Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Zlaty retrivr stene
Autor Zpráva
artus
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2006 20:56 - Změnil/a: artus
- Nahlásit

Prosim o radu.
Mame stene 7tydnu. Bude venku(bouda, dvur, zahrada) obcas v domacnosti. (naucit ze muze vykonat potrebu na trave, doma ne)
Chlet bych poradit kdy jak zacit cvicit zakladni povely a dalsi veci. Jestli je na internetu nekde nejake povidani o vychove stenete pripadne nejaka knizka. Prosim doporucte mi nejakou publikaci. (neco malo jsem nasel zde) Predem dekuji

Maya
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2006 01:18
- Nahlásit

Dobrá knížka pro začátečníky o výchově a výcviku štěňat je tato

Amir
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2006 01:19
- Nahlásit

Maya
Dobré ránko

Jumi
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2006 19:01
- Nahlásit

artus
Já bych jen ráda poznamenala, že jestliže jste si pořídili štěně ZR, tak vám můsí být jasné, že obcas v domacnosti nestačí. retrívři jsou plemeno na svém pánovi značně závislé. A pokud jste doma mělo by být psovi umožněno být s vámi. já mám ZR dva. Starší byl také v době, kdy nikdo nebyl doma a v noci, venku, ale v době, kdy jsme byli doma, měl a má možnost být stále s námi...pokud by měl být venku a my byli doma a on k nám nemohl, tak velmi strádá a v období puberty jsme to také používali jako nejhorší trest!
Pokud bydlíte v domku tak je nácvik čistotnosti poměrně jednoduchý. možná, že se mnou někdo nebude souhlasit, ale nám se to velmi osvědčilo a pes doma udělal ve svém životě tak max. 5 loužiček. velmi rychle pochopil, kde se má vyvenčit. když se počůral doma, tak jsme mu vyhubovali (netrestali) a vystrčili ho ven. Když jsme ho viděli čůrat venku na zahradě, tak jsme ho ohromně chválili...

Ketrin
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2006 19:14
- Nahlásit

Základní výchova (nenazývala bych to ještě povely) začíná okamžitě, jakmile si štěně přinesete domů. Od prvního dne můžete a měli byste učit návyk na jméno, přivolání, zakazující povel, po pár dnech až si štěně trochu zvykne začít zvykat na vodítko, sedni apod. Vše po dobrém, hrou, po chvilkách a se spoustou pochval a odměn a kladným motivováním.
A jak píše Jumi, jakýkoli retrívr je závislák a potřebuje strávit s rodinou maximum času, také si tím výchovu ohromně usnadníte. Pokud bude žít jen na zahradě, můžete s velkou pravděpodobností nejpozději v pubertě očekávat problémy.

Karol
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2006 19:38
- Nahlásit

artus
Něco o tom NEJDŮLEŽITĚJŠÍM najdete také tady:

http://www.vycvikretrieveru.cz/index.php?oid=713

Rad je všude spousta ....a když nebudete vědět, kudy kam, stavte se na naší golděňácké diskuzi....i kdybysme čistě náhodou neuměly poradit, určitě jsme zažily něco podobného

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2006 19:54
- Nahlásit

Ahoj vespolek,
jakpak se daří všem retrívřím puberťákům?

Walda
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2006 19:59
- Nahlásit

artus

K tomu, co je tu napsáno, bych chtěl doporučit dvě výborné knihy dostupné zdarma tady:
http://www.vycvikpsa.cz/archive.html

Nejsou specielně retrívří ale je tam spousta skvěle popsaných věcí.

ko4ka
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2006 11:39
- Nahlásit

artus
určitě souhlasím s ostatními, rádi uvítáme na našem goldeňáckém fóru dalšího zlaťáka

Sviště
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2006 14:17 - Změnil/a: Sviště
- Nahlásit

Ahoj.

Taky se ráda přidám. Taky mám doma štěnisko ZR. 4 měsíce a nějaký drobný. Taky občas rostu a kvetu. Ale jsou i radosti. Jako třeba když náš méďánek chrní ve vlastní boudě s naším kocourkem, kterého přes den zarytě loví a okusuje. Kočka je sice oslintaná ale živá.

Karol
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2006 22:17
- Nahlásit

artus
Sviště
Tak to ale musíte semka:

http://www.cz-pes.cz/diskuse/7_4012_33.html

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání