| Autor |
Zpráva |
Nikita
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 20:26
- Nahlásit
Fifi
Neboj, počítám s Tebou na záznam
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 20:32
- Nahlásit
Lara
Nehledej tedy pracovní rodiče. Najdi si slušný chov a pracovního psa si vychovej
No počkej. pokud si chci pořídit zvíře na výcvik, hledám spojení, kde mám vyšší pravděpodobnost, že štěně zdědí po rodičích nějaké pracovní vlohy. Pokud se bavíme opravdu o práci a nikoliv o nějakých zkouškách poslušnosti, musí v tom zvířeti něco být, jinak se s ním výš prostě nedostaneš. A v pracovním chovu je ta pravděpodobnost někde jinde.
Nemyslím, že by měl být problém je cvičit. vždyť je v SSSR vyšlechtili po II. svět. válce právě jako služební - ochrana objektů hlavně pro Sibiř
Pokud se pracovní vlohy nebudou dále upevňovat a nebudou zahrnuty do selekce do chovu, budou se zákonitě vytrácet. To je jak tvrdit "jasněže to bude dělat, vždyť je to NO (DOB, VK, RTW,... doplň libovolné". Jenže ono prdlajs, pokud se do chovu dostanou i tupouni
|
Michala
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 21:06
- Nahlásit
hihi, to je otázka. Dobrman nebo knírač. Jasně že dobrman! Takovej knírač.... dyk to má fousy! a na těch furt nosí nějaké blevajzy. Musí se to střihat, aby to nevypadalo jako vořech (no a i pak....) Hubu to věčně nezavře. No myslím, že proti dobrmanovi nemá prostě šanci
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 21:09
- Nahlásit
Michala
Heleď, kamarádko bejvalá!!!!!!
Lehce Tě omlouvá, že z Tebe hovoří slepá závist
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 21:09
- Nahlásit
Michala
Cece, ja ti jeste asi nepotkala normalniho bobrmana...
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 21:11
- Nahlásit
Fifi
Prosím Tě, mohla bys upřesnit definici slova "normální"?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 21:16 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
Aha.. bud ne prilis ujeteho na balonky nebo ne prilis vyjeteho z nervu.... Cili jsem zatim potkala magory pres aportky, nebo neprilis vyrovnane povahy.. Nerikam, ze ani jedno ci druhe musi byt na obtiz....
A bobrmanum moc nerozumim, toto byl jen muj soukromy nazorek. Rada potkam nejake pohodove bobry nekde na nejaky akci...
|
Michala
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 21:16
- Nahlásit
Fifi: a jak myslíš to "normální" ??
|
Michala
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 21:18
- Nahlásit
aha, jsem pomalejší. No já jsem jich prá tedy viděla. Ale kníra rozhodně néééé
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 21:26
- Nahlásit
Michala
Vyřídím to GX, bylo Ti to málo, co předvedla?
|
Gorby
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 06:24
- Nahlásit
J_J Rotvík je krásny po exterierovej stránke ale pracovne ma moc nenadchol a je ťažkopádny.
Ja nevylučujem aj iné plemená, čo taký boxer? Tam by bola možnosť nájsť pracovných rodičov aj s vrcholovými skúškami.
Len som ich nevidela stopovať v lete v horúčavých, neviem či by to nebol zas problém, s tým nabúraným čumákom.
|
Michala
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 07:00
- Nahlásit
Nikita: áááuuuu, ne stačilo. Ruce mám krásně zbarvený do fialova Což jen potvrzuje má slova - kníra NEBRAT!!!!
|
Artroza
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 08:21
- Nahlásit
Gorby
čo taký boxer?
boxer se pri vycviku radi mezi "exoty" stejne jako VK, DOB...kazde z techto plemen ma sva specifika...
my mame boxery... nase fena se umistila jako 4 v kategorii IPO3 s nejlepsi poslusnosti zavodu... takze pracovni spojeni u boxeru lze nalezt ( ted nemyslim jen nas, jsou lidi, kteri s boxery cvici, i kdyz jich neni moc).
V extremnich vedrech je nutne na ne dohlednout a v extremnich mrazech je potreba dat pozor na prochladnuti. Urcite maji bliz povahou k dobrousum nez k VK. Jsou temperamentni, s chuti do prace. To co odcucha dobrman, odcucha boxer take - vim o cem mluvim
Nejsem vsak zcela zastancem, ze boxer je plemeno pro kazdeho. Takze pokud mate bliz k VK a dobrmanum, volila bych dobrmana ( i diky tomu, ze jsem mela moznost sledovat vycvik a chovani uzasneho dobrmana Akar Jumper)
|
Michala
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 09:12
- Nahlásit
Artroza
ale takových jako byl Akar zas tolik není, bohužel
|
Artroza
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 10:41
- Nahlásit
Michala
ale takových jako byl Akar zas tolik není, bohužel
jo jo, skoda..... ale videla jsem jeho nadejneho nastupce, tak snad to vyjde!!!
|
Gorby
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 11:41
- Nahlásit
Artroza
Práveže mám dosť blízko k boxerom, na rozdiel od VK a dobrmana sme jednoho boxera mali ale nedalo sa s ním nič robiť lebo bol moc chorý na srdce a v piatich rokoch pošiel . Povahu a neutíchajúcu energiu boxerov poznám moc dobre . Ale nikdy som s nimi necvičila tak neviem ako stopa, obrana atď.
Nebránim sa žiadnemu exotovi-dúfam že si vyberiem správne. Každý ma niečo pre a proti, tak musím premýšľať čo bude pre mňa to pravé.
|
slony
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 13:11
- Nahlásit
Gorby
nikdy som s nimi necvičila tak neviem ako stopa, obrana atď
preco v tom pripade exota ?
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 13:44
- Nahlásit
slony
preco v tom pripade exota ?
A proč ne? Taky jsem na exotech začínala a nehodlám měnit
|
J_J
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 14:31
- Nahlásit
Gorby - si delas srandu...jak tezkopadny, jak neni pro praci...jsi asi hodne malo rotiku videla
|
slony
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 14:45
- Nahlásit
Nikita
moj nazor. mozno som zle pochopil (a G. uz skusenosti so sportovym vycvikom ma a meni plemeno) ale nezacinal by som zbieranie skusenosti na dobikovi alebo VK ... lebo obe plemena potrebuju specificky pristup a urcite znalosti ak sa chce dakam dostat
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 14:49 - Změnil/a: Nikita
- Nahlásit
slony
To je věc názoru. Já taky tak začínala (na exotech) a nemůžu si stěžovat, udělala bych to zas
|
slony
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 15:07 - Změnil/a: slony
- Nahlásit
Nikita
To je věc názoru
preto som napisal ze to je moj nazor ... ktory sa opiera o poznanie z neznalosti alebo vdaka nepspravnemu pristupu nezvladnutych psov tychto plemien
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 15:24
- Nahlásit
slony
Je to dvojsečné - na druhou stranu je dost "ovčáčkářů", kteří si následně neporadili s přechodem na exota (nejčastěji BOM).
|
evina
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 15:51
- Nahlásit
Jako Nikita jsem začínala také na exotovi.Ale faktem je,že z 20 lidí,tak 18 odpadne protože si se psem neporadí.Věřím ale pevně tomu,že pokud člověk má skutečně zájem a nenechá se hned odradit prvním neúspěchem,tak má dobře nakročeno.
|
slony
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 15:53
- Nahlásit
Nikita
nevravim ze nie ... nakoniec, je dost ovcackarov co si neporadili s ovcakom nic to nemeni na mojom nazore, ze proste dobik chce svoje a lepsiu sancu mu to dat ma clovek s predchadzajucimi skusenostami alebo inak povedane, je skutocne svetlou vynimkou ak svojho prveho dobika clovek dakam dostane
|
evina
Člen |
# Zasláno: 4 Říj 2006 16:05
- Nahlásit
dakam dostane
Jenže pro někoho to někam je někde jinde.Někomu pro štěstí stačí ZZO nebo ZM...Ale i první exot lze vytáhnout na ZVV 2.No a pokud chce člověk ještě výš...tak tam se kolikrát nedostane ani ten co ty zkušenosti už má...
|
Gorby
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 07:17
- Nahlásit
slony
Práve práca s exotmi ma láka oveľa viac ako s NO alebo MLN. Teraz mám tiež mladého exota a sme len na začiatku,a veľmi ma to s ním baví.
A o rok dva chcem ešte jedného exota, tak vyberám plemeno.
J_J no veľa som ich nevidela - to je pravda, ale z tých čo som videla ma ani jeden neohúril, hlavne na obrane. Ja som nenapísala že nie je na prácu ale že ma pracovne moc nenadchol. Exterierovo sa mi ale páči asi najviac z pracovných plemien, ale bez chvosta
|
J_J
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 07:55
- Nahlásit
Gorby...je zajimave ze i v CR mel na vyberaku rotvik nejlepsi obranu a to nemluvim treba o belgickych,nemeckych rtw...ti porazi i BOM
|
Gorby
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 09:11
- Nahlásit
J_J
Tak to si musím nejakých poriadnych pracantov niekde pozrieť. Je fakt že som ich videla málo a väčšinou len na skúškach.
Hoď nejaké stránky. Nech ich vidím aspoň na obrázku.
|
J_J
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2006 10:14
- Nahlásit
treba tata meho pejska ma IPO 3 na 291bodu, mama VPG3 na 96-90-96
|