Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / poprvé na cvičáku
<< . 1 . 2 .
Autor Zpráva
orisek
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 12:46
- Nahlásit

Mucholabka
flyball, jak jsem se dočetla, se taky dělá ve Zlíně...to je ale pro tebe trošku Z RUKY...
http://www.kkzlin.wz.cz/uvod.html

orisek
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 12:50
- Nahlásit

Mucholabka
jo, už vím, ty si ta co stříhá...trochu jsem to popletla. V říjnu Zlínský útulek pořádá setkání útulkových pejsků a i nějakou soutěž...tak jsem se přihlásila.... Aspoň bude sranda...jinak pejsky tam mají taky krásné...
http://zlin.cz/index.php?ID=62410
dívám se na jejich stránky skoro každý den....

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 12:51
- Nahlásit

orisek
Trošku doost my jsme holt ten zaostalý východ a mrazivý sever v jednom. Napdalo mě zkusit flyball u nás na cvičáku, ale zaprvé o tom nic nevím, za druhé nemám prostředky, a i kdyby se našel sponzor, ovčáčkáři pro takové věci nemají pochopení. a za čtvrté jsem tam vcelku nová, takže nic.

radek
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 13:05
- Nahlásit

orisek

Ockovak sebou, to uz ale vis, jinak pevny voditko a nejake pamlsky .. nejlepe na kousky nakrajene burty, salam. Jinak my taky travime na cvicaku az 3h a platime prispevek 500.

orisek
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 13:09
- Nahlásit

radek
vodítko mám taky a v batůžku piškoty....všechno jsem si chystala ráno, jdu přímo z práce...manžel mi přiveze pejska a očkovák /ten právě u sebe nemám/...

radek
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 13:14
- Nahlásit

orisek

Jo ty piskoty moc nedoporucuju, kdyz jich pak davas hodne za sebou(napr.nacvik chuze u nohy) pes se tim dusi .. jsou pro nej suche a na stopy se taky nehodi. Urcite vyzkousejte ty burty nebo salam, budou ji to jiste taky chutnat.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 13:16
- Nahlásit

radek
To mi říkali taky, že granule nebo piškoty jsou moc suché. Jenže zas maso mastí kapsu, že ano. U Bucy no problem, ta sežere i rajče, ale Ašenka si potvůrka vybírá.

radek
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 13:18
- Nahlásit

Mucholabka

No me mastna kapsa moc nevadi, spis ty pani co semnou bydli a pere mi ,ale da se to vyresit nejakou starou ledvinkou.

orisek
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 13:24
- Nahlásit

radek
no jo, dnes bude o piškotech...končím v práci o půl paté a cvičák je na 5...na úplně jiném konci...takže mám co dělat. Příště vezmu něco lepšího...nějaký buřtík...

Jandula
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 13:31
- Nahlásit

Mucholabka
orisek
Anu
Já si myslím, že těch 500 za rok je klasický členství, můžeš na cvičák kdy chceš (pokud neobtěžuješ a nebráníš ostatním), kdežto orisek chodí na klasické kurzy pro veřejnost a ty jsou dražší... toť alespoň moje zkušenost...

radek
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 13:31
- Nahlásit

Mucholabka

Tak asi takhle to vapada, kdyz se sejde nase smecka. Chybi jenom Ritka a mala jezevcice Eliska.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 13:41
- Nahlásit

radek
Tvůj je ten momentálně kousající do jiného psa?

radek
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 13:44
- Nahlásit

Mucholabka

To je on, jeho specialita .. veset se na krk vetsim psum.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 13:46
- Nahlásit

radek
Jako kdybych viděla tu moji malou-nejraději se zakousne psovi do pysku a tahá, využívá toho, že je ještě štěně.

Anu
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 13:50
- Nahlásit

Jandula
no jo ale mi máme cvičení pro veřejnost....jiné ceny nejsou.V tom je samozřejmě 2x týdně agility +obrana včetně figuranta....ale to já nevyužívám.

Liskapodsita
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 15:35
- Nahlásit

Ahoj
Našla jsem tuto diskuzi, tak ji pro vhodný název použiju.
Potřebovala bych trochu utěšit
Začala jsem jezdit se psem na cvičák, zatím jsme tam byli 3x a pokaždé se choval jako naprostý trotl a idiot. Je mu půl roku, doma či venku se snaží plnit má přání, ale na cvičáku se umí akorát zmítat na vodítku a kňučet. Největší hysterka z naší štěněčí skupiny. Chce si hrát, hrát, hrát.
Věřím tomu, že si časem zvykne, že se uklidní (?) a třeba pak někdy v budoucnu bude možno na cvičáku i cvičit. Teda doufám
Jaké byly vaše cvičákové začátky?

Falco
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 15:48
- Nahlásit

Naprosto obdobné. Po prvních třech hodinách jsem tady založila tohle téma:
URL

A skutečně, ukázalo se, že to chce jen čas a trpělivost. máme za sebou první kurz a myslím, že nám to docela jde. Chystáme se na pokračovací a možná si na jaře troufneme na nějakou první zkoušku.

A co zabralo? opravdu zpočátku cvičit ve větší vzdálenosti od ostatních. Když s ním nebyla řeč, vzala jsem ho k noze a oběhla s ním cvičák dokola, aby se přerušilo to hysterické štěkání na ostatní. Byli jsme oba vždycky úplně zničení. A teď se tam oba moc těšíme

corgi
Člen
# Zasláno: 27 Led 2009 17:02
- Nahlásit

Liskapodsita
U nás podobné, první lekci na cvičáku jsem si s ním prodloužila na 4 hodiny, z čehož první polovinu pes strávil taháním za ostatními a provokováním ke hře, takže jsme taky chodili dál od nich, tam cvičili jednoduché věci, pak se vraceli zpátky, pořád dokola.... Výsledkem bylo, že v poslední hodině už se nechal přivolat od cizích pejsků, což jsem považovala u začínajícího puberťáka za výhru. Čím častěji na cvičák chodíme, tím víc mu ostatní psi "zevšedňují", což je super.

<< . 1 . 2 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání