| Autor |
Zpráva |
Pupy
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 18:25 - Změnil/a: Pupy
- Nahlásit
Když mám v ruce balonek tak Pupyna docela bezvadně chodí u nohy, ale nějak sem si uvědomila že nám nejdou otočky , na provou stranu to docela jde ale na levou ne (vodím normálně u levé nohy)
A také Pupy umí i štěkat na povel ale u ní je problém naučit ji vše na dálku...Takové mávání mi dlao fakt fušku když sem učila aby mi zamávala na dálku. Má nejraději když muže být u mě ale jak je ode mě je konec...Tak bych chtěla naučit Pupy štěkat na dálku ale nevim jak toho docílit
Tak to je vše a mějte se
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 20:10
- Nahlásit
Pupy
Já bych Bucu především ráda naučila štěkat...závidííím.
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 20:19
- Nahlásit
Mucholabka
Já to naučila na vysavač... Prostě jsem dráždila...pak to šlo i na koště....a přitom jsem říkala štěkni...a pak to šlo...ale neboj anučila jsem jí to až ve 2letech
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 26 Lis 2006 21:03
- Nahlásit
Mucholabka
hele fakt ani ten pešek nezabírá?
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 11:41
- Nahlásit
Pupy
jo tak s otočkama tě taky chápu, my je furt dělali doprava, vůbec mě nenapadlo, že logicky existujou i doleva, a tak jsem jednou koukala na kolegyni na cvičáku, cože se tam s tim psem tak divně motá na opačnou stranu, no a pak mi o došlo , čili teď učíme i otočky na místě doleva a vůůůůbec nám to nejde, bohužel už delší dobu
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 11:49
- Nahlásit
Kalliope, Pupy
u vyssich zkousek to je lepsi odbourat, ale u nizsich spolehlive funguje rozliseni povelu pro obrat vpravo a vlevo.
Buď intonačně ( "K noze" X "k nooze") nebo jak to děláme my - celou poslušnost bez oslovení, jen při obratech doleva máme "Lumpe, k noze", funguje to 100%.
Taky pomáhá, když při vyslovení povelu natočíte ramena žádaným směrem a teprve po vyslovení povelu se otočíte celí s plácnutím ruky na stehno.
Pokud totiž pes dělal obraty pořád jen doprava, neví, co bude následovat, a tím mírným odlišením povelu mu to hodně usnadníte.
|
Mel
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 13:19
- Nahlásit
Pupy
Obraty vlevo - prostě dáváš povel "k noze", v pravé ruce vodítko a levou si jí upravíš. Časem se to naučí.
Štěkání na určitou vzdálenost uč pomalu, začni se štěkáním u nohy, pak když pes sedí před tebou a pak začni pomalu vzdálenost prodlužovat.
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 13:53
- Nahlásit
Pupy
Nám obrat vlevo dlouho nešel, ale při chůzi byl pěkný - to je asi i váš případ. A tak jsem z toho vyšla - za pochodu obrat vlevo a hned zastavit - na třetí pokus to pes pochopil! Jsem koukala...A bylo po problému. Štěkat neumíme .
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 14:27
- Nahlásit
wami
aha, tak taky děkuju, my stejně nemáme ambice, ale co, lepší dělat něco než nic
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 14:32
- Nahlásit
Kalliope
my stejně nemáme ambice
simte... az ho jednou osviti a dospeje, treba budete skladat zkousky jako divi... tak proc to rovnou nenaucit dobre, ze...
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 14:49
- Nahlásit
wami
ano ano máš pravdu, ale když to nepůjde, hlavu mu za to neutrhnu, radši to dělat z radosti a bez ambic, než být potom zklamaná, objektivně uznávám, že je trošku pomalejší, ale já ho stejně mám ráda, i když to není úplně ideální pes, spíš je to všechno moje neschopnost
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 14:53
- Nahlásit
Kalliope
radši to dělat z radosti a bez ambic
souhlas. (ale i tak proc to nezkouset delat dobre, ne? )
objektivně uznávám, že je trošku pomalejší
zato kdyz se jednou neco nauci, pamatuje si to po cely zivot... taky vyhoda
spíš je to všechno moje neschopnost
no vidis, ja to tvrdim vzdycky, ze vetsina problemu se psy vznika na tom konci voditka, co je ucho, ne co je karabina...
ale vis, jak ti to s dalsim rotikem pujde? kdyz uz budes mit zazity, jak na to? a kolik novych dosud netusenych chyb nasekas? to je na tom prece to krasny...
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 15:04
- Nahlásit
wami
jj, taky si říkám, chybama se člověk učí a na to, kolik jsem jich nasekala, je ještě až na ty psy celkem v pohodě, hodně lidí je na tom ještě hůř než my, tím se vždycky utěšuju, když se vztekám, že mi zase něco nejde, ale je to fajn, s odstupem času i ty negativnější zážitky, jako když mi zdrhnul na poli a ještě než zdrhnul se vzpřímil, podíval se na mě posměvačným pohledem , nastartoval se a zdrhl, v tu chvíli bych ho zabila, ale pak se tomu člověk směje, nkonec si stejně řeknu "ještě že ho mám"
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 15:22
- Nahlásit
Kalliope
nkonec si stejně řeknu "ještě že ho mám"
a vo vo vo tom to je...
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 18:55
- Nahlásit
Mel
No to bude problém =áč ona štěká ale neumí ani u nohy vždy u toho musí skotočit...
Jiank díky něco zkusím
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 13:58
- Nahlásit
Lidičky, dva roky se snažím naučit psa štěkat. Potíž je v tom, že je to flegmouš s vysokým prahem vzrušivosti, takže všechny více-méně doporučované podněty nezabíraly. Ale v posledním roce se pes hodně zlepšil v obranách (začalo ho to bavit, asi vyzrál) a na figuranta štěká v pohodě. Tím pádem se mi podařilo docílit, že pes zaštěká na bič a to jsem doma převedla na cvik, kde psa přidržím za obojek, potomek zapráská páskem, pes zaštěká a dostane salám. Což je velký pokrok a cítím, že tentokrát by nácvik mohl být nadějný. Cvičíme každý druhý večer a jen několikrát, aby se pes nedostal zase do útlumu.
Ale ani po třech týdnech ta mrcha neštěkne, když ten pásek aspoň nevidí. Je naděje, že se to zlomí a psovi to dojde? Nebo prostě bez vzrušivého podnětu to nepůjde? Jak dlouho vám trvalo, než pes pochopil tento (pro nás nejtěžší) cvik? Jak nácvik nezkazit? Připadám si jak slon v porcelánu.
|
Klárča
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 17:57
- Nahlásit
Sakra "štěkej" jsem naučila psa v 8 týdnech... Ale on je uřvaný od přírody. Umí dokonce štěkat i na dálku /když mám v ruce něco moc dobrého/ a to jsem ho to vůbec neučila.... téda nevim jestli mám být ráda nebo se mám hrozit, že pes celý život proštěká .
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 18:01
- Nahlásit
Jéé, tak to já jsem skoro do jednoho roku nevěděla, že má ten můj pesan i hlasivky! A štěkat na povel jsem ho nenaučila a asi ani nenaučím. Vůbec neštěká!
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 19:03
- Nahlásit
jéjé, téma bylo založeno skoro před rokem...Buca má rok a půl---a stále neštěká...
|
Kikis
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 19:24
- Nahlásit
My jsme to měli s učením jednoduché. Chtěla jsem naučit fenku štěkat na povel, zvedla jsem prst...zavelela "štěkej"...viděla mě mamka a zařvala na mě: "no opovaž se ji učit štěkat!!!"...no a tak jsme taky skončili...ještě dřív, než jsme začali...
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 19:47
- Nahlásit
Mucholabka
fakt pořád nic? ani na bubáka?
|
Mucholabka
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 19:49
- Nahlásit
AOZ
Jako už líp, ale i tak nic moc...
|
AOZ
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 19:52
- Nahlásit
Mucholabka
to já řeším problém opačný, ostatní nastupují kousání, my na uklidnění ze začátku cvičíme, celou dobu co chodíme u nohy, sedni, lehni atd tak štěká.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 7 Zář 2007 23:37
- Nahlásit
AOZ
no to si nedovedu představit,aby Trinitka cvičila zatím co ostatní koušou není to tejrání??
jinak my štěkáme stále a neustále..když jsme byli na táboře cvičit v řadě...tak každý psík dostal povel štěkej a my štěkaly i za ostatní
|
sajmoni
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2007 09:56
- Nahlásit
AOZ
Můj názor je ten, že pokud se cvičí obrany, tak se cvičí obrany a poslušnost by se během nich někde vedle cvičit neměla...
Jinak štěkání-
Nedat mu najíst, nechat vyhladovět a pak na misku se žrádlem
Přivázat psa a odcházet od něj v cizím prostředí, klidně se i schovat...
Při obraně-revíru když štěká, říkej Štěkej, spojí si to
Vedle jinýho psa, kterej na povel štěkat umí
P.S. Nevim jestli je vhodný učit štěkat na bič...
Jinak já měl první čubu absolutně neštěkací a naučil sem jí to tak, že jsem si ji posadil před sebe a rychle jsem ji rukou jakoby štípnul do tlamy a ucuknul, ona se krapet naštve a pak je krůček ke štěkání, jinak musíte být rychlý to je snad jasný
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2007 10:10
- Nahlásit
sajmoni
Zkoušela jsem jak na žrádlo nebo od psa odejít, ale on nezaštěká ani tak, kvílí a vydává zvuky, jako by ho na nože brali, ale prostě neštěkne!
|
lusy13
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2007 13:20
- Nahlásit
Galadriel
ja som svojho naucila na elektricky holiaci strojcek
|
Galadriel
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2007 18:36
- Nahlásit
lusy13
já už zkoušela i vysavač, fén, prostě nic nefunguje!
Je to takový flegmatik, že se až divím!
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2007 18:44
- Nahlásit
Galadriel
ani s jiným psem neštěká????
|
wami
Člen |
# Zasláno: 8 Zář 2007 18:47
- Nahlásit
Galadriel
pochval i za ty zvuky, cim vic chvalis, tim vic zvuku... jednou z toho i zasteknuti bude a mas vyhrano...
|