Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Agresivita vůči ostatním psům
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Barčík_cid
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2006 13:34
- Nahlásit

Problémem mého rok a půl starého buldočka je agresivita vůči ostatním psům,je to vlivem špatné socializace,lze mu nějak pomoct?Prosím,poraďte

OPI
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2006 15:37
- Nahlásit

tak to tě naprosto chápu,mám 2 roky starého labradora který naprosro nesnese jiné psi,fenky jsou v pohodě,ale jakmile vidí psa věrtšího plemene nebo_li nejlépe stejně velkého tak je div nezvladatelný.je to tím že od mala neměl kontak se psi a 2x ho pes napadl tak si to moc dobře pamatuje....Nemohu ho ani venčit na volno....atd...prosí zda se najde někdo kdo by uměl poradit tak budu moc vděčná....

LucieS
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2006 15:50
- Nahlásit

Pokud socializace neproběhla správně, tak něco už dohnat nejde. Ale jde vylepšit ovladatelnost psa. Všem s prakticky jakýmkoliv problémem doporučuju odjet minimálně na týden někam na psí tábor (teď je na to akorát blbé období...), dělá to opravdu divy. Jste se psem 24 hodiny denně, okolo má stále psy, každý den se trochu cvičí, dá se toho spousta natrénovat (neříkám že vyřešit, ale vylepšit určitě).

Ilky
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 09:58
- Nahlásit

Posouvám, protože by mě to taky zajímalo. Podobný problém mají mí rodiče s ročním kavalírem.

wami
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 10:01
- Nahlásit

Barčík_cid
poslušnost (aby věděl, že s kým si chce hrát - a má zájem i druhá strana -, tak může, ale je nepřípustné aby si nějak aktivně všímal psů jemu nesympatických, ty se musí naučit ignorovat).

No a pak taky trénink - oslabování podnětů, čím častěji bude mezi psy, tím více si zvykne a naučí se nastalé situace řešit v klidu a pohodě.

Evik
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 10:27
- Nahlásit

já si myslím, že co se týče socializace, jde toho dohnat opravdu hodně. Mám doma už přes rok a půl psa z útulku, teď cca 8-9letého. U předchozího majitele byl na řetězu a povely neznal žádné, socializace vůči ostatním lidem a psům veškerá žádná. I u takhle starého psa ale lze lecčehos dosáhnout, když se člověk snaží. Náš Griffča dneska poslechne páníčka takřka na slovo, i když se s cizími psy taky nesnese (feny a štěňata v pohodě) a ze strachu by šel do opozice, už se taky naučil si jich na procházkách nevšímat a hledět si svého. Za tím účelem je ale strašně důležité nedopustit, aby byl pes cizím psem napaden. Nám se to bohužel stalo, ale zvládli jsme cizího psa odehnat dřív, než mohl Griffčovi ublížit. Pokud pes vidí, že ho páníček ochrání, taky přestane mít potřebu konflikty řešit sám. A souhlasím s tím, co píše wami....tréning problémových situaci je důležitý.

Kalliope
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 11:45
- Nahlásit

LucieS
tak to mohu doporučit, máme stejný problém, nevím jestli socializací, protože styky se psy měl odmala stále (je to rotvík), ale také ho 2x napadnul malý pes, ale tím to asi nebude. Každopádně nenávidí všechny psy (krom fenek a štěňat) stejné či větší velikosti, absolutním oříškem jsou pro nás psi černí (opravdu nechápu proč). Ve chvíli kdy vidí cizího psa a já mu nestihnu říct NESMÍŠ, naježí se, začne vrčet a je to tady, vzpíná se, ječí jak pominutej, v očích rudo, neslyší, nevidí. Hodně nám v tomhletom právě pomohl psí tábor, kde jsme byli týden a opravdu nám tam pomohli, všude kolem psi neustále a pořád. Problém je ten, že tam se sice uklidnil, ale pomalu se to vrací do starých kolejí, protože bydlíme na vsi a ten přístup do města, kde jsou ostatní psi není možný tak často, jak bych si přála, ale ten tábor mohu jedině doporučit, opradu je to skvělá příležitost !

žanda
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 11:58
- Nahlásit

kaliope-velký černý pes)) ano náš zamilovaný((

........mého psa v 9-ti měsících napadl větší pes a prokousl mu tlamu.....ještě asi do roka věku to u nás šlo,pak začal taky po psech vyjíždět. Je třeba z podivem,že potkáme RTW,nebo labíka v černé a může se přeskočit.............ale na voříškiádě,kde bylo asi 80 psů a různých byl v klidu a seděl vedle velkého tmavého psa a tvářil se jako vzorňák. Pes co nás napadl tmavý nebyl.
Jak píšete fenky a psí mimina to je v pohodě...........a ani u fenek nevadí ,že je velká,nebo černá.......hlavně,že to je ženská.
Já už nijaké výrazné zklidnění totoho směru nečekám, makala jsem na tom -a makám pořád- dost se zlepšil-dost jsem se zlepšila i já-to je na tom taky dost důležitý- ale neočekávám, že bude mít kdy psy rád. HOlt budu vždy mít oči i vzadu ,aby nám náhodou nějaký nevběhl pod nos.....a ve chvílích,kdy pes prudí,prudím s povelama zase já............

wami
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 12:03
- Nahlásit

žanda
neočekávám, že bude mít kdy psy rád
to neocekavej. Ale zkus ho naucit, ze je ma IGNOROVAT.

Kalliope
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 12:05
- Nahlásit

žanda
jako bych viděla sebe, přesně, někdy se chová jako vzorňák a někdy bych se hanbou propadla, nechcu po něm aby se kámošil se všema psama, ale ježit se na každýho druhýho, už mě to štve, děláme pro to maximum, tedy dle možností, ale on v tu chvíli má prostě zatmění, procházka po městě (já tomu stále říkám socializační ) je pro nás utrpením, připadám si jak schyzofrenik, za každým rohem očekávám zradu, když se proti nám blíží pes, dostanu křeč do rukou, psychicky se připravuju áááá je to tady!!! Naježená srst, rudo v očích, zatemělý mozek a už vrčíme a skáčeme, já řvu, trestám, chválím za vhodné chování, když stihnu tak preventivně říkám NESMÍŠ poslechne-li bouřlivá pochvala, neposlechne tak trest, dovolují-li to možnosti tak i krátká spartakiáda, ale zlepšení pořád ŽÁDNÉ !!!! Nechci mít psa, kterýho nikdy nebudu moci pustit na volno a dělám pro to opravdu maximum, ale zatím to vypadá, že skutečně zůstane doživotně na vodítku - takže vás zcela chápu

wami
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 12:09
- Nahlásit

Kalliope
připadám si jak schyzofrenik, za každým rohem očekávám zradu, když se proti nám blíží pes, dostanu křeč do rukou, psychicky se připravuju áááá je to tady!!!
uvedomujes si, ze tim,jak ocekavas a jsi v kreci, psa uz dopredu pripravujes na to, co udela? v podstate mu napovidas, jake jednani ocekavas...

když stihnu tak preventivně říkám NESMÍŠ poslechne-li bouřlivá pochvala, neposlechne tak trest
s tou pochvalou bych to taky neprehanela... Pro psa by mijeni jineho psa mela byt bezna situace, za kterou neni treba chvalit. "Nesmis" a jdeme pryc, je prece normalni nevrcet a nejezit se!

Pokud uz vyjede, tak skub - "k noze", "lehni" a "zustan", na tresty se vyprdni, pracuj na poslunosti. Pripadne trestej za nesplneni povelu (ne toho zakazu "nesmis"!), aby pro nej bylo srozumitelnejsi, co se od nej ocekava... Jak to popisujes, tak z jeho pohledu ho mozna tocis i tim trestem, eskalujes to.

Fajka
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 12:12
- Nahlásit

Kalliope
A co to bylo za tábor, prosím?

Naše feňule je na tom podobně. Zakazuju zakazuju a když už má světlou chvilku a drží se v klidu, tak na ní blafne jezevčík co jde proti nám a už zase vyvádí. Nenechá si nic líbit a ještě se žádnému psu nepodřídila ...Potfora

Nesnáší když na ní jakýkoliv pes štěká... kamarádí se jen s těma co přijdou potichu pomalu a opatrně to si pak i hraje.
Taky jsme ze vsi a vozím jí do města aby otupěla.... ale jde to nějak pomalu

wami
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 12:15 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Fajka
ty mas akitacku...? (se mi to v mysli vynorilo, tak premyslim, jestli spravne... )

Jestli jo, tak ti nevim, to je jedno z mala plemen, kde si myslim, ze to je snad i znak plemene, protoze znam nekolik akit i velkych japoncu a nesnasenlivi jsou vsichni...

žanda
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 12:16
- Nahlásit

wami- snažím se o toleranci......k vůli tomu jsem začala chodit i do soukromých hodin na cvičáku.......kde jsme to trénovali.

kaliope- tak po městě chodím pořád -má smůlu, musí to u psa ustát,pokud neustane, dostává řadu povelů za sebou.... chodila jsem i do ulice,kde bylo za plotem mnoho psů-vilková čtvrt- první procházka uličkou byla o nervy..........dneska jí už prochází(na konci máme zverimex) tam i zpátky v pohodě. V zoo jsem s ním byla a byl s námi i jeden pejsek,ani se na něj raději nedíval,aby nevlítl v pokušení-tak jsem si to tedy vyložila) Mě osobně se i osvědčilo pochválit ho,když situaci ustojí. Po zlém bych s ním nic nesvedla, po dobrém se lepšil. Škubnutí vodítka neberu jako zlé. Zlepšení nastalo,ale pořád to není prostě ono.(

Kalliope
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 12:33
- Nahlásit

wami
aha díky

Fajka
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 12:35
- Nahlásit

wami
Jo jo správně akiťačka.. máš supr pamatováka

Je to asi pravda že je to znak plemene, protože nikdo jí nikdy neublížil, chodili jsme hodně mezi pejsky a lidi, ale jak prostě dospěla určitého věku tak se změnila ze dne na den.

Zvláštní ale je že v sousedství jsou dva světlí labrouši, fena a pes. Kontakt má s nimi sice jen přes plot ale zná je, no a fenku miluje hraje si sní zdráví ji vrtí ocasem... a toho druhého psa by nejradši sežrala
a černí a uštěkaní to mají jasné už předem...

Fakt nechápu klíč podle kterého vybírá kdo jo a kdo ne...

Kalliope
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 12:35 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit

Fajka
Ano ano, taky proto jezdíme do města, ale právě, že ne moc často a to je právě ten problém, pro něj je to pokaždé jakoby nové, čili není moc otupělý a jezdit dvakrát do týdne do města, to opravdu nemůžu, jak časově, tak hlavně finančně, protože pěšky tam nedojdu.

Jinak to byl LVT v Kardašce, pro rotvíky, ale byli tam úplně všichni (teda jako hodně plemen, ne jenom rotvíci), tam mi hodně pomohli a bylo to fajn, spíš se tam příští rok stydim jet zase, protože ten pokrok od tábora, je téměř neznatelnej, takže v podstatě žádnej, ale hodně ti tam pomůžou a poradí, názorně předvedou a mě se tam opravdu hodně líbilo, zkus příští rok tábor a uvidíš

Kalliope
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 12:37
- Nahlásit

Fajka
je zajímavé, že i vám nesedí černí. Nevím čím to je, ale u černého psa se to tak nějak umocňuje - je ještě víc zuřivější, vzteklejší než třeba u světlého a opravdu to nechápu už z toho důvodu, že sám je černej jak noc pomalu ...

Fajka
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 12:46
- Nahlásit

Kalliope
LTV Kardašce???? prosím trošku přiblížit, nemám tušení kde to může být... odhadujutak jižní morava, protože já jsem ze severních čech
Chci to zkusit určitě, třeba za ten týden rezignuje a přestane řešit kraviny...

Jo jo černá je blbá barva, jedno jestli psa, oblečení člověka nebo jenom popelnice ...vždy je to pro ni podezřelé a nutno sežrat preventivně

Nebo jiný problém, jdeme u nás večer venčit, je tma a proto každý člověk kterého potkáme je důvod k vyštěkání a vrčení na něj. Včera jsem ji vyvezla do města na okruh kolem přehrady kde chodí desítky lidí, šla jak andílek a nikoho si ani nevšimla...
Proč ve tmě ječí na lidi a za světla si jich ani nevšimne?

wami
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 13:24
- Nahlásit

žanda
Mě osobně se i osvědčilo pochválit ho,když situaci ustojí.
Ale jo, poplacat, rict "hodny" a jde se, ale zadne bourlive chvaleni... to toci emoce...

Kalliope
hlavne se musis zklidnit ty, a ty musis jednat bez emoci...

Fajka
Fakt nechápu klíč podle kterého vybírá kdo jo a kdo ne...
Covece, me nekteri lidi sedi a jini ne - ale taky neznam ten klic, kdo jo a kdo ne a kolikrat jsou to docela ruzne typy osobnosti...

jinak s tou cernou barvou: ano, taky mi dedek nesnasi tmave labiky...
Osobne si ale myslim, ze s cernou maji psi problem, protoze je na ni strasne spatne videt mimika, rozciluje je, ze nejsou schopni postrehnout, jak se jejich protejsek tvari...

Proč ve tmě ječí na lidi a za světla si jich ani nevšimne?
protoze za svetla je schopna plne odlisit, jestli ji (tebe) ten clovek ohrozuje, za sera hlida preventivne...

žanda
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 13:30
- Nahlásit

wami- no vždyt- žádné velké jásání, jen hodnej kluk a jde se dál....

wami
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 13:31
- Nahlásit

žanda
nj, to nebylo na tebe, ale na Kalliope, ktera psala, jak bourlive psa chvali...

Fajka
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 13:46
- Nahlásit

wami

Tak teď si připadám jak ve filmu krokodýl Dandý, či jak se to píše...
Máš nějaký problém? Řekni proberem ho a je po problému

Takže na to jakýho mám psa (akitu) je to pořád ještě v normálu, v noci bude ječet vždycky, psi a lidi si bude vybírat tak jak chce a stejně to nikdy nerozklíčuju

wami
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 13:51
- Nahlásit

Fajka
Máš nějaký problém? Řekni proberem ho a je po problému
ale prdlacky, ja akorat tak diskutuju a pisu svy nazory... to jeste neznamena, ze mam pravdu nebo ze to tak skutecne je!
ale vzhledem k tomu, ze naprosta vetsina psu za sera hlida vic, tak mi to tak nejak prijde logicky...

a jinak si myslim, ze bud mas akitku hooodne v pohode, nebo tu proste neresis problemy nejak aktivnejc (taky co naresime pres net, zjo ), ale tohle si myslim, ze je prosty fakt u vsech psu: v noci bude ječet vždycky, psi a lidi si bude vybírat tak jak chce a stejně to nikdy nerozklíčuju

Fajka
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 14:03
- Nahlásit

wami

No jo když můj první pes byl zlatý kokr a to byl zlatíčko co by mouše neublížilo. Spal s kočkama v pelechu a na všechny vrtěl ocáskem, no a tak si teď připadám jako úúúplný začátečník co vlastně jakoby psa nikdy neměl

Fajka zas až takové zlatíčko není ale třeba ve srovnání s ostatníma akitkama jooo, ono to se hůře odhaduje..

No a když už si říkám buď jsem blbá já a nebo pes tak se ozvu tady, rozeberu problém a vždycky zjistím že je to půl na půl

wami
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 14:07
- Nahlásit

Fajka
a tak si teď připadám jako úúúplný začátečník co vlastně jakoby psa nikdy neměl
prosimte. Ja vzdycky, kdyz uz mam pocit, ze neco chapu a znam, tak mi pes predvede, ze tomu prdlacky rozumim... a mam zas nad cim hloubat...

Fajka zas až takové zlatíčko není ale třeba ve srovnání s ostatníma akitkama jooo, ono to se hůře odhaduje..
No tak kokr to neni... ale zas jestli sis s ni dala praci, tak mi netvrd, ze je to tak "hrozny" (pac hrozny to stejne neni nikdy , pes je milacek tak nebo tak... )

No a když už si říkám buď jsem blbá já a nebo pes tak se ozvu tady, rozeberu problém a vždycky zjistím že je to půl na půl
to ses na tom dobre. Ja obvykle zjistim, ze celej kus vola jsem ja...

Fajka
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 14:18
- Nahlásit

wami
to ses na tom dobre. Ja obvykle zjistim, ze celej kus vola jsem ja...

No tak spíš asi tak... jen si to nechci připustit a svádím aspoň něco na psisko

No jasně že je miláček, brouček, láska moje, zlatíčko, andílek a doma hroooozně hodńoučká a naprosto v pohodě... akorát se o tom ty vyděšený lidi co chce v noci venku občas sežrat blbě přesvědčujou

Andita
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 14:23
- Nahlásit

Fajka
Ahoj, ja mam taky akitu (teda americkou), a vim, ze se traduje, ze se s ostatnimi psy nesnesou, ale moje zkusenost je uplne jina, moje fenulka ma psy fakt rada, prestoze ji uz budou tri, je docela strelena , porad si strasne rada s nimi hraje a miluje honicky .. Jedine jsem mela problem se zurivymi psy za plotem, ale uz to je okay, ted uz si to prede mnou nedovoli.. Pozdravuj svou coklidku, mas asi akita-inu, vid?

wami
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 14:27 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

Fajka
akorát se o tom ty vyděšený lidi co chce v noci venku občas sežrat blbě přesvědčujou
mhm, a to to jeste nedela s veeelikym divadlem, jako Lump, ktery potichu nekomu prijde za zadnici, pak se postavi na zadni a vydava zvuky, ktere se nejlip daji popsat jako neci mezi vytim, ktere privolava smecku na lov a dost vyhruznym stekotem... Bohudik se mi tohle stalo jen jednou a pani docela rychle pochopila, ze to Lump zdaleka nemylsi tak vazne, jak vypada, a nakonec se pomazlili...

(Zato Deny onehda opet zkusene sezral pana, co nam lezl do otevreneho auta - bez toho, ze by se me pan zeptal. Ovsem tentokrat z toho nebyl zadny prusvih, neb pan ma doma Denyskovu dcerku a zna ho, a zna i tu vlastni fenu, tak nakonec nebyl ani tak moc prekvapenej, jeste se omluvil, ze zapomnel... - a nic mu nebylo, jen mel ozuzlnutej sos... )

Andita
jeee, tak to bych vas nekdy chtela potkat, at muzu tvrdit, ze nazivo znam aspon jednu pratelskou akitku!
(jinak jich znam 5, ale fakt zadna neni pratelska... )

Fajka
Člen
# Zasláno: 27 Lis 2006 14:33
- Nahlásit

Andita

Inu mám Akita Inu

moje fenulka ma psy fakt rada...
No my máme dva stavy, buď milujem anebo žerem, něco mezi jen velmi vyjímečně... snažím se jí přesvědčit, že ignorace nebo hraní je pro ní výhodněší, ale to je běh na dlouhou trať, je to pořád ještě puberťačka, kterou je třeba nasměrovat správným směrem

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání