Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / poprvé na cvičáku
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
orisek
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 11:20
- Nahlásit

Dobrý den, mám dotaz. Jdeme dnes poprvé na cvičák a já nevím, jestli je potřeba vzít sebou doklady o očkování psa, jestli pejsek zdravý...atd. Dík za odpověď

Evik
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 11:26
- Nahlásit

očkovák si s sebou pro jistotu vezměte, protože pokud se chcete stát členem příslušné ZKO kam se chystáte dnes jít, budou ho po Vás stejně chtít nejspíš vidět. Tedy alespoň po nás to na cvičáku chtěli při první návštěvě - resp. když jsme se hlásili ke členství. Na další už pravidelné cvičení ho pak nosit nemusíte, nicméně je to možná lepší mít ho v "kapse" třeba pro případ, že byste musel prokazovat, že je pes očkovaný. (např. kdyby se psi na cvičáku servali atd...)

Fifi
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 11:26
- Nahlásit

orisek
Vzdycky je poprve na cvicak s sebou ockovak dobre vzit.

orisek
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 11:29
- Nahlásit

Díky moc, vezmu ho sebou. ... už se těším a jsem zvědavá, jak to bude probíhat...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 11:39
- Nahlásit

orisek
Tak pak napiš, jaké to bylo. Je to normální ZKO nebo některý z těch spešl cvičáků, jakým se můžou těšit pražáci?

evina
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 11:44
- Nahlásit

Mucholabkaněkterý z těch spešl cvičáků, jakým se můžou těšit pražáci?
tím myslíš soukromé-předražené,kde vesměs naučí to samé co jinde?JJ tak z toho se můžeme "těšit"

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 11:46
- Nahlásit

evina
Jo, přesně tyhle, moje "oblíbené" No, v některých směrech jsou fajn, protože třeba u nás neví, co je ZOP a když jsem jim řekla, že chcu s Ašou, úplně mě zdrtili že je to na nic.

evina
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 11:54
- Nahlásit

He,he vždyť mají pravduale proč si jí neudělat když už je,ne?A když to neřeknou ,tak si to stejně myslí...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 11:56
- Nahlásit

evina
Nejlepší by bylo, když udělám humbuk že půjdu a pak bych to nedala. Aša není zrovna expert, ale jednodušší zkouška už bohužel neexistuje. Třeba něco jako aby ukázala že umí chodit a olizovat lidi Já bych aji šla, ale mám pocit, že to bude naprostý propadák. Chystám se na to snad od minulého podzimu.

orisek
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 12:11
- Nahlásit

Mucholabka
já jsem z Moravy ze Zlína, takže to mám do Prahy daleko. Je to podle mého normální cvičák, platí se tam na hodinu, za štěně 35,-kč a za dospělého psa 50, kč...myslím, je to tak na jejich stránkách.....a jinak mám křížence, tak to chci zkusit s mladší fenkou, která má 8 měsíců...je hodně živá
Ve zkouškách se nevyznám...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 12:12
- Nahlásit

orisek
Platba na hodinu? No týjo, když si vezmu, že tam na cvičáku strávím třeba čtyři hodiny za den někdy i dvakrát týdně a za dva psy-jsem na mizině.

orisek
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 12:15
- Nahlásit

Mucholabka
no já ani nevím, jak to funguje....4 hodiny na cvičáku...tak to bych ani asi časově nezvládla...jsem ráda, kdyř jdeme denně po práci na hoďku a půl ven...
http://www.cz-pes.cz/gallery.php?akce=galeria&gall ery_id=617
a to jsme my...

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 12:17
- Nahlásit

orisek
Tenhle typ psů znám , vyskytujou se často.
Taky se dá říct, že tím cvičákem veškeré moje sociální aktivity končí, takže v globálu to zas tolik času není. Samozřejmě nejsou všechny ty 4 hodiny o cvičení, to by pes asi nedal.

orisek
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 12:18
- Nahlásit

Mucholabka
já jsem takový začátečník, pejsky jsem naučila jen základní povely, tak bych chtěla, aby se zdokonalili...a taky se ráda poučím...ještě jsem přemýšlela o agility pro tu mladší fenečku, protože je hodně živá...ale to musí pry perfektně poslouchat...takže uvidíme...

Walda
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 12:19
- Nahlásit

Mucholabka

Hele, a to průběžně 4 hodiny makáte? To už by na mě asi můj pesan prděl a musel bych ho za sebou po cvičáku tahat za vocas jako dřevěnou kačenu.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 12:21 - Změnil/a: Mucholabka
- Nahlásit

Walda
Dyk řikám že né, by se na mě pes zvysoka víš co. Posedíme, pokecáme, dozvím se, že nemám psa ale prase a že nebude můj pes štěkat nikdy, bo prasata neštěkají-a takové podobné potěšující věci

orisek
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 12:22
- Nahlásit

Mucholabka
a jak to děláš, když máš dva pejsky... to chodíš jeden den s jedním a jiný den s tím druhým..nebo bereš oba?

Walda
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 12:22
- Nahlásit

Mucholabka

No to jo, ale posezení je snad zadarmo všude, né. Teda bez žejdlíku.

Eimy
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 12:25
- Nahlásit

Mucholabka
Ta platba není většinou za hodinu čistýho času, ale za cvičební hodinu... aspoň tak to je u nás, když jde někdo jen na kurz. Platí 100/h, ale ve skutečnosti se cvičí hodinu a pul, někdy i dýl...

Anu
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 12:26 - Změnil/a: Anu
- Nahlásit

tyjo lidi jsem v šoku.Já platím 500,-Kč na rok....jdu se kajit za to že jsem na to pětikilo nadávala

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 12:27
- Nahlásit

Beru oba-zatím mám tu malou čtyři týdny, takže to ještě není zaběhané. Mladá byla vždycky vyřízená už z cesty, takže jsem ji většinou jenom nechala pokoukat, počuchat, maximálně jí dala párkrát sedni. Pak jsem ji připla, aby se mohla koukat, a "cvičila" jsem s druhou psou. Ty uvozovky jsou na místě teď už má malá ale víc energie, tak asi půjdu dřív, pořádně vyblbnu starší fenu a zavřu ji do kotce, aby nežárlila a neviděla mě. Pomalu se to přehoupává, předtím měla víc energie stará, ale začíná být unavená životem, a mladá naopak dostává sil. Stará by mi ale neodpustila, kdybych ji nechala doma a celou dobu by hrozně křičela. Když tam nikdo není, dělám to i tak, že dám staré třeba odložení a s mladou trochu poslušnosti, pak třeba starou vyšlu na překážku, protože ona už ví, a mladá jde pod mým vedením za ní...a tak různě.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 12:29
- Nahlásit

Anu
Já teď platila 600, a jestli budu mít dost brigádnických hodin, jako že budu mít, zaplatím příští rok jenom 300.

Eimy
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 12:31
- Nahlásit

Anu
Já nevim, ale u nas mi napřed řekli tu 100/hodinu, přišlo mi to hrozně moc, ale řekla jsem si, že přece jen to s psicí zkusíme a uvidíme No a na první hodině jsem se dozvěděla, že po absolvování kurzu se už platí 500 / rok... Myslim, že to tak nebude jen "u nás"...

orisek
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 12:34
- Nahlásit

Mucholabka
no já právě beru jen tu mladší ....starší fenka půjde s dcerou běhat do lesa /musí trochu zhubnout...jako ta fena - včera jsem tu zrovna psala Téma, jak zhubnout.../
neumím si představit, že bych na cvičáku, zavřela tu starší do kotce, na který není zvyklá....to by mne asi neodpustila...a když ji uvážu...už to vidím, jak by vyváděla a kňučela.....ale časem se uvidí...taky se mi nechce vždycky nechávat tu druhou doma....

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 12:34
- Nahlásit

Eimy
Vzhledem k tmu, že teď uvažuju, jestli si mám koupit boty na cvičák nebo raději podložku pod psy...na to bych fakt neměla a hledala bych něco levnějšího.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 12:37
- Nahlásit

orisek
Tak ta tvoje starší je přece jen ještě mladá, ne? Ta starší si právě díky kotci zvykla, že občas musí zůstat sama i v neznámém prostředí. leží a je potichu jak puťka, zatímco ostatní čokli řvou jak na lesy. Trochu jsem se ztrapnila, když jsem se ptala, jestli má to, že ti psi řvou, když jsou v kotci nebo uvázaní, nějaký účel. Protože já nesnáším, když moji psi vyřvávají jenom tak. Prý to ale účel nemá. Takže moji psi neštěkají a ostatní se můžou poto...i proto mi asi do budoucna nebude vyhovovat NO, na mě jen moc ukecaný.

Eimy
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 12:38
- Nahlásit

Mucholabka
V Brně bohužel nic levnějšího (co se agility týče) nenajdeš... Takže to bylo buď a nebo...

orisek
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 12:42
- Nahlásit

jo, má 4 roky, takže tak stará opravdu není...uvidíme...já to tam obhlídnu...a příště vezmu třeba obě..jinak obě jsou hrozně uštěkané...zdá se mi , čím menší pes, tím víc řve. Nepracuješ náhodou v útulku? /mám dojem, že jsem to tu někde četla, ale nejsem si jistá/

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 12:43
- Nahlásit

Eimy
já vím v Ově jenom o jednom agility klubu, nevím, kolik se platí, ale asi by mě to moc nebralo, agility mě neba zas by mě třeba zajímal flyball, jeden pes k tomu má vlohy, ale to se nedělá snad nikde.

Mucholabka
Člen
# Zasláno: 20 Zář 2006 12:45
- Nahlásit

orisek
Nepracuju, občas zaskočím pomoct do jednoho soukromého a tak trochu se o to zajímám a stýkám se s paní majitelkou. Mám odtamtud toho menšího psa. Občas jí ty psy přistřihnu, aby byli pro návštěvníky zajímavější, pokouším se shánět příspěvky a udávat psy, dělám stránky.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání