Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Hledáme cvičák pro lovecké psy v Praze!
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
jana33
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2006 11:33
- Nahlásit

Ketrin
To si dovedu představit, Sam je taky ten případ. Tuhle jsme dělali na cvičáku dlouhodobý odložení s tím,že páníčci odešli z areálu a zmizeli za zatáčkou. Všichni psi se zvedli se strachem,že pánečci odešli a je tam zapomněli,jen Samouš ležel,packu přes packu a Jindra mě přesně volala,pojď si pro něj,začíná usínat

brut
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2006 12:15
- Nahlásit

Santino
Cvičák v Modřanech...byly se tam zeptat a hned jim doporučili, aby šly na lovecký výcvik, že lovecký pes pořádně nejde vycvičit.
Něco podobného už jsme měli s Bastym. Tam teda byli párkrát cvičit. Po několika lekcích vše vzdali a Bastyho jsme si cvičili sami. Jenže ne dostatečně, takže třeba v lese musel chodit na 20m šňůře...nebo alespoň s ní. Jakmile totiž viděl jakýkoliv pohyb, tak hned zdrhal a nedal se odvolat.

Zet
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2006 12:23
- Nahlásit

Anu
uf uf uf,to by neměl být problém. Horší by bylo kdyby tam ta zvěř fakt byla......
To ti ale nikdo neřekne, jestli tam zvěř je nebo není V houštinách dost často zvěř bývá ... proto se v nich taky dělá nahánění (pes má zvěř z houštiny vyhnat na lovce ... tedy v praxi) Pokud ti pes dobře nahání, tím lépe ... určitě si vyslouží překvapené pohledy od rozhodčích, vůdců i korony (od některých možná i pochvalu ... určitě ne ale od těch ortodoxních ).
A jsi si jistá, že je basenji řazený do loveckých plemen? Mně to furt vrtá v hlavě. No, na ČMKJ vedený je, tak asi není co řešit, ale stejně mi to furt nedá

Anu
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2006 12:32
- Nahlásit

Zet
Země původu: střední Afrika

Patronát: Velká Británie

Datum zveřejnění Originálu platného standardu: 25.11.1999

Využití: lovecký pes, společník

Klasifikace FCI: Skupina 5: Špic a primitivní plemena. Sekce 6 primitivní plemeno. Bez pracovní zkoušky.
tak nevím.Pustí nás nebo ne?

Anu
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2006 12:36 - Změnil/a: Anu
- Nahlásit

Zet
teď jsem pročítala ty tvoje odkazy a tam se ženská ptá na amerického staforda jestli s ním může či nemůže a ona ji odpovídá,že to není zakázano ale ani povoleno:tak nevím. ale výcvikářka mi řikala,že by ho měli pustit.

Santino
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2006 13:00
- Nahlásit

brut
No to je teda přístup,přece naučit psa poslusnosti je přirozene,at jde o jakekoliv plemeno,akorat každy potřebuje jiny přístup.Asi neměli moc zkušenosti.

brut
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2006 13:02
- Nahlásit

Santino
Spíš bych řekla, že se jim nechtělo babrat s uličnicí, která chvíli neposedí.
Jsem byla naštvaná, asi se tam půjdu zeptat na výcvik Bruta...to by se divili. Brut totiž naprosto nevydrží nikde chvíli sedět, ležet v klidu.....asi by mně taky odkázali jinam.

brut
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2006 13:04
- Nahlásit

Santino
Škoda, že nebydlím v Praze, hned bych na Bruta využila ten cvičák od tebe. Potřeboval by to jako sůl. Jenže pro mně jízda do Prahy, přes celou Prahu, cvičák a cesta stejným způsobem zpět je minimálně na půl dne....spíš na víc

Zet
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2006 13:06
- Nahlásit

Anu
Mno, jestliže má ve standardu napsáno, že je "lovecký pes", tak by měli

Santino
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2006 13:12
- Nahlásit

brut
to ten muj taky chvíli neposedel a byl jak smyslu zbavenej,jak statej když videl psa,schopnej se uškrtit,když prošel kolem plotu pes tak byl schopnej porazit plot a rozmlatit si čumak do krve,vencit sem chodil jen pole kde sem mel jistotu ze nikoho nepotkam,ale jak videl zajice,kočku tak za nim zdrhl a ja se jen modlil aby nekde nekoho nezakous,ted po vycviku už je vše ok,nezdrha,nezakusuje,poslouchá ale byla to makačka.

Anu
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2006 13:14
- Nahlásit

Zet
nebo se mám zeptat na tom portálu jak si mi dala odkaz?Viděla bych to na skládání v Lukové -jestli víš kde to je. Tam berou RR.

jana33
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2006 13:20
- Nahlásit

Anu
Taky se můžeš zeptat u vás v klubu,kterej basenji zastřešuje a kde jste evidovaný. Tam by to měli vědět

Zet
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2006 13:23
- Nahlásit

Anu
Myslím, že by ti ho vzít měli, ale za zeptání nic nedáš Možná bude nejlepší pokud zavoláš přímo na OMS, kam chceš na zkoušky hlásit a zasonduješ, zda ti ho na zkoušky vezmou. Abys případně mohla přihlásit někam jinam.

Anu
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2006 13:26
- Nahlásit

jana33
Taky se můžeš zeptat u vás v klubu,kterej basenji zastřešuje a kde jste evidovaný. Tam by to měli vědět
bohužel. S těmito psi nikdo nic nedělá-jako vůbec nic a tudíš se zajímají jen o výstavu.Napsat že chci barvařinu tak na mě budou koukat jak na ufo.

Zet
jo jo.Brnknu tam. Právě když jsme to trénovali,tak s RR a ta ženská mi řikala (má je s RR složené) že by s ním neměl být problém.Ale teď vidím,že může být.

jana33
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2006 13:38
- Nahlásit

Anu
A jak vůbec se basenji lovecky používal ve své domovině?

brut
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2006 13:41
- Nahlásit

Santino
Nepíšeš náhodou o Brutovi? Včera okolo nás proběhl kocour, nebýt včasnýho varování, tak jsem dneska mrtvá. Blb by mně zabil o strom, jak bláznil. O psech za plotem ani nemluvím....
Jenže u nás je cvičák jen o víkendu a to ještě není úplná klasika, ale spíš takový psí setkávání....takže pro toho mého šílence moc vhodný není. Sice se tam něco naučíme, ale aby mně někdo poradil a opravil chyby, to moc ne.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2006 13:41
- Nahlásit

budou koukat jak na ufo.
No na běžných OMS zkouškách to asi bude docela sranda já byla loni na BZ za exota i s profláknutým labradorem - okolo samý jezevčík a teriér

Zet
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2006 13:46
- Nahlásit

Ketrin
No na běžných OMS zkouškách to asi bude docela sranda
Jj, chce to vybrat nějaké OMS zkoušky, kde jsou na rarity trochu zvyklí. Ale podle toho, co píše Anu, tak u nich už jsou vytrénovaní RR, tak by basenjiho mohli zkousnout.

Anu
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2006 13:51
- Nahlásit

Zet
Jj, chce to vybrat nějaké OMS zkoušky, kde jsou na rarity trochu zvyklí. Ale podle toho, co píše Anu, tak u nich už jsou vytrénovaní RR, tak by basenjiho mohli zkousnout.
právě,tam to mají speciálu RR a já se k nim chci přivtěrknout.Už jsem tam byla na kukandu na jaře. Teda oni o tom ještě neví

jana33
jak? No normoš. Vyšlou je do pralesa-buše a pes jim nahání zvěř,kteru oni potom chytají do sítí.A protože neštěká tak mají zvonce na krku aby věděli lidi kde ty psi jsou

jana33
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2006 13:53
- Nahlásit

jak? No normoš. Vyšlou je do pralesa-buše
no jasně,úplně normální záležitost

Anu
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2006 14:04
- Nahlásit

jana33
no však jo. Chceš foto pravého basenjiho v africe na lovu? Málem jsem spadla ze židle?

a v praxi to v českých lesích vypadá asi takto.Pes ti zdrhne v lese a ty stojíš na místě a za pár minut ti nažene srnu.Jenže ty ji neodstřelíš a tak ti pes nahání třeba dvě hodiny,než se na tebe podivá výrazem " s tebou je teda prdaljs práce" a vzdá to.

Zet
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2006 14:15
- Nahlásit

Anu
jak? No normoš. Vyšlou je do pralesa-buše a pes jim nahání zvěř,kteru oni potom chytají do sítí.A protože neštěká tak mají zvonce na krku aby věděli lidi kde ty psi jsou
Prostě normoš

Jinak, až budeš hlásit, dávej si pozor, abys opravdu přihlásila na zkoušky, na které psa připravuješ. Je rozdíl mezi BZ (barvářské zkoušky) a BH (barvářské zkoušky honičů) Nechci tě podceňovat, jen že známý mi vyprávěl, že se mu to kdysi stalo. Vyrazil na zkoušky s tím, že to jsou BZ, a když tam dorazil, zjistil, že jde na BH

Anu
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2006 14:23
- Nahlásit

Zet
no a vidíš a na těch stránkách jak jsem si stáhla je řád jen těch BH-a nebo jsem blblá (což spíš)a jiné jsem nenašla.

no já to neumím (ten lov)jinak popsat, s žádným křovákem jsem zatím nemluvila.Jen dle fotek co bylo teď na basenji stránkách -jedna chovatelská stanice si zajela odchytit divokého basenjiho přímo do buše do Afriky tak tam jsou fotky. A šla mi z toho kůže po zádech. Ty křovácí je tam mají jak užitkové kozy. Když už není dobrý,tak ho zabijí,sežerou a jede se dál. Ale lový dokonale.

Zet
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2006 14:30
- Nahlásit

Anu
Tak ještě jednou : http://www.myslivost.cz/ZkusebniRady/prehled.asp ... přímé odkazy na jednotlivá typy zkoušek mi sem nejdou vložit, takže musím takto. Tebe se týká:
1.
ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO ZKOUŠKY TERIÉRŮ A JEZEVČÍKŮ
TABULKY ZKOUŠKY TERIÉRŮ A JEZEVČÍKŮ
A v něm konkrétně "Barvářské zkoušky (BZ)". Koukni nejdřív na tabulku - tam jsou vyjmenované disciplíny a pak si v řádu přečti, co která obnáší.
2.
ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO ZKOUŠKY HONIČŮ
TABULKY ZKOUŠKY HONIČŮ
A tam konrétně "Barvářské zkoušky honičů". V tabulce si zase najdi disciplíny a v řádu jejich popis.

Anu
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2006 14:32
- Nahlásit

Zet
ježiši díky za obětavost.pánbůh ti to vrátí na psovi

Zet
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2006 14:45
- Nahlásit

Anu
Na psech ... Ten se na těch mých ošklivkách chudák nadře

Anu
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2006 14:50
- Nahlásit

Zet
proč ošklivkách?Každý pes je krásný!

Zet
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2006 15:20
- Nahlásit

Anu
To já jen tak ... to je takový terminus technicus

Anu
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2006 15:28
- Nahlásit

Zet

to je tvůj? Co to je za plemeno? Předpokládám něco loveckého s ohařem?

Zet
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2006 15:34
- Nahlásit

Anu
to je tvůj? Co to je za plemeno? Předpokládám něco loveckého s ohařem?
Tak vidíš, jaké já mám ošklivky ... ani plemeno není poznat Je to jezevčík a ano, je můj

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání