2007 18:48
- Nahlásit

sarax
člověče, ani na ty ne! jen vrčí nebo kvičí, na psa v životě nezaštěkal.
Je prostě v tomhle fakt divnej! Slyšela jsem ho štěknout jen náznakem asi třikrát v životě a to se toho sám strašně leknul nebo mi to tak připadalo, úplně sebou cuknul, jako co to z něj vyšlo za zvuk!

Galadriel
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2007 18:50
- Nahlásit

wami
snažím se chválit za každé kvičení a mručení. Jen ho nechci chválit za to, když na psa vrčí, to by bylo špatné, zvlášť, když bojujeme s tím, aby nenapadal pesany.

AOZ
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2007 08:53
- Nahlásit

sajmoni
ad poslušnost u obran, a jak dosáhneš toho, aby pes třeba dokázal doprovodit figuranta, bez vodítka, když jediné co ho zajímá je sežrat figuranta(rukáv). Takhle alepoň trochu otupí, pochopí že i tady musí poslouchat a já opravdu vidím, že už dokáže před ním sedět a procházet kolem něj, sice pořád mele, ale už nenapadá. Mám psa, který bude kousat vždycky, není třeba ho vůbec nabuzovat, spíše tlumit.

sajmoni
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 07:49 - Změnil/a: sajmoni
- Nahlásit

AOZ

Ty si to pleteš, krapet. Něco jiného je poslušnost psa při obraně, kdy se pes musí ovládnout - doprovod, hlídání apod.

A něco jiného je, když někdo cvičí obrany a já si na druhý straně cvičím klasickou poslušnost...

Samozřejmě pokud ti dělá velký problémy jeho nezvladatelnost, tak je to určitá možnost, ale jako návod pro ostátní, kteří mají "klasicky" vzrušivé psy, bych to nedoporučoval...

AOZ
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 08:09
- Nahlásit

sajmoni
možná si to pletu i krapet víc
dělá velký problémy jeho nezvladatelnost, tak je to určitá možnost to je přesně ono, projevuje se však pouze při obraně. Ale nechápu co je rozdílného na tom, jestli pes musí být v klidu při doprovodu a nebo jestli má v klidu dělat sedni, lehni a někdy mu u toho cvičí ostatní obranu, někdy tam jenom stojí, chodí figurant a někdy tam jenom leží na zemi rukáv. projev psa je stále stejný.

sajmoni
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2007 08:28
- Nahlásit

AOZ

V tom je sakra rozdíl.

Pokud cvičíš klasickou poslušnost - Při poslušnosti pes sleduje tebe, ty jsi středobod zájmu... ovšem jde to proti logice, když se vedle tebe dělaj obrany, jednou chceš, aby ho sledoval, pak ne

Pokud děláš obrany, tak pes se naprosto koncentruje na figuranta - útěk, protiútok atd. (ano poslušnost zde být musí)

Je pak běžné, že se setkáš s problémy na obranách (kdy si tě pes kontroluje a nesoustředí se plně na výkon) - i když jak říkám, když máš maniaka, tak to není tvůj případ

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání