| Autor |
Zpráva |
Gorby
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 09:00
- Nahlásit
Tak sa rozhodujem do budúcnosti medzi týmito dvoma plemenami a čakám, že mi pomôžete, hlavne tí ,ktorí majú alebo mali s nimi dočinenia.Uprednostňujem tešivých a aktívnych psov, to dúfam že týto dvaja sú. A taktiež ma zaujíma názor figurantov ktorí ich mali na rukáve a môžu zrovnávať. Už je asi jasné že sa budeme venovať športovej kynológii. Za každý názor a radu ďakujem.
|
slony
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 09:09
- Nahlásit
drzim palce vo vybere stenda, pri oboch plemenach je dost problem najst slusnu pracovnu liniu
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 10:22
- Nahlásit
Také jsem před x-lety podobně přemýšlela a vyhrál VK
Jinak co píše slony o pracovních liniích je pravda, tedy u VK rozhodně, bacha na to.
|
slony
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 10:31
- Nahlásit
Nikita
jj ... VK alebo cierny (rusky) terier z pracovnej linie , i bych mozna bral
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 10:45
- Nahlásit
slony
No jo, jenže pracovní linii u ČRT se mi nalézt nepodařilo, a to jsem se o ně taky dost zajímala. Tady v ČR vím o jednom psu, co má dvojkovou zkoušku
|
Amir
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 12:36
- Nahlásit
Já hlasuju pro knírače, bude nás víc,nebudeme se bát vlka nic
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 14:02
- Nahlásit
Taky hlasuju pro knírače
|
evina
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 14:26
- Nahlásit
Já bych velkého černého brala hned
|
Lara
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 15:54
- Nahlásit
http://klubct.euweb.cz/
A co takhle černého teriéra? Sama jsem před dvěma lety řešila, jestli knírače nebo rotvajlera a naštěstí to vzhrál "rusák". Je to úžasné plemeno. Mám fenku 1 1/2roku. Před prvními narozeninami zvládla v pohodě ZZO.Teď trénujeme na obranu. Ti psi jsou fakt nádherní, zvlášť pro ty, kterým se líbí velký knírač. A na Slovensku máte supr chovatelské stanice.
Jen je škoda, že atlasy psů opisují povahové vlastnosti jeden od druhého a tak četrtům velice škodí. Podívej se na stránky klubu. Třeba tě zaujme pravě čert
|
Nikita
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 15:58
- Nahlásit
Lara
A podle čeho se tam dá vybrat pracovní linie? O kus dál jsem psala, jak jsem se o ČRT kdysi zajímala a objevila jsem jen jediného psa s dvojkovou zkouškou...
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 18:52
- Nahlásit
Larana to se podivam taky,sice mam psa,ale porad se rozhoduju,mezi chodakem,flanderakem,nebo cernym ruskym terierem,myslim si,ze tech je dost malo.nemuzes mi poslat na e-mail par fotek tvy fenky?muj e-mail nemethova5@seznam.cz moc dekuji predem,a neco napsat o nich,diky.
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2006 20:13
- Nahlásit
No ja bzch doporucil dobrmanka
|
Gorby
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2006 08:11
- Nahlásit
Tak viacerí ste za VK. Len máme ten problém v rodine, že manželovi sa VK po exteriérovej stránke absolútne nepáči. Mne zas veľmi. Ale to by sa dalo nejako spracovať ) Na dobrmanovi ma odradzuje jedine to, že je dosť citlivý na počasie a dlhodobé odloženie alebo plazenie v daždi alebo mraze asi bude problém.
VK nie sú zas tak dobrý v kúsačkách / aspoň si myslím/. Stále som na bode mrazu. Píšte ďalej pre a proti.
ČRT sa mi páči ale na šport mi príde pomalý. A nenajdem pracovných rodičov
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2006 10:02 - Změnil/a: Terri
- Nahlásit
VK nie sú zas tak dobrý v kúsačkách
No dovol
manželovi sa VK po exteriérovej stránke
Si zvykne až mu fousatá tlama spočine v klíně
nemethova5
To máš taky docela rozdíl ve výběru flanderák / choďák...
|
Tchor
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2006 13:39
- Nahlásit
Terri
VK nie sú zas tak dobrý v kúsačkách
No dovol
Bohuzel VK kteri slusne a v klidu kousou je hodne malo, neni to slavny ani u tech dobrmanu, ale precejenom o dost lepsi.
Vzhledem k tomu ze ani s jednim plemenem se u nas nijak moc necvici tak najit pracovni linii u nas je temer nemozne, ale zase podle mne jsou na tom dobrmani trochu lip. Obe plemena maji ve vycviku na vyssi uroven svoje limitace u kniracu vetsinou nervy u dobrmanu zase trochu horsi odolnost na pocasi.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2006 13:52
- Nahlásit
Terrija vim,chodaka uz jsem vyloucila,nikdy to nebude tvrdak,takze bud flanderak,nebo cerny rusky terier
|
Gorby
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2006 14:20
- Nahlásit
Tak ale tento kontrolák je úžasný!!!
Dúfam že sa Vám otvorí video.
http://video.yahoo.com/video/play?ei=UTF-8&p=Giant +schnauzers&b=4&oid=c8513fc778d3d27c&rurl=www.mega skennel.com&vdone=http%3A%2F%2Fvideo.yahoo.com%2Fv ideo%2Fsearch%3Fei%3DUTF-8%26p%3DGiant%2Bschnauzer s
|
Gorby
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2006 14:27
- Nahlásit
Tchor
Práve mňa to priťahuje, že to nie je ta špička v športovej kynológii ako NO alebo malina. Robiť s takými plemenami ktoré sa až tak moc nevyskytujú na pretekoch a skúškach je pre mňa väčšia výzva. Treba ukázať že aj s inými plemenami ako NO sa dá dojsť vyššie, a keď sa to nepodarí tak budeme mať domáceho mazla a cvičiť pre radosť.
|
Lara
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2006 14:43
- Nahlásit
Nikita
|
Lara
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2006 14:49
- Nahlásit
Nikita
Promiň, nečetla jsem poctivě příspěvky. Máš pravdu , že v pracovní třídě je rusáků po čertech málo, myslím, že je to hlavně tím, že je jich vůbec velmi málo. V republice je jeich kolem 450 (+,-) a vedených v plemenné knize od začátků chovu u nás asi 1200. Nemyslím, že by měl být problém je cvičit. vždyť je v SSSR vyšlechtili po II. svět. válce právě jako služební - ochrana objektů hlavně pro Sibiř ( asi na gulagy). Učí se občas s menší ochotou než ovčák, ale naučené si pamatuje daleko lépe. Nesnáší dril a domluva funguje daleko lépe po dobrém než " vyčochnit"
|
Lara
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2006 14:54
- Nahlásit
nemethova5
pokusím se něco najít. Mám ale spíš štěněcí. Pokud mi počkáš do příštího týdne, pošlu ráda aktuální. V sobotu je klubová výstava. Jdu s Larou na svod a bonitaci a taky na první výstavu. Klouby má v pořádku RTG byl před měsícem a docela OK.Fotit budu určitě a když dopadneme slušně, určitě se budu chtít chlubit.( Já se chlubím i tak - je to můj nejúúúúúúúúžasnější miláček
|
Lara
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2006 15:15
- Nahlásit
Gorby
Nehledej tedy pracovní rodiče. Najdi si slušný chov a pracovního psa si vychovej . Někdo s tím začít musí. My momentálně děláme na Zv, ale nejde nám stopa. Mě to krutě nebaví a Laru zase až moc - pořád je moc rychlá a zbrklá. Kde je ale obrovsky v plusu, tak to je obrana. To má holka v krvi
Tam vidím budoucnost. Když se stopou vyhoříme( spíš mojí vinou než její) soustředíme se na obranářské zkoušky.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2006 15:18
- Nahlásit
Tchor
A víš, že já si nevzpomenu na žádnýho dobrmana ze závodů, když jsem jezdila. Ale VK u nás bylo dost, vidět kousat Deatha Hanno a zemřít, Láďova Nora z Pelikánova mlýna byla ve Varech na cvičáku nejlepší ze všech kousáčů a pak si pamatuju VK z Chebu, kterýho posílal psovod na kontrolák povelem "zab ho", a který srážel figuranty jako kuželky. Dokonce u nás byla SK černá Dina se ZVV2. Ale slušnej dobrman ani jeden.
|
nemethova5
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2006 17:21
- Nahlásit
Laradiky moc,jinak drzime palce,at dopadnes dobre,jak na svodu,tak na bonitačce,videla jsem tyto psi cvicit,delat i obranu,je to fakt parada,jak rikam,vim ze to neni klasicky ovcoun,prave proto se budu uz divat po jinych plemenech,kdyby nevysel hajan(muj ovcoun),tak by to byl prave bud flanderak,nebo črt,co se tyce stopy,tak psa to silene bavi,me prave naopak.ja myslim,ze slusny chov je zaklad.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2006 08:36
- Nahlásit
Tchor
A jak jsou na tom dobrmani alá boxeři?
nemethova5
Tak to hlasuju pro flanderáka
(jsou míň chlupatí a atletičtější...no a kníratější )
|
wikyp
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2006 12:09
- Nahlásit
Já jsem na NO, ale kdybych si měl vybrat mezi těmito plemeny, vyhrál by jednoznačně velký kníráček.
|
Amir
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2006 19:48
- Nahlásit
Práve mňa to priťahuje, že to nie je ta špička v športovej kynológii ako NO alebo malina. Robiť s takými plemenami ktoré sa až tak moc nevyskytujú na pretekoch a skúškach je pre mňa väčšia výzva. Treba ukázať že aj s inými plemenami ako NO sa dá dojsť vyššie, a keď sa to nepodarí tak budeme mať domáceho mazla a cvičiť pre radosť.
Gorby
mluvíš mi z duše, to je přesně to co mě vedlo ke koupi VK P+S a že to byl opravdu risk, to ti je snad jasný, no a pes krásně kouše, mám z něho radost
|
Baileys
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 18:24
- Nahlásit
No jasně ,že Velkého kníra, i když já mohu tedy i dobrmany!
Sice my míváme málo štěňata,protože více cvičíme a spolupracujeme s novými majiteli, ale můžete mrknout na naše stránky.Tam je spousta fotek zejména z výcviku.
U dobrmana mi trochu vadí to, že nyní už máme psy ustájené venku a to by dobrman asi ustál krapet míň.I když v jooo velkých mrazech jsme je tyky, holky naše, brali do domu )
|
J_J
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 19:12
- Nahlásit
ja bych doporucil rotvika
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2006 19:17 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit
J_J
Precti si nazev fora a necpi sem tupounky...
A ja jsem pro fousy... co znam dve zastupkyne, vlastne tri, obcas zahloda cervik, ze by se nekdy cerny fous poridil...
|