Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Internátní výcvik psa
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
jana33
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 15:26
- Nahlásit

Jimmi
já nikomu nic nepředepisuju,tohle je diskuze,tak vyjadřuju svůj názor,stejně jako ty. Třeba opravdu patří do kategorie aktivních důchodců,takže pesanovi dají,co potřebuje. Ale pak nechápu,proč psa nechávaj cvičit jinde,to většina opravdových myslivců nedělá

Jimmi
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 15:29
- Nahlásit

O internátní výchově slyším poprvé, ale protože jsem tenkrát zažila výcvik Sáry, tak jsem to napsala.
Svého psa bych takhle vychovat nemohla.
Ale u slepeckých, asistenčních psů a loveckých psů jsem ochotná to tolerovat, krom toho i děti se odkládají do internátů a nikoho to nepohoršuje a některé děti to i závidí viz Bradavice

Jimmi
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 15:31
- Nahlásit

jana33
jj trochu mě vyděsila přestava, že s důchodem dostanu hůl a zákaz všech aktivit

Walda
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 15:33
- Nahlásit

Jimmi

u slepeckých, asistenčních a loveckých psů
To je hezký, tyhle tři výcviky v jednom pytli...

jana33
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 15:43
- Nahlásit

Jimmi
spíš jde o to odhadnout svoje možnosti,což ale samozřejmě platí celý život. Jen prostě u těch důchodců je předpoklad,že s ohařem ujedou každý den na kole dvacet kilometrů nebo aspoň 15 ujdou méně pravděpodobný než u mladší věkové kategorie
Jinak slepecký a asistenční výcvik je úplně o něčem jiném,to sem vůbec nepatří, lovečáky mám a prostě lidi,co si dají psa k někomu na výcvik nechápu.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 15:44
- Nahlásit

Walda
nějak nechápu ...je to jenom příklad

jana33
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 15:47
- Nahlásit

Jimmi
Myslím,že tím Walda myslel,že se to vůbec nedá srovnávat. Způsob výcviku a hlavně celá ta procedura - výběr štěněte - předvýchova - výcvik - předání majiteli. To není o tom,že mám psa a dám ho vycvičit,protože na to nemám čas,což je téma tohoto fora

Jimmi
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 15:50
- Nahlásit

jana33
Neznám tolik lidí, kteří by se psem ujeli každý den 20 km... ale mně je to fakt úplně jedno...stejně loveckýho psa nemám, tak co se vám do toho pletu

Evik
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 15:53
- Nahlásit

jana33
jsem si vzpomněla, že jsem nedávno potkala známé (také z ulice) a ti si pořídili alpského jezevčíkovitého brakýře...pán je "zájmový myslivec" (takový ten, co si jen chodí zastřílet), ale u baráku vždycky měli něco "jezevčíkovitého", takže teď mají malé štěndo toho brakýře. Je to nádherný pejsek, kontaktní, milý, mazel, strašně by si chtěl s každým pejskem hrát, ale jeho páníček mu to nedovoluje, v přítomnosti cizích psů ho okamžitě upíná na vodítko....chudák pes...Když jsem pánovi při setkání řekla, jestli by ho nechtěl pustit, že by se s mým pesanem aspoň vylítali, tak oponoval, že by na mě skákal a umazal by mě... a že s mým psem by se pral.....Chování toho psa ale svědčilo o naprostém opaku...ten si chtěl tolik hrát....tak nevím, jestli mě ten pán chtěl jenom odbýt abych "neotravovala", nebo jestli skutečně neumí číst v řeči svého psa...

jana33
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 15:57
- Nahlásit

Jimmi
loveckýho psa nemám, tak co se vám do toho pletu
proč si to bereš tak osobně? Samozřejmě těch 20 kiláků by byl ideální stav a moc městských lidí nemá čas ani místo,kde to praktikovat,tak se třeba snaží o víkendech. Nicméně zrovna u toho ohaře (nebo alespoň těch co znám) platí,že musí tři hodiny lítat,aby se aspoň trochu unavili,jsou to hyperaktivky. A jen vybitý a unavený pes je spokojený pes. A prostě si nemyslím,že by to většina důchodců zvládla.Ale to už jsme úplně mimo téma,to se internátního výcviku netýká.

jana33
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 16:00
- Nahlásit

Evik
Nojo některý lidi jsou fakt zvláštní,fakt nevím,proč si psa pořizují. A zrovna brakýř není moc známý plemeno. Tak ho asi taky šoupnou někam na výcvik,aby začal poslouchat. Ale asi to bude v době,kdy se začne prát s psiskama doopravdy.

Mel
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 17:45
- Nahlásit

Taky si myslím, že výcvik slepeckých, apod. psů je něco jiného, než původně zamýšlela abby.
Já ještě přidám jeden názor, myslím, že vycvičit psa si dávají dost lidi, kteří mají psy, pro jejichž uchovnění je potřeba složit nějakou zkoušku. Nechápu to, proč si teda pořízují psa, na kterém chtějí chovat, ale nechtějí pro to něco udělat?

Ketrin
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 20:26
- Nahlásit

Už pár let každý rok vedu (svého) psa na jedněch nebo více loveckých zkouškách a prakticky na každých je nějaký profi vůdce, který psa vycvičil a předvádí někomu jinému. Naše plemena musí mít pro chovnost jednu jednoduchou zkoušku (ani tu si někteří majitelé nejsou schopni se psem udělat sami, což je s podivem-jde o vrozené vlohy+nějakou elementární poslušnost).
Dále pro šampionát krásy je potřeba jedna lovecká zkouška. To už je trošku složitější a někdo se prostě do toho sám nepustí.
A za třetí, při konkurenci krycích psů, jaká panuje, se hodí i nějaký ten CACTík případně i šampionát práce. Takže někdo třeba dá psa na výcvik s jasným zadáním: ať je z něj šampion práce.
Já to neodsuzuju, ale sama bych to nikdy neudělala. Bylo by mi líto, o co se připravuju. Jsem si 100% jistá, že nebýt společných zážitků z výcviku a zkoušek, neměla bych se svou fenou takový vztah, jaký máme. Vím, že nadání i na toho šampiona práce má a profík by to s ní udělal. Ale já bych z toho neměla žádnou radost.

abby
Člen
# Zasláno: 21 Lis 2006 22:00
- Nahlásit

Mel

vycvičit psa si dávají dost lidi, kteří mají psy, pro jejichž uchovnění je potřeba složit nějakou zkoušku

hele,u nás na sídlišti to právě tak není.Čím dál víc potkávám lidi,kteří měli nebo mají psa ne výcviku,ale není to kvůli zkouškám.Prostě chtějí poslušnost,ale z nějakých důvodů to nezvládli.

Co se některých důchodců týče,tak na ty mám vlastní názor.Když vidím jednu paní,jak je tažena bojovým plemenem a pustí ho na volno jen ve výběhu,kde nesmí být jiný pes ...

Hafina
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 07:49
- Nahlásit

Ketrin
Přesně to je to o čem mluvím. Aris je taky moc šikovnej, všechno je to prostě v něm, je to lovečák každým coulem a lepší vůdce by s ním už dávno udělal nejen podzimky, ale mě by bylo hrozně líto, že se připravím o všechny ty naše těžce vybojované pokroky. Pro mě je ohromný, když vidím, jak ten pes skvěle zaaportuje, nebo vypracuje vlečku a vím, že na tom mám zásluhu i já, což opravdu zahřeje u srdce.

Evik
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 07:54
- Nahlásit

abby
Co se některých důchodců týče,tak na ty mám vlastní názor.Když vidím jednu paní,jak je tažena bojovým plemenem a pustí ho na volno jen ve výběhu,kde nesmí být jiný pes ...

u nás má jedna paní berňáka, kterého taky venčí jenom na vodítku...pes se pere s ostaními psy (na lidi je ale pohodový). Tahle paní psa prostě dostatečně nevychovala, nezvládla, tak ho má pořád na vodítku. Mně už několikrát sprdla, jaktože já psa na vodítku nemám...odpověděla jsem jí, že nikoho neohrožuje, je vychovaný a poslušný, tak proč by se nemohl taky proběhnout.... Ona mě sprdla, že jsem drzá, že pes podle ní patří na vodítko vždycky a že si bude stěžovat......Podle mě ale jenom žárlí na to, že její pes jí neposlouchá a že ona se s ním "musí vláčet na vodítku"

Jimmi
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 08:18
- Nahlásit

Ještě pro Abby,
k tomu internátu pro psy, nevím co je horší, jestli si nechat vychovat psa, nebo si zaplatit za venčení, protože na psa nemám čas. Taky dobrý ne?
jana33
Osobně to neberu, ale loveckýmu plemenu nerozumím, proto ho ani nemám ....
Na druhou stranu je něco jiného člověk, který celý život lovečáka měl a věnuje se tomu a něco jiného důchodkyně s berňákem, kterého nezvládne. Prostě to neházím do jednoho koše, protože jednou budeme důchodci i my.

Walda
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 08:48
- Nahlásit

Jimmi

zaplatit za venčení
Jo, to máš pravdu. Onehdy jsem na Bílé hoře potkal dívčinu s nedospělým dalmatinem - měl na krku ostnáč obrácený dovnitř a byl na vodítku.
Ptal jsem se dívčiny, proč na něj jde tak tvrdě, že pejsek, až na mírné vystresování, vypadá docela v pohodě.
Ona pravila, že za to nemůže, že ona ho chodí jen venčit, a že majitelé to tak chtějí, protože pejsek neposlouchá. A šla dál.

Tak by mě zajímalo, jak majitelé vůbec přišli na ten výchovný a výcvikový postup, když s ním ani nechodí ven.

Evik
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 09:03
- Nahlásit

Walda
to je hnusný s tím ostnáčem....

ale když mluvíte o tom "placeném venčení", tak jsem si vzpomněla na jednu paní, kterou znám přes kámošku......ta paní si taky "nechává venčit a cvičit" svého psa od někoho jiného , ale tam je důvod jiný....ta paní je po těžkém úraze na vozíčku a pes je mladý. Paní žije sama a pořídila si psa v době, kdy byla ještě zdravá, pak měla bouračku a výchova psa tudíž byla poněkud zanedbána pokud se týče chůze na vodítku...Pes je statný ovčoun, pro svou paničku by udělal první poslední, ale na vodítku tahá, tudíž ho ona na vozíčku sama venčit nemůže...Zatím, dokud se nenaučí na tom vodítku chodit. Moje kámoška té paní psa vede na vodítku, na procházky chodí společně s majitelkou psa (ta jede na vozíku) a pomalu se učí, jak psa ovládat i z vozíčku....
Když jsem si vzpomněla na případ téhle paní, tak pak musím říci, že se ta "výcviková střediska" a lidi, kteří jejich služeb využívají opravdu nedají házet do jednoho pytle

mac1
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 09:34
- Nahlásit

nikdy bych svého psa k nikomu na výcvik nedala , ale nijak to neodsuzuji. Raději se potkávám se psy ,které vycvičil někdo jiný než majitel než se psy neposlušnými a zcela nezvládnutými . Mám loveckého psa a u loveckých psů je to dost časté, že si je majitel ( a to i myslivec) nechá vycvičit a předvést na zkoušce, potřebné pro získání lovecké upotřebitelnosti a splnění podmínek chovnosti. A chápu majitelky ( nemyslivce) fen, které si je přivezou ze zahraničí a chtějí na nich chovat ( už kvůli nové krvi to potřeba je) ,ale chtějí s nimi dělat třeba agilitu nebo jiný sport, že mají potíže s loveckým výcvikem ,ale zrovna tyhle majitelky feny na výcvik jinam nedají, potýkají se s tím samy .

Walda
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 09:49
- Nahlásit

Evik

Pro Tebou zmíněnou paní:
V Helppsu je možné domluvit asistenční výcvik i pro psa původně vybraného majitelem/klientem. V poslední době je to například RTW holka, která se stala signálním psem paničky-kardiačky.
Byla by to pro ní skvělá šance - měla by skvělého pomocníka a navíc by pejsek byl zvládnutý.

Jimmi
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 11:09
- Nahlásit

Všechny ty případy, kdy je pes vycvičen, aby někomu pomáhal, mně strašně dojímají, nikdy nezapomentu na pořad v televizi o asistenčním psu pro chlapce, který byl mentálně postižený a ochrnutý.
Ten pes mu totiž zvedal hlavu, aby se kluk nezadusil, když se mu náhodou hlava předklonila.
To jsem jednak čuměla jako puk a jednak břečela do kapesníku....

P.S. musím se pochlubit sice cizím peřím, ale kraťandy mají taky vodící psy, jednu i znám, jmenuje se Bludička

Walda
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 12:53
- Nahlásit

Jimmi

Hmm, my na cvičáku máme už skoro rok psí kamarádku erdelku Irmu, která bude nejen asistenční pro vozíčkáře, ale navíc i vodicí - kromě neustálé pomoci paničce jí bude vodit na vozíku. Takže například musí umět odhadnout, kudy vozík projede.

Asi tak za čtrnáct dnů se už bude předávat paničce.

abby
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 13:01
- Nahlásit

Jimmi

s tím placením za venčení ti nevím.Dovedu si představit situaci,kdy bych toho taky musela využít.Jen je rozdíl,co si kdo pod tímto pojmem představí.Jestli je to to,že jseš dýl v práci,tak necháš psa vyvenčit někým jiným,ale jak příjdeš jdeš s ním i ty nebo s ním nechodíš vůbec a jen za to platíš.

Evik
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 13:15
- Nahlásit

Walda
díky za typ na Helppes, to mě nenapadlo....určitě to přes kámošku té paní vyřídím Ona na tom s tím svým pejsou prý není tak hrozně, ne že by byl vysloveně neposlušný, to ne...akorát neumí na tom vodítku jít zatím natolik klidně, aby paní stačila s vozíčkem. Co mi kámoška říkala, tak už teď pejsek umí paničce doma podávat věci na povel, přinést třeba ovladač na telku ale o té možnosti s Helppes paní každopádně uvědomíme.

Walda
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 13:25
- Nahlásit

Evik

Kdyby se chtěla aspoň poradit a informovat, nejlepší by bylo zavolat přímo Zuzaně Daušové na +420 603 769 864.

Evik
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 13:30
- Nahlásit

Walda
díky moc kontakt přes kámošku předám

Jimmi
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 14:04
- Nahlásit

Walda
Nebyla o té Irmě zmínka v televizi? já mám pocit, že jsou nějaký závody těhle vodících psů s jejich páníkama ....no prostě se o ní mluvilo jako o jediném erdelovi ne?

Jimmi
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 14:06
- Nahlásit

abby
ty lidi to dělají pravidelně... jsou tak zaměstnaní, že na to zvíře nemají čas, ale dneska je in mít psa.........

Walda
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2006 14:37
- Nahlásit

Jimmi

Je to možný, v TV asi byla v poslední době reportáž ze Superdne - oslavy předávání pejsků za rok 2006.

Tady je v roli Karkulky, při té příležitosti:
http://www.goldenlucas.com/alba/Superden/ipage0002 6.htm

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání