| Autor |
Zpráva |
brut
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 10:52
- Nahlásit
Mám prosbu. Hledáme cvičák pro Balinku. Jeden z požadavků je, aby se alespoň částečně specializoval na lovecké psy. Ségra potřebuje vzhledem k Balinčiným problémům s packou poradit v usměrňování loveckých pudů a dalších necností. Klidně může jít i o individuelní výcvik. Moc děkuji všem za radu
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 11:05
- Nahlásit
HAFBO - mají jak lovecký tak i individuálky, záleží na domluvě...(je to v Řeporyjích)
|
edita
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 11:08
- Nahlásit
ted zacali s loveckym vycvikem na www.hafbezobav.cz, cvici se v Praze Reporyjich a lovecky vycvik vede Zuzka, se kterou se da domluvit i individualni hodina za 250Kc...rada bych rekla, ze doporucuju, ale fakt se s tim teprve zacalo a my byli zatim jen na prvni hodine, ale budem chodit dal .) jsem rada, ze tahle moznost vubec je
|
edita
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 11:09
- Nahlásit
blanulinka1
si me predbehla .) btw. vy taky chodite? .)
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 11:11
- Nahlásit
edita
teprve čekáme na štěndo, budeme ji mít v půlce prosince, takže po druhým očkovní začneme chodit do školky, přemýšlela jsem i o tom loveckým později, budeme mít jezevce, ale uvidím podle její šikovnosti
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 11:14
- Nahlásit
blanulinka1
Jezevci pracují sami, ti cvičák nepotřebují A 250 Kč za hodinu je sakra přehnané
|
edita
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 11:15
- Nahlásit
blanulinka1
koukam ze si vice nez nalezite informovana uz pred tim nez mate stendo, to je dobre .) se stendem Hafbo jen doporucuju, jen budte opartny, aby treba nejak nezmoklo, nebyla velka zima apod., nas dabel takhle na jare pekne nastydnul, byly ji tak 4 mesice .(
|
Santino
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 11:15
- Nahlásit
ja doporučuji www.vycvikpsu.eu individual maj taky myslím za 250kč,mě moc pomohli.Myslím že z necnostmi tvyho psa ti pomužou dobře,mě pomohli teda strašne moc.
|
edita
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 11:16
- Nahlásit
Zet
ten individual je drahej, jinak skolka je za 50, dospeli za 30, lovecky vycvik za 65, stopy 80
|
Santino
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 11:17
- Nahlásit
Zet
Co ti na 250kč přijde přehnane?To ja si to klidně zaplatil a vubec toho nelituju.Stalo my to za to.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 11:19
- Nahlásit
edita
jj snažím se dostane "termoprádýlko" a kdyby "kór" mrzlo tak ji nikam tahat nebudu, to zase nee
Zet
no trošku jí pomůžu, znám jezevčici, která je naprosto mimo, absolutně bez výcviku a je mi jí líto, protože je papírová a myslím, že i šikula, ale je prostě zanedbaná a i základním výcvikem nedotčena...
|
Puna
|
# Zasláno: 18 Říj 2006 11:20
- Nahlásit
brut
já už jsem se lekla po přečtení Tvých včerejších zážitků, že chcete Balinku šoupnout do polepšovny
Ona má půl roku nebo už víc? já jsem se nějak zasekla v létě, tak už se neorientuju
|
Syska
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 11:47
- Nahlásit
blanulinka1
Myslíš tu chuderu, co žere ty Pedigree, nebo cos to tenkrát říkala? Sheilu?
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 11:59
- Nahlásit
Santino
Záleží na tom, co cvičí. Pokud je to poplatek za nácvik nácvik dejme tomu vlečky s aportem s tím, že výcvikář zajišťuje i zvěř, tak v pohodě. Ale jak jsem koukala na stránky toho Hafbo, tak musím konstatovat, že pokud mi někdo nabízí výcvik loveckého psa a nazývá barvářský řemen stopovacím vodítkem, tak mám obavy, že cena poměr : výkon je poněkud jinde než u mnou uvedeného příkladu Jinak jsem byla také samozřejmě zvědavá, kdo to cvičí (jaké má zkušenosti, kolik předvedl psů na zkouškách, jestli uspěl na nějakých soutěžích) a bohužel jediné, co jsem se dozvěděla bylo Míša a Zuzka
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 12:01
- Nahlásit
Syska
jj Sheilu...posledne jak jsem jí dávala ten zbytek ProPlanu tak mi bylo řečeno, že to bude mít jen vyjímečně, jelikož by si na to mohla zvyknout a pak už by nežrala Pedigree
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 12:02 - Změnil/a: Anu
- Nahlásit
Zet
kolik stojí loveckýv výcvik? psa to baví,ale nemám možnost kde a nemám myslivce co by mi střelil zajíce.Po stopě mi chodí dobře-myslím pobarvené,ale nevím jak si vysvětlit hlášení zvěře když neumí štěkat? a jak vystavování zvěře? Nehodila by jsi mi nějaké stránky o loveckém výcviku.Mám stáhlé barvářské zkoušky ale to je asi tak všechno
|
Santino
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 12:08
- Nahlásit
Zet
samozřejmě zaleží na kvalite vycvikaře a jeho znalosti,ja hafbo neznam,doporučoval sem nekoho jinyho.a navíc sem pochopil bruta tak že spíš chce lovecké pudy utlumit než je ještě vic rozvíjet.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 12:17
- Nahlásit
brut
A cože je to za pesana?
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 12:23
- Nahlásit
Santino
Aha, já původně reagovala na blanulinku1, která plánuje klasický lovecký výcvik a editu, která doporučovala Hafbo. Pokud někdo řeší individuální výcvik "problémových" psů, pak je to asi už o něčem jiném ... tam je asi těch 250 Kč na místě
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 12:24
- Nahlásit
doporučuji www.vycvikpsu.eu individual maj taky myslím za 250kč,mě moc pomohli.Myslím že z necnostmi tvyho psa ti pomužou dobře,mě pomohli teda strašne moc.
a kde cvičí? neotvírá se mi tam mapka...
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 12:28
- Nahlásit
Zet
lovecký je za 65,- první hodiny bývají většinou zdarma, aby si to člověk zkusil a podle toho se rozhodl...
|
Santino
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 12:29
- Nahlásit
Jandula
Cvičí na Praze 9,,kousek od ul .Nedvědicka,v lesíku,a urcite budou ochotny jít i do terenu do lesa ,na pole atd.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 12:32
- Nahlásit
jana33
Puna
Balinka je irský setr. Je jí pět měsíců a o nějaké velké výchově a sportování se zatím nedá mluvit. Přece jen ta packa je stále dost velký hendikep.
blanulinka1
edita
HAFBo je pro ně trochu víc z ruky......musely by přes skoro celou Prahu ve špičce a to s nepravidelnou pracovní dobou ségry je obrovský problém.
Santino
Zkusíme odkaz od tebe, díky.........ale taky se mi neotvírá stejně jako Jandula....kde to je? Máš na ně ještě nějaký jiný kontakt?
O penězích to není, ségra klidně zaplatí, ale jde jí hlavně o to, aby jí pomohli a ne z ní jen tahali penízky
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 12:34
- Nahlásit
Santino
to bych měla rozhodně blíž než do Řeporyj...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 12:35
- Nahlásit
Santino
Byl jsi rychlejší než já...
Praha 9 je taky trochu z ruky
Potřebovala by Prahu 4, 10... Ale předám a uvidíme
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 12:36
- Nahlásit
Santino
brut
není to spíš takhle: URL
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 12:37
- Nahlásit
brut
zeptám se známejch,mají ohaře. Ale jezdí někam za Prahu k výcvikáři. Ale to je opravdu o loveckým výcviku,mě spíš přijde,že by ségra spíš uvítala základní poslušnost.Lovecký výcvik má lovecký pudy rozvíjet a ne potlačovat. My chodíme do Koloděj,ale to je speciálně pro retrívry. Jinak teď v sobotu jdeme na celodenní výcvik do Veltrus od Horys lovu.
|
blanulinka1
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 12:37
- Nahlásit
blanulinka1
ale to je na 4 což pro Brut je výborný
|
Santino
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 12:41
- Nahlásit
brut
Mam na ne tel:731 409 517,klidne řekni ze si dostala kontakt od kanarsky dogy santina,myslím že se nemusíš bat že ji nepomuzou,muj pes mel byt utracen,zakusoval jiny psi ,a napadal vsechno žive ,dnes si psu nevšíma ,a lidi miluje.
|
Zet
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2006 12:44
- Nahlásit
Anu
Ono je takové to "cvičákovské" cvičení loveckých psů dost novinka a já bych tomu moc nedůvěřovala. Lepší už jsou různé tábory pro lovecké psy, které organizují chovatelé a majitelé takových psů. U nás v klubu se například pořádá několik táborů pro jezevčíky. To je lepší alternativa, protože máš jistotu, že ti poradí člověk, který má s tvým plemenem již nějaké zkušenosti. Nejlepší je ale domluvit se s nějakým ochotným a zkušeným chovatelem nebo majitelem, který by ti poradil a případně pomohl.
Co se týče zvěře, tak tu si můžeš koupit například v interlovu ... hodně majitelů ohařů a retrívrů to tak řeší. Nebo se dá spousta "cenností" najít u silnice, případně získat od chovatelů morčat, holubů a podobně.
Pokud máš na mysli hlasitost na stopě živé zvěře, tak to psa nenaučíš. To mu musí být vrozené. Pokud máš na mysli hlasiče na barvě, tak tato vlastnost musí být psu také vrozená a nebo vyžaduje velmi zkušeného výcvikáře. S vystavováním zkušenosti nemám, neb s ohaři nemám mnoho společného. Ale myslím, že do značné míry je to tak spíše o vrozených vlohách.
Co se týče informací, pak doporučuji nejdříve si přečíst zkušební řády: http://www.myslivost.cz/ZkusebniRady/prehled.asp a poté se vyrazit podívat někam na zkoušky
|