| Autor |
Zpráva |
Fajka
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 14:38
- Nahlásit
wami
No já bych příští rok chtěla zkusit nějaký ten dogtrekk tak kdybychom se někdy potkali budem se hlásit a prosit o zařazení přátelská a nebo vlkodlak
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 14:44
- Nahlásit
Fajka
http://vombat.rtw.cz/LVT2006.htm
a je to Kardašova Řečice a je to v podstatě u Jindřichova Hradce, jinak nás tam s Píďou znali snad všichni, když jsme šli, všichni se klidili z cesty - no to zas přehánim, ale chybělo málo a skoro to tak bylo, připadala jsem si jak ten největší neshopec s nejnevychovanějším psem na světě Sice jsme udělali pokrok, ale ne tak velký, abych se tam nestyděla jet příští rok znova, opravdu musíme zamakat, už i kvůli psovi
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 14:50
- Nahlásit
Fajka
No já bych příští rok chtěla zkusit nějaký ten dogtrekk tak kdybychom se někdy potkali
jestli budu dopredu vedet, na ktery trek pojedes, tak se potkame urcite...
|
Andita
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 15:13
- Nahlásit
wami
Noo, tak jo , ty mas pesany - mladence, vid? S tema nema problem nikdy, s fenkama vetsinou taky ne (jeji nejlepsi kamaradka je dobrmanka), ale musi se s ni seznamovat po dobrym, ale ze bych se ji bala pustit, aby se nekde neservala, to ne. Ma ale jednu nesmiritelnou nepritelkyni na smrt, a to sousedovic filu, to bych nerada, aby se ty dve nekdy potkaly. Ale snad to nehrozi, sousedi zastavaji teorii, ze maji dvorek, tak na co na vychazky, ze jo .. Smula pro filu, stesti pro ostatni psy ..
Fajka
No, ja ji nikdy nepresvedcovala, ona byla od malinka kontaktni a chtela si hrat se vsema ..
Jak je tvoje cubicka stara? Podnikate neco?
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 15:17
- Nahlásit
Andita
ja tak nad tim premyslim, mam znamou, co ma americkou akitu... oni jsou krizeni s NO, ze? mozna tam zalezi, co stene dostane do vinku, ty americke akity obecne by mely byt snasenlivejsi i ucenlivejsi... (No jeji fenka ale jiny psy i feny taky moc nemusi... )
odkud jsi? (abych vedela, jak moc je realne se nekde potkat... )
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 15:25
- Nahlásit
Kalliope
někdy se chová jako vzorňák a někdy bych se hanbou propadla, nechcu po něm aby se kámošil se všema psama, ale ježit se na každýho druhýho, už mě to štve
Vis co, on se fakt casem uklidni.. Proste je to rtw.. Pravdu ma Wami i v tom, ze se predem stresujes - co jako se zase stane - pes to vnima, a je taky uz predem napruzenej..
Moje zkusenost s nebostikem rotvikem - pri beznych vychazkach CASEM naprosto odvolatelne, ovladatelne zvire, na cvicaku taky pohodar.. Do te doby taky ociska na tykadylkach, predvidat situace, privolavat radsi drive...
Nic jsem mu netolerovala, ale i tak do dvou a pul let machroval na psy stylem - kdyz uz na tebe vic nemuzu, tak si aspon zabrumlam.. Odlozeni jsem trenovala na cvicaku v nejvetsim frmolu, pro jistotu byl vzdy jisten snurou uvazanou u plotu.. Poprve jsem mu ji sundala az na zkouskach..
Za to na vystavach - kruh nadupanych rtw samcu - to uz na nej bylo prilis.. Par prvnich vystav zvladnul, posleze poznal, ze v kruhu nedostane pojeb, takze kroceni dive zvere hadr.. Prestali jsme radsi jezdit. A kdyz jsem ho vytahla v 8 letech do veteranu - jakoze by snad uz mohl zapomenout, jak prudival v kruhu - omyl, vsichni rtw ukazneni, jen ten nas magor penu u huby a hrr na ne.. Podotykam -ten pes se v zivote neserval s nikym..
Co tim chci rici - tak nejak - neklesej na mysli. Pidalka dospeje, uklidni se, ty v lete zase vyrazis na tabor, zase to bude o kus lepsi...
Ja treba mladou rtw nepoustim si hrat mezi smecku neznamych psu. Rotika staci fakt jednou nas.at a je celozivotni problem. Lita si jen s pesanama, s fenama ji proste nepoustim. Nahoda je blbec. Takze mam - klepu o stul - zatim nejmin konfliktni rotvici, ktera se kamosi, nereaguje ani na voditku na nejaky zurivce, proste je presvedcena o tom, ze svet je mily, krasny, a pratelsky..
A sem se nejak rozepsala, sama tomu nevim hlavu ani patu..
|
Andita
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 15:38
- Nahlásit
wami
No, americke akity jsou potomci toho, co pochazi z linii Dewa, od ktere se Japonci odvratili (US vojaci prave tento typ po II. sv. valce dotahli do USA, kde se plemeno vyvijelo dal) .. vim o prikrizovani molossu (Nem. doga, Tibetsky mastif), o NO jsem neslysela ..
Ale pravda je urcite, ze "amici" jsou povahove jini nez A-I .. Spis jde o to, co komu vyhovuje .. Mym narokum a pristupu urcite jedine AA . I kdyz teda, taky se umi chovat jako madam ..
Ja jsem z Prahy, no nevim, na bezne potkani to asi nebude, ze jo ? Ale mozna nekdy zkusime nejaky trek ..
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 15:40
- Nahlásit
Andita
zacatek byl na mne slozitejsi, ja vychazela jen z toho , co mi rikala znama... tak NO teda ne, prepisuju v pameti...
Ja jsem z Prahy, no nevim, na bezne potkani to asi nebude, ze jo?
Mno, to asi fakt ne...
Ale mozna nekdy zkusime nejaky trek ..
jj, jen pojdte! bude nas vic, nebudem se bat (skoro)vlka nic!
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 15:47
- Nahlásit
Fifi
díky díky, jen nechci aby byl postrachem okolí. Chci k tomu přistupovat zodpovědně, ale někdy už ztrácím trpělivost, snad z toho vyroste, ale spoléhat na to nemůžu, možná je to fakt dáno tím, že ho napadnul ten malej skřítek, když byl ještě mimino, ale kdoví, třeba je to jenom obyčejná "puberta" v nejvyšším stadiu, nebo já nevím. Taky se s nikym neporval, na to si dávám fakt majzla
|
Andita
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 15:50
- Nahlásit
wami
Jo, docela by me to lakalo, sem tam ji zaprahnu nebo si aspon sama nosi a v lete jsme porad nekde po horach .. ale s tim casem je to porad nejaky horsi a horsi .. A to si chci poridit jeste prirustek do smecky ... Fifi bude vedet
Ted si vzpominam, ze jsem reagovala pred nedavnem na tvuj prispevek o pejskovi ze slov. utulku, je neco noveho?
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 15:51
- Nahlásit
Náš Cllifák taky rozhodně není žádný andílek. Ne že by zrovna vyjížděl po každém psovi, co potkáme, ale jsou jistí jedinci, které fakt moc nemusí. S fenkama a štěňátkama vždy bez problémů.
Dám takovej příklad. Byli jsme na návštěvě u známé. Ta ma dva buldočky. Jednoho Cllif "zná" od malička, viděli se na pár výstavách a s ním je v pohodě. Toho druhýho viděl až při návštěvě. Pustili jsme je na zahradu, tam na sebe začali vrčet a honili se. Po chvíli se ale uklidnili a pak už po zbytek návštěvy chodili všude spolu, jako největší kámoši, pili spolu z jedné misky, olizovali si uši. Asi za měsíc jsme se s nimi viděli zase, a Cllif se zase ježil a vrčel. Proč to dělá?
Chodíme na agility a tam je se všemi pejsky kámoš. Asi zase až tak ztracený případ to nebude, co myslíte?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 15:59
- Nahlásit
Kalliope
S tvym pristupem se jiste zadnym "postrachem" nestane..
A nasi starsi rtw jako 5ti mesicni mimi sejmula boxerka, jdu si v aleji se stenatkem, najednou se vyriti holka (asi 15leta - tele jedno neskutecne) na koleckovych bruslich!!! tazena agresivni boxerkou.. ktera okamzite sla natvrdo po mym steneti. Nez jsem svou rtw mimi v tom fofru stihla zdvihnout a boxerku nacutnout, tafla ji pres hrbet.. Od te doby ta nase starsi rtw opravdu neni kamoska s zadnym psem, takze naprosto chapu tvoje trable s Pidou..
Andita
A to si chci poridit jeste prirustek do smecky
To vis, ze vim! A drzim palce pri vyberu..
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 16:02
- Nahlásit
suesie
Toho druhýho viděl až při návštěvě. Pustili jsme je na zahradu, tam na sebe začali vrčet a honili se.
Vidis to, tohle bych si treba s rtw ani omylem netroufnula.. U nekoho na navsteve k dvema "domacim" pesanum vypustit na zahrade toho svyho..
Asi za měsíc jsme se s nimi viděli zase, a Cllif se zase ježil a vrčel. Proč to dělá?
Protoze je to pes.. NOrmalni reakce.. Neznaji se, nepamatuji si na sebe, machruji..
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 16:06
- Nahlásit
Fifi
no snažím se jak to jde, snad se to zlepší uvidíme, díky.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 16:07
- Nahlásit
Fifi
No, já vím, že i když je takhle nasupenej, tak še nic moc neudělá. Nějakej mini šrám co si při takovýchto šarvátkách budločci uštědří nestojí za řeč.
Hlavně on si nenechá nic líbit. Jakmile na něj nějaký pes vyjede, začne se ježit a taky by šel do boje. Zatím si to tedy vždy nechal ode mě rozmluvit...
Ale asi je zrovna taky ve věku (17 měsíců) kdy je to "normální".
|
Andita
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 16:07
- Nahlásit
Fifi
Ahoj !
Koukala jsem na rotvickach, ze mas doma poradneho krasavce! Novy prirustek do rodiny nebo je u tebe na internat ?
O vikendu jedu domu, konecne po trech tydnech, straaasne se tesim na tu svou psi madam, a asi i vic nez na pritele .. !!!
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 16:13
- Nahlásit
Andita
Ma u nas jen docasnou polepsovnu. Pak uz jen vikendy a vychova a vycvik.. Ted ho nechavam, at se rozkouka, byl to takovej tunta.. Uz se ale rovna, zacina to byt konecne ten spravnej spratecek..
|
Andita
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 16:23
- Nahlásit
Fifi
No tak to jo, to jsi teda ale neco jako pani ucitelka, ze jo ?
Az ja budu mit svyho vytouzenyho cernocernyho chlapaka, taky by se nejaka pani ucitelka hodila .. minimalne jako pro radu .. Radeji pak na Cz-pes nechod, nebo te budu furt otravovat ...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 16:30
- Nahlásit
Andita
Ti dam pani ucitelku... Ja jsem amater, rekreacni psomilec... A zatim toho mimiska nechavam otrkavat ve smecce.. A pojd radsi na rotviky, jestli chces, at to tady nezaplevelujeme!
|
Andita
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 16:33
- Nahlásit
Fifi
Hopsa hejsa do Brande ... neee na rotvicky !!! Uz bezim!
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 16:40
- Nahlásit
Fifi
to je báječnej výraz - sprateček, to sedí a já furt jak to pojmenovat
|
wami
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 17:51
- Nahlásit
Andita
jsem reagovala pred nedavnem na tvuj prispevek o pejskovi ze slov. utulku, je neco noveho?
Balan uz si vzali, pejsky ve Zvolenu uz neutracej (pry vubec). Ja mam ted jinou tajnou lasku (utulkovou), ale bohuzel nemam odvahu si ted dalsiho psa poridit, tak akorat denodenne koukam na ty ocka, co me tak dostavaj...
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 27 Lis 2006 18:59
- Nahlásit
Andita
už jsem zpět
Fajka je skoro roční puberťačka... bez pár dní
Chtěla jsem hlavně parťáka na dlouhé vycházky až dogtrekky, zatím jsem skončili na 30 km a chodíme si občas zaběhat... no a chtěla bych zkusit ty lyže nooo ještě uvidím, kdyby si hledala nebo někdo jiný parťáky začátečníky co se vlka rozhodně nebojí na nějaký ten dogtrekk tak se hlásíme
|
Barčík_cid
Člen |
# Zasláno: 9 Pro 2006 13:24
- Nahlásit
No,já už jsem si tábor našla,ale jelikož ještě nejsem dospělá tak potřebuju mamčinu pomoc po finanční stránce,my na tom nejsme nijak blbě,ale mamka říká že je to naprosto zbytečné,že tam jejímu broučkovi(mému psovi ciddymu) jenom ublíží blablabla...neznáte nějakou přesvědčivou metodu přesvědčování?Prosím,poraďte
|